- 25 Eylül 2016
- 7.940
- 3.677
- 123
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Valaa acayıp kalabalık bır aıle nasıl olack ben bılmıyorumEyvah eyvah ahlakı da bozuk bir kız yani. Ee kardeşiniz kör mü de bu kızın yaptığını görmüyor. Ayrıca diğer çocuğa bakıp da sizi seçmişler belli ki, kötünün iyisi diye. Uzak durun derim hiç anlaşamazsınız
Babam esyaları alcak.Ama babam bılezık parası ıstıyor kardesımle benden.Ikımızde ısten cıktık.Kız kardesım kursa gıdıcek.Ben kpss ıcın ısten cıktım.Ayrıca devlete kredımvar.ben sımdı yapsam da ılerde karsılıgını alamıcam kı.hem elımde yok cıdden
Kardesin o aileye girerse daha cok uzulecek gibi geldi bana.. Allah hayirlisini versin..Kendıme bırıktıroyorum.Aslında elımde az param var ama vermek ıstemıyorum.Dugunde takarım kardesıme.Yaa kardesım uzulcek.Yoksa umrumda deıl
Canım yapmıycam da ben bu baskılardan nasıl kacıcam.Ben kopek gıbı calısıyorum aksama kadar ayaklarım agrıyo.Bi de ona mı yedırcem kı.Babam okadar ıctı karı kızla parayı yedı yapsın sımdıSafmisin sen canim yaaa. Elalemin görgüsüz ac gözlülerino doyuracagina o parayi kendine biriktir kendi hayatini kur. Babanda cok merakliysa kendi bulsun bilezik parasini. Senjn yerinde olsam onlar konusmaya geldiginde herkesin icinde baba olmayan parayla nasil yapamayi planliyorsun diye sorarim bide direk benden beklemeyin hic bir destek diye de derim
Kardesin o aileye girerse daha cok uzulecek gibi geldi bana.. Allah hayirlisini versin..
Ben altını, bileziği vs gelin ve damada yapılan hediye olarak görüyorum böyle istenmesi, sorumluluk gibi gösterilmesi hiç hoşuma gitmiyor. Herkes içinden geldiği kadar durumuna göre bir şeyler yapar. Bizim adetimiz de böyledir. Bilemiyorum biz mi gariban insanlarız?
Yapsın yapsın kız da 30 kişilik sülalesini getirip oturtur
2 sene neden uzatıyor ki.belkı altın az ısteyıp dıger taraftan bize yukluyordurAğrılıların adetleri ağır olur diye biliyorum :)
Altına değer veriyorlar az bile istemiş sanki.
Ama masrafların hepsini yüklemiş size. İstememek gibi bir durum söz konusu olsaydı evlerine kabul etmezlerdi bence.
Agrılıların adetı boyleymıs mecbur yapack.Ama evde kavga cıkcak para yuzunden.Kardeşinin mabadı yiyorsa evlensin isteklerini yerine getirsin olmaz öyle iş
Süt bileziği mi?!!! Anne kızına emzirdiği sütün ücretini mi istiyor?!!!! Evlatmı bu yoksa gelir detiren fındık ağacı mı?!!!Dün erkek kardesimin kız arkadaşının ailesiyle tanışmaya gittik.Bu kız için kardesim karakolluk oldu.Başka bir çocukla kavga falan ettiler.Ben karakolda bu kızın ablasıyla konustum.Bana biz kardesinizi istemıyoruz falan drmişti.Dün hersey güzeldi.Yalnız ablası annesi isteklerımız söylıyeyım dedi.1 tane tura altın kızın boynuna,kızın annesine süt hakkı için iki bilezik,kıza 6 bilezik.Sonradan baba bilezik istenmez ayıp diye iki tane anneye takılcak bilezigi kaldırdı.Kızın sözde giycegi kıyafet takı hersey bize aitmiş.Annesi kızım küçük dedi.20 yaşinda kız.Bu yuzden iki sene beklesinler dedi.Nişan yaza.Orkestra kıyafet hersey bize ait.Dügün mobikya hersey bize ait.60 tülbent 60 patik istiyor.Siz haızrlıgınızı yapın öylr gelın dedıler.Haftaya onlar gelecek.Ama hersey bize aitmiş.Agrılı bunlar.Bu arada babası dıger cocukla olayları duydu ondan bızımkıyle tanısmak ıstemiş.Onlar kıza hıcbır sey yapmıycak.Bizim durumumuz yok.Bu arada altınlar 22 gram olcakmış.2 senede rahatça hepsını yaparsınız dıyorlar.Az altın bile almıslar.Normalde başlık varmıs istememısler bile.Cok kalabalıklardı.Haftaya en az 20 30 kısı beklıyoruz.Acayıp zengınler.Ama tek çöp yapmıyorlar.Benım sormak ıstedıgım ıstemedıklerı ıcın mı böyle adet olur mu sizce?
Öyle bence.Kardesım anneme kalan evi kızın ustune yapacakmıs.ay nerden buldu bunu.bak sevgılıyken para yetmıo.Evlıyken ek ıs yapması lazım kardesımın.kız cok para harcıyo kıyafet gezme falan
Öyle bence.Kardesım anneme kalan evi kızın ustune yapacakmıs.ay nerden buldu bunu.bak sevgılıyken para yetmıo.Evlıyken ek ıs yapması lazım kardesımın.kız cok para harcıyo kıyafet gezme falan
Ağrı da mı yasıyorlar adetlerini yasatmak isteyen orda Yaşar kendi dengi ile evlenir. Onlar da flört etmek de Yok annesi kardeşinin arabası ile de geçemez ayıptır nişanda bile aileler olmadan görüşülmez ancak nikahtan sonra çiftler Başbakan kalır eeee altın isterken adetleri var bunlarda adet değil miAgrılıların adetı boyleymıs mecbur yapack.Ama evde kavga cıkcak para yuzunden.
Sözde taki takilmazHaklsıın.Pekı sence sözde bısey takayım mı ben.Kardesıme mı taksam.Napayım sence.Suan haftada 2 gun 50 lıryaa falan ıse gııdıyorum.kpss var 7 ay sonra.Suan işe gıremem ben.Aılem bana hıc yardım etmezkı
Aman diyim kiz masallah iki kisiyi ayni anda yürütüyo ama siz ailece gidip ahlaki bozuk bi kizi istemeye gidiyorsunuz masallah mide konya ovasi mübarek. Aile e anlat bunlari kardesinr de sor bakalim boynuzlarini cok mu begeniyormus da yapismis bu kizaCanım yapmıycam da ben bu baskılardan nasıl kacıcam.Ben kopek gıbı calısıyorum aksama kadar ayaklarım agrıyo.Bi de ona mı yedırcem kı.Babam okadar ıctı karı kızla parayı yedı yapsın sımdı
siz nerelisiniz? kürtlerde böyle... bizde mesela nişan kına yatak odası kız tarafına ağitir gelinin kiyafetleri haric onu erkek tarafı alır.Dün erkek kardesimin kız arkadaşının ailesiyle tanışmaya gittik.Bu kız için kardesim karakolluk oldu.Başka bir çocukla kavga falan ettiler.Ben karakolda bu kızın ablasıyla konustum.Bana biz kardesinizi istemıyoruz falan drmişti.Dün hersey güzeldi.Yalnız ablası annesi isteklerımız söylıyeyım dedi.1 tane tura altın kızın boynuna,kızın annesine süt hakkı için iki bilezik,kıza 6 bilezik.Sonradan baba bilezik istenmez ayıp diye iki tane anneye takılcak bilezigi kaldırdı.Kızın sözde giycegi kıyafet takı hersey bize aitmiş.Annesi kızım küçük dedi.20 yaşinda kız.Bu yuzden iki sene beklesinler dedi.Nişan yaza.Orkestra kıyafet hersey bize ait.Dügün mobikya hersey bize ait.60 tülbent 60 patik istiyor.Siz haızrlıgınızı yapın öylr gelın dedıler.Haftaya onlar gelecek.Ama hersey bize aitmiş.Agrılı bunlar.Bu arada babası dıger cocukla olayları duydu ondan bızımkıyle tanısmak ıstemiş.Onlar kıza hıcbır sey yapmıycak.Bizim durumumuz yok.Bu arada altınlar 22 gram olcakmış.2 senede rahatça hepsını yaparsınız dıyorlar.Az altın bile almıslar.Normalde başlık varmıs istememısler bile.Cok kalabalıklardı.Haftaya en az 20 30 kısı beklıyoruz.Acayıp zengınler.Ama tek çöp yapmıyorlar.Benım sormak ıstedıgım ıstemedıklerı ıcın mı böyle adet olur mu sizce?
Ben olsam annesine derdim sizin kızın bir tarafı altından mı diye?Diger cocukla bızımkını aynı anda ıder etmıs.Ortaya cıktı.dıger cocuk kardesımle sokakta kavga ettıler.Mahkememız var suan.jardesım vazgcezmez ki
Kardesin ne diyor bu duruma Allah askina?Off memlekete mı gıtsem haftaya bu nedir.Şu söz durulana kadar da gelmem.Bızım evde baya kavga cıkcak para yuzunden cunku
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?