- 25 Ağustos 2012
- 1.647
- 2.109
- 133
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Daha Nisan düğün gelinlik ooo yanmislar bunlar biz abartısız ev eşyası aldık 30 bin tuttu daha tek oturma odam var konsolum masam falan yok yani bunlar yolunacak kaz ariyorlarBi 30 40 bin de ev eşyaları desek. Etti 60 70 bin. Düğünle yuvarla 70 80 bine bu isi halleder tabi bununla kalırsa.
bana cok paracı gıbı geldıler yandık bızİstedikleri takilar cok cok fazla degil ama sorun bence tanışır tanışmaz boyle pat pat "şunu yapacaksiniz, bunu yapacaksiniz" diye siralamalari.. "Biz bi sey yapmayacaz" demeleri ve size hic soz hakki tanimamalari.. Ortak karar almak, karsi tarafa ve imkanlarina saygi duymak gibi kavramlari goremedim ben burda..
Kiz veriyoruz diye epey bi cosmuslar..
Böyle bi aileyle yapabilecek misiniz? Aile uyumu cok onemli..
Ayy o zmaan gelın carsısında da 4 bın falan gıtcek.Ama bak onlar hıcbır syee karısmıyor.Cocuk sevıyo dıye herseyı bıze yıktılarMerhaba bizde diyarbakırlıyız burda öyle süt hakkı yok ama geline istenenler çok az örnegin benim kaynanam 6 bilezik tam ayar 1 set 1 paralı bilezik 13lü 3 tane yüzük ve iki metrelik halep zinciri getirdi birde saat benim annemlerde bir set 1 cumhuriyet altını birde damada yüzük aldılar ev eşyalarında da büyük eşyalar kaynanam aldı geri kalan tüm halı mutfak gereçlerı yemek takımlarını falanda annemler aldı söz nişan elbisemi biz aldık kına ve dügünde zaten kaynanamın akrabası vardı ordan herşeyi hal ettik birde gelin çarşısı oldu dügünden önce ondada bi 4 bin falan harcandı
Sizin oranın adetleri de çok saçmaymış neden kız değersiz olsun sonuçta bir yuva kurulacakÖvündügüm için söylemiyorum ama bence de adetleero öyle ve istekler aşırı gelmedi bana. Ben ankaraliyim bizde de kız sadece dantel çeyiz filan yapar durumu varsa sadece mutfak aletlerini alir. Benim eş tarafim izmirli oldugu halde her şeyi karşı taraf yaptı 40 bin liralik da takı takıldı. Bunun yarısını eşimin ailesi karsiladi yarisini eşim biriktirdi. Mantıklı bulduğum icin soylemiyorum ama bizim adetlerimizde kız düğüne para harcarsa degersiz diye kabul edilir. Olmasaydi ben yine de eşimle evlenirdim zaten nikahliydik orasi ayri...
Ama kıradayız durumumuz yok nasıl olucakBi 30 40 bin de ev eşyaları desek. Etti 60 70 bin. Düğünle yuvarla 70 80 bine bu isi halleder tabi bununla kalırsa.
Ikisi de mantikli insanlar belli ama ne demek herşey size ait ? Böyle böyle mi zengin olmuşlar? Sizi mi yolucak bunlar ? Kardeşinize böyle bi adet olmadığını belirtin bence varsa da evlilik hazirligi adi altinda soygundur başka bişey değil üzgünüm. Ilerde bosanirlar kiz da annesinde sakladığı altınları güvence olarak alır gider.
Valla herşey paylaşılmalı benim annem eşimin ailesine siz sadece takı yapın Ben komple evi duzucem dedi ki annem tek bakıyordu abimle bana.
Onlar da kabul ettiler.
Ben anlamadim bu isi
Valla kardeşinizle konuşcaksınız böyle adet nerde görülmüş diceksiniz gaza getiriceksiniz. Ne kadadlik sevgili ki bunlar belki yazdınız ama unuttumAma kıradayız durumumuz yok nasıl olucak
Babam esyaları alcak.Ama babam bılezık parası ıstıyor kardesımle benden.Ikımızde ısten cıktık.Kız kardesım kursa gıdıcek.Ben kpss ıcın ısten cıktım.Ayrıca devlete kredımvar.ben sımdı yapsam da ılerde karsılıgını alamıcam kı.hem elımde yok cıddenBence bu konuda en onemlisi, Ikisi de evlenmek icin cok kucukler.
Istekler azdir coktur o tartisilir ama boyle oturup bilmemkac tane bilmemkac gramlik altin diye pazarlik yapmak cok cirkin, ben erkek olsam boyle kendini satiliga cikarmis gibi hesap yapan bir kadinla evlenmezdim.
Ama madem ki evlenecek, kredi ceksin, altinini alsin, masrafini yapsin sonra da nasil oduyorsa odesin. 23 yasinda evlenmeyi biliyorsa o evliliğin sorumlulugunu almayi da ogrensin.
Tamam işte bozmamak demek bunlari hepsi benim bi gün boşanırsak senin bi hakkın yok bana alındı bunlar demek istiyor.Kız zaten takıları evlenınce bozmam dıyo.Hepsı benım dıyor.Hıc yardımcı olmuyorlar.Biz bırsey ıstemıyoruz dıyorlar bırde
Eger bızım evı begenırlerse kızı vercekler.Ilk tanısmada hemen kadın soyledı hazırlıgınızı yapın dedıAllah gözlerini doyursun !!
Resmen soygunculuk..
Nefret ediyorum bu saçma sapan adetlerden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?