- Konu Sahibi kendihalinde_
-
8 yıllık arkadaşınızdan üstelikte Mart ayından kalma 40 lirayı istemeniz bence çok ayıp olur. Belli ki unutmuş ayrıca dediğiniz kadar yakın arkadaşsanız aranızda böyle bir miktarda paranın lafının hiç olmaması lazım
Arkadasım 2kurusun hesabını yapar. Bir makyaj firmasına üyeyim bana geliş fiyatından makyaj al dedi neyse kendim de sipariş verdim kargo fiyatını da hesapladım ortak. Bana kargo niye bukadar geldi? Gider kargodan alırdık?, sen ödemiyormuydun dedi. Neyse lafını etmek istemiyorum bu konunun üstüne kac sefer yemek ısmarladım. Magaxada begendiği etek vardı yanında para olmadığı için çıkardım verdim. 25 TL ben sana vericem dedi düğünü oldu evleneli kac ay oldu daha bir kez konusunu acmadı. Yan yana gelirsek isticemMart ayında görev yaptığı ilçede kozmetikçi olmayan arkadaşım için istediği bir şeyi aldım. Bunu onun isteği üzerine aldım. Geleceği tarih belli değildi geldiğinde indirimler biter diye benden almamı istedi. 40 lira tuttu. Şimdi 40 lira belki çok aşırı bir para değil. Ama son üç aydır işsizim. Şu an işsizlik maaşı vs. bir gelirim yok. Arkadaşım kadrolu hemşire. Yani geliri düzenli. Geldiğinde ona ürün ile birlikte fişi teslim ettim. Şöyle bir baktı cüzdanına kaldırdı. Ama paranın lafını hiç açmadı.
Daha önce 90 liralık bir isteği olmuştu. O zaman bir iki hafta sonra havaleyle göndermişti. Bu defa aklından çıktı sanırım. Hiç paranın lafını etmiyor.
Haftada en az 3 defa konuşuruz haberleşiriz. 8 senelik arkadaşlığımız var. Ama para geçişimiz olmaz birbirimize mesela bir yere gidince herkes kendi yediğini içtiğini öder vs.
Şimdi paraya ihtiyacım olan bir dönemde olmasam 40 lira için bu kadar düşünmem. Ona hatırlatmam kötü bir davranış mı olur sizce hanımlar?? Siz olsanız napardınız? Hangi kelimelerle istemeliyim? Ya da bu konuyu açma mı dersiniz?
Fikirleriniz enim için çok önemli.
Ödemem var diyin hatırlatın bence siz sıkısıksınızMart ayında görev yaptığı ilçede kozmetikçi olmayan arkadaşım için istediği bir şeyi aldım. Bunu onun isteği üzerine aldım. Geleceği tarih belli değildi geldiğinde indirimler biter diye benden almamı istedi. 40 lira tuttu. Şimdi 40 lira belki çok aşırı bir para değil. Ama son üç aydır işsizim. Şu an işsizlik maaşı vs. bir gelirim yok. Arkadaşım kadrolu hemşire. Yani geliri düzenli. Geldiğinde ona ürün ile birlikte fişi teslim ettim. Şöyle bir baktı cüzdanına kaldırdı. Ama paranın lafını hiç açmadı.
Daha önce 90 liralık bir isteği olmuştu. O zaman bir iki hafta sonra havaleyle göndermişti. Bu defa aklından çıktı sanırım. Hiç paranın lafını etmiyor.
Haftada en az 3 defa konuşuruz haberleşiriz. 8 senelik arkadaşlığımız var. Ama para geçişimiz olmaz birbirimize mesela bir yere gidince herkes kendi yediğini içtiğini öder vs.
Şimdi paraya ihtiyacım olan bir dönemde olmasam 40 lira için bu kadar düşünmem. Ona hatırlatmam kötü bir davranış mı olur sizce hanımlar?? Siz olsanız napardınız? Hangi kelimelerle istemeliyim? Ya da bu konuyu açma mı dersiniz?
Bir insanın bu kadar konuşmanın üzerine parayı unutacagini sanmıyorum. Acaba beraber dışarı çıkınca hesap ödeme gibi bir durum mu oldu? . Onu mu çıkarıyor sizden. Pek unutma gibi gelmedi baba.Ona ürünü verdikten tam bir hafta sonra böyle bir konu açtım. Denedin mi? Yapısı nasıl? gibi sorular sordum. Mesajla uzun uzun anlattı iyisini kötüsünü. Ama parayla ilgili bir şey söylemedi.
Kimi için 40 lira bir öğünde harcanan paradır. Kimi için 2-3 günlük harcligidir. Borçlanan kişi bunu düşünmek zorunda suçlu olan oGerçekten yakın arkadaş değilsiniz bence. 40 lira zordada olsam lafını edeceğim bir para değil. Heleki yakın arkadaşıma hiç etmem lafını.
Ben de, o kadar yakınsanız istenmez fln diyenlere şaşırıyorum. asıl yakın, 8 senelik arkadaşınız olduğu için bunu rahatlıkla ona söyleyebilmelisiniz bence, aklından cıkmış olabilir. Yüksek bir meblağ değil ama belliki sıkışıksınız bunu da isterken söylerseniz. ben ortada yanlış anlaşılacak veya ayıp bişey görmüyorum.Mart ayında görev yaptığı ilçede kozmetikçi olmayan arkadaşım için istediği bir şeyi aldım. Bunu onun isteği üzerine aldım. Geleceği tarih belli değildi geldiğinde indirimler biter diye benden almamı istedi. 40 lira tuttu. Şimdi 40 lira belki çok aşırı bir para değil. Ama son üç aydır işsizim. Şu an işsizlik maaşı vs. bir gelirim yok. Arkadaşım kadrolu hemşire. Yani geliri düzenli. Geldiğinde ona ürün ile birlikte fişi teslim ettim. Şöyle bir baktı cüzdanına kaldırdı. Ama paranın lafını hiç açmadı.
Gerçekten yakın arkadaş değilsiniz bence. 40 lira zordada olsam lafını edeceğim bir para değil. Heleki yakın arkadaşıma hiç etmem lafını.
8 yıllık arkadaşımdan 40 liramı isteyeceğime evde kuru ekmek yerim daha iyi
Yok olmadı. Hiç birbirimizinkini ödemeyiz zaten.Bir insanın bu kadar konuşmanın üzerine parayı unutacagini sanmıyorum. Acaba beraber dışarı çıkınca hesap ödeme gibi bir durum mu oldu? . Onu mu çıkarıyor sizden. Pek unutma gibi gelmedi baba.
hatırlatma derim 40 liranı düşürdün gibi dusun unutmuş olabilir Arkadaşlığıniz bozulmasın sonra bisey isterse almazsın sonra verirse ne alaMart ayında görev yaptığı ilçede kozmetikçi olmayan arkadaşım için istediği bir şeyi aldım. Bunu onun isteği üzerine aldım. Geleceği tarih belli değildi geldiğinde indirimler biter diye benden almamı istedi. 40 lira tuttu. Şimdi 40 lira belki çok aşırı bir para değil. Ama son üç aydır işsizim. Şu an işsizlik maaşı vs. bir gelirim yok. Arkadaşım kadrolu hemşire. Yani geliri düzenli. Geldiğinde ona ürün ile birlikte fişi teslim ettim. Şöyle bir baktı cüzdanına kaldırdı. Ama paranın lafını hiç açmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?