Sizce bir anne öz kızını kıskanır mı?

Kiskanir. Evlat ayirir.

Belli etmediğini düşünür ama eder. Anlarsin ve genelde dogru anlarsin.

Yapabileceğin hic bir sey yok. Oyle yasar gidersin. Olanlari yuzune vurmaz, sessiz dusunursun. Ona benzememek icin daha dikkatli bakarsin.

Yas 30 u gecince zaten alismis olursun.

Fakat cok daha ogretici, daha sevgi dolu bir anne olursun, tecrubeyle sabit

Acilen psikoloğa görünmesi lazım annenizin.Hiç normal değil.

Abine karşı aynı şekilde değilse,size karşı bişey olduğu belli.ama anlam veremedim.pskolojik bişey bence,geçmişe dayalı bir yaşanmışlığı ,sizden çıkartıyor..garip

canım hiç ama hiç sevgi almadım,ama çok sevgi veriyorum,bence öle düşünme,

Ayy sana konu sahibinden daha çok üzüldüm valla. Bu ne ya. İnsan içinde bir iki defa çemkir rencide et bak bi daha yapiyo mu ? Şirret resmen

Canım benim annemde de bi iki defa hal hareket ve sözlerinde fark ettim bunu. Hemen yaptığının yanlış olduğunu anlasın diye "hayırdır anne 40 yaşında kadınsın kendinle beni mi kıyaslıyorsun ben gencim" dedim. Bi daha sözel olarak kıskandigini görmedim

annesinden sevgi almamiş bir kız çocuğu...
yinede annem o diyen bir kız çocuğu..
kötü de olsada iyi de olsada sonuçta anne...
kız evlat annesine benzeyerek büyür oda sevgi alnamiş bir insan olur..
sevgiyi dişardan aramiş annesi izin vermemiş sevgiyi aramasina...
mutsuz hırçın sevilmeyen biri olarak büyür...
sürekli annesini arar.. sevgi ister yine bulamaz.. o ne derse onu yapan bir kız çocuğu..
evlenir... kocasina lanet okur... sevemez hiç çünkü sevgi bulamiş.. kendi mutsuz olduğu halde kocasini da mutsuz eder...
kaynanasi ona kızım yavrum desede alinmaz... tam tersine çevirir kötü davranir... annesi yüzünden böle olur degişir...
herkes onu sevmeye çalışırsa izin vermez sevilmesine...
bi bebegi olur.. ya onu da kendine benzetmeye çalışırsa...
peki ya ne denir ki..
bilen bilsin ..annesinden sevgiyi görmemiş yinede anneci olan bir kız çocuğun hayatı zordur..
yorumlardan cvp bekliyorum... böle birine gördüm... ne yapmamiz gerekiyor.

anneniz ne gördüyse onu uyguluyor. mantıklı bi insanın ders alıp tam tersini yapması lazım ama demek ki.

olduğu gibi kabullenmenizi öneririm. değişmez çünkü.

Evet kabullendim aslinda ama insanin icine oturuyor.

Cok benzer yasadikkarimiz arkadasim, daha anlatmadigim cok sey var. Sana da cok uzuldum gercekten, cok iyi anliyorum seni. Bende de ozguven eksikligi var fazlasiyla.

Alistim bende nasilsa degismeyecek. Ben cok iyi bir anne olacagim, asla boyle davranmayacagim. Cok tesekkur ederim.

Abine karşı aynı şekilde değilse,size karşı bişey olduğu belli.ama anlam veremedim.pskolojik bişey bence,geçmişe dayalı bir yaşanmışlığı ,sizden çıkartıyor..garip

Hayir ben cok fedakarlik yaptim maddi manevi, hic birini gormez. Dert yanar surekli. abim tembeldir, yapmaz. Ancak o yakisiklidir ona gore ve daima över 35 yasina gelmis calismayan, obez sinirina yaklasmis adami.

Hayir ben cok fedakarlik yaptim maddi manevi, hic birini gormez. Dert yanar surekli. abim tembeldir, yapmaz. Ancak o yakisiklidir ona gore ve daima över 35 yasina gelmis calismayan, obez sinirina yaklasmis adami.

sen de fedakarlık yapma bundan sonra işte.

Eşinden beklediği ilgiyi göremediği için bana neden güzel şeyler demiyorsun demiş.Asıl mesele babanız.Öbür türlü sizin kızkardeşiniz değil ki sizi kıskansın.

Benim annemde çok zorluk çekmiş maddi durumu olduğunda bile kendine eziyet ediyordu.Çamaşır makinası varken gider elinde yıkardı mesela..Bense tam tersi rahat konforlu hayatı seviyorum.
Evlendiğimizde ayrı eve çıkarız diye düşünüyordum o kaynananlarda kal nasıl olsa tayinin çıkacak diyordu.Bende tayinin ne zaman çıkacağı ne kadar süreceği belli değil ,o kadar kişinin yanına gitmek istemiyorum diyordum.

Bir örnekte engelli çocuğum var kalkmış bana kaynanana sen bakarsın sırayla bakarsınız diyordu.2 oğlu daha var bir eltimde çalışmıyor.Bende sen nasıl annesin kızım zaten zor durumda çocuğamı baksın işemi gitsin evemi baksın işlerini kolaylaştırayım daha rahat etsin diyeceğin yerde başıma çorap örmeye çalışıyorsun dedim. Tek oğlu olsa anlarım ona bakarımda bu durumda olmaz dedim.Saçmasapan düşünceleri var maalesef .

Son düzenleme:
Annemde hep öyle der. Biz gördük sanki biz yaşadık sanki. Babam görmemiş Annem görmemiş. Bir şey desen sen mükemmel Anne ol sen çocuklarına yaşatma. Iyi de öyle deyip kurtuluyorlar. Ya ben ya benim hissettiklerim yıllardır. Onlar görmemiş iyi tamam faturasını niye ben ödüyorum hiç mi şikayet etmeye hakkım yok.

Baskalarina karsi oyle degil, sadece bana karsi. Baskalarinin kizlarini over genelde.
hmm benim annem de öyleydi.. Bir ortamda herkes kendi çocugunu anlatır över, benim annem de kendi çocugunu değil o da onların cocugunu överdi. Sonra başka yanlışlar da yaptı ve çıkardım hayatımdan.. İyi de yaptım.

Dogru diyorsunuz, hep yapmayacagim diye soz veriyorum kendime, ama kendim borc icindeyken, kendime almayip ona alirken buluyorum kendimi.

ay yapmayın işte bunu. siz kendinize acımazsanız, kıtmer vermezseniz kimse acımaz kıymet vermez. valla şu hayatta önce ben diyenler hep mutlu. az vicdansız olcaksın.

Annenin anneside ona öyle davranıyordur.Bazı kötü huylarda maalesef genetik geçişli gibi.Özgüveninizi yıkmaya çalışmış durmuş düşman yapmaz onun yaptığını ama annedir yapacak bir şey yok maalesef atsan atamıyorsun satsan satamıyorsun.Çocuklarına ne büyük kötülük yaptıklarının farkında değiller.Kendinlede gurur duy .Üniversiteni küçümsemiş senin yerinde olmaya çalışan binlerce genç var.Annenin dediklerine takılma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…