Sizce Boşanmalı mıyım?

Peki sonra ne oldu ? Sız suanda vıcdan azabı duyuyorsunuz cunku evlılıgını yasayabılmek adına oglunuzu babasına gonderdınız sonuc 16 yasında alkol tedavısı goruyor
Ne alaka ya ?sen niye konu sahibine bukadar yukleniyorsun ?uyuşturucu tedavisi de görebilir alkol de ..kimseyi bağlamaz ..sen mi çekiyorsun derdini ? İki senaryo yazıyorsun tutmayınca ötekine geçiyorsun. Benim annem babam ayrı değil .çocuğu ordan oraya ordan oraya da savurmadilar. Üstüne de titrediler ..hicbirseyini de eksik bırakmadılar. .ama bazı çocuklar çok şımarık ve vefasız oluyor ..2 sene önce kardeşim çok bilinen iyi bir yerde uyuşturucu tedavisi gördü .herkes duydu hiç de utanmadik .. utanılacak birşey olduğunu düşünenler utansın .konu sahibi sen de üzülme .oğlunun aklı başına gelecek .bugünleri hatirlamayacaksin bile ..Bol dua ve sabır ...

Mrb ilk olarak esinden bosanmak suan ki durumda cok mantiksiz..esinle sorunlarin yok edin iyi birisi..elinden gelenide yapmis..ayrica oglun 16 yasinda koca delikanli olmus 5 yasinda degil yani..oglunuzun yaptigi aslinda anne ve babasinin bosanip onu duzgun bir aile ortaminda birlikte buyutemediginizden...oglun ofkesini okuldan derslerden asi davranislardan yada alkolden cikariyor...mutsuz bir aile ortami yasattiginiz icin..sen bosansan bile duzelmicek..eski kocanla tekrar evlenip oglunu yanina alsan dahi duzelmicek..cocugun ofkesi size annesine ve babasina...o yuzden yapilacak sey psikolojik tedavi gormesi sart..ama o bile duzeltirmi bilemem..cocugunla otur konus ondan ozur dile ona boyle bir hayat yasattigi icin onu guzel bir aile ortamindan uzaklastirdigi icin ayrica esinle ilk esinle niye bosandin onu anlat..ogluna saril sevdigini onun icin herseyi yapabilecegini soyle...siz onu uzdugunuz icin icinde cok derin yaralar actiginiz icin oda sizi uzmeye calisiyor..bir erkek cocugunun annesinin baska bir adamla evlenmesini erkek cocuklari kolay kolay kabullenemezler..benim 5 yasindaki oglum anne ben senle evlencem seni hic birakmicam diyor..daha 5 yasinda dusun yani..babasini kiskaniyor oglum kaldiki ben bosansam baska biriyle evlensem ne hale gelirler dusun..o yuzden oglunun kalbinin en derinlerine in orda size olan asiri sevgisi var..onu ortaya cikarmaniz lazim..daha yolun basindasin ama elini cabuk tutman lazim daha kotu seylerde olabilir oglun belliki ozunde size cok duskunmus..Allah yardimciniz olsun insallah..

Önce Allah ım size güç kuvvet versin.
Farkında mısınız ? Oğlunuz sürekli ordan oraya savrulmuş.Önce babanızın sıkıntılı huzursuz ev ortamı içersinde imiş , siz bir bireysiniz ,nasıl babanız duyarda "aman baban seni keser "diyebilmiş anneniz ,ayrı bir eve çıkmak istediğinizde .İlk başta siz oğlunuza huzurlu bir ev ortamı yaratamamışsınız ,ne yazık ki...

Sonra herkes ,baş edemezsin ,bu çocuk çekilmez vs. gibi konuşmalara nasıl müsaade ettiniz.Çocuğunuz bu söylenilenleri duymadı mı hissetmedi mi sandınız.

Eşiniz size eş , ona bir abi . "Sen karışamazsın ,sen kimsin ki " lere getirmemeliydiniz ,oğlunuz ile eşinizi .

Benim çocuğuma en yakın akrabam bile ,laf söyleme hakkına sahip değildir .O dengeyi güveni oğlunuza siz vermeliydiniz.

Muhtemelen kendisinin babaya gönderildiğinde... tutunacak hiç bir dalı olmadığını düşünerek daha da battı ,iyice diplere düştü yavrum.

Asla ve asla şunu unutmayın ,naçizane bir tavsiye .Önce sevgi ,ilgi ,değerli hissettirme ( sorun çıkaran çocuk muş gibi hissettirme me )sonra iletişim ve en son otorite .
Başta otorite koymaya çalışırsak geri teper.Erkek çocuklar annelerini babayla bile zor paylaşırken ,2.bir eş kabullenmeleri ergenlik çağlarında çok zor .

Eşiniz ile boşanmayın ,ama oğlunuzu da her şeyden önde tutun .Şu anda düşündüğü hissettiği durum annem evlendi ,beni başından attı .

Yavrunuza yardım edin ,o sizin canınız kanınız.Hiç bir zaman baba ,anne gibi olamaz .

Düzelebileceği tek yer anneciğinin yanı .Kaç yaşında olursa olsun o sizin çocuğunuz ...

Oğlunuz için dua edeceğim...

Ayrılma eşinden yazık günah.oğlun tedavisini görsün hepbirlikte oturup konuşun.
Anladığım kadarıyla oğlunuz ergenlik dönemindeyken ilk eşinizden ayrılmışsınız.bu onda travma yaşatmış olabilir.bence bir aile psikiyatristinden yada normal psikiyatristten yardım alın.üçünüz grup olarak görüşün.
Bir benim başıma mi geliyor diye düşünmeyin her ailede olur böyle şeyler.siz şimdi ikinci eşiniz diye tedirginlik yaşıyorsunuz.bence bu durumu anlatabilirsiniz.
üzülmeyin oğlunuzda zor durumda anlayışlı olun dikkat çekmek istiyor belli ki.alkol tedavisi bitince oturup konuşursunuz.allah kolaylık versin

Son düzenleme:
Ne guzel yazmissiniz. Bende eklemek isterim Adem Gunesin ergenlerle ilgili bir cok radyo pragrami vr,ordada nasil yaklasilacagini bahsediyor ...belki isinize yarayabilir.

Vallahi hanımlar ben uyuşturucu bağımlısı adamla büyüttüm çocuklarımı.. babanın benimle sorunları vardı ama onlara bir tokat dahi atmadı. Lakin oğlum 14 yaşına gelince dengesizlesti.. bana deli gibi bağlı çocuk otorite olarak beni gördüğü için çatışmaya başladı.. hatta sen kimsin sananlar havada uçuşuyor evde.. şeytan diyor sık gırtlağını kurtul ama yapmıyorum tabi.. anksiyete oldum ilaç kullanıyorum..
Diyeceğim o ki doktorunun dediğine göre kendiyle imiş esasında kavgası.. üstünüze almayın her dediğini falan.. bağımlılık olayı öncelikli çözmenin gereken şey konu sahibi diğer dengesizlikleri geçirilmiş ya sabır çekerek geçmesini bekleyecegiz

Bir cocuk icin baba beyin, anne kalptir nasil beyinin yerini kalp alamazsa yada kalbin yerini beyin bizim gibi bosanmis insanlarin cocuklarinda babanin yaninda ise sevgi ve sevkat,annedeyse otorite eksikligi yasar.Bu yeterince ciddi bir sorundur.Bunun uzerine de varlığını sorgulamasi,kendini suclamasi,her iki ebeveynin birbirinden bagimsiz hayat kurmasi,vb sorunlarda ergenlikteki sıkıntıları normal bir ailede yasayan genclere gore ×100 daha fazla ve farklidir.Ebeveyn olarak İzlenecek yol basit degildir ama iletisim samimi ve sık olursa sonuc bence yuz guldurucu olur.Onunla burada paylastiginiz hislerinizi ne düşünür kaygisi gütmeden anlatin ,bosanma gerekcelerinizi anlayabilecegi sekilde orneklendirin,yeniden evlenmenizin nedenlerini de.Süreç zor,zaman cok kötü ve artik yalnızız.Allah yardimcimiz olsun....

eşiniz elinden gelenı fazlasıyla yaptı ıse burada sorun sızın oglunuz ve evlat ıcın bıle olsa mutlu oldugum sevdıgım ve banakotuluk yapmayan bır eşi bırakmam ki zaten oğlunuzun bu kadar asi olmasının ana nedeni bence sizin ilşk eşinizle boşanmanız -çocuğunuzu boşanma durumundan ötürü şımartmanız ve onun karakter yapısının da buna elverişli olması ile birlikte oğlunuzun her dediğinizi tersten anlayıp ters işlere ve kişilere bulaşması , tedaviye başlaması iyi olmuş ama sizin eşinizden ayrılmanız ve oğlunuzu yanınıza almanız onun iyileşmesini sağlamaz , şunu da söylemeliyim intihara varan bir psikolojiniz varsa ilk önve yapmanız gereken sizin tedavi olmanız ilaçla değil ama terapi ile sizin psikolojiniz bozukken ne iyi bir eşne de anne olabilirsiniz belkide oğlunuzun bu durumunda sizinde psikolojınızın payı var bunu hiç düşündünüz mü?????

Allah evladıyla sorun yaşayan tüm annelere yardım etsin.sabretmekten başka yapacak bir şeyimiz yok maalesef...Ya sabır

İnsanlar annelere neden süper kahraman misyonu yükler, onların bunalmaya hakkı yokmuş gibi konuşur. Boşanmış ailenin evladı olmak insana alkol alma, altınları bozdurma, arabayı kaçırma hakkını vermiyor !!!!! o çocuk aklı başında bir birey ancak boyle davranıyorsa ruhsal olrak rahatsızdır ve bir kadın bununla başa çıkamaz, babasının uğraşması en doğrusu bir süre.

Anladığım kadarıyla kendi rahatını düşünen bir insansınız, "oğlumu babasına gönderdim, bir sorun yok ama eşimi boşasam mı?" diye düşünmek sadece bencil bir insandan çıkabilecek düşünceler gibi geldi bana. Çok acımasız gelebilir ama ilaç kullanarak çözülebilecek sorunlar değil demek ki bunlar, psikolojik "destek" almalısınız başka doktora gidin ve hatta oğlunuzla gidin..

O babaya bağlı canım.. adam onu eğitim toparlayacak kapasitedeki haklısın. Ben ya bu gemiden hep beraber çıkacak ya hep beraber batıdan kafasındayım. Mahveder çocukları adı eski kocam

2. evliliklerde ilk evlilikten olan çocuklara ne kadar da iyi davranılırsa davranılsın sorunlar oluyor. Özellikle de çocuklar 11 yaşından büyükse. Zaten bir babası var çocuğunuzun ona babalık yapmaya çalışmamalıydı. İyi davranıp onun sevgisini kazanmaya çalışması güzel elbette ama ne yaparsa yapsın o bir ergen takdir etmeyecektir bu yapılanları.
Kendinizi üzmeyin, haftasonları oğlunuz size gelsin vakit geçirin gene. Bir kaç yıl sonra sizi anlayacaktır. Ayrıca bu tür durumlarda ergen çocuğa psikolog yardımı alınması iyi olur.
Eşinizden bu sebeple ayrılmak istiyorsanız hata edersiniz. Böyle iyi insan iyi bir hayat arkadaşı bulmak zor bu zamanda.

Kişi kendinden bilir işi. ..

BOŞANMA

Tabi ki boşanmayin evlilik bu çocuk oyuncagi mi muhtemelen cocugunuz ergenlik döneminde ve bu durumu gececek kendi yolunu çizecek ve siz eni sonu boyle bir adami kaybettiginiz icin yalnizlik icinde pisman olacaksınız . Çocuk bu anne icin en vazgeçilmez varlik çocuğunuzun sorumlulugunu paylaşın ilk esinizle cocugu tamamen annesiz birakmak cok yanlış . Biraz zaman ve cok sabırla ne esinizden ne oglunuzdan olmazsiniz

Boşanma ...oğlun bir kaç sene sonra kendi hayatını kurar siz öyle kalırsınız ortada ki erkek çocukla bir anne tek başına asla başa çıkamaz ... düşündüğünüz şey mantıklı gelmedi bana....zaten şurda ergenliginin bitmesine az zaman kalmış iki üç seneye durgunlasir o zaman eşinizede sizede davranışları değişir. ...

Herkes boşaniyor, ama herkesin çocugu alkolik olmuyor. Bazi insanlar doğustan problemli kişilik yapısına sahip olabiliyor ve eger uygun cevreyi bulur, yanlıs arkadaslar edinirse her türlü yola girebiliyor. Bunlari siz bosandiginiz icin degil, arkadas cevresi böyle oldugu icin yapıyor. Kendinizi suclamayin. Bosanmamis ailelerin cocuklari da ergen yasinda madde bagimlisi olabiliyor. Cevre ve egilimi olmasi en büyük etken.

Baba otoritesi cogu ailede anneninkinden daha kuvvetlidir. Alkol gibi bagimliligi olan bireylerde anlayis ne kadar onemliyse, otorite ve keskin sinirlarda o kadar onemlidir. Anne calistigi icin cocuk okuldan geldiginde sınıları belirleyemeyip, otorite kuramadigi, arkadas cevresinden uzak durmasi gerektigi icin babaya gondermis. Cocugun bakiminda annenin sorumlulugu kadar babaninda sorumlulugu vardir, cocuk babasinda da kalabilir. Bu basindan atmak degil bana gore alternatif bir cozum yolu.

Bana kalirsa bosanmaniz cozum değil maalesef. Psikiyatrist ya da psikologunuzla en mantikli cozum yolunu olusturabileceginize inaniyorum. Bosanma konusundaki dusuncelerinizi tedavi gordugunuz doktorunuza danismanizi oneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…