Sizce bizi istemedikleri için mi?

Konudan ziyade ben hala şu köy adetlerini neden aşamadığımızı anlamıyorum. Eskiden köy yerinde kızlar yemeni takıyorlarmış, patik giyiyorlarmiş eyvallah da şimdi yok 60 patik 150 yemeni. Ne yapacaksın yani? Hele bazen evdeyken şu Gelin Evi midir nedir o programa denk geliyorum hala yemeni patik diye çeyiz çıkarıyorlar. Bana komik geliyor. Koyacaksan illa 3-5 tane koyarsın 100 tane değil. Ayrıca evin içinde o patikleri giyiyor musunuz, libido öldürücü bir şey ayol. Kız tarafının asıl masraflara karışmayıp yemenidir patiktir yapması bana kurnazlık geliyor artık 2018'de. Ki bunlar yapmıyor da istiyor. Kardeşinizin daha çok başını ağrıtırlar ileride aşk meşk de kalmaz zaten. Yol yakınken dönsün derim.

Benim kayinvalidemde ağrılı bilezikleri normalde daha çok istiyorlar yine insaflı davranmışlar her ne kadar saçma olsada. Anneye süt hakkı daha çok istediklerini duydum. Bide olmazsa olmazları başlık parası var. Almak istememeleri şaşırttı beni şanslısınız. Bu arada onlarda kız tarafı yatak odası alması ayıp sayılır o yüzden onlar beyaz eşyaları alır. Söz yapılacağı zaman çerez lokum isterler erkek tarafı alır kıza elbise kuaför erkek tarafı karşılar. Nisanda kız tarafı salonu tutar çerezi elbiseyi kuaförü yine erkek tarafı halleder. Kinada salonu tutarlar diğerlerini yine erkek tarafı halleder. Düğünü zaten erkek tarafı yapar. Ve gerçekten ağır bohça beklerler. Kayinpederim erzurumlu kayınpederimin yegenine kaynanamin yeğenini istediler şuan nişanlılar ordan biliyorum. Ve nisan görmesi bayram girmesi gibi adetler var özel günlerde gidiliyor geline elbise tarzinda hediyeler alınıyor. Bildiklerim bu kadar. Aslında çok saçma ama yinede bi nebze insaflı davranmışlar. Tuğralı kolyeye sukredin bizim geline 1 metre zincirli beş büyük altın değerinde kolye istediler

Patik istegi altinlardan daha cok ilgimi cekti benim.60 tane patigi ne yapacaklar:))

Kardesım ne ısterlerse yapmaya hazır.Adet falan dıyorlar ama şehirde yasıyorlar.İşlerıne boyle gelıyor cunku.Kardesım sevııyor dıye herseyı bıze yıktılar resmen

Evet bır de normalde 20 tane ıstenıyo dedi kadın.İki yıl nişanlı kalınca bunlar kurban beklıycek.Bak bu zamana kadar bız 2 3 kez kurban kestık en fazla.bızım durumumuz yokken onlara kurban yollamamiz gerek

Yıl olmus 2018 halaa adet falan mı kaldı.Bunlar yuzsuz gıbı ıstiyor.Hayır desek vermezler.Benım korkum yuzuk atmasın ılerde bu kız.Annesı kardesımı ıstemıyor.O yuzden uzatıyor bence.Ablası ıstemıyorum demıstı baya önceden.Ablasına sorsam ne degıstı dıye olumsuz mu olur

Bakın kıradayız.Babam emeklı gelırımız yokkı baska.cok vıcdansızlar ya.Kadının kolları altın dolu.Dmeekkı kızlarından aldıgı baslıkla alıyormus onları.Bır de yok sunda su kadar baslık aldım dıye.Kardesım yandı.Bu aıle sömürcek bizi

vel hasıl kelam seven sevgisini ilgisini saygısını sadakatini göstersin aksam helalinden bi lokma getirsin namusumu şerefimi korusun kuruş takmasın huzurum olsun yeter ailemde her zaman bunu söledi kızıma iyi bakın ne takarsaniz kendinize... canım ailem

Bunlar zenginlik değil görgüzüzlüktür..

bu paraisteme olayları çok çirkin çingene gibi bunları mı söylediler. biz ucuza gitmişiz ya. inanamıyorum.

Canım doğuda adet böyle gerçekten bizde abone kız aldık tüm ev eşyaları altınlar nisan masrafları tatlılar herşey bize aitti.Kız tarafı sadece ceyizini yapar bohça hazırlar o kadar çeyiz dediğim mutfak eşyaları yine yok patik yorgan tulbent bu tarz şeyler.

Ben de doğuluyum kesnlikle istemedikleri için değil adet böyle damat tarafı yapar herşeyi kız bi çeyiziyle gelir okadar

Kızın ailesine kızamadım sadece komik buldum istekleri, süt hakkı nedir ya:)) bizim kız da çok emiyor en az 10 bilezikten aşağısı kurtarmaz ileride:))
Burada suçlu kardeşin ve baban.
Baban ne hakla senden para ister?
Sizi zorlayacağına biz bu saçma istekleri karşılayamayız, sen nasıl evleniyorsan evlen diyemiyor mu kardeşine?
Bi de saçma sapan adetlerin bedelini size ödetmeye kalkıyor.
Kardeşinde de şöyle hata kendisini aldatan bir kıza yol vermek yerine iyice hırs yapmış.

üstteki yoruma katılıyorum. para yetiştiremezsiniz[/QUOT
Herkes kız tarafının adetı boyle demış.Ama neden hep onların dedıgı oluyor ki.Bızım de adetlerımız var

Ben para falan vermıycem.Sonucta ben evlenırken kımse 5 kurus para katmıycak.Ben dugunde bir altın falan takarım o kadar.Tabi o aşamaya gelene kadar.Bu zamana kadar kenarda ne evımız var ne bırsey.Babam hıc bırıktırmedı.Kardesımde aynı sekılde.Bir ara cok guzel bırıktırıyordu sımdı 1 lırası yok kenarda.Kız tarafının bıraz yardımcı olması şart.Kız kardeşimde işten cıkcak.Bende işten cıktım.Ben nasıl para vereyım ki.Oglan benım degıl kı.İlerde yuzumuze bakmıycak emınım ben buna

Herkes kız tarafının adetı boyle demış.Ama neden hep onların dedıgı oluyor ki.Bızım de adetlerımız var
adetleri böyle diye haklılar demedim. ama adetleri böyle. bizde buna benzer olay oldu. rezil oldular ailecek istekleri bitmedi. en son gelin daha zengin birini bulunca nikahı iptal ediverdi. yani bunlar böyle. hiçbir şey yapmıcaz başınızın çaresine bakın deyin ve olacakları izleyin

Sen sonuna kadar haklısın.
Sakın kendinizi sömürtmeyin, ne halleri varsa görsünler.
Milletin şımarıklığının bedelini sen ve diğer kardeşin ödemek zorunda değil.
Babanız da nasıl baba ya,evladından para istiyor!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…