- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Hayir soz kiyafetini ayakkabisini erkek tarafi alir kahramanmarasliyim bu arada.sozde tatliyi da erkek tarafi alir kizin evinde olur soz.ama nisan kiz tarafina aittirHayır severek.Bunlar daha baslangıc.Dıger hafta kızı alısverıse goturcez.Söz kıyafetı alıncak.Söz kıyafetını kız almaz mı ya.bizim komsu agrılı.Onlarda yok boyle adet.
Dün erkek kardesimin kız arkadaşının ailesiyle tanışmaya gittik.Bu kız için kardesim karakolluk oldu.Başka bir çocukla kavga falan ettiler.Ben karakolda bu kızın ablasıyla konustum.Bana biz kardesinizi istemıyoruz falan drmişti.Dün hersey güzeldi.Yalnız ablası annesi isteklerımız söylıyeyım dedi.1 tane tura altın kızın boynuna,kızın annesine süt hakkı için iki bilezik,kıza 6 bilezik.Sonradan baba bilezik istenmez ayıp diye iki tane anneye takılcak bilezigi kaldırdı.Kızın sözde giycegi kıyafet takı hersey bize aitmiş.Annesi kızım küçük dedi.20 yaşinda kız.Bu yuzden iki sene beklesinler dedi.Nişan yaza.Orkestra kıyafet hersey bize ait.Dügün mobikya hersey bize ait.60 tülbent 60 patik istiyor.Siz haızrlıgınızı yapın öylr gelın dedıler.Haftaya onlar gelecek.Ama hersey bize aitmiş.Agrılı bunlar.Bu arada babası dıger cocukla olayları duydu ondan bızımkıyle tanısmak ıstemiş.Onlar kıza hıcbır sey yapmıycak.Bizim durumumuz yok.Bu arada altınlar 22 gram olcakmış.2 senede rahatça hepsını yaparsınız dıyorlar.Az altın bile almıslar.Normalde başlık varmıs istememısler bile.Cok kalabalıklardı.Haftaya en az 20 30 kısı beklıyoruz.Acayıp zengınler.Ama tek çöp yapmıyorlar.Benım sormak ıstedıgım ıstemedıklerı ıcın mı böyle adet olur mu sizce?
evlenelim ekonomiye can verelim :/ benim kalitem 20 bilezik peki ya senin kaliten hahahaah 4 bilezik mi ://// yazık hakikaten yaSosyoloji uzmanlar bu konuya baksinlar. Türkiye ve Türkiyedeki kadinin statüsü hakkinda bircok sey diyor. Bu konuya bakarsak kadin hakki, esitlik, özgürlük, hic birsey olmaz Türkiyede. Konu ayri üzücü, yorumlar ayri üzücü. Hemcinslerim bile kadinlarin alinip, verilen bir nesne olarak görüyor. Cogulari neredeyse baslik parasinin kalkmasina üzülüyor. Altinlari ile hava atip, altin ile deger ölcüldügünü sananlar bir taraftan, yeterici altin almadigini düsünenler diger taraftan. Euro olmus 4 lira, millet kredi kart borcunun altinda eziliyor, ama 30bin liralik altin azmis. Buna ne denilir artik cidden bilmiyorum.
6 bılezık hatta 7.22 gramdan 30 bin ama
dağına göre duman derler ya her ďağ ger dumana uymuyor para yoksa sevgi post cihazından gecmıyorÇok birşey yok aslında istekler normal geldi bana...
İstenmesi hoş değil kesinlikle ama abartmayın Allah aşkına 60 bilezik istediler gibi tepki veriyorsunuz. Dayım evlenecek 10 bilezik 1 set istediler. Biz makul dedik. Sonuçta bilezikler kardeşinize kalacak[/QUOTE bende evlencem ama hic lafini bile etmedik takı v.s olmasa da olur bana yarim gerek ailemde en ufak bi sey istesin (ki asla öyle basitleşmezler ) silerim hepsini kacinci cagda yasiyoruz ya hu o ne öyle biz evimize ne alacagimizi biliyoruz eşimde bana takacaklarinin kendine kalacagini kendini övgületeceğini (mal ile övüyoruz hani millet olarak) biliyor ben istemem o sormaz herkes yapacagini da olmasi gerekeni de biliyor yemek setimi alamadim dedim sen al azar azar öderiz taksit yapan magza varsa git konus dedi o bunu dedi diye ben ona yıkar mıyım aslaaa biraz o biraz ben hayat boyle güzel :)
Sizin görüştüğünüz çok akıllıymış :))Yok ya benim kuzenim dogulu biriyle evlendi. Esyalari ortak aldilar. Oyle cok altin falan takmadilar. Ben de dogulu bi cocukla gorusmustum. Her sey ortak, hayat müsterek falan diyodu surekli.bi gun ne demek istiyosun diye sordum megersem babamin kirada olan evini evlendigimizde bize vermesini bekliyormus. Kirayla gecindigini bildigi halde:)
Evet kuzenimin eltisine baya cok takilmisti altin ve morali cok bozulmustu. Eltisi doguluydu tabi. Benim gorustugum bununla kalmadi babamin arabasinin markasini sordu, babanin cok mu parasi var diye sordu kac defa, araba alicam dedim 2010 modelden asagi alma satmasi zor olur dedi. Dedi de dedi. Zengin falan da degiliz sabanci sandi zaar:)) tekmeyi basiverdim ben deSizin görüştüğünüz çok akıllıymış :))
Belki kuzeniniz dışardan geldiği için az altın takılmıştır
Akıtma diye bir çeşit takı varmış kuyumcuda gördüm kocaman bişey bileziği ondan takılması lazımmış ve 25000 civarı demişlerdi seti mi bileziği mi bilmiyorum
Genelde Doğudan gelen düğün fotoğraflarda videolarda geline takılan altınları görüyoruz yürüyen kuyumcular resmen
İyi yapmışsınız bencede çocuk yamanacak yer aramışEvet kuzenimin eltisine baya cok takilmisti altin ve morali cok bozulmustu. Eltisi doguluydu tabi. Benim gorustugum bununla kalmadi babamin arabasinin markasini sordu, babanin cok mu parasi var diye sordu kac defa, araba alicam dedim 2010 modelden asagi alma satmasi zor olur dedi. Dedi de dedi. Zengin falan da degiliz sabanci sandi zaar:)) tekmeyi basiverdim ben de
Son olarak gorumce lige hemen başlamayın bırakın kardeşiniz kendine guveniyorsa yapsin güvenmiyorsa bıraksın kizi aile zaten 2 sene beklesinler diyerek en doğru kararı varmis.Sizden istedikleri de bence çok birsey değil zaten standart olarak takılan şeyler. Doğuda çalıştım 2 yil inanin çok daha fazlası yapılıyor ve evet bazı yörelerde kiz tarafı hiç birşey yapmıyor. ( bu sadece doğuya özgü değil arkadaşım Osmaniyeli oda hiç birşey yapmadı hepsini erkek tarafi yaptı. )
Anneye bilezik de nedir. Neyseki kaldirmislr. Bu nasil tanisma baya herseyi uzerinize yikmislar. Altin bu kadar ucukken bu kadar altin istenir mi. Durumunuz nasil iyiyse belki ondan her seyi size yikmislardir. Bana bu islerin tek tarafli olmasi cok itici geliyor. Iki tarafta tasin altina eliji koymali..Dün erkek kardesimin kız arkadaşının ailesiyle tanışmaya gittik.Bu kız için kardesim karakolluk oldu.Başka bir çocukla kavga falan ettiler.Ben karakolda bu kızın ablasıyla konustum.Bana biz kardesinizi istemıyoruz falan drmişti.Dün hersey güzeldi.Yalnız ablası annesi isteklerımız söylıyeyım dedi.1 tane tura altın kızın boynuna,kızın annesine süt hakkı için iki bilezik,kıza 6 bilezik.Sonradan baba bilezik istenmez ayıp diye iki tane anneye takılcak bilezigi kaldırdı.Kızın sözde giycegi kıyafet takı hersey bize aitmiş.Annesi kızım küçük dedi.20 yaşinda kız.Bu yuzden iki sene beklesinler dedi.Nişan yaza.Orkestra kıyafet hersey bize ait.Dügün mobikya hersey bize ait.60 tülbent 60 patik istiyor.Siz haızrlıgınızı yapın öylr gelın dedıler.Haftaya onlar gelecek.Ama hersey bize aitmiş.Agrılı bunlar.Bu arada babası dıger cocukla olayları duydu ondan bızımkıyle tanısmak ıstemiş.Onlar kıza hıcbır sey yapmıycak.Bizim durumumuz yok.Bu arada altınlar 22 gram olcakmış.2 senede rahatça hepsını yaparsınız dıyorlar.Az altın bile almıslar.Normalde başlık varmıs istememısler bile.Cok kalabalıklardı.Haftaya en az 20 30 kısı beklıyoruz.Acayıp zengınler.Ama tek çöp yapmıyorlar.Benım sormak ıstedıgım ıstemedıklerı ıcın mı böyle adet olur mu sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?