Ananem melek gibi dedemde öyleymiş. Annem çocukkende çok zulmetti bana ananem ordaysa hep kızardı çocuğun kalbini kırma diye. Ondan başka kimse korumadı beni zaten. İnsan çocukken yaşadıklarını unutamıyor maalesef hala annem ve yüzünden psikolojik sorunlarla boğuşuyorum. Çok şükür okudum inşallah özgüven kazanırımda adam gibi bir iş bulurumAnnenin anneside ona öyle davranıyordur.Bazı kötü huylarda maalesef genetik geçişli gibi.Özgüveninizi yıkmaya çalışmış durmuş düşman yapmaz onun yaptığını ama annedir yapacak bir şey yok maalesef atsan atamıyorsun satsan satamıyorsun.Çocuklarına ne büyük kötülük yaptıklarının farkında değiller.Kendinlede gurur duy .Üniversiteni küçümsemiş senin yerinde olmaya çalışan binlerce genç var.Annenin dediklerine takılma.
o da olur sen yeterki gayret gösterAnanem melek gibi dedemde öyleymiş. Annem çocukkende çok zulmetti bana ananem ordaysa hep kızardı çocuğun kalbini kırma diye. Ondan başka kimse korumadı beni zaten. İnsan çocukken yaşadıklarını unutamıyor maalesef hala annem ve yüzünden psikolojik sorunlarla boğuşuyorum. Çok şükür okudum inşallah özgüven kazanırımda adam gibi bir iş bulurum
Sadece babasından değil başkalarından da kıskanıyormuş. Bazıları okadar ilgi arsızı oluyor ki gözü çocuğunu bile görmüyor.Eşinden beklediği ilgiyi göremediği için bana neden güzel şeyler demiyorsun demiş.Asıl mesele babanız.Öbür türlü sizin kızkardeşiniz değil ki sizi kıskansın.
Benim annemde çok zorluk çekmiş maddi durumu olduğunda bile kendine eziyet ediyordu.Çamaşır makinası varken gider elinde yıkardı mesela..Bense tam tersi rahat konforlu hayatı seviyorum.
Evlendiğimizde ayrı eve çıkarız diye düşünüyordum o kaynananlarda kal nasıl olsa tayinin çıkacak diyordu.Bende tayinin ne zaman çıkacağı ne kadar süreceği belli değil ,o kadar kişinin yanına gitmek istemiyorum diyordum.
Bir örnekte engelli çocuğum var kalkmış bana kaynanana sen bakarsın sırayla bakarsınız diyordu.2 oğlu daha var bir eltimde çalışmıyor.Bende sen nasıl annesin kızım zaten zor durumda çocuğamı baksın işemi gitsin evemi baksın işlerini kolaylaştırayım daha rahat etsin diyeceğin yerde başıma çorap örmeye çalışıyorsun dedim. Tek oğlu olsa anlarım ona bakarımda bu durumda olmaz dedim.Saçmasapan düşünceleri var maalesef .
Öyle yapsam hemen kuzu gibi olur sanki bunları söyleyen kendisi değilmiş gibi. Hani anneye saygısızlık yapılmaz ya beni yine toplum içinde haksız göstericek mazlum ayağına yatıcak. Ben artık kendi haline bıraktım aynı evin içinde tek kelime konuşmuyorum. Allah görüyor o bana yeterAyy sana konu sahibinden daha çok üzüldüm valla. Bu ne ya. İnsan içinde bir iki defa çemkir rencide et bak bi daha yapiyo mu ? Şirret resmen
Sadece babasından değil başkalarından da kıskanıyormuş. Bazıları okadar ilgi arsızı oluyor ki gözü çocuğunu bile görmüyor.
Anneniz layık olmadığını düşündüğü için kendine ediyormuş sizde onun çocuğu olduğunuz için sizinde layık olmadığınızı düşünüyor. Benim annemin fiziksel rahatsızlıkları vardı mesela her türlü imkan varken tedavi olmazdı. Bu şekilde kademe atlayacağını düşünüyordu.
Öyle yapsam hemen kuzu gibi olur sanki bunları söyleyen kendisi değilmiş gibi. Hani anneye saygısızlık yapılmaz ya beni yine toplum içinde haksız göstericek mazlum ayağına yatıcak. Ben artık kendi haline bıraktım aynı evin içinde tek kelime konuşmuyorum. Allah görüyor o bana yeter
Allah rahmet eylesinannenin kişisel sorunları var bence. Sevgi alamamış olması sebep midir bilmem ama, annesi babası olmamış, orda burda sevgisiz, ailesiz büyüyen bir annenin kızıyım.Ama annem anneydi.Öyle böyle değil, anneydi yani. Aile kavramına çok düşkün, ben yaşayamadım çocuklarım yaşasın diyen bir anneydi.Çok iyiydi işte belki ondan fazla yaşamadı...
Sağolun.İnşallah.Allah rahmet eylesin
annrlerimizin yapisi cok benziyor canim ama elimizden birsey gelmez..ama benim annemin yaptiklari cok cok daha fena seyler..elimizden birsey gelmez onlari oldugu gibi kabul edip kendimize yetmeyi ogrenmeliyiz..benim annemden senin annen gibi anne ve baba tarafindan ayrimcilik gormus ve banads yasatti.insanlar anne babasindan ne yapmasi gerektiginden cok ne yapmamasi gerektigini ogreniyorMerhaba bayanlar,
Böyle bir kanıya varmam uzun süremi aldı. Aslında anlıyordum da yine kondurmak istemiyordum. Size birkac örnekle yasadıgım durumu anlatmak istiyorum. Bir abim var, bugune kadar evlat ayrımını dibine kadar yaşadım. Bunu artik kabullendim, eskisi gibi takmıyorum. Birisi anneme kızın cok güzel maasallah dedigi vakit, annemin yüzü düşer, tesekkur etmek yerine, '' hı evet makyaj var ya ondan '' der.
Sosyal medya hesabında birlikte cekindigimiz fotograflari koyar, o da ayda yilda bir. Birisi kızın cok güzel maasallah yazdiysa eyvah. Hemen o fotografı kaldirir. Ardından gider benim en paspal ev haliyle haberim yokken cekilmis, sacım basım dagınık olan fotograflarimi koyar :) Bir keresinde, sacımı boyatmıstım, annem de biraz kestirmisti saclarını. Babam cok güzel olmus kızım dedi, annemin sacını farketmedi. O da pek bir degisiklik yoktu o yüzden. Ona guzel diyorsun da bana neden demiyorsun diye, babamın burnundan getirdi. Bir kez de babam karpuzun en güzel kısmını kızıma kestim dedi, bana neden kesmiyorsun da ona kesiyorsun dedi.
Sürekli bana, ben yașamadım sen de yaşama, benim yoktu senin de olmayıversin gibi kelimeler kullanır. Cevremdeki anneler, ben yaşamadım kızım yasasın, benim olmadı en guzelleri kızımın olsun derken, benim durumum boyle. Acıkcası her seyi yazsam sayfalarca sürer. Size en ufak örnekleri verdim. Sizce ben mi kötü niyetliyim, yoksa hissettigim dogru mu?
Not: Annem kendi annesinden de pek sevgi gormemis, o da evlat ayrımına maruz kalmıs. Ben bundan ders almasını temenni ederdim ancak aynısını bana uyguluyor. Halbuki ben bu yuzden hep bir kızımın olmasını diliyorum. Ona bunların hicbirini yaşatmayacagım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?