sizce ben nerde hata yaptım?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ERKAN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ERKAN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2009
53
0
86
44
İstanbul
arkadaşlar bugün eşimle tartıştık her zaman ki gibi anesine laf söyletmiyor tabi bizim ki
kaynanamla yan yana apartmanlarımız sabah kızımı istiyolar her gün görmek bende çok erken bir saatte arıyolar söyle dedim uykumuzu bölmesinler ben zaten uyanınca kahvaltıdan sonra götürüyorum dedim banada iigeliyo evi toparlayıp yemek yapıyorum
aramasınlar ben götürürüm dedim vay efendim işte laflar tartışma çok zoruma gitti bağırması ben de mi suç şimdi siz söyleyin yalvarırım ya deliricem:çok üzgünüm::1no2:

ben sizi hatalı buldum...
düşüncenizde haklı dahi olsanız bunu dile getirme şekliniz yanlış ve bu hatalı yapar sizi kaldıki haklı değilsiniz..
bir kere kayınvalidenizle diyoloğunuz var, gidiyorsunuz, görüşüyorsunuz...
iletişim kurabiliyorsanız neden eşinizi araya sokuyorsunuz ki.
anne erken saatte arama ben uyanınca götürürüm derseniz sizi anlar bence...
ama sizin hem işinize geliyor çocuğunuzu kayınvalidenize bırakmak hem de bir lutüfta bulunuyormuşsunuz gibi davranıyorsunuz...
yanlış bence..

sevmek isteyen buyursun gelsin sevsin,ayaginami goturcem milletin,ha arada bi olur ama ,ne oyle her sabah,Yarabbim ne insanlar var yaa,ne diyim guzelim bazi adamlarda var ailesine laf soyletmezler,ne kadar haksizda olsalar,Allah kolaylik versin canim,,,:Saruboceq:

siz söyletirmisiniz ailenize Elis...
elinizi vicdanınıza koyup söyleyin, empati yapın...
mesela ben söyletmem haksız dahi olsalar, söyletmem...
eşimin anlayışlı olmasını beklerim ama eşime de toz kondurmam...
sanırım duygular, düşünceler insanı ele veriyor ve herkes adamına göre muamele yapıyor...
kadınına söz söyletmeyen erkek kadınından emin olduğu için söz söyletmiyor olabilir mi...
didiklemiyordur adamın kafasını olur olmaz şeylerle, gerektiğinde söz söylüyordur, söylediğinde de dinleniyordur hiç düşündünüz mü?

hiç bi erkek annesine laf söylettirmez
biz de söyletmeyiz öyle değilmi
sen kayınvalidene uygun tatlı bir dille anne ben uyanınca sabahları sana getiririm yada seni cağırırım desen
böyle sorun kalmaz yerimseniben

katılıyorum:lepi:

ama ben arkadasin anlattigindan anliyorum ki,her sabah kapisi uyurken caliniyo ve deniliyoki,getir cocugu sevecem,
bende diyorumki,sevmek isteyen buyursun gelsin sevsin,tabiki bende aileme laf soyletmem,gerekirsede tatli dille uyaririm,hem arkadas burda,esinin ailesine kotu bi sekilde konusmamiski,benmi yanlis anliyorum ,nedir..........

telefon ettiklerinde sizin uyuduğunuzu bile bile hergün aynı şey tekrarlanıyorsa bence de yaptıkları hoş değil
ama ben olsam arkadaşların da dediği gibi kendim uyarırdım ama kayınvalidenin huyunu bilemeyiz tabi
bazıları gelinlerinden bu tarz şeyler duymak istemiyorlar, çok bozuluyorlar sadece oğullarıyla muhattap olmayı tercih ediyorlar

öyle bir şey yazmıyor, detayları kaçırıyorsunuz...
şimdi arkadaş çocuğu bırakmaktan rahatsız değil, benim işime geliyor diyor, temizliğimi yemeğimi yapıyorum o sırada diyor...
dolayısıyla kayınvalidesinin evladının üzerinde ve kendi üzerinde hakkı var...
şimdi kendisine yardımcı olan yada yardımcı olmaya çalışan bir kadına sen bana yardım et ama benim istediğim şekilde demeye hakkı yok...
kimsenin yok...
ya o yardımı kabul etmeyeceksiniz ya da bazı durumları görmemezlikten geleceksiniz...
üstelik gidip görüşüyor, her gün çocuğu bırakıyor, yüzyüze bakıyorlar o arada anne sabah uykusu bölünüyor ben uyandıktan sonra zaten getiririm senin aramana gerek yok denemez mi?
ille eşe mi söylenmeli...

erkek-kadın farketmez kimse ailesine laf söyletmez..
bence hatalısınız..evli değilim ama evliliklerde birazcık "dile" hakim olmak gerekiyor diye düşünüyorum..
sabah çok erken saatte aramalarından rahatsız olabilirsiniz ama eşinize "dırdır" yapmak yerine,kayınvalidenizle konuşmalısınız "tatlı bir dille" ..

kıbarca anne sabah araman gerek yok belkı uyanamayabılırız sanada acmıomus gıbı olmasın ben sabah uygun bı saate getırırm dıebılırsın bence soleyıs bıcımın yanlıs bıraz kıbarca kırmadan solersen yanlısta anlasılmaz

tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış.

bu şikayeti eşinizle tartışma şeklinde konuşmak yerine, aracısız şahsen kayınvalidenize söylememe sebebinizi merak ettim bende.

herhalde size 09:00 da iştima var, mutlaka o saatte getir demez rahatsızlığınızı dile getirseniz.

heee tamam o zamanyerimsenibenbak boyle daha iyi anladim,o zaman sen haklisin....

her sabah düzenli olarak ayaklarına çocuk götürmek nasıl oluyo ya sevmek isteyen özleyen kalkar gelir.

ya arkadaşlar anlamadığım konu neden ailesine söylenen hakaret boyutuna giren bir laf yok sanırım ortada kızcağız sadece sabahın erken saatlerimde arayıp uykumuzu bölmesin demiş ne var bunda..bence eşinin bu olayı büyütüp karısınalaf söylememesi lazım..bence erkekler hiçbir zaman eşlerini annelerine karşı ezdirmemeli..bende nişanlıyım kayınvalidem için nişanlım bana bağırırsa çok kırılırım

ayrıca bartuarda sana katılıyorum görmek isteyen gelsin görsün

evli çocuk sahibi yetişkin bir bireysiniz...
neden kayınvalidenize bişey söylerken eşinizin aracı olması gerekiyorki...
erken aramasından rahatsızsanız çocuğunuzu bıraktığınızda uygun bir dille rahatsızlığınızı belirtirsiniz...
ayrıca hanımlar içinde kayınvalide kelimesi geçen her cümlede gelin kayıtsız şartsız haklı değildir...
onları tüm sıfatlarından uzaklaştırıp (yani eşinizin annesi, çocuğunuzun babaannesi, sizin kaynananız!!) sadece bir insan olarak görürseniz daha az sorun yaşarsınız...ve nişanlı olan arkadaşım, sizin ailenize de nişanlınız bişey söylerse siz de tepki verirsiniz bnu sakın unutmayın...herkesişn ailesi kendine özel tektir...benim ailem benim ailem onun ailesinin canı cehenneme diye bişey yok...

Biz nasıl annemize laf söylenmesini istemezsek, eşlerimizin annesine de aynı duyguyu hissetmeliyiz bence. Belki de uyku halinle söylemişsindir ama eşin kırılmış olabilir, onun yerine sen kayınvalidene nazikçe sabahları uyuduğunuzu aramasına gerek olmadığını zaten bir müddet sonra bebeği bırakacağını söyleyebilirsin...

yani bencede herşeyin bir orta yolu bulunur , ne mutluki size ve çocuğunuza değer veriyor eşinizin ailesi, hem bence eşinizinde iyi niyetli olduklarını düşündüğü ailesini korumasına hak verdim, ayrıca bunu yapan kendi anneniz olsa idi < canım annem bizi çok özlüyor> diye düşünecektiniz kabul edelim :) ama eşinizde bence ailesine bu isteğinizi hafif çıtlatacaktır uygun zamanda emin olun, olmassa siz cana yakın bir şekilde tatlı tatlı önemsiz bir konu imiş gibi bunu söyleyebilirsiniz .

arkadaşlarım galiba ben kendimi iyi ifade edemedim,konu kayınvalidemin sabah çok erken kalkıp çocuğu istemesi veya benim uykumun bölünmesi değil şimdi olayda kızdığım nokta sadece olur olmaz saatlerde çocuğu getir sevelim demesi daha kahvaltı yapılmamış,veya öğlen uykusu esnasında çocuğu getir demeleri,yani vakitsiz ilk zamanlar konuşmayı denedim işte;anne ben sana zaten şim bitince kızımı getiriyorum hani sen arama dedim ama alındılar bide bu yönleri var çok kızıyorum ben onları artık kendi ailem gibi görüyorum kızıp alınmak saçma değilmi...inanın ben onlar alınıcak gücenicek diye korkumdan eşime topu attım hani o söylerse diye ama onunda tersine geldi galibayoksa hiç kavga eden sürekli aileler yüzünden tartışmayız biz,sadece annesini koruması benim tohafıma gittti o yüzden ben mi hatalıyım acaba dedim sizinle paylaştım

cevaplarınız için teşekkürlerrr:lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…