merhaba arkadaşlar
Bizim bi arabamız vardı 27,500 e sattık üzerine biraz borç biraz kredi bir araba alıyoruz fiyati 69,500 tabi sigorta kasko vs bu fiyat yükselecek
Biz evlendik borçlarla onlar tam bitti ben dogum yapıp izne ayrıldım bi kaç ay tek maaş idare ettik
Yanı çok fazla rahat yasayamadık
Şimdi eşim bu arabanın borcunu öderken sıkıntı yaşamayacağımızı iddia ediyor
Ben aylık 500 tl harçlık alacağım bunu garanti ediyor
Sonra çocuğun masrafları ev temizlik icin kadın alacağım
Bebeğimin bakıcısına 400 vereceğiz
Sizce esimin planları tutar mı
Söyle ki
Aylık 1300 kredi
Ve elden aldığı borçlar icin birikim
Bunlar haricinde saydıklarım
Gelirimiz 6 bin falan ??
İnsallah dediğiniz gibi olur beni rahatlattınız sağolunvalla bizim değişiyor cnm
bazı aylar 5 bin tl oluyor , bazı aylar 7 bin tl.
ama bizim aylık ödememiz 2650 tl
bence korkmayın bir süre kısarsınız ne olucak ki?
Üç gün bakacak
Valla ben kendimden taviz vermeyeceğim sıkışırsa o sıkışacak diğer türlü burnundan getirip sattırırım arabayiKandiriyor seni bu parayla bu is olmaz borca girince kadin ya kendinden ya evinden odun verio bida bu yaslarin gelmicek kiymatini bil
araba markasına göre mi değişiyor bu durum? valla benim babam hep zarar etti bu konuda ondan ben de öyle düşünüyordum hepArabalar da evler kadar prim yapıyor artık
gecen sene 60 bin tl ye aldığim sıfır aracım suanda 2 bin tl
tam bir sene oldu
ve bundan 5 sene evvel 32 bine aldıgım arabayı gecen sene 36 bın tl ye sattım
Evet kabul etti küçük bir yerde yasıyoruz burda fiyatla yüksek degilKabul ettiyse sorun yok
iki üç sene evveline kadar zarar ediliyordu ama arabalarda da son yıllarda ciddi oranda fiyat artısı vararaba markasına göre mi değişiyor bu durum? valla benim babam hep zarar etti bu konuda ondan ben de öyle düşünüyordum hep
Arabanın kilometresi kazası değişeni gibi seylere bakıyor canim senin arabaların kilometresi Yüksekse ondan alabiliraraba markasına göre mi değişiyor bu durum? valla benim babam hep zarar etti bu konuda ondan ben de öyle düşünüyordum hep
anladımm:) ben de şaşırmıştımiki üç sene evveline kadar zarar ediliyordu ama arabalarda da son yıllarda ciddi oranda fiyat artısı var
Böyle hesaplayınca kalıyor zaten de iste hep evde ki hesap çarşıda tökezliyor ya :)1300 kredi
400 bakıcı
500 harçlık
1000 eşinizin masrafı
1000 tl ev giderleri
500 tl çocuk masrafı
her türlü kalıyo size zaten para :)
Valla ben kendimden taviz vermeyeceğim sıkışırsa o sıkışacak diğer türlü burnundan getirip sattırırım arabayi
Bence iş o hale geldimi kendinden bile vazgeçersin tabiki dilerim böyle birşey olmaz ama okadar borca girmek mantıklı değilValla ben kendimden taviz vermeyeceğim sıkışırsa o sıkışacak diğer türlü burnundan getirip sattırırım arabayi
Kiranız ne güzelmiş öyle yaabence olur neden olmasın.
bizim ortalama maaşımız 6.500
kredilerimiz
810
1200
1350
bakıcımız 450
kiramız 280
faturalar 200
mutfak 400
harçlıklar falan yetiyor. neden olmasın ki
Sadece kredi olsa ayda 1300 zorlamaz belki ama elden borclar olunca is degisir. Adamlardan biri acil isterse ne yapacaksiniz?Esimin istegi maalesef
Şuan arabayı sattığımız icin araba almamız lazım acilen
Aslında bi kaç yıl sonra arabayı satıp ev almak istiyoruz birikim yapamadık belki borca girersek yaparız dedik
Ev icin yüksek kredi faizi ödemek istemiyoruz o şimdi almıyoruz
Paranın tamamını borçla karşılasak bende korkardım ama yarısına yakını var elimizdeBence iş o hale geldimi kendinden bile vazgeçersin tabiki dilerim böyle birşey olmaz ama okadar borca girmek mantıklı değil
Elden aldıklarımızı bir yıla ödeyeceğiz acelesi yok aldıklarımızın babamdan aldı mesela birazını o vermeyin bile dedi yanıSadece kredi olsa ayda 1300 zorlamaz belki ama elden borclar olunca is degisir. Adamlardan biri acil isterse ne yapacaksiniz?
Ayrica cocuk varken de isler pek hesaplandigi gibi gitmiyor.
70 bine araba almak yerine daha ekonomik birsey tercih edebilirsiniz. Erkekler biraz araba merakindan yuksek ucabiliyorlar. Zevki icin sikintiya girmeye degecegini dusunmuyorum...
Bende yazayım harcamalarımızı bakalım ya öyle deme valla daralıyorumIyi bunu yapabilceksen yolunuz acikolsun bizimde 6 bin gelirimiz var
2000 tl Taşıt taksiti
800 kira
800 ev esyasi taksidi
200 kredi
Faturalar market 800
Arabanin yakiti 350
Arada memlekete gidiyorum otobus biileti harcama v.s kredi kartiyla 1 ay icerde oluyoruz her ay elimize 200 fln kalio zor oluo yani evdeki hesap carsiya uymaya bilio goz onunde bulundur
Kiranız ne güzelmiş öyle yaa
Benim çalısmaya başladığımda kartımda he 1000 lira olur fazlasını harcar keyfime bakardım şimdi böyle ince hesaplar yapınca daralıyorum eşim hep öyledir
Bugün bir konu okudum hanımın esi para biriktirmiyormuş bizim ki tam bir ekonomist gibi davranır cevremizdekilere göre daha genç ve as çalışmış olmamıza rağmen daha iyi birikim yapıyoruz ama bunu borçlanarak yapıyoruz o beni kasıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?