- 12 Ocak 2012
- 2.946
- 5.312
- 358
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Doğu kültüründe altın önemlidir ama ayrı eve çıkmazlar kaynana kayınlar hatta eltiler birlikte oturur çalışır önce en büyüğe ev alınır biriken para ile sıra ile evleri ayırırlarDımı ama.burdalar ızmırde.Ama gıyımlerı makyajları bayaa sey bızden abartı yanı.cok rahatlar ayrıca
Mecbur yapıcaz.kızı cok ıstıyor.kabul edıyo ama bıze guvenıyo.babam bızden para ıstıyo 2 sene bıze zehır olacak.Bende kspsye hazırlanıyorum vala kusura bakmasınlar
Isteyin canim isteyen daha kiymetli ben bunu cok gordum hicbir sey istemeyip bi de ustune yardim edince kiymetini bilen cikmiyor ama yani biz hicbir seye karismayiz sunlari sunlari yapcaksiniz diye siralamasi cok cirkin.Zaten turkiye genelinde o kadar bilezik takiliyor genelde soylemeselerdi de 3-5 takarlardi.Tabi kiz tarafi nisani kinayi yapmasi lazim.Bunlar bildigin hincla yapiyorbizde isetedik daha doğrusu sordular 10 bilezik 2 set saat vs vs takıldı... ama biz nişan salonda yemekli ve kınayıda salonda yemeklı yaptık yatak odası ev icin bazı şeyele ödedik daha doğrusu ailem karşıladı... 6 bilezıği cok bulmadım acıkcası normal
Kardesin cok mu saf cok mu asik anlamadim.Sen kendi hayatina bak atanip kurtul.Sinava calis.Kiz gezcek tozcak sen para yardimi mi yapcaksinÖyle bence.Kardesım anneme kalan evi kızın ustune yapacakmıs.ay nerden buldu bunu.bak sevgılıyken para yetmıo.Evlıyken ek ıs yapması lazım kardesımın.kız cok para harcıyo kıyafet gezme falan
Dün erkek kardesimin kız arkadaşının ailesiyle tanışmaya gittik.Bu kız için kardesim karakolluk oldu.Başka bir çocukla kavga falan ettiler.Ben karakolda bu kızın ablasıyla konustum.Bana biz kardesinizi istemıyoruz falan drmişti.Dün hersey güzeldi.Yalnız ablası annesi isteklerımız söylıyeyım dedi.1 tane tura altın kızın boynuna,kızın annesine süt hakkı için iki bilezik,kıza 6 bilezik.Sonradan baba bilezik istenmez ayıp diye iki tane anneye takılcak bilezigi kaldırdı.Kızın sözde giycegi kıyafet takı hersey bize aitmiş.Annesi kızım küçük dedi.20 yaşinda kız.Bu yuzden iki sene beklesinler dedi.Nişan yaza.Orkestra kıyafet hersey bize ait.Dügün mobikya hersey bize ait.60 tülbent 60 patik istiyor.Siz haızrlıgınızı yapın öylr gelın dedıler.Haftaya onlar gelecek.Ama hersey bize aitmiş.Agrılı bunlar.Bu arada babası dıger cocukla olayları duydu ondan bızımkıyle tanısmak ıstemiş.Onlar kıza hıcbır sey yapmıycak.Bizim durumumuz yok.Bu arada altınlar 22 gram olcakmış.2 senede rahatça hepsını yaparsınız dıyorlar.Az altın bile almıslar.Normalde başlık varmıs istememısler bile.Cok kalabalıklardı.Haftaya en az 20 30 kısı beklıyoruz.Acayıp zengınler.Ama tek çöp yapmıyorlar.Benım sormak ıstedıgım ıstemedıklerı ıcın mı böyle adet olur mu sizce?
Ay sanki dünyaca ünlü manken veriyorlar.Dün erkek kardesimin kız arkadaşının ailesiyle tanışmaya gittik.Bu kız için kardesim karakolluk oldu.Başka bir çocukla kavga falan ettiler.Ben karakolda bu kızın ablasıyla konustum.Bana biz kardesinizi istemıyoruz falan drmişti.Dün hersey güzeldi.Yalnız ablası annesi isteklerımız söylıyeyım dedi.1 tane tura altın kızın boynuna,kızın annesine süt hakkı için iki bilezik,kıza 6 bilezik.Sonradan baba bilezik istenmez ayıp diye iki tane anneye takılcak bilezigi kaldırdı.Kızın sözde giycegi kıyafet takı hersey bize aitmiş.Annesi kızım küçük dedi.20 yaşinda kız.Bu yuzden iki sene beklesinler dedi.Nişan yaza.Orkestra kıyafet hersey bize ait.Dügün mobikya hersey bize ait.60 tülbent 60 patik istiyor.Siz haızrlıgınızı yapın öylr gelın dedıler.Haftaya onlar gelecek.Ama hersey bize aitmiş.Agrılı bunlar.Bu arada babası dıger cocukla olayları duydu ondan bızımkıyle tanısmak ıstemiş.Onlar kıza hıcbır sey yapmıycak.Bizim durumumuz yok.Bu arada altınlar 22 gram olcakmış.2 senede rahatça hepsını yaparsınız dıyorlar.Az altın bile almıslar.Normalde başlık varmıs istememısler bile.Cok kalabalıklardı.Haftaya en az 20 30 kısı beklıyoruz.Acayıp zengınler.Ama tek çöp yapmıyorlar.Benım sormak ıstedıgım ıstemedıklerı ıcın mı böyle adet olur mu sizce?
Ayrica buna ekleme yapayim erkek tarafi da kiza nisan alisverisi yapar canta ayakkabi terlik etek pantolon gomlek kazak bot esarp ince corap makyaj malzemesi kaban gecelik sabahlık iççamaşırı bornoz yatak örtüsü ve nisanda her birinden 25 adat olmak üzere patik tülbent havlu namazlık lif getirilir bu arada bende doguluyumBana çok normal geldi benim düğünümde 7 bilezik 25-25 gram arası takıldı bir yüzük bir saat alyans tek taş küpe ve birde çerçeveli zincir içine atalira yanlara da 4 tane yarim şeklinde kolye geldi . Nisanda takılan çeyreklersen de ceyrekli bilezik yapıldı koluma ve evleneli çok etmedi . Hoş hepsi uçtu gitti amabirde süt parası başlık parası gibi adetler eskiden vardı. Bizim burda hala var hoş her ne kadar onaylamasam da . Eşyaya gelecek olursak mobilyalar erkek tarafına aittir bizde bir tane veya 2 tane beyaz eşya alınır örnek bulaşık çamaşır yada bulaşık mikrodalga . 2 tane hali alinir yatak odasi perdesi alinir. Mutfak işi her şey kıza aittir robotlar yedekler günlükler banyo tuvalet kovalarına sus eşyalarına kadar .E bir de kız çeyizi kıza aittir bizde boyle o yuzden cok gelmedi
Sanırım tulbent falan fazladan soyledılerBir Doğulu olarak söylüyorum az istemişler ve bizim burada adet öyle bütün masrafları erkek tarafı karşılar çeyiz tülbent patik gibi şeyler kız tarafı yapar
Hıcbırsey demıyo valaaaldattığıni soylemistiniz , kardesiniz ne diyo bu duruma
Bizde ağrılıyız canm istekleri az bile olmuş bana 7 tane bilezik bir tane saat iki yüzük bir kolye birde bileklik aldılar ama bunları benim ailem istemedi babam 5 bilezik takın yeter dedi eşim kendisi aldı saydıklarımı.. ama sizden az bile istemişler halam gecen sene kızını verdi neler istedi neler tabi onunki açgözlülük ama adetler böyle . Hee birde kına nişan haricinde hersey damada ait eşyalar dahil kız tarafı sdece mutfak eşyalarını çeyizini alır gider.. bizde böyle kii biz doğma büyüme izmirliyiz ama gel gör ki evlilikte adetlerimiz değişmiyor bi değişen başlık parası almıyor kimse buralarda. O da bi zahmet yani.Dün erkek kardesimin kız arkadaşının ailesiyle tanışmaya gittik.Bu kız için kardesim karakolluk oldu.Başka bir çocukla kavga falan ettiler.Ben karakolda bu kızın ablasıyla konustum.Bana biz kardesinizi istemıyoruz falan drmişti.Dün hersey güzeldi.Yalnız ablası annesi isteklerımız söylıyeyım dedi.1 tane tura altın kızın boynuna,kızın annesine süt hakkı için iki bilezik,kıza 6 bilezik.Sonradan baba bilezik istenmez ayıp diye iki tane anneye takılcak bilezigi kaldırdı.Kızın sözde giycegi kıyafet takı hersey bize aitmiş.Annesi kızım küçük dedi.20 yaşinda kız.Bu yuzden iki sene beklesinler dedi.Nişan yaza.Orkestra kıyafet hersey bize ait.Dügün mobikya hersey bize ait.60 tülbent 60 patik istiyor.Siz haızrlıgınızı yapın öylr gelın dedıler.Haftaya onlar gelecek.Ama hersey bize aitmiş.Agrılı bunlar.Bu arada babası dıger cocukla olayları duydu ondan bızımkıyle tanısmak ıstemiş.Onlar kıza hıcbır sey yapmıycak.Bizim durumumuz yok.Bu arada altınlar 22 gram olcakmış.2 senede rahatça hepsını yaparsınız dıyorlar.Az altın bile almıslar.Normalde başlık varmıs istememısler bile.Cok kalabalıklardı.Haftaya en az 20 30 kısı beklıyoruz.Acayıp zengınler.Ama tek çöp yapmıyorlar.Benım sormak ıstedıgım ıstemedıklerı ıcın mı böyle adet olur mu sizce?
Yapmıycam da yaa sınava nasıl calıscam sureklı para baskısı kavga gurultuBu saftirik kardeşin için kılını bile kıpırdatma. Sakın.
Kadın dedıkı bu kız hamıle lohusa olcak.Muslumanız.Bırı gelır namaz kılar dedıAy sanki dünyaca ünlü manken veriyorlar.
Bu nedir böyle kardeşinizle konuşun.
Benim abim Karslı bir kızla konuşuyordu.
Kız 34 yaşında.
Neyse abimi işine karışmadik hic ses cikarmadik.
Abim kapalı tercih etti.
İş evliliğe gelince tuhaf şeyler istendi. İlk kez duydum.
Herkese bohça yapılacakmış, 10 tane çiftli burma, tülbent, patik liste liste bilmem kac tane.
Ya anlamadığım bi konu var tülbentle çetik fabrikasimi kuruyorlar.
Anneye süt hakkı bilmem ne.
Sonra baktı abim bu ne ya böyle dedi.
Bu devirde kolay mı bunlari yapmak.
Herkes kendine göre yapabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?