Off pufla zaten okunmaz - yani insanın içinden gelmesi gerekiyor.Psikolojiden mezun olduktan sonra klinik psikoloji yüksek lisansı yapmak ya da psikiyatri mezunu olup , psikoterapi eğitimleri ya da süpervizyonları almaları gerekir..bana kalırsa her psikoterapist öncelikle kendisi 1 psikoterapi/analiz yapmalı zaten..hatta zaten doktorada yapılmalı..
Yani her klinik psikolog ve her psikiyatr da psikoterapist değildir ..
Uff ama kaç yaşına kadar okuycaz gözüyle bakmayalım benim tanıdığım tüm başarılı ve donanımlı insanlar mesleklerinde hem çalışırken bir yandanda ömür boyu okumaya devam ediyorlar..
Off pufla zaten okunmaz - yani insanın içinden gelmesi gerekiyor.
Peki şu an klinik psikolojide yüksek lisans yapsam, olur mu? Yani ben farklı bir alandan mezun oldum ama bu yıl psikoloji alanında yüksek lisans için başvuru yapacağım. Amacım sevdiğim dalda çalışmak ve insanlara yardımcı olabilmek.
28 yaşımdayım. Psikoloji okumak istiyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum. 1 sene sınava hazırlanma-4 sene bölüm bitirme-2 sene yüksek lisans yapsam 36 yaşıma gireceğim. O yaşta mesleği icra edebilir miyim bilmiyorum. Çok mu geç olur acaba?
Peki şu an klinik psikolojide yüksek lisans yapsam, olur mu? Yani ben farklı bir alandan mezun oldum ama bu yıl psikoloji alanında yüksek lisans için başvuru yapacağım. Amacım sevdiğim dalda çalışmak ve insanlara yardımcı olabilmek.
Zaten amacım yüksek lisans yapıp "ben psikolog oldum" demek değil - ilerisini de elbette düşünüyorum çünkü psikoloji anlamında kendimi geliştirmek için 2 yıllık yüksek lisans yeterli olmaz diye düşünüyorumMaster yetmez ama doktora da yaparsan olur. Sifirdan lisans okumaktan daha mantikli bu yol illa uzm psk olunacaksa
Herhangi bir lisans diplomasına sahip olup yüksek lisans yapan birisi kamuya psikolog olarak değil lisans alanından atanır belki sonra görevde yükselme falan derken diplomayı verip kurum değişikliği yapar (bu bile zorlaştı artık) - özel muayenehane açılabilmesi için bildiğim kadarıyla yüksek lisans klinik psikoloji diploması şartı var - tabii yanlışım varsa düzeltin lütfen arkadaşlar...
Benim Ales 68 pek iyi değilmiş sanırım ilk kez girdim ve çok boşum vardı ben 50 bile alamam derken 68 gelmesine çok sevinmiştim - dil puanım henüz yok ama sınava gireceğim inşallah hem zaten puanım yüksek gelirse kuruma bildirip dil tazminatı da alabiliyorum memur olduğumdan yani her halukarda girmem lazım - peki mülakatı nasıl geçti? yani ne tür sorular soruyorlarmış alakasız bir bölümden kazandı demişsin de mesleki anlamda çok zorlamıyorlar o zaman:44:O üniversiteye göre değişir bana kalırsa. Alan üniversite olur. Eşim okuduğu lisansın yanından bile geçmeyen bir bölümden yüksek lisans yaptı. Ama ales puanı, diploma puanı ve ingilizcesi çok iyiydi mülakatı geçti.
Benim Ales 68 pek iyi değilmiş sanırım ilk kez girdim ve çok boşum vardı ben 50 bile alamam derken 68 gelmesine çok sevinmiştim - dil puanım henüz yok ama sınava gireceğim inşallah hem zaten puanım yüksek gelirse kuruma bildirip dil tazminatı da alabiliyorum memur olduğumdan yani her halukarda girmem lazım - peki mülakatı nasıl geçti? yani ne tür sorular soruyorlarmış alakasız bir bölümden kazandı demişsin de mesleki anlamda çok zorlamıyorlar o zaman:44:
Merhaba iyi ki dediniz mi ? 4 yıl olmuş. Konuyu hortlatmis olcam ama 30 yaştan sonra üniversite okumak nasıldir zorlukları neler34 yaşındayım seneye yeni bir bölümle okumaya devam. ne yapalım bizim eğlencemizde bu
okumak için tabiki geç değildir ama, eğer bitirip bu meslekten para kazanacaksan bence geç. o çok geç yaşta üniversite okuyanların çoğu, içindeki uhte için okuyorlar, o meslekte çalışmak için değil.hayatta hiçbişey için geç deildir cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?