- 5 Ekim 2020
- 14.597
- 39.926
- 548
- 36
- Konu Sahibi Dogangunes1
-
Devlet Hastanesi'nde doktorun hastaya bakma süresi bile 5 dakika. Sence o hemşirenin 2 dakika vakti var mıdır senin misafirlerinin keyfine ayıracak?En azından 2 dakika bekleyebilirdı onlar cıktık tan sonra gelsin yapsın ıgnesını. Hasta mahremıyetı diye birsey var sonucta dglmı
E benim öz ablam doğum yaptığında gayet dedi , "ziyaretci istemiyorum odamda/gazım vs var. Ameliyatlı insana ziyaretçi mi gelinir" diye. Erkek anası babası/kız anası babası ve bendeniz kardeş hariç bir Allah'ın kulu gitmedi hastaneye. Anneler babalar da az durdu, döndü. Sonra tekrar geldi tekrar az durdu döndü,sonra tekrar geldi tekrar az durdu,döndü (bize 40 dakika uzaklıkta ustelik,yakın değil).Suan ole klavye delikanlılıgı yapıyorsunuz ıyı guzel basarılısınızda ama, su an su dakika hastanede refakatçi oldugunuzu dusunun ve aniden hasta ziyaretine akrabanız geldı ve cok uzaktan geldi varsayalm. Ne dersnz malesef ziyaret saati doldu sızı alamiycamm ıcerımı derdiniz?
Ağlanacak haline gülmüşsün halbuki.Aglanacak haline gulmussun halbukı yazık sana tatlım ya. Sen ne yap blıyormsn bol bol kitap oku, idrak etmende problem var cnku.. Hani kaldığımz katta birden fazla oda olıyorya numara ile ilerler hatta, bu odaların bazıları cift kisilik bazıları tek kısılık tır.. Bız tek kısılık olanda kalıyoruz bılgın olsun.
İnsanlık seviyeniz çok yüksek gerçekten. Allah ıslah etsin sizin gibileri.Is yogunlugu ve stres skntısı olması benım sorunum degılkı. Babasının hayrınamı calısıyor. Ona gore de maas alıyor herhalde.
Buradaki mal kesinlikle hemşire hanım değil benceannem ameliyat oldu refakatcı olrk yanında kalıyorum devlet hastanesindeyız. Aksam 10 bucukta hasta ziyaretine akrabamız geldi 2 kısı. Yarm saat oturdular.nobetcı Hemsıre ara ara ıcerı gırıp tansiyon olctu kan aldı annemden. En son gırdıgın de ziyaretcılerımızı bariz kovdu.. Yanı dedıkı "hastaya kalca dan ıgne vurmam gerek ama hala ıcerdesnz, güleryzlu soluyorum diyemı ciddiye almıyorsunuz, kalkalım lutfen artık cok rıca ediyorum ama" dedi.ve dırek kalcadan ıgne vurdu anneme, ıcerde erkek hasta ziyaretcmz de vardı, ben direk gorunmesn diye onune gectım. Zıyaretcılermz gttı ben hemsırenın yanına gidip knstm "keske kırmadan guzel bı üslupla soleseydnz yakınlarmz cok uzaktan geldi cok mahcup olduk dedım" oda kendnı mal mal savundu yok ıste benı sikayet edeblrsnz ben haklym burası devlet hastanesi kuralları var, benım uslubmda bısı yok fln fln oda kibarca knstu ama acayip kınlendım..sızce bunu sikayet edeyim mi ben saglık bakanlığı ve hasta hakları birimine?
Annenize arkanızı döner misiniz dediğinde odadaki erkekler eşek değilse çıksın bir zahmet.Icerı gırdı uyarı yaptı snra dırek arkanızı dönermsnz dedı anneme. Igneyı vurdu. Ben aniden önüne gectım erkek görmesin diye.
Siz neden yapılan iyiliği suistimal ediyorsunuz o saatte ziyaret mi olurannem ameliyat oldu refakatcı olrk yanında kalıyorum devlet hastanesindeyız. Aksam 10 bucukta hasta ziyaretine akrabamız geldi 2 kısı. Yarm saat oturdular.nobetcı Hemsıre ara ara ıcerı gırıp tansiyon olctu kan aldı annemden. En son gırdıgın de ziyaretcılerımızı bariz kovdu.. Yanı dedıkı "hastaya kalca dan ıgne vurmam gerek ama hala ıcerdesnz, güleryzlu soluyorum diyemı ciddiye almıyorsunuz, kalkalım lutfen artık cok rıca ediyorum ama" dedi.ve dırek kalcadan ıgne vurdu anneme, ıcerde erkek hasta ziyaretcmz de vardı, ben direk gorunmesn diye onune gectım. Zıyaretcılermz gttı ben hemsırenın yanına gidip knstm "keske kırmadan guzel bı üslupla soleseydnz yakınlarmz cok uzaktan geldi cok mahcup olduk dedım" oda kendnı mal mal savundu yok ıste benı sikayet edeblrsnz ben haklym burası devlet hastanesi kuralları var, benım uslubmda bısı yok fln fln oda kibarca knstu ama acayip kınlendım..sızce bunu sikayet edeyim mi ben saglık bakanlığı ve hasta hakları birimine?
Şaka mısınız hasta mahremiyetinden haberiniz yok galiba. X hasta odadan çıkmadan y hastaya gel sırtını aç demez doktor. Hemşire bunu bildiği için yapmamış ve sonra laftan anlamıyorsunuz diye çıkışmış bunlara. başka seçenek bırakmadıkları için madem gitmiyorsunuz ben işimi yapacağım artık moduna girmiş doğal olarak. Eminim her gün böyle insanlarla uğraşıyordur sağlıkçılar.
Hasta olarak ben de önemli bir durumdaysam takmam elbette. Ama doktorlar hastanın bir yerini başkalarının yanında açamazlar, etik değil. Ben rastladım buna. Önceki hasta çıkmadan diğerini muayeneye başlanmaz"saka" degilim. kac senem hastanelerde gecti ben bile bilmiyorum ve oyle bir uygulamaya ben denk gelmedim. acikcasi ay oram gozukmesin, buram bilmem ne olmasin luksune de sahip degildim. aksamin 11inde ziyaretcim olmadigindandir belki de... ama cikarilan hasta da gormedim.
Hakkaten ya geneli insani azarlar gibi konuşuyor ben de kızıyorum ama şekil A anlamiolar ki net net konusmazsan. Onu bile anlamiolar. Daha bi de şikayet edicem diyor. Hemşire igneyi vaktinde yapmasa kadinin agrisi artsa daha mi iyi bosaltsaniza odayi sıra gecesi gibi oturuosunuz gecenin bi körü. Ayrica madem o kadar samimi yakını - çünkü o saatte annemi babami istemem odadan kovarim ben olsam - nolmus teyzenin kıçını gordulerse annesi sayılır bi yerde.Daha oncesinde soylemisse ve kalkmadilarsa sinirlenmekte hakli hemsireayrica ziyaret saati disi birde aksamin bir vakti.. tek hastasi senin annen degildir ya.. valla bazen dr lara hemsirelere kiziyoruz bende dahil ama cidden bizim insanimiz dogru sozden anlamiyor, illa cirkeflik yapacaksin
Bence hemşire sizi şikayet etmeli görev yapmama mani oluyorlar diye. Hastane yönetimine edebilirdi belki deIs yogunlugu ve stres skntısı olması benım sorunum degılkı. Babasının hayrınamı calısıyor. Ona gore de maas alıyor herhalde.
dedigim gibi, 2012 ya da 2013ten beri hastanelerdeyim ayni odada bulunan kisilerde bu uygulamaya rastlamadim. ziyaretciler ise ayri konu tabii ki, onda konu sahibi haric herkes ayni fikirde.Hasta olarak ben de önemli bir durumdaysam takmam elbette. Ama doktorlar hastanın bir yerini başkalarının yanında açamazlar, etik değil. Ben rastladım buna. Önceki hasta çıkmadan diğerini muayeneye başlanmaz
Ya sen isini yapmaya calisani gormezden gelirsen o da bildigini okur. Hem suclu hem guclu boyleleri.. birsey olsa ama dr soyle hemsire boyle der.. ee sen asosyal asosyal davraniyorsun.. kadin dogrulukla soylemis anlamamissiniz.. cocuk egitir gibi soyletmeseydiniz.Hakkaten ya geneli insani azarlar gibi konuşuyor ben de kızıyorum ama şekil A anlamiolar ki net net konusmazsan. Onu bile anlamiolar. Daha bi de şikayet edicem diyor. Hemşire igneyi vaktinde yapmasa kadinin agrisi artsa daha mi iyi bosaltsaniza odayi sıra gecesi gibi oturuosunuz gecenin bi körü. Ayrica madem o kadar samimi yakını - çünkü o saatte annemi babami istemem odadan kovarim ben olsam - nolmus teyzenin kıçını gordulerse annesi sayılır bi yerde.
Konu sahibi ban yemeseydi keşke de bütün sorulara bi cevap verseydi
Acaba ne diyecekti bizi nereye şikayet edecekti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?