Sizce borcun altından kalkabilir miyiz

Kandiriyor seni bu parayla bu is olmaz borca girince kadin ya kendinden ya evinden odun verio bida bu yaslarin gelmicek kiymatini bil

valla bizim değişiyor cnm
bazı aylar 5 bin tl oluyor , bazı aylar 7 bin tl.
ama bizim aylık ödememiz 2650 tl
bence korkmayın bir süre kısarsınız ne olucak ki?
İnsallah dediğiniz gibi olur beni rahatlattınız sağolun

Kandiriyor seni bu parayla bu is olmaz borca girince kadin ya kendinden ya evinden odun verio bida bu yaslarin gelmicek kiymatini bil
Valla ben kendimden taviz vermeyeceğim sıkışırsa o sıkışacak diğer türlü burnundan getirip sattırırım arabayi

Arabalar da evler kadar prim yapıyor artık
gecen sene 60 bin tl ye aldığim sıfır aracım suanda 2 bin tl
tam bir sene oldu

ve bundan 5 sene evvel 32 bine aldıgım arabayı gecen sene 36 bın tl ye sattım
araba markasına göre mi değişiyor bu durum? valla benim babam hep zarar etti bu konuda ondan ben de öyle düşünüyordum hep

1300 kredi
400 bakıcı
500 harçlık
1000 eşinizin masrafı
1000 tl ev giderleri
500 tl çocuk masrafı
her türlü kalıyo size zaten para :)
Böyle hesaplayınca kalıyor zaten de iste hep evde ki hesap çarşıda tökezliyor ya :)

bence olur neden olmasın.
bizim ortalama maaşımız 6.500
kredilerimiz
810
1200
1350

bakıcımız 450
kiramız 280
faturalar 200
mutfak 400
harçlıklar falan yetiyor. neden olmasın ki

Valla ben kendimden taviz vermeyeceğim sıkışırsa o sıkışacak diğer türlü burnundan getirip sattırırım arabayi

Iyi bunu yapabilceksen yolunuz acikolsun bizimde 6 bin gelirimiz var

2000 tl Taşıt taksiti
800 kira
800 ev esyasi taksidi
200 kredi
Faturalar market 800
Arabanin yakiti 350

Arada memlekete gidiyorum otobus biileti harcama v.s kredi kartiyla 1 ay icerde oluyoruz her ay elimize 200 fln kalio zor oluo yani evdeki hesap carsiya uymaya bilio goz onunde bulundur

Bence iş o hale geldimi kendinden bile vazgeçersin tabiki dilerim böyle birşey olmaz ama okadar borca girmek mantıklı değil

bence olur neden olmasın.
bizim ortalama maaşımız 6.500
kredilerimiz
810
1200
1350

bakıcımız 450
kiramız 280
faturalar 200
mutfak 400
harçlıklar falan yetiyor. neden olmasın ki
Kiranız ne güzelmiş öyle yaa
Benim çalısmaya başladığımda kartımda he 1000 lira olur fazlasını harcar keyfime bakardım şimdi böyle ince hesaplar yapınca daralıyorum eşim hep öyledir
Bugün bir konu okudum hanımın esi para biriktirmiyormuş bizim ki tam bir ekonomist gibi davranır cevremizdekilere göre daha genç ve as çalışmış olmamıza rağmen daha iyi birikim yapıyoruz ama bunu borçlanarak yapıyoruz o beni kasıyor

Sadece kredi olsa ayda 1300 zorlamaz belki ama elden borclar olunca is degisir. Adamlardan biri acil isterse ne yapacaksiniz?
Ayrica cocuk varken de isler pek hesaplandigi gibi gitmiyor.
70 bine araba almak yerine daha ekonomik birsey tercih edebilirsiniz. Erkekler biraz araba merakindan yuksek ucabiliyorlar. Zevki icin sikintiya girmeye degecegini dusunmuyorum...

Bence iş o hale geldimi kendinden bile vazgeçersin tabiki dilerim böyle birşey olmaz ama okadar borca girmek mantıklı değil
Paranın tamamını borçla karşılasak bende korkardım ama yarısına yakını var elimizde
Ne bileyim ya eşim çok pimpirikli sürekli tamirhanede geçti bundan önceki arabalar en ufak bi sorunda hemen baktırır bende iyi bi araba olsunda bizi sanayiye taşımasın dedim iste

Elden aldıklarımızı bir yıla ödeyeceğiz acelesi yok aldıklarımızın babamdan aldı mesela birazını o vermeyin bile dedi yanı
O konuda sıkıntı yok ama eşim borçlu kalmayı sevmez erken ödemeye çalışacak eminim o biraz kasabilir

Bende yazayım harcamalarımızı bakalım ya öyle deme valla daralıyorum

1300 kredi
400 kira
400 bakıcı
500 ev
200 faturalar
300 bebis
Kalanda birikim ve bize iste

Araba icin ödemeyin derim ama erkekler arabada hassas. Bence ödemede sıkıntı yasamazsiniz. Biraz dikkatli harcayarak işi çözebilirsiniz

hehe evim lojman yoksa nerde o paraya ev..
biz de borçlanarak birikim yapıyoruz. evlendik sıfır aile desteği.
4 yıl oldu evleneli. önce bütün düğün, eşya borçlarını ödedik. sonra araba aldık 35 bine. onun borcunu bitirdik. arsa için kredi çektik. arsayı alamadık ama eşim iş kurddu ek olarak. çok şükür iyi gidiyor kardayız.
araba borcu bitti sattık 78 bin değerinde araç aldık. şimdi aracın kredisi ve kurduğumuz işin kredisini ödüyoruz işte. yoksa elde kalmıyor bişey.
kredi de iyi değil orası da ayrı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…