- 24 Ocak 2021
- 13.001
- 29.862
- 548
- Konu Sahibi Dogangunes1
-
Hemşire haklı...annem ameliyat oldu refakatcı olrk yanında kalıyorum devlet hastanesindeyız. Aksam 10 bucukta hasta ziyaretine akrabamız geldi 2 kısı. Yarm saat oturdular.nobetcı Hemsıre ara ara ıcerı gırıp tansiyon olctu kan aldı annemden. En son gırdıgın de ziyaretcılerımızı bariz kovdu.. Yanı dedıkı "hastaya kalca dan ıgne vurmam gerek ama hala ıcerdesnz, güleryzlu soluyorum diyemı ciddiye almıyorsunuz, kalkalım lutfen artık cok rıca ediyorum ama" dedi.ve dırek kalcadan ıgne vurdu anneme, ıcerde erkek hasta ziyaretcmz de vardı, ben direk gorunmesn diye onune gectım. Zıyaretcılermz gttı ben hemsırenın yanına gidip knstm "keske kırmadan guzel bı üslupla soleseydnz yakınlarmz cok uzaktan geldi cok mahcup olduk dedım" oda kendnı mal mal savundu yok ıste benı sikayet edeblrsnz ben haklym burası devlet hastanesi kuralları var, benım uslubmda bısı yok fln fln oda kibarca knstu ama acayip kınlendım..sızce bunu sikayet edeyim mi ben saglık bakanlığı ve hasta hakları birimine?
Seni cok uzerler bebeyimBan yemek ne demek?
Sen bu cahillikle nası yasıyon bende buna hayret edıyorm neyse:)
Uçak anonslarinda da oksijen maskesi için önce yetişkine sonra çocuğa derler.Aklı yok fikri var olayı… fakülteye ilk adım attığınızda size öğretilen ilk şey “önce kendin” “önce kendini koru” sonra hastan gelir.
Hukuk dalına acıdım şu an.Öyle değilmiş, konu sahibi hukukcuymuş, biz cahilmişiz....
Yeni üyeyim, ondan.Seni cok uzerler bebeyim
Keşke hemşire odasına alsaydı erkek misafirinizi bir kahve ikram ederdi.Misafiriniz kahvesini içerken de hastanızın enjeksiyonunu yapardı.İşi bitince de erkek misafirinize refakat edip hastanızın yanına getirirdi.Şikayet edinAma ıcerde erkek hasta varken dırek kalcasnı actı ıgne vurmak için bu dogru mu sizce
Ikinci dediginize katiliyorum ama birincisi yanlis. Hasta mahremiyeti diye bir sey var, cinsiyete göre is derken yaptıkları tedavide geçerlidir dediginizdoktorlar icin dogru/yanlis konusu degil bu. cinsiyete gore is yapmazlar cunku oyle gormezler genelde bu bir. ikincisi de zaten sizi uyarmis ve belli ki dinlememissiniz. sikayet edilecek bir durum yok, bosu bosuna kimseye sorun yasatmayin.
Gelene gelme diyemezmiş, bak hanımefendiye hele. Sanki evinin salonu, rahatlığa bakar mısın Katip?Hastane orası, misafir ağırlama yeri değil. O kadar yoldan düğüne bayrama gelmediler , geldikleri yer de eviniz değil. Akşam oturması yapılacak sıra değil.
Ziyaret saati disinda gelmiş oturuyor yakinlariniz bu da onun sorunu değil. Maasi da sizin gibi tavirli insanlar yüzünden az az oluyor cunku psikolojik ve bedensel olarak aşırı yıpraticisiniz.Is yogunlugu ve stres skntısı olması benım sorunum degılkı. Babasının hayrınamı calısıyor. Ona gore de maas alıyor herhalde.
Ne yeniyor derken ban yeniyor yani mapusa gidiyorsun kurallara uymazsanYeni üyeyim, ondan.Nasıl yeniyor?
Konu sahibine bakarsak çok görmüyorumGelene gelme diyemezmiş, bak hanımefendiye hele. Sanki evinin salonu, rahatlığa bakar mısın Katip?
Bizde hastalıkta küsüp alınmaca olmaz. Gayet de pat diye gelmeyin, almıyorlar deriz. Ziyaret saati bile olsa meyve suyunu alan gelir, iki dakika görür çıkar. Muhabbet edilmez, eğer mahrem bir yerdense ameliyat hele, erkek aile üyeleri eve geçince gelirler. Mahremiyet mahremiyet diye tutturmuş ya ondan dedim.
Siz şimdi çok cahil olduğunuz için bilmiyorsunuz ben açıklamak isterim. Okul sekiz dönem. Biz yedi dönem, hasta odasında verilen akraba buluşma partilerine nasıl dört dörtlük hizmet edilir bunun için eğitim alıyoruz. Hele bu akrabalar çok uzaktan zahmet edip gelmişse ekstra hizmet gerekiyor. Yeteriz kalmamak için üstüne sertifika falan da alıyoruz. Hasta ziyaretçilerine ay aman pardon misafire hizmet kendimizden bile önce gelir çünkü. Geriye kalan bir dönem de anatomi, fizyoloji, farmakoloji vs. öyle şeyler işte fazla geliyor zaten o bir dönem bile. Neyse cahilliğiniz az aydınlandı ise ben biraz kek börek tarifi öğreneceğim, vaktim yok. Ziyaretçilere ikram etmem lazım da.
Konu sahibi kocasıyla boşanıyordu ama boşanmak istemiyorsu araları bozulsun diye bişeyler yapıldığına inanıyordu tam onu soracaktım banlanmış içimde kaldıÜyeliği gri olmuş. Cevap yazamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?