Sizce bizi istemedikleri için mi?

bizde isetedik daha doğrusu sordular 10 bilezik 2 set saat vs vs takıldı... ama biz nişan salonda yemekli ve kınayıda salonda yemeklı yaptık yatak odası ev icin bazı şeyele ödedik daha doğrusu ailem karşıladı... 6 bilezıği cok bulmadım acıkcası normal

yani nişani ve kınayi aiem ödedi bir düğün masrafına geldi zaten.Karşı tarag ne harcadıysa aılemde harcası. 6 bilezik gayet makul heleki doğulular icin az bile

Kardeşi olarak bir miktar destek olmanız gerekir zaten, bir bilezik takmak ya da bir ev eşyasını karşılamak gibi, siz babanıza vermek yerine ben bir bilezik takarım diyin mesela, 2 yılda yaparsınız zaten onu, ekstra destek işine girmeyin.

Bu arada erkek kardesım kıza demıskı.Anneme ev kalcak benım.senın ustune yaparım.Maas kartımda 3 bın yatıyo sende kalacak demıs.
Daha fazla okursam sınır krizi geçiricem siz ailecek şaka mısınız. Yok kardeşin birde aldatılmış. Olaya bak

Olabılır de ben o kıza bısı almak ıstemıyorum.belkı nakıt yardımı yaparım bıraz o kadar

Bu ev meselesini ailene söyledin mi? Dedin mi benden kurus islemez dügügünde abla olarak gönlümfen ne koparsa imkanim neye yeterse onu takarim diye dedin mi?
Demedım cunku dun baya para kavgası cıktı.Sence nı dugunde altın taksam yetmez mı.Benım cıdden suan duzenlı ısım yok.Gelırım cok az.dershane sınav parası falan anca yetıyo.Yazın ıse gırcem.Ben nasıl vereyım bılezık parası

Anlamıyo kardesım.Kac defa kavga ettım hatta.ablası dedıkı kızın ıstersen goster fotoları sorun yok dedı

Dımı ama.burdalar ızmırde.Ama gıyımlerı makyajları bayaa sey bızden abartı yanı.cok rahatlar ayrıca

Öyle bence.Kardesım anneme kalan evi kızın ustune yapacakmıs.ay nerden buldu bunu.bak sevgılıyken para yetmıo.Evlıyken ek ıs yapması lazım kardesımın.kız cok para harcıyo kıyafet gezme falan
Cok uzuldum Evi falan uzerine yapmak ne demek ya umarim kardesiniz bir an once yakasini kurtarir bu kizdan

18de evleniyorlarsa onlarda kizlar, ve bu kiz 20 yaşındaysa evde kalmış baya baya. Kızın kaç yaşına gelmis çeyizi hala hazır değil mi diye sorardim. Baban el birliğiyle size ev aldırıp geline vericek sizde kocaya gidip kocadan bekliceksiniz. Ayy deliricemm ben galiba madem ortada bi ev var yada tarla birsey var onlar satılsın düğün yapilsin. Kardeşinde aşırı sorumsuz. Madem evlenmek istiyor para biriktirsin. Neye guveniyor. Baban niye böyle düşünüyor. Kız neden çalışmıyor. Süt parasi ne Allahim Sözde ufak tefek seyler takilir. Bilezik falan yapılmaz. Sözde nisanda kınada yatakodasida mutfak eşyalarida kıza ayıt. Aynen böyle söyleyin. Birde tekrar edicem ama bu kiz kardeşini aldatmış baban şimdi konuşmazsa ağırlığını koymazsa bidahada konuşamaz ezik buzuk yapar herseyi hayatı boyunca borç öder. Allah yardımcınız olsun. Yana yana soruyorsun sözde bi çeyrek taksan yeter çok bile

Konuyu okuyunca Rahmetli Kemal Sunal'ın "kibar feyzo" filmi geldi aklıma, komedinin yani sira asılında muthis bir elestiri filmidir.
bir diyalog vardi, yaptiklari bir alisveris hakkinda kayinpederi Feyzo'ya "taksitleri tamamlamadin malın mulkiyeti daha sende degil" deyince Feyzo' da "mulkiyet bende degil ama malın kullanim hakki benimdir" diye karsilik veriyordu.
Ve hepimizin bildigi uzere buradaki "mal" gelin kişisi oluyor.
Demekki senarist Rahmetli İhsan Yüce bu filmi şu konuda gecen aile gibilerine bakarak yazmış.
Çok yazik yani, ne dinde boyle istekler var ne vicdana sığar, hicbir sekilde kabul edilemez.
Allah korusunda başıma boylesi gelse ve egerki kızda ailesi gibi dusunuyorsa saniye düşünmem bırakır çıkar giderim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…