- 17 Ağustos 2011
- 25.412
- 160.962
- 798
- Konu Sahibi Meralmeryemm
-
Gitmeyecekti normalde sonradan belli oldu malesefÇakal, uyanık, ailesinin yanına gidip orada yirmi kişi bunun eline bakacak, sizi de hizmetçi niyetine bir de batılı, güzel, maaşınız var diye evlenmek için kandıracak, sonra da yok ev işi, tüm parayı aileye yedirme, bir de kapanmaya zorlayacak. Hiç dürüst davranmamış, eğer devam ederseniz ne olduğunu anlamadan bir kavimin malı olursunuz. Adam size en başta dürüst davranabiliriz. Sizi sürekli de suçlu hissettiriyor. Arkana bakmadan kaç. Hırs yapıp defalarca kez ikna için bir sürü söz de verebilir şimdi.
Hakkarililer yok böyle olur diye bir şey yok. Benim arkadaşlarım vardı, herkesin evi ayrıydı. Annem babam yaşlı, eee? 3 yıl kuralı Var? Yersen yani.
Dürüst değil. Bizde adet böyle ne demek? Olmuş yıl 2020, biz kabile hayatı istiyok?? Kardeşim sana açıkça demişki aileme sen bakacaksın. Sadece üç yıl ne? Üç yıl sonra ailesi gençleşecek mi? Yalan dolan, su kurnazı. Size üstü kapalı iki laf edip, yumuşatıp söylemeye çalışıyor.
İzin verseniz cinsel fantezi de yapacak. Peki orada madem bu kadar geleneksel, biz kıza evlenmeden yanaşsın, mümkün mü?
Karşınızdaki insan cahil, kurnaz, gayet de iğrenç bir tip. Neresi dürüst? Baştan gideceği belli ise size en baştan anlatırdı, eğer kabul ederseniz görüşürdünüz...
Kesin olarak bitir, sonra da sadaka
Acaba daha nasıl vazgeçiririmin çok zekice bir hareketi bu canım sence bir yaşamamı kaldı ortada fol yok yumurta yokŞu an da birlikte olduğum sevgilim memleketine tasinacakmis. Zaten İstanbula gecici gelmisti ama burda yaşayacaktı Şu an evi isi orda oldugu icin kazancı gitmesi gerekiyor ve ailesinin yaninda olmak istiyo hakli olarak. Gidicem dedi bana bende biz nolucaz dedim devam edicez dedi uzaktan zor olur falan dedim sonra benimle defalarca konuştu uzaktan yapamicani düşünüyorsan simdi bitir uzulmeyelim flan dedi ilerde de oraya gelmemi isticekmis adetleri de agir birlik yasama kuralı falan var. Kararini sen ver ben varim dedi ne dersen. Sonra ben zor falan dedim uzaktan bilemedim. Karar senin dedi sornadan bana uzak davranmaya başladı uzakta gibi hisset dedi tam tersi yakin olmasi gerekmiyor muydu bana motive vermesi gerekmiyo muydu gelecegim icin gitmem lazim dedi. Çabalamiyosun dedim yapacak biseyim yok dedi ve senelerce hic bulusmadan ilişki yürümezki gelirim ederim falanda demedi. Sizce ne yapılmalı benim zorlanicami bildiği icin yapacak bjsey olmadığı icin cabalamamasi normal mi seven de boyle yapmaz diyorum. Zaten burda bile bazen pürüzlerimiz oluyodu zorlanicamizi düşünmüş demekki ve olmicani anladigi icin uzaklasmasi normal mi
Ilkten deneyelim dedi sorna ben ilerde oraya gelmemi mi beklersin dedim sorunca söyledi iyiki sordum bağlansaydim daha fazla gitmek zorundw kalırdım oda evet degismicek dedi bunlar evin küçük erkeği benim falan bakmam lazım vs ayriyken de bakilir cok sevseydi ayri otururuz derdi İstanbulda kalmadın okey ama diğer şeyler olmaz eskiden se nisanliydi nisanlisi kabul etmis ama ailesi kabul etmemis kizinAcaba daha nasıl vazgeçiririmin çok zekice bir hareketi bu canım sence bir yaşamamı kaldı ortada fol yok yumurta yok
Göz korkutmaya çalışmış çirkinleşmiş saçma yani bence hayırlısı böyleymiş diye düşün bırak seni çok seven erkek senin için herşeyi yapar böyle nazlanmaz bu ne ya valla kurtulduğunu dua et ben bile sinir oldum burda hımbıl erkeklerden nefret ediyorum bunlar hayatları boyunca ailesinin gölgesinde yaşayan zavallılar.
Seven insan dq kolayca bunu soyleyebilir mi bana hep iyi karar ver dedi mutsuz olmami istemiyomus. Bitti dediğimde keske bisey deseydi severek ayrilmakk böyle bisey miBirlik yaşamak mı? Senin cabalamayip kaçarak uzaklasman gerekiyor asıl.
Yine de adami takdir ettim. Ben anakuzusuyum, ailemden ayrı yaşayamam, onların sözü benim fikrimin üzerinde, evlensem de eşek kadar olsam da bu değişmeyecek. İşine gelirse gel işine gelmezse birbirimizi oyalamayalim demiş.
KKda okuyoruz, nice özgürlük savaşçılarının evlenince ana kuzusu olduğu ortaya çıkıyor. Adam dürüst. Bu hayatı yasayacaksan ona göre davran.
İstediğin bu değilse de yol yakınken bitir
Seven insan da mantıklı konuşabilir. Bunun çok sevmek ya da sevmemekle alakası yok ki.Seven insan dq kolayca bunu soyleyebilir mi bana hep iyi karar ver dedi mutsuz olmami istemiyomus. Bitti dediğimde keske bisey deseydi severek ayrilmakk böyle bisey mi
Demek istediğim nisanlisina da o kuralları söylemiş demekki anlatmıştır. Nisanlisi terketmis askerdeyken orasi ayriBirlik yaşama kuralı değil de birlikte yaşama kuralı olmasın o ....
Nişanlısından ayrılmış ve aynı şeyi yaşamak istemiomuş...Ama nişanlısını ailesi istememiş...Yarım aklıyla senaryo yazmaya çalışmış olmamış...Sözde Katı kurallı aile, o kızı istemese niye nişan yapsın...Bal gibi de kız terketmiş bunu...
3 yıl birlikte yaşama kuralı varmış...3 yıl diye bişi hiç duymadım...4.yıl haydi ayrı eve cıkıyoruz diyen Hakkarili çiftler var o zaman....Saçmalığa bak.
Yaw offf giderse gitsin, İstanbul'a uyum sağlayamamış, burdaki kızlar tü kaka diyen, anasının bulduğu gelinle ve anasıyla aynı evde yaşamak isteyen bi tip işte...
Hadi bütün bunları da geç, seni sevse bırakıp gidebilir miydi? Kaptırmaktan korkardı bikere
En azindan cevap vermemezlik yapmayabilirdi haksiz miyim ne olursa olsun yaninda arkanda olurum demedi. Bari oyle deseydi o süreçte iyi konuştu ona lafim yok uzak duracağına kendi ayrilsaydi keskeSeven insan da mantıklı konuşabilir. Bunun çok sevmek ya da sevmemekle alakası yok ki.
Adam sizi sevdiği için acik açık söylemiş işte durumunu, birlik yaşayacağını,yapamayacaksan yolları ayirmani
Asıl seni sevmeseydi yağlar ballar , geçici bir süre diye ikna eder, sonra 'is işten geçti' rahatlığıyla 'valla bizde böyle. Beğenmiyorsan git' derdi- KKda gördüğümüz bir çok adam gibi.
Adam isteğini söylemiş. bu düzeni kabul ederim dersen (ki kaynanayla bir yaşamayı kabul eden - daha birey olmamis adamlarla evlenip onun atasından para,izin,merhamet beklemek pek çok kadının kabul ettigi bir süreç) he de, aşk her şeyin ötesindedir de, evlenip git onların yanına.
Ama bir ömür de söylenme.
Eğer yapamam dersen de ağla,üzül,bağır çağır ama bu süreci atlatıp bir şekilde hayatina bak
Siz zaten başından yapamayız, yürütemeyiz demişsiniz. Adam net olmuş size karşı çabası, mücadelesi falan yok yani sanki onun için hiçbir şeysiniz.
Bana yazdi bugün memlekette şartlar çok zormuş alisamamis geri gelicem dedi cok kararsizim ne yapmalı yim hayir gelir mi daha sizce. Bende gelirsen beni aklindan cikar daha olmaz dedim. Hayatimda seninde olmani istiyorum dedi ani konulmus bir şekilde. Özledim falan yazdı. Bende yuz vermedim sizce nasil davranmaliyimNormal çünkü yakındayken bile sorunlarınız varsa uzakta dahada çözülmez hale gelir yakındayken en azından yüz yüze konuşup halledilebilir bazı meseleler ama telefonda öyle olmuyor kendini kimse tam anlamıyla ifade edemiyor ki yapacak bir şey yoksa çabalamaz yani neden boşuna çabalasın ki sevmekle falan alakası yok direkt ona bağlamayalım bence mantıklı düşünmek lazım
Herkes aynı seyi yazmıs zaten. Baska acıklaması yok bu davranışların. İleri de cok uzulup, kafaya takıp aglayacagına ; duygularını kenara bırakıp mantıgınla hareket etmelisin. Cok uzulursun. Seven ilerıyı düşünen adam, adet töre möre tanımaz arkadasım. Mesafeyi engel görmez. Daha gıtmeden alış dıye uzak durmaz aksine kopamaz, üzülür, hissettirir bunu sana ama kendın de zaten normal davranmadıgını, çabalamadığını farketmişsin. Kendı agzıyla demiş madem hiç uzatma, üzme kendını çabalamayan bir adam için.
Bana yazdi bugün memlekette şartlar çok zormuş alisamamis geri gelicem dedi cok kararsizim ne yapmalı yim hayir gelir mi daha sizce. Bende gelirsen beni aklindan cikar daha olmaz dedim. Hayatimda seninde olmani istiyorum dedi ani konulmus bir şekilde. Özledim falan yazdı. Bende yuz vermedim sizce nasil davranmaliyimNormal çünkü yakındayken bile sorunlarınız varsa uzakta dahada çözülmez hale gelir yakındayken en azından yüz yüze konuşup halledilebilir bazı meseleler ama telefonda öyle olmuyor kendini kimse tam anlamıyla ifade edemiyor ki yapacak bir şey yoksa çabalamaz yani neden boşuna çabalasın ki sevmekle falan alakası yok direkt ona bağlamayalım bence mantıklı düşünmek lazım
Altını çizdiklerim tamamen anlatım bozukluğu. Yazdıgın de’lerin ve bitişik kelimelerin %90’ı yanlış yazılmış. Noktalama işareti hiç yok. Cidden ev hapsinde sıkıntıdan patladıgım için inat ettim anladım konuyu, yoksa bir nokta bile koymadan “bana bunu dedi neden dedi bundan mı yoksa böyle düsündüğümü mü düşünmüş olabilir mi yoksa sizce neden ki haklı oldugu gerçek” yazdığın için inanılmaz kaotik bir metin. Zaten kelimelerin de çoğu yanlış yazılmış da hadi onlar önemli değil sonuçta hızlı yazıyorsun telefonda karışmış olabilir. Neyse bence hazır adam soğuk davranıyor arkana bile bakma kaç. Ne yapacaksın kaynananla birlik yaşayıp? Kimsenin öyle bir zorunluluğu yok inan ki. Ailesinin sözünden çıkamayan vatandaşlar adet diye yutturmaya çalışıyor genç kızlarımıza
Kaybetme korkusu yok. Şöyle durumlarda daha dik durun kızlar gözünüzü seveyim. Tavrınızı koyun ne istiyorsanız söyleyin. İşine gelmiyorsa güle güle gitsin.
Beni şimdiden kaybetmeyi göze alan adamla ne işim var yahu? Geleceği için gidiyormuş bak demek ki geleceğinde senden önce önem verdiği şeyler var. Aynı ülkedesiniz sonuçta ne kadar uzak olabilir ki? Adam sana ilerde yapamayacaksan şimdiden söyle diyor. Demiyor ki biraz sabredelim ben her şeyi halledicem. Kalbiyle değil tamamen beyniyle vermiş kararını. Aşk ve sevgi ağır basıyor olsaydı emin ol bu kadar mantıklı davranamazdi:)
Ona de ki, geleceği için hayatındaki kadını arkasında bırakıp giden, üstelik hiçbir söz vermeyip aksine baskı altında tercih yapmak zorunda bırakan biri için kendimi daha fazla yipratamam. Sana bensiz geleceğinde bol şanslar. Güle güle.
Evet aıle ile yasamada net ona lafım yok.
Enteresan ılıskıler yasolin
Çakal, uyanık, ailesinin yanına gidip orada yirmi kişi bunun eline bakacak, sizi de hizmetçi niyetine bir de batılı, güzel, maaşınız var diye evlenmek için kandıracak, sonra da yok ev işi, tüm parayı aileye yedirme, bir de kapanmaya zorlayacak. Hiç dürüst davranmamış, eğer devam ederseniz ne olduğunu anlamadan bir kavimin malı olursunuz. Adam size en başta dürüst davranabiliriz. Sizi sürekli de suçlu hissettiriyor. Arkana bakmadan kaç. Hırs yapıp defalarca kez ikna için bir sürü söz de verebilir şimdi.
Hakkarililer yok böyle olur diye bir şey yok. Benim arkadaşlarım vardı, herkesin evi ayrıydı. Annem babam yaşlı, eee? 3 yıl kuralı Var? Yersen yani.
Dürüst değil. Bizde adet böyle ne demek? Olmuş yıl 2020, biz kabile hayatı istiyok?? Kardeşim sana açıkça demişki aileme sen bakacaksın. Sadece üç yıl ne? Üç yıl sonra ailesi gençleşecek mi? Yalan dolan, su kurnazı. Size üstü kapalı iki laf edip, yumuşatıp söylemeye çalışıyor.
İzin verseniz cinsel fantezi de yapacak. Peki orada madem bu kadar geleneksel, biz kıza evlenmeden yanaşsın, mümkün mü?
Karşınızdaki insan cahil, kurnaz, gayet de iğrenç bir tip. Neresi dürüst? Baştan gideceği belli ise size en baştan anlatırdı, eğer kabul ederseniz görüşürdünüz...
Kesin olarak bitir, sonra da sadaka
Birlik yaşamak mı? Senin cabalamayip kaçarak uzaklasman gerekiyor asıl.
Yine de adami takdir ettim. Ben anakuzusuyum, ailemden ayrı yaşayamam, onların sözü benim fikrimin üzerinde, evlensem de eşek kadar olsam da bu değişmeyecek. İşine gelirse gel işine gelmezse birbirimizi oyalamayalim demiş.
KKda okuyoruz, nice özgürlük savaşçılarının evlenince ana kuzusu olduğu ortaya çıkıyor. Adam dürüst. Bu hayatı yasayacaksan ona göre davran.
İstediğin bu değilse de yol yakınken bitir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?