- 12 Ocak 2012
- 2.946
- 5.312
- 358
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Ayy ben bir dugunde takıcam.Yeter yanı takmıycam.Sankı taksam da bana faydaları mımolacak ki18de evleniyorlarsa onlarda kizlar, ve bu kiz 20 yaşındaysa evde kalmış baya baya. Kızın kaç yaşına gelmis çeyizi hala hazır değil mi diye sorardim. Baban el birliğiyle size ev aldırıp geline vericek sizde kocaya gidip kocadan bekliceksiniz. Ayy deliricemm ben galibamadem ortada bi ev var yada tarla birsey var onlar satılsın düğün yapilsin. Kardeşinde aşırı sorumsuz. Madem evlenmek istiyor para biriktirsin. Neye guveniyor. Baban niye böyle düşünüyor. Kız neden çalışmıyor. Süt parasi ne Allahim Sözde ufak tefek seyler takilir. Bilezik falan yapılmaz. Sözde nisanda kınada yatakodasida mutfak eşyalarida kıza ayıt. Aynen böyle söyleyin. Birde tekrar edicem ama bu kiz kardeşini aldatmış baban şimdi konuşmazsa ağırlığını koymazsa bidahada konuşamaz ezik buzuk yapar herseyi hayatı boyunca borç öder. Allah yardımcınız olsun. Yana yana soruyorsun sözde bi çeyrek taksan yeter çok bile
Tabiki de değilsiniz ama bölge bölge adetler değişiyor demek ki sizin oranın adetleri de öyle. Ama şaşırdım benim eniştem de karadenizli onlarda da var baya baya bu şekil altın filanHerkes doguluysa az bile istemişler diyorlar. Bu kizlar altından mi pardon da? Biz karadenizliler bukadar istemiyoruz diye değersiz miyiz. Bazı yorumları anlamicam ben galiba
Valla deli bunlar, cahil ve cühelalar.Kadın dedıkı bu kız hamıle lohusa olcak.Muslumanız.Bırı gelır namaz kılar dedı
Alışmış yatmaya dediğiniz kız daha 20 yaşında, ne ara alışmış?Kız alısmıs yatmaya.Hayatta calısmaz
Canım gayet normal bence bazı yörelerde herşeyi erkek tarafı karşılar ağır oluya ama işte.Allah size ve bu zamanda evleneceklere yardım eylesin makul bir çözüm bulursunuz inşallah.Dün erkek kardesimin kız arkadaşının ailesiyle tanışmaya gittik.Bu kız için kardesim karakolluk oldu.Başka bir çocukla kavga falan ettiler.Ben karakolda bu kızın ablasıyla konustum.Bana biz kardesinizi istemıyoruz falan drmişti.Dün hersey güzeldi.Yalnız ablası annesi isteklerımız söylıyeyım dedi.1 tane tura altın kızın boynuna,kızın annesine süt hakkı için iki bilezik,kıza 6 bilezik.Sonradan baba bilezik istenmez ayıp diye iki tane anneye takılcak bilezigi kaldırdı.Kızın sözde giycegi kıyafet takı hersey bize aitmiş.Annesi kızım küçük dedi.20 yaşinda kız.Bu yuzden iki sene beklesinler dedi.Nişan yaza.Orkestra kıyafet hersey bize ait.Dügün mobikya hersey bize ait.60 tülbent 60 patik istiyor.Siz haızrlıgınızı yapın öylr gelın dedıler.Haftaya onlar gelecek.Ama hersey bize aitmiş.Agrılı bunlar.Bu arada babası dıger cocukla olayları duydu ondan bızımkıyle tanısmak ıstemiş.Onlar kıza hıcbır sey yapmıycak.Bizim durumumuz yok.Bu arada altınlar 22 gram olcakmış.2 senede rahatça hepsını yaparsınız dıyorlar.Az altın bile almıslar.Normalde başlık varmıs istememısler bile.Cok kalabalıklardı.Haftaya en az 20 30 kısı beklıyoruz.Acayıp zengınler.Ama tek çöp yapmıyorlar.Benım sormak ıstedıgım ıstemedıklerı ıcın mı böyle adet olur mu sizce?
Ben sözümü kendim yaptım. Annem hatta uğraşmasınlar, ne onlar bohça getirsin ne biz götürelim dedi. Bizde nişanlımla kendimiz yaptık tüm aileye. Altın gönlünüzden ne koparsa dediler. Yani adetler var diye deli gibi borçla evlendiriyorlar gençleri yazik değil mi. Ben örf adet herseyi çok iyi biliyorum ama ilerde cocuklarim olursa asla böyle birsey uygulamicam. Karşıdakinin elinden ne kadar gelirse okadar olsun. Benim halamın kızına doğru dürüst hicbirsey yapılmadı. Kocası cirakti. Halamlarda birsey isteyemedi. Şimdi kendi dükkanını açtı çocuk, para icin de yüzüyorlar. Halamlarada o bakiyor. Kimin ne olacağı belli değil. Karşıdakine insan gibi davranmak önemliTabiki de değilsiniz ama bölge bölge adetler değişiyor demek ki sizin oranın adetleri de öyle. Ama şaşırdım benim eniştem de karadenizli onlarda da var baya baya bu şekil altın filan
Biz sadece adetlerden bahsediyoruz . Isteyip istememek kişiye kalmış . Bizimkiler de istemedi ama adetlerde o tür şeyler var . Konu sahibinin karşılaştıkları insanlar o adetlere uyan insanlarBen sözümü kendim yaptım. Annem hatta uğraşmasınlar, ne onlar bohça getirsin ne biz götürelim dedi. Bizde nişanlımla kendimiz yaptık tüm aileye. Altın gönlünüzden ne koparsa dediler. Yani adetler var diye deli gibi borçla evlendiriyorlar gençleri yazik değil mi. Ben örf adet herseyi çok iyi biliyorum ama ilerde cocuklarim olursa asla böyle birsey uygulamicam. Karşıdakinin elinden ne kadar gelirse okadar olsun. Benim halamın kızına doğru dürüst hicbirsey yapılmadı. Kocası cirakti. Halamlarda birsey isteyemedi. Şimdi kendi dükkanını açtı çocuk, para icin de yüzüyorlar. Halamlarada o bakiyor. Kimin ne olacağı belli değil. Karşıdakine insan gibi davranmak önemli
Demedım cunku dun baya para kavgası cıktı.Sence nı dugunde altın taksam yetmez mı.Benım cıdden suan duzenlı ısım yok.Gelırım cok az.dershane sınav parası falan anca yetıyo.Yazın ıse gırcem.Ben nasıl vereyım bılezık parası
Cunku boyle kadinlarda seytan tuyu var :)Benim anlamadığım bu erkekler böyle kadınların kıçına tekmeyi neden basmıyor? Kız hiç mi demiyor anne bana siz ne saçmalıyorsunuz?
Cunku boyle kadinlarda seytan tuyu var :)
Yeminlen hayretle okuyom bole seyleri...
Aynen oyle.. boyle erkeklere bole kadinlar lzm demekki.. bu kiz bole dese ne olacak dinlemiycekki bu cocuk. Napsin yazik anne babada elinden geleni yapacaklar yani.böyle bi erkek kardeşim olsa alır karşıma salak salak iş yapma derim. Bazı kadınlar gelenek görenek ayağına kendilerini müstakbel kocalarına pazarlıyorlar. Seks işçileri çok daha dürüst böylelerinden.
Anne baba da biraz aklını başına alsın kabul etmesin bence. İki kişi evlenmek istiyorsa kendi hayatlarını kursunlar anne babalarının yakalarından düşsünler artık yazıktır. Kimsenin anne babasını şeytanın biriyle evlenip sevişecek diye bu kadar borca sokmaya hakkı yokAynen oyle.. boyle erkeklere bole kadinlar lzm demekki.. bu kiz bole dese ne olacak dinlemiycekki bu cocuk. Napsin yazik anne babada elinden geleni yapacaklar yani.
Dogru soluyosunda buyukte konusmak istemiyorum valla ogullarim var..Anne baba da biraz aklını başına alsın kabul etmesin bence. İki kişi evlenmek istiyorsa kendi hayatlarını kursunlar anne babalarının yakalarından düşsünler artık yazıktır. Kimsenin anne babasını şeytanın biriyle evlenip sevişecek diye bu kadar borca sokmaya hakkı yok
Ailen destek olmasın. Evi üstüne yapmak falan ne demek. İstekleri olmayınca gerçek yüzünü görür kardeşin de.Ben napayım cocuk ayrılmıyo
Gerçek yüzünü görse nolur. Aldatılmış birdeAilen destek olmasın. Evi üstüne yapmak falan ne demek. İstekleri olmayınca gerçek yüzünü görür kardeşin de.
Canım bende agrılıyım öyle bir adet yok baya abartmışlar biz bütün mutfak eşyalarını küçük teknolojik aletleri buzdolabı çamaşır makinesi bulaşık makinesi fırın hepsini biz aldık istemede ki kıyafetimide biz aldık erkegin yüzügünüde biz aldık iki taraf bölüştü yaniDün erkek kardesimin kız arkadaşının ailesiyle tanışmaya gittik.Bu kız için kardesim karakolluk oldu.Başka bir çocukla kavga falan ettiler.Ben karakolda bu kızın ablasıyla konustum.Bana biz kardesinizi istemıyoruz falan drmişti.Dün hersey güzeldi.Yalnız ablası annesi isteklerımız söylıyeyım dedi.1 tane tura altın kızın boynuna,kızın annesine süt hakkı için iki bilezik,kıza 6 bilezik.Sonradan baba bilezik istenmez ayıp diye iki tane anneye takılcak bilezigi kaldırdı.Kızın sözde giycegi kıyafet takı hersey bize aitmiş.Annesi kızım küçük dedi.20 yaşinda kız.Bu yuzden iki sene beklesinler dedi.Nişan yaza.Orkestra kıyafet hersey bize ait.Dügün mobikya hersey bize ait.60 tülbent 60 patik istiyor.Siz haızrlıgınızı yapın öylr gelın dedıler.Haftaya onlar gelecek.Ama hersey bize aitmiş.Agrılı bunlar.Bu arada babası dıger cocukla olayları duydu ondan bızımkıyle tanısmak ıstemiş.Onlar kıza hıcbır sey yapmıycak.Bizim durumumuz yok.Bu arada altınlar 22 gram olcakmış.2 senede rahatça hepsını yaparsınız dıyorlar.Az altın bile almıslar.Normalde başlık varmıs istememısler bile.Cok kalabalıklardı.Haftaya en az 20 30 kısı beklıyoruz.Acayıp zengınler.Ama tek çöp yapmıyorlar.Benım sormak ıstedıgım ıstemedıklerı ıcın mı böyle adet olur mu sizce?
Ahahaha aynen yaa:)))Bedavaya gitmek ne ki uste para vermisim resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?