- 24 Eylül 2010
- 6.179
- 20.222
- 548
- Konu Sahibi Bir sevgili
-
Bende imkan varken almak istiyorum. Eşim sözleşmeli. Sözleşmesi bitene kadar (4 yıl ) ödese belki yenilemez sözleşme bırakır. Çalışma şartları çok ağır ev yüzü görmüyor. Benim doğurganlığım az ovülasyon deniyorum yanımda olamıyor. Hem de oturmadığım eve kira ödüyorum , ve her yıl zam yapackmış. Bu yıl yaptı. Çok zoruma gidiyor açıkçası bilemiyorumBen olsam alırdım. Ki 3 ay önce aldık evimizi şu an düşününce pişman mıyım hayır Allah da pişman etmesin, kira ödüyor olmayı tercih etmezdim şu anki durumuma.
Altın ve döviz alım satımında kambiyo vergisi ödenir. Bu eskiden binde 2 iken birkaç gün önce yüzde 1 oldu. Yani 1000 dolar alırken 10 dolar vergi vereceğiz.Altın vergisi tam olarak nedir ?bu konuda beni bi aydınlatan olsa keşke
Annem de tam en son cümlenizi söyler hep. Der ki;Ben olsam ev alırdım..
Her ay kirada olup 2 bin 3 bin vs vermek mantıklı değil.
Istediğiniz gibi ilk etapta olmayabilir. Alırsınız.
Bir kaç yıla satıp daha iyisini alırsınız.
Ev almak her zaman karlı bir yatırımdır.
Turkiyede ev fiyatları düşmez. Burası doğum oranları yüksek bir ülke. .
Alın gitsin. Çocuk olmadan ev alınsa iyi olur.
Anladım sagolun.yillik değil yaniAltın ve döviz alım satımında kambiyo vergisi ödenir. Bu eskiden binde 2 iken birkaç gün önce yüzde 1 oldu. Yani 1000 dolar alırken 10 dolar vergi vereceğiz.
Evet annenizi dikkate alın.Annem de tam en son cümlenizi söyler hep. Der ki;
- “Bak beni görüyorsun. 4 çocuk. Hadi seni büyüttük evlendin daha 3 çocuk. Hepsi boğaz. Evde 6 boğaz var. Nasıl ev alayım çocukların masrafı yeme içme ödemeler der (çocuklar 18-13-11 yaş). Siz olmadan önce keşke alsaydık şimdiki aklım olsa işe girerdim bende birimiz ev öderdik birimiz ödemeler gıda vs der. Sizde çocuğunuz olmadan alın ilerde çocuğun masrafı çok olur , ev fiyatları da yükseliyor alamazsınız, benim gibi kirada sürünürsün, en azından başınızı sokabilecek kadar olsa, size ait en azından atıyorum kocan işsiz de kalsa en azından evin var git otur evin içinde paran olmasa da kira derdin olmaz bak bana rezillik içindeyim yövmiyeye gidiyorum zor geçiniyoruz der. Annemi dikkate almalıyım diye düşünüyorum
Yok değil, işlem yaptığınızda oransal olarak ödeyeceksiniz.Anladım sagolun.yillik değil yani
Evet bende böyle düşünüyorum. Ev kira olunca eşyalarımı da yerleştirememiştim hep kutulu kaldılar. Kafama göre şöyle mis gibi herşeyi düzenlemek istiyorum. Kiraya vermek istemiyoruz zaten. Kiraya vereceğimiz parayı ve benim her ay ki biriktirdiğim 4 bini eve öderiz diye düşünüyoruz. Canımı sıkan oturmadığım eve boşu boşuna kira ödemem bir de zam yapması ihtiyacı olsa neyse kocasından gizli alıyor kadın kirayı kızıyla alışverişe gidiyorEvet annenizi dikkate alın.
Ev kredisine girin. Ayda 2 3 bin ödersiniz.
Bir çocuk olsa bile bir şekilde ödenir.
Ama tabi annenizin şartlarını görmüşsünüz.
Kredi öderken 3 4 çocuk sahibi olmak sizi çok zorlar.
Ben 3 4 bin ayda kiraya verenleri anlamıyorum. Belki maddiyatları çok iyi ama gene de fazla. Sonuçta kira için fazla bir miktar. Onun yerine ev kredisi ödenir.
Bir de sizin eşiniz devlet memuru. Isı garanti.
Alın gitsin.
Bebek masrafı gelmeden ödemeye başlarsınız.
Su akarken testiyi doldurmak lazım.
Çalışırken ev alınmalı.
Bence almalisiniz.Annem de tam en son cümlenizi söyler hep. Der ki;
- “Bak beni görüyorsun. 4 çocuk. Hadi seni büyüttük evlendin daha 3 çocuk. Hepsi boğaz. Evde 6 boğaz var. Nasıl ev alayım çocukların masrafı yeme içme ödemeler der (çocuklar 18-13-11 yaş). Siz olmadan önce keşke alsaydık şimdiki aklım olsa işe girerdim bende birimiz ev öderdik birimiz ödemeler gıda vs der. Sizde çocuğunuz olmadan alın ilerde çocuğun masrafı çok olur , ev fiyatları da yükseliyor alamazsınız, benim gibi kirada sürünürsün, en azından başınızı sokabilecek kadar olsa, size ait en azından atıyorum kocan işsiz de kalsa en azından evin var git otur evin içinde paran olmasa da kira derdin olmaz bak bana rezillik içindeyim yövmiyeye gidiyorum zor geçiniyoruz der. Annemi dikkate almalıyım diye düşünüyorum
Evet bizim de çok şükür arabamız var. Eğer yetişemezsek biz de arabayı satarız diye düşündük. Arabadan 45-50 bin tl kalır elimizdeValla biz aldık yeni biz de tayinciyiz ama kiralar çok pahalı. 1.500 her ay kiraya boşa para verecegime her ay 3bin kendi evimin borcunu ödüyorum 100 bin falan bizim de peşinatimiz vardı. Sıkışır da odeyemezsek arabayı satarız dedik. Ev fiyatları da her geçen yıl daha çok artıyor bunu da düşünmek lazım. İmkan varsa bence alınmalı köşeye attığın parayı krediye verirsin aynı mantık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?