Sizce bizi istemedikleri için mi?

Dımı ama.burdalar ızmırde.Ama gıyımlerı makyajları bayaa sey bızden abartı yanı.cok rahatlar ayrıca
Doğu kültüründe altın önemlidir ama ayrı eve çıkmazlar kaynana kayınlar hatta eltiler birlikte oturur çalışır önce en büyüğe ev alınır biriken para ile sıra ile evleri ayırırlar

Isteyin canim isteyen daha kiymetli ben bunu cok gordum hicbir sey istemeyip bi de ustune yardim edince kiymetini bilen cikmiyor ama yani biz hicbir seye karismayiz sunlari sunlari yapcaksiniz diye siralamasi cok cirkin.Zaten turkiye genelinde o kadar bilezik takiliyor genelde soylemeselerdi de 3-5 takarlardi.Tabi kiz tarafi nisani kinayi yapmasi lazim.Bunlar bildigin hincla yapiyor

Öyle bence.Kardesım anneme kalan evi kızın ustune yapacakmıs.ay nerden buldu bunu.bak sevgılıyken para yetmıo.Evlıyken ek ıs yapması lazım kardesımın.kız cok para harcıyo kıyafet gezme falan
Kardesin cok mu saf cok mu asik anlamadim.Sen kendi hayatina bak atanip kurtul.Sinava calis.Kiz gezcek tozcak sen para yardimi mi yapcaksin

Ohh masallah kizla degil tamamen aileyle evleniyo kardesiniz. Sizin o kadar bilezik yapma durumunuz var mi peki

Bana çok normal geldi benim düğünümde 7 bilezik 25-25 gram arası takıldı bir yüzük bir saat alyans tek taş küpe ve birde çerçeveli zincir içine atalira yanlara da 4 tane yarim şeklinde kolye geldi . Nisanda takılan çeyreklersen de ceyrekli bilezik yapıldı koluma ve evleneli çok etmedi . Hoş hepsi uçtu gitti ama birde süt parası başlık parası gibi adetler eskiden vardı. Bizim burda hala var hoş her ne kadar onaylamasam da . Eşyaya gelecek olursak mobilyalar erkek tarafına aittir bizde bir tane veya 2 tane beyaz eşya alınır örnek bulaşık çamaşır yada bulaşık mikrodalga . 2 tane hali alinir yatak odasi perdesi alinir. Mutfak işi her şey kıza aittir robotlar yedekler günlükler banyo tuvalet kovalarına sus eşyalarına kadar .E bir de kız çeyizi kıza aittir bizde boyle o yuzden cok gelmedi

Ay sanki dünyaca ünlü manken veriyorlar.
Bu nedir böyle kardeşinizle konuşun.
Benim abim Karslı bir kızla konuşuyordu.
Kız 34 yaşında.
Neyse abimi işine karışmadik hic ses cikarmadik.
Abim kapalı tercih etti.
İş evliliğe gelince tuhaf şeyler istendi. İlk kez duydum.
Herkese bohça yapılacakmış, 10 tane çiftli burma, tülbent, patik liste liste bilmem kac tane.
Ya anlamadığım bi konu var tülbentle çetik fabrikasimi kuruyorlar.
Anneye süt hakkı bilmem ne.
Sonra baktı abim bu ne ya böyle dedi.
Bu devirde kolay mı bunlari yapmak.
Herkes kendine göre yapabilir.

Ayrica buna ekleme yapayim erkek tarafi da kiza nisan alisverisi yapar canta ayakkabi terlik etek pantolon gomlek kazak bot esarp ince corap makyaj malzemesi kaban gecelik sabahlık iççamaşırı bornoz yatak örtüsü ve nisanda her birinden 25 adat olmak üzere patik tülbent havlu namazlık lif getirilir bu arada bende doguluyum

60 tulbent ile mescit mi acacaklarmis?
60 cift patigi kime giydireceklermis? Kiz kirkayak mi insan mi belli degil

Altinlar cok degil,normal. Ama istenmesi ayip. Gonulden gecen ne ise o takilir,siparis vermek gorgusuzluktur bana gore

Bizde ağrılıyız canm istekleri az bile olmuş bana 7 tane bilezik bir tane saat iki yüzük bir kolye birde bileklik aldılar ama bunları benim ailem istemedi babam 5 bilezik takın yeter dedi eşim kendisi aldı saydıklarımı.. ama sizden az bile istemişler halam gecen sene kızını verdi neler istedi neler tabi onunki açgözlülük ama adetler böyle . Hee birde kına nişan haricinde hersey damada ait eşyalar dahil kız tarafı sdece mutfak eşyalarını çeyizini alır gider.. bizde böyle kii biz doğma büyüme izmirliyiz ama gel gör ki evlilikte adetlerimiz değişmiyor bi değişen başlık parası almıyor kimse buralarda. O da bi zahmet yani.

Kadın dedıkı bu kız hamıle lohusa olcak.Muslumanız.Bırı gelır namaz kılar dedı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…