- 12 Mart 2020
- 4.385
- 6.632
- 108
Şimdi şöyle söylediğiniz söz dogru degil yani böyle düşünceniz varsa içinden çıkarıp 1 tane kendiniz verebilirdiniz böylece benimkilere kalsın demeye gerek kalmazdı bu sözü biri söylese hayatta almam zaten çocuk yapışıp yemek istiyorum demediği sürece kendim kimseden bişey istemem öte yandan sizi anlama durumum da şöyle bazen pankek vs yaparım dışarıda çocuk daha iyi yiyor diye bende çıkarırım ama çıkarırken hepsini çıkarırım isteyen olur diye Bi tanıdıgın çocugu var açık şekilde böyle bişey koyduğumda hepsini bitirmeye zorlayarak yer hatta hızlı yer ki benimkine kalmasın böyle durumlarda bende son diyelim sadece benimkine kadar kaldı o zaman ablacım şimdi kardeş de ondan yiyor sen yedin ya kalanı ona kalsın yoksa aglar diye tatlı dille söylerim ama benim bahsettiğim şey böyle peşin peşin söylemek değil yani benim çıkardığım çok fazla Bi miktar oluyor genelde sonuçta çocuk sever ister diye yetsin isterimKizlar gecenlerde cocuklarimla birlikte sitemizin bahcesine indik.yanima yiyecek pogaca corek tarzi seylerde aliyorum inerken cocuklarim aciktiklarinda veriyorum ellerine.butun komsular biseyler indiriyor.bir komsum tek cocuguyla asagi inmisti ve yaninda bisey getirmemisti.ben 3 cocugumla ugrasirkrn bana pogacandan cocugumada verebilirmiyim dedi.bende ver ama benim cocuklarada kalsin biraz dedim cunku benim cocuklar ac olunca huysuzlaniyorlar yukarida cikaramiyorum.bu arada bu komsum kendi cocuguna bisey indirdigi zaman kolay kolay vermez kimseye ve bisey eline gecti silip supurur.neyse biz yukari ciktik aradan zaman gecti bir kac saat kapi caldi ve cok kotu bir tavirla bana bir tabak dolusu pogaca getirmis.bana alinmis ben bizim cocuklarada kalsin dedigim icin.bende tabikide tabagi geri cevirdim ve yaptiginin cok yanlis oldugunu kotu niyetten soylemedigimi soyledim am hala kendini hakli saniyor sizce kim suclu?
Bu şeye benziyorBu mantığa göre restoranları kapatsın sahipleri ya da önünden geçenlere yemeklerden tattırsın, kimse hamile olarak etrafta gezmesin, evliler yüzük takmasın, bekarLar kafasına göre gezmesin… olan var olmayan var, şimdi benim genç ve bekaRmışım gibi gezmeyi canım çekiyor. Yani şu dediğiniz hayatın akışına aykırı
Işte bende aynı şeyi diyorum ya çocuktur bu canı çeker ister . Aç olduğundan da ister başkasının elinde tatlı gelir yine ister . Ayıp karsiladigim şeyde diğer annelerin diğer çocukların olduğu yerde bı şeyler yedirmesi . Kenara geç yedir çok zor birşey değil . Aynı şeyi söylüyorum ama anlamıyorsunuzİşte öyle olmuyor o işler.
Az önce kahvaltıdan kalkmış olsa bile başkasının elinde gördüğü poğaça o çocuğu cezbedebiliyor.
Aynı poğaçayı az önce masada elli ile itmiş olsa bile..
Çocuğum yokken bende ohooo neler diyordum neleri ayıp karşılıyordum.
Şöyle olmalı şunu yapmamalı…
Kısacası yaşayınca görürsünüz.
Hayır aynı şeyi söylemiyorsunuz.Işte bende aynı şeyi diyorum ya çocuktur bu canı çeker ister . Aç olduğundan da ister başkasının elinde tatlı gelir yine ister . Ayıp karsiladigim şeyde diğer annelerin diğer çocukların olduğu yerde bı şeyler yedirmesi . Kenara geç yedir çok zor birşey değil . Aynı şeyi söylüyorum ama anlamıyorsunuz
Bu söylediğinizle parkta çocukların oyun oynadığı yere yemek götürmek aynı şey mi ?Bu mantığa göre restoranları kapatsın sahipleri ya da önünden geçenlere yemeklerden tattırsın, kimse hamile olarak etrafta gezmesin, evliler yüzük takmasın, bekarLar kafasına göre gezmesin… olan var olmayan var, şimdi benim genç ve bekaRmışım gibi gezmeyi canım çekiyor. Yani şu dediğiniz hayatın akışına aykırı
Tamam göreyim o zamanHayır aynı şeyi söylemiyorsunuz.
Öyle sanıyorsunuz.
Dediğim gibi yaşadığınız zaman görürsünüz.
Naiflik güzel değil . Ay ben hamileyken bile bişey görsem hala soylemem çıkınca gider alırım yaSormayın yahu bence bizimki de abartı biraz belki yani en azından ben çocuğumu bir tık daha talepkar yetiştirmek istiyorum yani o poğaçayı isteyebilsin mesela, iş hayatında çok zorluk çektim çünkü ben naif bulundum hep
Almanyada da çok normal bir durumİskandinav ülkelerinde bir çocuk misafir olarak arkadaşının evine gittiyse ona yemek ikram etmiyorlarmış. Bana buradaki konu sahibi normal geldi o yuzden, her gün 10 20 çocuğa yemek yapamaz.
isveçlilerin misafirlerine yemek ikram etmemesi
tam hali "isveçlilerin çocuklarıyla oynamaya misafirliğe gelen çocuklara akşam yemeği vaktinde bir tabak yemek vermemeleri" şeklinde olması gelen başlık. birkaç gün önce twitter'da viral olan bir twe…eksisozluk.com
Tok cocugu indir asagi yine yemek ister demislerki cocugu yukari cikr yedir indir oyle kolay zannediyorlar 3 cocugu cikar tekrar doyur indir en buyugu 5 yasinda bide.ben kimseden istemesinlr diye yanimda yiyecek bulundurmak zorundayim.zaten ne getirsem paylasiyorum.ayrica ben kucuk cocugumla ilgileniyirdum kendim verenedim kadin aliyimmi dedi bende al bizimkilerede kalsin dedim.Hayır aynı şeyi söylemiyorsunuz.
Öyle sanıyorsunuz.
Dediğim gibi yaşadığınız zaman görürsünüz.
Açıkçası ben bunu duyduğumdan beri bu tür hiçbir konunun beni şaşırtacağını düşünmüyorumAlmanyada da çok normal bir durum
bende yaşadım kaç kez
Ama o onların kültürü
Biz misafirperverliğimiz ile, paylaşmayı sevmemiz ile, komşumuz açken tok yatmamamız gereken bir kültürde yetiştiğimiz için bize uygun değil.
Evimize gelen bir miaafire gerekise kendimiz yemeyiz ama misafirin önüne koyayarız
Ben öyle gördüm öyle büyüdüğüm o yüzden sen otur bekle ben yemek yiyip gelecem diyemezdim.
İşte bizimkilerede kalsın cümleniz hiç hoş değil.Tok cocugu indir asagi yine yemek ister demislerki cocugu yukari cikr yedir indir oyle kolay zannediyorlar 3 cocugu cikar tekrar doyur indir en buyugu 5 yasinda bide.ben kimseden istemesinlr diye yanimda yiyecek bulundurmak zorundayim.zaten ne getirsem paylasiyorum.ayrica ben kucuk cocugumla ilgileniyirdum kendim verenedim kadin aliyimmi dedi bende al bizimkilerede kalsin dedim.
Evet aynı şey. Bir tık aşağı bir tık yukarı… herkesin hassasiyeti farklıBu söylediğinizle parkta çocukların oyun oynadığı yere yemek götürmek aynı şey mi ?
Bence aynı şey değil insanlar çocuklarıni bir kenara alıp bı şeyler yedirebilir çok zor olmamali hepsi anne diğer çocukları düşünurlerse dünyanın sonu gelmez . Eminim park olan sitede oturma alanları da vardırEvet aynı şey. Bir tık aşağı bir tık yukarı… herkesin hassasiyeti farklı
Benim arkadaşım (alman) anlatmıştıAçıkçası ben bunu duyduğumdan beri bu tür hiçbir konunun beni şaşırtacağını düşünmüyorum
Büyük konuşmayın. Daha bir taneyi halletmemişsiniz üç çocuklu kadına akıl veriyorsunuz. Dönüp durumunuza bir bakın bence. Bunları kimseye söylemem ama şu iddialaşma haliniz burdan bakınca hayreT vericiBence aynı şey değil insanlar çocuklarıni bir kenara alıp bı şeyler yedirebilir çok zor olmamali hepsi anne diğer çocukları düşünurlerse dünyanın sonu gelmez . Eminim park olan sitede oturma alanları da vardır
Çikolatalarımı çocuklardan nasıl koruyabilirim bu yöntemdeBenim arkadaşım (alman) anlatmıştı
Evlerinde buzdolabında herkesin kendine ait rafı varmış. Herkes ordan yermiş, diğerinkinden almazmış yada izin istermiş. Birde ortak kullandıkları şeyler varmış. Süt, sebze gibi. Bana çok ilginç gelmişti
Ben o şekilde buzdolabını istesemde düzenleyemem bile nasıl yapiyorlar bilmem
Mutfakta en üst dolapların içindeÇikolatalarımı çocuklardan nasıl koruyabilirim bu yöntemde
Onu ben de yapıyorum, abur cuburları odamda saklıyorumMutfakta en üst dolapların içinde
Ay ne geldi aklıma ya. Çok net hatırlıyorum benim halam almanyadan gelen çikolatalarını yatak odasında dolabın içinde kıyafetlerin arasının taaa dibine saklardı. Canı istediği zaman ordan alıp yiyormuş, çocukları biranda talan etmesin diye saklıyorum diyordu
Gercekten cok zor birini yemek yemeye cikarsam digerleri cikmiyor.bu arada hicmi cisleri gelmiyor demis biri yanimda ped sise tasiyorum digerleri bezli zaten.saatlerce oynasalar bikmazlar enerjileri bitmiyor bende peslerinde gercekten akil verenler ne mantikla bu kadar acimasiz olabiliyor.benim bu komsum biraz bencildir cogu konuda.ben mecbur kaldim boyle soylemekleBüyük konuşmayın. Daha bir taneyi halletmemişsiniz üç çocuklu kadına akıl veriyorsunuz. Dönüp durumunuza bir bakın bence. Bunları kimseye söylemem ama şu iddialaşma haliniz burdan bakınca hayreT verici
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?