Sizce bizi istemedikleri için mi?

Bi 30 40 bin de ev eşyaları desek. Etti 60 70 bin. Düğünle yuvarla 70 80 bine bu isi halleder tabi bununla kalırsa.
Daha Nisan düğün gelinlik ooo yanmislar bunlar biz abartısız ev eşyası aldık 30 bin tuttu daha tek oturma odam var konsolum masam falan yok yani bunlar yolunacak kaz ariyorlar

Aman bu işler hep böyle devam mı edecek adetler adetler yemişim adetini hemde zenginlermiş biraz yükün altına girseler ne oluyor yanı istedikleri altın çok değil amaa durumları varken herşey karşılıklı olsaya ...

Sut hakki meselesi bir tek abartiymis. Onu da kaldirmislar zaten. Bence siz abartmissiniz bunda bir sey yok. Ha keske olmasa aileler birbirlerinden bir sey beklemese, herkes elinden geldigince takisini falan yapsa. Ama malesef oyle degil. Bizim orda en az 10 bilezik isterler ve 20 ser gram 22 ayar diye belirtirler :) sen neyden bahsediyorsun? 6 bilezikle gelin gidene takisi yok derler bir de laf ederler. Ayrica taki seti, saat ve ayriyeten yuzuk falan da alinir. Yine tum dugun masraflari mobilyalar her sey erkek tarafina aittir. Bunlar normal seyler. Fazla takilmayin.

Övündügüm için söylemiyorum ama bence de adetleero öyle ve istekler aşırı gelmedi bana. Ben ankaraliyim bizde de kız sadece dantel çeyiz filan yapar durumu varsa sadece mutfak aletlerini alir. Benim eş tarafim izmirli oldugu halde her şeyi karşı taraf yaptı 40 bin liralik da takı takıldı. Bunun yarısını eşimin ailesi karsiladi yarisini eşim biriktirdi. Mantıklı bulduğum icin soylemiyorum ama bizim adetlerimizde kız düğüne para harcarsa degersiz diye kabul edilir. Olmasaydi ben yine de eşimle evlenirdim zaten nikahliydik orasi ayri...

normal mi ? yahu kardesi bunlari yapsa anlarim babasi konu sahibinden yardim istiyor..yapiyorsa da kendi yapsin o zaman... anne baba sorumlu onlar versin parayi ... kardesi resmen yapariz buluruz birde annesinin evini kiza yapacaklarmis...resmen konu sahibi gelin icin yasayacak ... beni katmiyorlarsa ben karismazdim ..ama bana gelip yardim et deseler etmem bana mi sordular ... kardesini erkek o diyerek goge cikartiyorlar ama parayi kizdan istiyorlar... konu sahibi abim sikintili benimde 1 kurus parami vermem beni insan yerine koymuyorlarsa

Merhaba bizde diyarbakırlıyız burda öyle süt hakkı yok ama geline istenenler çok az örnegin benim kaynanam 6 bilezik tam ayar 1 set 1 paralı bilezik 13lü 3 tane yüzük ve iki metrelik halep zinciri getirdi birde saat benim annemlerde bir set 1 cumhuriyet altını birde damada yüzük aldılar ev eşyalarında da büyük eşyalar kaynanam aldı geri kalan tüm halı mutfak gereçlerı yemek takımlarını falanda annemler aldı söz nişan elbisemi biz aldık kına ve dügünde zaten kaynanamın akrabası vardı ordan herşeyi hal ettik birde gelin çarşısı oldu dügünden önce ondada bi 4 bin falan harcandı

Böyle adetler sadece benim hoşuma gitmiyor sanıyorum. İki taraf evlenecek diye niye anne babaya kitleniyor herşey? Taraflar neye ihtiyaçları varsa alsınlar kendileri. Çalışıp çabalayıp alınan herşeyin kıymeti daha fazla olur diye düşünüyorum. Ben olsam böyle bir evliliğe evet demem.

Evet
bana cok paracı gıbı geldıler yandık bız

Ayy o zmaan gelın carsısında da 4 bın falan gıtcek.Ama bak onlar hıcbır syee karısmıyor.Cocuk sevıyo dıye herseyı bıze yıktılar

Sizin oranın adetleri de çok saçmaymış neden kız değersiz olsun sonuçta bir yuva kurulacak

Kız zaten takıları evlenınce bozmam dıyo.Hepsı benım dıyor.Hıc yardımcı olmuyorlar.Biz bırsey ıstemıyoruz dıyorlar bırde

Babam esyaları alcak.Ama babam bılezık parası ıstıyor kardesımle benden.Ikımızde ısten cıktık.Kız kardesım kursa gıdıcek.Ben kpss ıcın ısten cıktım.Ayrıca devlete kredımvar.ben sımdı yapsam da ılerde karsılıgını alamıcam kı.hem elımde yok cıdden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…