Sizce bizi istemedikleri için mi?

Bizde başlık parasi vardir dogru Zengin aileler isteğe gore almıyorlar ama taki isteme adeti bizde yoktur sadece sozde 2 bilecik takılır nisanda maddi imkanlar varsa 2 bilezk düğünde 2 bilezik kolyesi küpeci saati alınır maddi imkanları azsa maddi imkanları azsa 4 bilezik takılır ha bu arada birkere erkek tarafi 60 yazma ile patiği almaz bu kizin annesinin kiza vereceği ceyizdir sizin başınıza yamamışlar annenin süt hakkıda alınmaz bizde sadece dediğim gibi süt parasi alınır onuda yemek icin degil kizin mutfak eşyaları salon ve yatak odası halıları yatak örtüsü iviri zıvırı icin alinir

Valaa ben 26 yasındayım.gelecegım ıcın bırıktırcem.kendımı 2 sene erteleyemem ben kusura bakmasın.bıze kopek gıbı bagırıyo.ama kedi gıbı orda
Aynen. Sen kendini kurtarmaya bak. Evlen hic degilse evlendgin kisiyle ugrasirsin . Evdekiler daha cok kisi. Insan evlenince esiyle de gecinemedgi anlasamadigi sinir oldugu oluyo da. Gene de evlenmemekten iyidir senin durumjnda heralde.
Cocuk yap cocuguna harca ona biriktir. Abin mi senin cocugun bi de para katip ev yapcakmissn oldu..!

Valaa ben 26 yasındayım.gelecegım ıcın bırıktırcem.kendımı 2 sene erteleyemem ben kusura bakmasın.bıze kopek gıbı bagırıyo.ama kedi gıbı orda

Kesinlikle. Herkes kendini düşünüyor, siz niye düşünmeyeceksiniz?
Zaruri bir durum olur, insanlar zorda kalır, elbette yardım edilir. Ama bile bile lades olmaz.

Ben olsam vermem. Hele ki baba erkek kız ayrımı yaptıktan sonra katiyen vermem.

Hahaa evet bende öyle dıcem.Bana sivri diyo hep laf soyluyorum dıye.ben konusmuyorum babamla zaten normalde
Ya bisey diycem.. senin baban icki iciyo ve sen ne menem birsey oldugunu bizzat goruyosun di mi ..sevmiyosun.. baska bi konunda da evlenmeyi dusundugun adam da iciyo yazmstin? Hayatimda biri var dedigin o mu ?
Evlenip ayrilmis ve 1cocugu vardi hattta? Iyi de onla evlenirsen de hayatin duzenli olmaz ki.. icki icen babandan ornek al iste cocuklarin da senin gibi olucak .. :/ Secimini iyi yap. Bence atan ve yeni birini bul..

Evet yaa hersey bızdenmiş kadın öyle diyo.Bence ıstemedıgınden söyluyo böyle

Yok bu baska.İçkisi falan yok.Atanıcam ınsallah.Hayatımdakı en duzgun ınsan bu.Kendımı kurtarıcam

Vermıycem kusura bakmasın.Evlat ayrımı yapıyoar.

Istemedikleri icin yaptiklarini sanmiyorim.
Sadece bulmuşlar kızlarının peşinden koşan bir safi her koşulda kabul edeceğini biniyolar tepesine işte izin vermeyin bukadar yazik gunahtir ben en çok 60 patik yazmaya üzüldüm kendilerinin kızına yapması gerekeni size yamamışlar diğer şeylerde genelde erkek tarafi alir söylemeleri şart koşmaları görgüsüzlük olmus
Evet yaa hersey bızdenmiş kadın öyle diyo.Bence ıstemedıgınden söyluyo böyle

ben boyle altin isteyen aileleri cok gorgusuz buluyorum, onemli olan mutluluk, harcama yapmak degil.
ben esimden hic bir sey istemedim, ogrenciydi zaten, cok da altin olmadi, esimin ablasi da hic bir sey istemedi evlenirken. simdi hepimizin durumu iyi istedigimizi aliyoruz, evliligimizin ilk yillarini borc harc icinde stresle gecirmedik, eski esyalari kullandik, canimizi sikmadik.

Evet yaa sınır oldum.Sence ablasıyla konusuyayım mı.Bızımkı pesınden oyle bır kosuyo kı.Elımızde de yok.Kızada guvenmıyorum terk etmez umarım

Valaahaa yaa.Kendımı topluyayım belkı atanırım.Hep bırıktırıcem paramı.Atanırsam gitcem araba mı falan alıcam.Babama bir lira vermıcem.20 bin öğrenım kredısı borcum var

İstedikleri takilar cok cok fazla degil ama sorun bence tanışır tanışmaz boyle pat pat "şunu yapacaksiniz, bunu yapacaksiniz" diye siralamalari.. "Biz bi sey yapmayacaz" demeleri ve size hic soz hakki tanimamalari.. Ortak karar almak, karsi tarafa ve imkanlarina saygi duymak gibi kavramlari goremedim ben burda..
Kiz veriyoruz diye epey bi cosmuslar..
Böyle bi aileyle yapabilecek misiniz? Aile uyumu cok onemli..

Kız istemede sipariş verenlere oldum olası ifrit oluyorum bu nedir ya bide süt hakkı istemişler hey Allahımya erkek annesinde de verilsin o zaman kızına süt hakta damada değilmi
Bi de herşeyi erkek tarafına yıkmışlar böyle şeyleri okudukça gördükçe bedavaya evlenmişim diyorum valla
Bence erkek kardeşin bu durumu oturup enine boyuna bi düşünsün ailenin yaptığı büyük terbiyesizlik

Bence bu konuda en onemlisi, Ikisi de evlenmek icin cok kucukler.
Istekler azdir coktur o tartisilir ama boyle oturup bilmemkac tane bilmemkac gramlik altin diye pazarlik yapmak cok cirkin, ben erkek olsam boyle kendini satiliga cikarmis gibi hesap yapan bir kadinla evlenmezdim.
Ama madem ki evlenecek, kredi ceksin, altinini alsin, masrafini yapsin sonra da nasil oduyorsa odesin. 23 yasinda evlenmeyi biliyorsa o evliliğin sorumlulugunu almayi da ogrensin.

Sonradan baba bilezik istenmez ayıp diye iki tane anneye takılcak bilezigi kaldırdı.

Annesi kızım küçük dedi.20 yaşinda kız.Bu yuzden iki sene beklesinler dedi.

Ikisi de mantikli insanlar belli ama ne demek herşey size ait ? Böyle böyle mi zengin olmuşlar? Sizi mi yolucak bunlar ? Kardeşinize böyle bi adet olmadığını belirtin bence varsa da evlilik hazirligi adi altinda soygundur başka bişey değil üzgünüm. Ilerde bosanirlar kiz da annesinde sakladığı altınları güvence olarak alır gider.

Valla herşey paylaşılmalı benim annem eşimin ailesine siz sadece takı yapın Ben komple evi duzucem dedi ki annem tek bakıyordu abimle bana.
Onlar da kabul ettiler.

Ben anlamadim bu isi

Ben duymuştum doğuda böyle bir arkadaşım demişti kız hiç birşey yapmaz anneye süt hakkı için iki bilezik süt hakkı neyse sanki bebek olmasa süt gelecekdi tövbe yarabbim saçmalık bide başlık bı ton da altın istiyorlar kıza değer vermez kendileri ama iş evlendirmeye geldiğinde bı ton şey isterler ha evlendikten sonra da yine aynı değer vermiyorlar söyleyeyim bunu yapanları kastediyorum tabi her aile farklı ama başlık ne hangi devirde yaşıyoruz mal mı satıyoruz süt hakkı ne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…