Sizce Bu Dönemlerde Ev Alma Fikri Mantıklı Mı?

Hayırlı uğurlu olsun canım Güle güle oturun inşallah Darısı bize olsun. Sahibinden nasıl buldunuz genel de emlakçıdan oluyor. Sokak sokak gezmek mi lazım ki

Evet alınca bizde satmayı düşünmüyoruz. Eşyalarımızı koyabileceğimiz ve bize ait olan bir yer olsa iyi olur diye düşündük. Çünkü ben stüdyo eşyalı daire tutarak eşimin yanında kalabilirim. Hem taşınma yasak hem de eşim sürekli aynı yerde durmuyor. Buraya taşınsak başka yere gidecek oraya götürsek başka yere.

Evet birikim yapıyoruz eşimden maaşının yarısını alıyorum. Ama orda boş yere kira ödemek zoruma gidiyor

Hayırlı uğurlu olsun canım Güle güle oturun inşallah Darısı bize olsun. Sahibinden nasıl buldunuz genel de emlakçıdan oluyor. Sokak sokak gezmek mi lazım ki

Teşekkür ederim herkese nasip olur inşallah. Sahibinden'de bulduk ama emlakçı değil mal sahibi. Emlakçıya hava parası vermeyeceğiz yani Arama yaparken kimden kısmına "sahibinden" olarak aratın. Araya emlakçı girince fiyat her şekilde yükseliyor.

Kesinlikle bu yoruma katılıyorum

her gün zamlanıyor her şey 6 mayısta araba aldık 140 bin tlye bugün baktım 156 bin tl olmuş
bence vakit kaybetmeden eğer bu işe girmek istiyorsanız hemen girin yarın aynı fiyatı bulamazsınız

Olabildiğince peşinatı az verip krediyi çok çekmeye bakın. Nakit parayı eve bağlamak hiç mantıklı bir iş değil. Maaş yönünden imkanınız da varmış. Gerekirse çok az peşinat konusunda pazarlık yapın. Nakitiniz elinizde dursun. İki üç sene sonra kredi ödemesi insana çerez parası gibi geliyor. Enflasyon hiç iyi bir şey değil maalesef ama bu kredi ödeme işlerinde ödediğiniz kredi tutarı aynı kalıp maaşınız arttığı için insanın gözüne kredi ödemesi öyle küçük geliyor ki. Hazır konut kredi faizleri de düşükken almaya bakın. Aslında kredi faizleri daha da düşecekti fakat bu covid her şeyi erteletti. Beklemeyin alıp bir an önce ödemelerine başlayın derim. Nakitinizi de eğer biraz ilginiz varsa küçük araştırmalarla borsada çevirebilirsiniz mis gibi olur. Güzel getirisi olur.

Al gitsin biz tamda 10 martta korano türkiyeye girdigi gün aldık bismillah dedik girdik bu işe allah yardımcımız olsun bakalım kork kork nereye kadar risk olmadan bişey sahibi olunmuyo

Ev her zaman kar getiren bir yatırım. Oturduğum evi 225 bine almıştık. Şu anda en az 350 bine çok rahat satarım. Bundan bir sene önce de kriz çıkacak elinizde ki parayı tutun diyorlardı. Bir de eşinizin geliri sabit

İstediğimiz gibi ev bulsak biz de almak istiyoruz. Sürekli artıyor fiyatlar, daha düştüğünü görmedim. Yıllardır şimdi almayın bekleyin düşecek dediler, değişen bir şey yok.

Yorumlarijiz harika

Nasıl olur bilmiyorum. Oturmadığım eve kira vermek zoruma gidiyor
Bebisiniz sağlıkla gelsin bende aynı durumdayim kira vermek zor değil ev sahipleri dert. Fiyatlar artmış benim verdigm 200tl zammı beğenmiyor gözümu karartıp ev alacgm diye aratrmya basladim

Ev fiyatlari hayatta dusmez artmaya devam eder o yuzden bir an once ev borcuna girin faizler asiri yuksek degil su anda. Ayrica kredi borcu 3 bin ise hep sabit 3 bin kaliyor yani bir iki yil sonra odemesi kolaylasiyor gelirin artmasindan kaynakli. Bekleyerek hicbisey sahibi olamazsiniz bir an once borca girip almaya bakin birikim arti kira odemektense kredi odeyip ev sahibi olun

Arkadaşım eminevim diye bir sistemdn ev aldı ama beklemek de var evin yarısını odersnz 8ayda çıkıyormuş kura acaba ondan mi yapsam dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…