Sizce borcun altından kalkabilir miyiz

O zaman iyiymiş yaa
Sizde bize çok benziyorsunuz valla
Bizde is kursak diyoruz hatta
Aynen sizin gibi borçlarla elde ettik ne ettiysek başka türlü zor
Krediye hiç bulaşmak istemedim o yüzden alabildiğimiz kadar elden aldık borçları az bi miktar çekeceğiz maalesef ama icin hiç rahat degil para olsa isterse 100 binlik aldın ama faiz bulaştırıp araba keyfi yapmasına kızıyorum

ya hepsini geçtim. çocuk, bakıcı, kadın ve 1300 TL kredi ödenen evde 6000 Tl gelir var ve 69000 TL lik araba. ne bu lüks merakı, bu nasıl bir güven ben anlamıyorum. 70000 tl lik araba size çok. biraz kendinize gelin sonra alın arabanızı. varmış zaten arabanız az idare edin.

Hakit market yazmamissin
500 ev dediğim market
Yakıtı yazmadım evet o biraz bize bağlı ama en fazla aylık 200 olur herhalde küçük yerdeyiz ulaşım uzun degil biz gezersek ve memleketlere gidersek artabilir iste

Arabayi sattık iste satmasak bende öyle düşünüyordum ama şimdi araba lazım ve beyefendi sıkıntılı araç istemiyor
Ya insallah becerir beceremezse satar oturur asagi ben hiç kasmayacagim kendimi bunu ona çok net söyledim ve vazgeçmem kolay kolay ben ona araba almak için okuyup çalışmadım

biz 3000 civarı gelirle bi o kadarda borç ödüyoruz zorlanıyoruz çok daralıyoruz ama napalım bi gün düzelir inşallah :)
Ah bu borçlar
Çok zor gerçekten
Bide bana böyle para pul biriktirip zor yasamak anlamsız geliyor ama eşim bu konuda malesef farklı düşünüyor

A
Araba kredisini bankadan çekmeyin gereksiz faiz ödersiniz
Sıfır alacaksanız bayilerin anlaşmalı kurumları var krediyi bayiden çekin çok az bir faiz oluyor
Geçinmek daha çok size bağlı herkezin harcamaları farklı oluyor

Ödeyebilirsiniz. Bizim 10.000 TL gelirimiz var. Ama masraflar ah o masraflar:

Kredi ödemesi: 2250
Kira: 800 (aslında 1800 ama kiradaki evimizden 1000 TL alınca 800'ü biz ödüyoruz)
Kredi kartı: 2000
Eşimin sigorta parası: 500
Kızımın dersahe ücreti aylık: 500
Faturalar: 350
Okullar açılınca yemek parası 2 çocuk için: 350

Bize 3250 TL para kalıyor ev masrafı eşimin, benim ve çocukların masrafının karşılanmasının yanında her ay 1000-1500 TL'de biriktirmeye çalışıyorum.

faizler su an düştü.

Niye lüks olsun ki ya bizim gelirimiz 8 bin tl
Evin aylık 1600 kredisi var 35 bin peşin gerisi kredi 82 bine araba aldık beş bin lira borcu kaldı
Öyle aman amanda daralmadık

Araba zarar ettirmez doğru araba alındığında kar bile ettirebilir.
Ödeyebilirsiniz gibi görünüyor şuan.
Bakıcıya 400 TL az değil mi bilmediğimden soruyorum bunu :)
Bana göre 69.500 araba için çok pahalı çok lüks bir fiyat değil araba fiyatları yükseldi eskisi gibi değil ki.. Gayet makul
Geliriniz karşılar zaten böyle böyle para birikiyor. :)

6 bin lira geliri olan çocuklu bir aile 70 binliralık arabaya binmemeli bence. Hadi birikiminiz, kenarda köşede paranız olur borca girmeyi kredi taksidi ödemeyi anlarım. Ama kalkıp hem elden borç alıp hem kredi borcuna girip 70 bin liraya araba almayı bu gelir düzeyinde çok doğru bulmadım malesef.

Görünüşe göre ucu ucuna olacak her şey. Yarın öbür gün acil bir ihtiyaç çıksa, bebek rahatsızlansa, siz rahatsızlansanız falan ne olacak. İnsanın kenarda köşede bir garantisinin olması gerek.

Sıfır almayacağız canim mecburen bankadan almak zorundayız
Ama elden aldığımız borçlarla miktarı azaltıp faizi düşürdük
Evet aslında her turlu altından kalkılır da iste ben rahat bir şekilde ödemek istedigim icin dert ediyorum

Kesinlikle sizin gibi düşünüyorum ama esimin bu isteği bir türlü geçmedi bakalım bindik bir alamete

Ne almayı düşünüyor ki o paraya sıfır araba alır çok rahat bayi kampanyalarıda oluyor kredıyıde ordan alırsan cok daha karlı olur

Şuan ödeyebiliriz gibi ama ekstra bir durum çıksa ne ederiz onu düşünüyorum
Sizin geliriniz daha iyi ama gideriniz de ona göre tabi
Güzel ayarlamışsınız masallah

Kesinlikle sizin gibi düşünüyorum ama esimin bu isteği bir türlü geçmedi bakalım bindik bir alamete

Sıfır değilmiş bir de araba, ben sıfır olarak düşündüm. Satınca en azından çok zarar etmezsiniz ikinci elde. Ama 30 bin civarı bir arabadan 70-80 bin civarına atlamak doğru bir yöntem değil bence. Kademe kademe gitmek lazım diye düşünüyorum.
Neyse karar vermişsiniz, hatırlısı olsun. Umarım herşey yolunda gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…