Sizce bizi istemedikleri için mi?

Ama bazıları var dıye yazmıs.Az ıstemısler yazmıs.Mecbur yapıcaz ama.Kız ucularından alırım herseyın demıs

Valaa kac kez kavga ettık anlamıyo .karakolluk olduk kız yuzunden halaa vazgecmıyor

Yoo normal kız.Aılenın en kucuguymus de.100 bın cekse ne harcıycak bunlar.Yanı kızla gezerkende para gıdıyor baya.

Herkes doguluysa az bile istemişler diyorlar. Bu kizlar altından mi pardon da? Biz karadenizliler bukadar istemiyoruz diye değersiz miyiz. Bazı yorumları anlamicam ben galiba
Valahaa yaaa.ne adetmıs yaa.İşlerıne geldıgınden adetlerı uyguluyorlar zaten

Msjları okudum da kardesımın.Cocuk demıskı altınlar satar kredı ceker ev alırız.Kız demıs vermem altınlarımı
Valla normalde abla olarak derim ki bi bilezik tak ama böyle bi gelin ve ailesinr böyle bir kardes vr anne babaya o bilr cok tak bi küc7k altin yeter

Doğuda böyle aile çok zengin olsada o mal erkek çocuklara kalıyor. Kızlara para harcama, düğün yapmıyorlar herşey erkek tarafına ait.
Kızlarına miras vermeyen ailede çok yani kızın babası zenginde olsa kardeşinize hiç faydası olmaz.
Daha ilk görüşmede isteklerini sıralamaları bana garip geldi.

Ben bu adetleri anlamıyorum süt parası nedir ya ben ilerde ki kocasına iyi sağlıklı hazırlayim diyemi emzirdim kızımı yani ilerde hakkımı isticem ha?saçma istemek durumu olan gönlünden geçen takar olmayan elimden geleni yapar içini rahatlatır anne babada zora sokuldu mu üzülüyorum zaten bizi büyütene kadar neler yaşıyorlar biz onlara ne versek az ama damat kisisinden istenmez evlilik pazarlığa cevrilmemeli

Okuyunca aklima 18 yasinda gelin aldigimiz eltim geldi. Bir çöp almadi annesi babasi. Mutfak ceyizini bile oglan tarafi yapti. Ayrica dogu degil ic anadolunun gobeginden yani. Demem o ki bunlardan her yerde var cicim

Size uymuyorsa olmaz bu iş.Adetleri bu olabilir herşeyi onlarda erkekler yapıyor olabilir.Uymazsa herkes kendi yoluna bakar.İstenilen beklenilen şeylerin neden garip karşılandığını anlamıyorum sonuçta herkes evladına herşeyin en iyisini yapmaz mı?Elinden gelmiyorsa yapamam dersin benim gücüm durumum şu dersin insanlar samimi değil bundan kaybediyor herkes açıkça konuşmuyor.Bende kayınvalidem en başında herşeyin en güzeli en iyisi olacak tabi dedi.Böyle diyen bir insana ne adet söyledik ne başka birşey herşey olur gözüyle bakıyorduk.Durum orta düzey olan aileler bile onlardan daha çok yaptı kıymamazlık etmedi.Benim önem verdiğim birkaç madde bile önemsenmedi şimdide bende onları önemsemiyorum.Kıymet vermeyene kıymet vermiyorum.

Geçenlerde iş için urfadaydım orda kıza enaz 60000 liralık altın takılıyormuş Hatta daha anlatmayım eşinizle kötü olursunuz dediler o bile yetti sinir olmama
Doğuda adet böyle demekki kız almayacaksın kız vereceksin diye düşünüyorum
Demişlerdi ki kaçırırsanız okadar altın yapmak zorunda değilsiniz ama iyi aracılar bulmanız lazım dediler

siz nerden bulastiniz onlara yaaaa cok agrir basiniz ben size diyim

Oralarda boyle bildigim kadariyla. Altın cok önemliymis. Benim uzaktan bi arkadasim sirf bu sebepten nişan atti. Soyledikleri kadar altin takmadilar diye. Ama bu arkadas mutfak esyalarini falan kendi almisti yani.

Yok ya benim kuzenim dogulu biriyle evlendi. Esyalari ortak aldilar. Oyle cok altin falan takmadilar. Ben de dogulu bi cocukla gorusmustum. Her sey ortak, hayat müsterek falan diyodu surekli.bi gun ne demek istiyosun diye sordum megersem babamin kirada olan evini evlendigimizde bize vermesini bekliyormus. Kirayla gecindigini bildigi halde:)

Sosyoloji uzmanlar bu konuya baksinlar. Türkiye ve Türkiyedeki kadinin statüsü hakkinda bircok sey diyor. Bu konuya bakarsak kadin hakki, esitlik, özgürlük, hic birsey olmaz Türkiyede. Konu ayri üzücü, yorumlar ayri üzücü. Hemcinslerim bile kadinlarin alinip, verilen bir nesne olarak görüyor. Cogulari neredeyse baslik parasinin kalkmasina üzülüyor. Altinlari ile hava atip, altin ile deger ölcüldügünü sananlar bir taraftan, yeterici altin almadigini düsünenler diger taraftan. Euro olmus 4 lira, millet kredi kart borcunun altinda eziliyor, ama 30bin liralik altin azmis. Buna ne denilir artik cidden bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…