Sizce bir anne öz kızını kıskanır mı?

Ananem melek gibi dedemde öyleymiş. Annem çocukkende çok zulmetti bana ananem ordaysa hep kızardı çocuğun kalbini kırma diye. Ondan başka kimse korumadı beni zaten. İnsan çocukken yaşadıklarını unutamıyor maalesef hala annem ve yüzünden psikolojik sorunlarla boğuşuyorum. Çok şükür okudum inşallah özgüven kazanırımda adam gibi bir iş bulurum

o da olur sen yeterki gayret göster

Sadece babasından değil başkalarından da kıskanıyormuş. Bazıları okadar ilgi arsızı oluyor ki gözü çocuğunu bile görmüyor.

Anneniz layık olmadığını düşündüğü için kendine ediyormuş sizde onun çocuğu olduğunuz için sizinde layık olmadığınızı düşünüyor. Benim annemin fiziksel rahatsızlıkları vardı mesela her türlü imkan varken tedavi olmazdı. Bu şekilde kademe atlayacağını düşünüyordu.

Ayy sana konu sahibinden daha çok üzüldüm valla. Bu ne ya. İnsan içinde bir iki defa çemkir rencide et bak bi daha yapiyo mu ? Şirret resmen
Öyle yapsam hemen kuzu gibi olur sanki bunları söyleyen kendisi değilmiş gibi. Hani anneye saygısızlık yapılmaz ya beni yine toplum içinde haksız göstericek mazlum ayağına yatıcak. Ben artık kendi haline bıraktım aynı evin içinde tek kelime konuşmuyorum. Allah görüyor o bana yeter

Sağlıksız düşünüyorlar.Anlayamıyorum onları herşeyin kolayı varken neden zoru istersin.Bu dünyaya eziyet çekmeye geldik sanki.

Benim annem fazla tutumlu aşırı derecede .Maddi olaylarını çamaşırı elinde yıkamasını hadi ona veriyorum da diğer mevzuları anlayamıyorum.Sen çekmişsin bari kızım da çekmesin de.

annenin kişisel sorunları var bence. Sevgi alamamış olması sebep midir bilmem ama, annesi babası olmamış, orda burda sevgisiz, ailesiz büyüyen bir annenin kızıyım.Ama annem anneydi.Öyle böyle değil, anneydi yani. Aile kavramına çok düşkün, ben yaşayamadım çocuklarım yaşasın diyen bir anneydi.Çok iyiydi işte belki ondan fazla yaşamadı...

İnşallah bir iş bulurda o evden çıkarsınız.

Allah rahmet eylesin

Benim annem de akrep burcu gençliğinde de aşırı güzelmiş hala bile söylerler resimlerinden de belli zaten şimdi 57 yaşında hala güzel ama çok zayıf benim annem 40 kilo bişey annemde sevgisini gösteremez beni ve kardeşlerimi öpüp kokladığını hiç bilmem çocukken de öle bir döverdi ki hepimizi dayak manyağı olmuştuk :) ama yaptığı fedakarlıklar bizi okutmak için didinmesi üstelik babasız 3 çocukla hakkını asla ödeyemem bazıları içten sever ama çok sever bir arkadaşımın annesi böyleydi ama oda evlenince şimdi kızına çok düşkün oldu sanmıyorum ya kıskandığını sevgisini gösteremiyor olabilir .

Benimde annem aynı böyleydi.Yıllarca psikolojik tedavi görmesi için dil döktük ailecek ama daha da kötü oldu .Her zaman başkalarının çocuklarını över ,destekler .Başkaları beni beğenince iyi birşey söyleyince hemen morali bozulurdu.Gerekmedikçe görüşmeyin valla .başka türlü atlatamıyor insan

annrlerimizin yapisi cok benziyor canim ama elimizden birsey gelmez..ama benim annemin yaptiklari cok cok daha fena seyler..elimizden birsey gelmez onlari oldugu gibi kabul edip kendimize yetmeyi ogrenmeliyiz..benim annemden senin annen gibi anne ve baba tarafindan ayrimcilik gormus ve banads yasatti.insanlar anne babasindan ne yapmasi gerektiginden cok ne yapmamasi gerektigini ogreniyor

Galiba kiskanir. Benim anneannem bazen anneme böyle davranirmis. Annem anlatir ve hala sorar bana ; ya bir anne kizini kiskanirmi? der. Hala daha emin degil gibi. Ama bana karsi oyle degil annem. Bizler icin hep en iyisini isteyen biri oldu.

sen bence yat kalk annene şükret. benim annem seninkine 10 basar inan ki..

evlat ayırdıgını soylemekte hiçbir sakınca görmez, benim hatalarımı konu komşuya eşe dosta yaymadan duramayan kadın ufaklığın buyuk hatalarını benden bıle gızler. evde huzur bozan kısının ben oldugumu, oldum olası kendısını kıskandıgımı dusunur ve devamlı olarak söyler. etrafımızda bırılerını gordugu an benım okul zamanı ne kadar pis olduğumdan, hiç birşey yapmayı bilmediğimden, yaptıklarımın da birşeye benzemediğinden bahseder durur sürekli. 40 lı yaşların sonuna gelmek üzere, sürekli foto ceker facebook, instagram a atar retrıcalı falan ergenler gibi. beni face'ten falan sılmıs durumda zaten, whatsapp tan da engellemişti bi ara. şurda 3-4 aya doğum yapıcam iş yerimden izin alabilirsem gelirim doğurdugunda dıyor dusunebiliyor musun? sürekli övünür maddi açıdan, asırı derecede paragözdür, titizlik hastalığını marifet bilir, tüm ceyızımı kendım aldıgım halde ınsanlara ben aldım dıye övünür. yalan konusmak falan cok normal seyler yanı onun ıcın. sen kimsin ki fiks lafıdır. sureklı kucumser.neyse kı onun laflarını cıddıye alıp öz guvenımı kaybetmedım hıcbır zaman. aksıne ıkı unı bıtırdım, 3 dıl bılıyorum ve ulkenın en prestıjlı unılerınden bırınde yuksek yapıyorum suan.

hayatımın hiçbir döneminde annemin sacımı okşadığını, bana sevgi gösterdiğini bilmem. Annelık nedır etraftan gordum hep. Kımsenın bana annelık taslamasına da tahamulum yok. Kayınvalıdem bu durumu kullanıp fırsatcılık cok yaptı ama hep otokontrollu davrandım sorun yokmuscasına.

sımdı yazdıklarını okuyorum da, bunlar tırı vırı seyler gıbı gelıyor. Unı de baska sehırdeydım, parası oldugu halde yollamazdı bana, yurt fıslerıyle gecınırdım, arkadaslarımın gıttıgı kafelerde bulasıkcılık yapardım.

yalan, iftara, karalama.. bunların hepsını dusmanımdan cok annemde tattım. kardeslerımı de bana dusman ettı suan.
umursama. o oyle ve degısmeyecek. beklentıye gırmeyeceksın. hayat bazen cok acımasız olabılıyor, ama baska açılardan sukur tabı kı değil mi ?

Anneannem de böyle,anneme teyzemlerin karşı varsa yoksa oğlu bi de.ama teyzemler Annem dunyanin en iyi annesi hatta erkek kardeşim şakadan takılır varsa yoksa kızın diye:))

Evet böyle anneler var ve toplumdaki anneler melektir, beğenmeyen evlat nankördür imajı yüzünden bir çok çocuğun ve dolayısıyla yetişkinin hayatı mahvoluyor, bu çocuklar ömür boyu depresyon, değersizlik ve suçluluk hisleri vs ile uğraşıyor, annelerinin ellerinden aldığı fırsatlar ve gelecekleri de var tabi ki. Eğer ingilizce biliyorsan bu konuda ingilizce siteleri oku derim, onlar bu tarz gerçeklerle bizim gibi kapalı ve anneliğin tabu olduğu toplumlara göre daha iyi yüzleşiyorlar.
Keşke ben senin yaşındayken internet bu kadar yaygın ve geniş içerikli olsaydı, çok ihtiyacım vardı, benim de bu konuda bilgilenmeye ya da en azından paylaşmaya ihtiyacım vardı ama bize geçmiş olsun, siz bu fırsatı kullanın kendinizi bilinçlendirin ve destek alın bu konuda.
Annenin kesinlikle seni etkilemesine izin verme, mümkün olan en kısa zamanda ayrı eve çık, seni üstünde ne kadar hakimiyet kurarsa seni o kadar etkiler, mutlaka aranda bir mesafe olsun, ne yazık ki o melek annelerden bizim payımıza düşmemiş, sen de ona göre bir savunma oluşturmalısın.
Ben de kendi tecrübemi anlatırdım bu konuda ama hatırlamak bile psikolojimin tekrar altüst olmasına yol açıyor, yalnız değilsin.

anneden yana tek dertli kendim oldugumu saniyordum.cok uzucude olsa yalniz olmadigimi bilmek bana guc katti..annemin yalnis tavirlari yuzunden babamdan kardeslerimdende kardeslerimdende ayni davranislara maruz kaldum..hatta bu bi lanet gibi pesimi birakmiyor nerde olursam olayim annem hayatima mudahil oldugunda hersey tepe taklak..ilk bebegime hamileyken yanima geldi sozde dogumda yanimda olmak istemis iki hafta icinde nasil basardiysa beni tum komsularima rezil etmeye basarmis hatta esimin ailesine esime butun hayatimi mahfetti ve sonucunda esimin beni terk etmesine sebep oldu..neyseki onu ve turevlerini hayatimdan cikardim ve her gecen gun hayatim guzellesiyor.daha on bes onalti yaslarindayken bi doktor beni uyarmisti aileme aileme karsi mesafeli ve uzak durmam konusunda ama o zaman anlayamamis ve bunu yapacak gucu kendimde bulamasmistim..simdi ise geride kalan yillarima yaniyorum keske daha once def etseydim
onlari.
Neyseki esimle ve biricik kizimla cok ikinci kizimizi bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…