- 28 Ekim 2012
- 507
- 528
- 103
- 30
- Konu Sahibi raindancer
-
Kendini düşünebildiğin kadar keşke başkalarını da düşünebilsen, bi erkek evli ya da nişanlıysa artık onu tek kişi olarak değerlendiremezsin, eşi veya nişanlısı ne der diye de düşünmek zorundasın. O evde senin bi tenis hevesin için kavga ve huzursuzluk çıkmasını vicdanın alıyor mu cidden? Ortada bi ilişki varsa sen ona göre hareket etmek, düşünmek ve saygı göstermek zorundasın. Kıskançlık bi hissiyattır, insanların elinde olan bi durum değil; ama siz o tenisi oynamazsanız o şahısla ölmezsiniz. Kendi hayatınızı düşündüğünüz kadar başkalarının hayatlarını da düşünmek gerek.
Eşiniz gitti mi?Eşimle 3 gündür konuşmuyorduk dün biraz düzelttik inanın çok yıprattım kendimi eşim benim bu durumu abartarak herşeyine ket vuracağımı düşünmüş diyelim ki başka bir bayana ders versem de kıskançlık yapcakmısın dedi ki alakası yok bu konuda onu çok destekliyorum o yüzden de bu durumu inatla yaptığını benim bu duygulardan kurtulup ona sadce güvenmemi söyledi zaten eşime güven konusunda sıkıntım yok ama karşıdaki bayanın tavırlarından insan rahatsız olunca bu duyguya kapılıyor. Zaten ben 1 kere rica etti diye gittim ki ondada seninle beraber gidecektik sen gelmedin dedi bir daha gitmem seni bu konuda üzmem dedi. ama bu kişi hakkında çok önyargılı davranıyorsun falan dedi öyle kapattık şimdilik..
Okudum ben de konuyu valla merak ettim ne oldu ne bitti bu arada konu yine savaş alanına dönmüş ama hayret kapanmamışEşiniz gitti mi?
Canim benim evlenince hukuk bile kısıtlar eşleri, eşin istemeden şunu şunu yapamazsın der. eşler niye birbirini kısıtlayamasın? Kıskançlık bi hissiyattır hatta huydur, çok da güvense az da güvense bunu engelleyemez. Ama sen tenisi başkaları ile de oynarsın, neden evli bi adamı tercih edesin ki, adamın evinde huzursuzluk çıkacağını bile bile. Kadın kadının kurdudur, şöyle bi durumda adamın karısının ne tepki vereceğini de en iyi kadın bilir yine. Hatta bu bence o evde kasten huzursuzluk çıkarmakdir. Gayette şeytanlık var kadının aklında.bi aktivite yaparken eşini kırmadan huzurlsuzluk yaratmadan da yapabilir o güveni vererek yani . ben de evliyim. benim de kendi sosyal hayatım var eşimin de . evlenildi diye insanların birbirini kısıtlaması yanlış birşey bence. bu benim fikrim ve tarzım. burada da bahsetmeye çalıştığım şey kadın tenis oynayalım dedi diye kadın kötü oldu. burada kötü olan kişi kadın değil bence.
Canim benim evlenince hukuk bile kısıtlar eşleri, eşin istemeden şunu şunu yapamazsın der. eşler niye birbirini kısıtlayamasın? Kıskançlık bi hissiyattır hatta huydur, çok da güvense az da güvense bunu engelleyemez. Ama sen tenisi başkaları ile de oynarsın, neden evli bi adamı tercih edesin ki, adamın evinde huzursuzluk çıkacağını bile bile. Kadın kadının kurdudur, şöyle bi durumda adamın karısının ne tepki vereceğini de en iyi kadın bilir yine. Hatta bu bence o evde kasten huzursuzluk çıkarmakdir. Gayette şeytanlık var kadının aklında.
Benim Anadoluda yaşadığımı nerden çıkarıyorsunuz? Benim şu an hangi eğitim düzeyinde, hangi konumda olduğumu bilmiyorsunuz ya da akşama kadar ne tarz olaylarla karşılaştığımı. Her şeyi geçtim adama laf ettiğim tek cümlem yok zaten, o da eşini de davet ettiği için. Benim şeytan dediğim ise kadın düzgün okuyunuz lütfen. Evet şeytan tenis bahanesi ile yakınlaşmaya çalışabilir, her iş yerinde yakınlaşmak öyle sandığınız kadar olmuyor, her şeyi geçtim o evde bu yüzden tartışma çıkacağı aşikarken gelip bunu teklif etmek, evet tam bir şeytan işi.Yok artık :))
Herkes sizin bakış açınızdan ibaret bi anadolu dünyasında yaşamıyor.İnsanları ne kadar çabuk yaftalayabiliyosunuz hiç tanımadığınız bi insana şeytan diyosunuz.Bi halt karıştırmak niyetinde olan insanların beraber karısını da alıp tenise gitmeye ihtiyacı yok.Zaten bütün gün aynı iş yerindeler.Ha bu arada beraber tenis oynadı diye herkes sevişmiyor sonrasında.
ben olsam kesin giderim, bakalım hatun nasıl biriymiş? niyeti iyi mi kötü mü bakarım?Öncelikle merhaba arkadaşlar benim bir problemim var bunu sizinle paylaşmak,fikir almak istiyorum. Eşimle 1 yıllık evliyiz. Daha önce de 3 yıl sevgililik dönemimiz oldu fakat evlenene kadar hep uzaktaydık birbirimizden. bu sene eşim tayinle benim yanıma geldi. Arada tabi ki kıskançlık yaptığımız oldu birbirimize.Fakat benim kıskançlıklarım daha ağır basıyor. Konu ise eşimin bayan iş arkadaşıyla ilgili. Eşim erkek iş arkadaşlarıyla işten sonra bi yerlere bişeyler içmeye gittiğinde bu bayanda sürekli yanlarında oluyor. öğlen arası yemeğe gittiklerinde yanlarında oluyor. Fakat tek bayan kendisi. Ben eşime bu durumun yanlış olduğunu kendisinin de evli bi bayan olduğunu söylediğimde ise ben tek mi görüşüyorum o kadar erkek arkadaş var hepsi de evli diye cevap veriyor. Ben tek görüşsem haklısın kızmakta diyor. Ben yine de bu durumu fazla uzatmadım sonuçta evli olabiliriz fakat herkesin kendine ait bir sosyal bir hayatı olması lazım. Anlayışla karşıladım. daha sonra bu bayan eşime tenis oynayalım beraber diye teklifte bulunmuş (eşim çok güzel tenis oynuyor) eşim de bana bu durumu açtı beraber üçümüz gidelim diyor fakat ben istemiyorum o da zor durumda kaldı hayır da demek istemiyor iş arkadaşı olduğu için ama benimle kötü olmayı tartışmayı göze alabiliyor. bu durum çok ağırıma gidiyor eşim benim istemediğim bir şeyi yapmak için benimle kötü olmayı nasıl tercih edebiliyor anlamıyorum. ben mi bu durumu çok uzatıyor ve kafama takıyorum ??
Canim benim evlenince hukuk bile kısıtlar eşleri, eşin istemeden şunu şunu yapamazsın der. eşler niye birbirini kısıtlayamasın? Kıskançlık bi hissiyattır hatta huydur, çok da güvense az da güvense bunu engelleyemez. Ama sen tenisi başkaları ile de oynarsın, neden evli bi adamı tercih edesin ki, adamın evinde huzursuzluk çıkacağını bile bile. Kadın kadının kurdudur, şöyle bi durumda adamın karısının ne tepki vereceğini de en iyi kadın bilir yine. Hatta bu bence o evde kasten huzursuzluk çıkarmakdir. Gayette şeytanlık var kadının aklında.
MK m.184/b.5 MK m.194/1 MK m.199/1 MK m.223/2 MK m.263/1 MK m.265/1 bunun gibi bi sürü örnek var hatta hukukta evli insanların sınırlı ehliyetli olduğunu söyleyen doktrinler bile var, şu an tartışmalı bi konu. Tam ehliyetli mi Sınırlı ehliyetli mi diye. Hukukçu değilseniz sizle tartışmam bile yersiz şu konu hakkinda. Hukuk bile bu durumda artık sınırlı ehliyetlisin ona göre davranacaksın derken, ben neden kısıtlama getiremeyeyim eşime, saçmalık.Hukuk hangi konuda kısıtlıyor eşleri? Örnek versenize, neyi yapamıyoruz mesela eşimiz istemeden?
Kıskançlık hissiyat değil, güven ya da özgüven eksikliğidir. Ya kendisine güvenmiyordur kıskanan kişi ya karşısındaki insana.
Evli bir kadın olarak aktivite içinde bulunacağım insanları kadın/erkek, evli/bekar olarak ayırmıyorum ben mesela. Evli bir adamla tenis oynayabilirim çünkü oynamak istemişimdir. Bunun ne benim şeytanlığımla ne yuva yıkmamla alakası olmaz. Şu sitede sizin gibileri de görmesem bir kadının eşiyle tenis oynamamdan ya da herhangi bir aktivitede bulunmamdan rahatsız olacağı aklımın ucundan geçmezdi açıkçası.
Kısacası herkes siz değil, herkes sizin kafanızda çizdiğiniz sınırlarda yaşamıyor. O yüzden insanları yuva yıkan adi kadın, şeytan cart curt diye yaftalamadan önce bir durup düşünün bu insan benden farklı olabilir diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?