merhabalar arkadaşlar bi sıkıntım var sizlerin de fikrini almak istedim zaman ayırıp okuyanlara şimdiden teşekkürler.arkadaşlar ben 9 aylık evliyim .kendim bi devlet hastanesinde hastane eczacısıyım eşim ise serbest avukat.meslekleri yazmamın sebebi de konumla ilgili olması.yani şükür madi sıkıntımız yok.dün kredi kartımın son kullanım günü bu ay dolduğu için bankaya gittim ve yeni adresimi verdim yeni kredi kartımın şimdiki adresime yollanması için.evlendiğimden beri kredi kartımı eşim kullanıyor bana lazım olur dedikçe vermiyor ve her ay en az 1000 lira kredi kartına ödüyorum ve eşime sordukça neden bu kadar çok geliyor hep beni geçiştiriyordu.bende halen düğünden kalan taksitlerim devam ediyor sanıp ses etmiyordum.dün bankada aklıma düştü adres değiştiği için aylardır ekstremi göremedim bir bakabilir miyim dedim ne kadar nereye borcum kalmış.bir baktım ki benim yaptığım hiçbir borç yok.hepsi market ve benzin alışverişleri.üstelik aylardır eşim evin mutfak giderlerini filan kendisi yaptığını söylüyordu.arkadaşlar bu bana para konusunda söylediği ilk yalan değil.daha önce aylarca 1000 lira kredi taksiti olduğunu düğün için kredi çektiğini söylemişti ben hep ona yüklenmiyordum ayda bin sırf kredi taksiti ödüyor diye meğer hiç öyle bi borcu yokmuş düğünden kalan .sırf bana az kazanıyorum dememek için borç uydurmuş.tamam serbest çalıştığı için para eline parça parça geçiyor ve daha düzeni oturmadı zamanla müvekkillerinin düzeni oturacak benim derdim onun benden az kazanması değil ki bana doğru söylememesi .akşam eve gittim ve aynen şunu söyledim.hani mmarket benzin alışverişini sen yapıyordun aylardır bunlar da kredi kartından yapılmış.kirayı ben ödüyorum evin arabanın giderleri kredi kartında onları da ben ödüyorum.sen ne kazanıyorsun allahaşkına.sadece faturaları mı ödüyorsun madem o kadar az kazanıyon boşuna hergün o yolu tepme dedim.benim kazandığım yeter dedim.hiçbirşey söylemedi .bir erkekle nasıl konuşulması gerektiğini bilmiyorsun dedi ve odaya geçip ağladı.nasıl üzüldüm anlatamam ağlattığıma .sizce de çok mu büyük ayıp ettim
gerçekten yanlış ifade ettim çok sert söyledim ama sürekli söylüyorum gel diyorum gelir gider tablosu yapalım evimize ne giriyor ne çıkıyor bilelim.hiç yanaşmıyor.bana para parça parça geliyor senin gibi maaşlı düzenim yokki diyor ben de ona diyorum ki bu işin bi ortalaması da mı yok.ama üzüntüsünde samimi idi ona inanıyorum
ben sonuçta bu adamla bilerek severek evlendim dediğiniz gibi derdim ben çok kazandım ben ödedim yaptım ettim değil derdim yalan söylemesi.gelse adam gibi şimdilik durum bu sonra işleri toparlıcam dese o da hiç kazanmıyor değil sonuçta neden böyle iş çeviriyo ki o da beni çok üzdü
gerçekten yanlış ifade ettim çok sert söyledim ama sürekli söylüyorum gel diyorum gelir gider tablosu yapalım evimize ne giriyor ne çıkıyor bilelim.hiç yanaşmıyor.bana para parça parça geliyor senin gibi maaşlı düzenim yokki diyor ben de ona diyorum ki bu işin bi ortalaması da mı yok.ama üzüntüsünde samimi idi ona inanıyorum
aslında esınız sıze ayıp etmıs
ama bu davranısının altında bır ezılme psıkolojısı oldugundan farkına varıldıgında karsı tarafın daha fazla ezılmesıne fırsat vermeden yuvarlak bır sekılde sorun cozumlenebılırdı
ama ınsan bu tarz durumlarda ıster ıstemez enayı yerıne konuldugunu ve ayakustunde kandırıldıgını dusunebılecegınden sızın ılk tepkınızın bu sekılde olması da bır nevı normal
yıne de esınız ıcın ılk adımı sız atın
onu daha fazla yalana basvurmak zorunda kalacak kadar ezen bu durumdan anlayısınızla cıkarın
ama durustlugun ılıskınızde herseyden daha onemlı oldugu konusunu sakın es gecmeyın kı bır daha asla sıze yalan soylemesın
valla arkadaşlar eşlerin zor zamanları olabilir, erkekler para kazanamamaktan utanır genelde tabii yalan söylemeye bahane olamaz
ama eşiniz işsiz kaldığında eşinize defol git para kazan diye kapıya koyacak haliniz yok, iletişim diye bişey var, sanki iş kaynıyormuş gibi
olabilir insanlık hali işsizlik ya da az kazanmak, ama önemli olan karına samimi davranıp bu konuda gayretli olmak, arkadaşın eşi yan gelip yatmıyormuşki, para kazanmaya çalışıp kazanamıyor yani
eşim hiç para kazanmıyor ya da çok az kazanıyor değil avukat adam sonuçta ama o barodan ve avukatı olduğu bankadan gelecek paraların hesabına yatmasını bekliyor bu süreç aylarca sürüyor onun dışında baktığı davaların kazancı eline geçiyor.parça parça eline geçen paralar bu davaların paraları.yoksa çok şükür gayet ii geçiniyoruz sıkıntı yok.ama ne var yani benden az kazanıyo oluversin kirayı ben veriyo olayım kredi kartını ben ödüyo olayım neden yalan söylüyor sorun tam olarak yalan
eşim hiç para kazanmıyor ya da çok az kazanıyor değil avukat adam sonuçta ama o barodan ve avukatı olduğu bankadan gelecek paraların hesabına yatmasını bekliyor bu süreç aylarca sürüyor onun dışında baktığı davaların kazancı eline geçiyor.parça parça eline geçen paralar bu davaların paraları.yoksa çok şükür gayet ii geçiniyoruz sıkıntı yok.ama ne var yani benden az kazanıyo oluversin kirayı ben veriyo olayım kredi kartını ben ödüyo olayım neden yalan söylüyor sorun tam olarak yalan
Adam, eşinin ödediği kredi kartıyla kendi parasını harcıyormuş gibi eşini kandırırken, o kadının gururunu düşünüyor muydu?
Özür dilemeyin. Ama bu konuyu ciddi ciddi taviz vermeden konuşun.
Başka odaya gidip ağlaması ajitasyondanh başka birşey değildir bana göre. Bu durum ortaya çıkmasaydı ne olacaktı. Gururla devam mı edecekti.
Siz çok hoşgörülü ve iyi bir eşsiniz bence. Böyle bir eşe bunu söylememesi eşinizin kendi kabahatidir. Eminim size söyleseydi siz onun gururunu okşayacak çok şey yapardınız
canım bence sen çok iyi niyetlisin avukatlar iyi para kazanıyorlar benim bildiğim.. bence sen biraz daha dikkatli ol derim
sız onu ezecek bır davranısta bulunmasanız bıle erkekler bu konuda hassas olabılıyorlar
kadının kendınden ekonomık olarak daha ıyı durumda olması erkegı maalesef kı bılıncaltında bıle olsa rahatsız edıyor
demek kı esınız evlenmeden evvel bu tarz bır sıkıntısı varmıs ıcınde ve sorunu bu sekılde cozecegını dusunmus
hata etmıs ama hataya hata ıle cevap vermeyın
evlılıgınızın ılk donemlerı tepkılerınız bır omur evlılık hayatına yerlesebılır her ıkı taraf ıcınde
onun ıcın esınıze "senın tepkılerın benı bu davranısa ıttı" deme fırsatını vermeyın derım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?