Sizce değişir mi?

Aynı eve çıkmakla hata yapmamışsın canım..Bunu dert etme..
Benim de Azeri bir tanıdığım vardı fakülteden, o delikanlıda sevdiğini pek belli edemezdi..
Kız arkadaşı bunu sorun yapardı..O olay geldi aklıma..
Ayrıca şunu belirtmek isterim..
7 sinde neyse 70 inde de o'dur diye bir saçmalık var..
Bu insana göre değişir..
İnsanlar değişir..
Bizler bile bir yıl öncesine göre daha farklı değil miyiz..
Sana yaptıkları seni sevmediği anlamına gelmezken , sana hiçbir mecburiyeti yokken hâlâ seninle birlikte..
Bunu da düşünmek gerek..
Cinsellik için seninle diye düşünme..
Erkek bu..İstese , sevmese, sıkılsa seni bırakır başkalarıyla hayatını da yaşar..

Erkekler sürekli ağlayan, nazlanan, ilgi açlığında gördüğü kadınları pek sevmezler..
Onlar hep güçlü kadınları sever..
Kendini tut üzgünken bile..
Ağlama sakın..Güçlü görün , olmasan bile..
Aslında birşeyleri değiştirmek maalesef bizlerin elinde..
Ama unutma ki; değişmez diye birşey yok..
Bence umutlu ol..Canını sıkma..
Hayatı herkes istediği gibi yaşar..
Herşeyin hesabını biz önce kendimize veririz..
Başkalarına değil..
İstediğin kişi ol..
O şu der, bunu yaparsam şu şunu düşünür falan filan saçma şeyler..
Umudunu yitirme..
Eğer gerçekten bu ilişkinin iyiye gitmesini istiyorsan biraz kendinden başla değişmeye..
Yanlış anlama kötüsün yanlışsın demiyorum fakat..
Bu adam hep böyleyse , bi de sen oldugundan farklı olmayı dene..Sadece bir süre..
Çünkü o sürede anlarsın demek ki ''istediği ben '' buymuşum..
Demek ki şu hareketimden ötürü falan diye..
Sonra zaten raylar oturur..

Uzun yazdım kusura bkma canım ..Sevgiyle kal:54:

hepsini okudum canım teşekkür ederim. sorun da bu işte bizim türk erkeklerinde olsa bu hareketler ztn bir dakika bile durmam ki ileriye de gitmem zaten. hatam cinsellik yada başkasına vereceğim olayı değil. ben ilişkimi onun dışında başka kimseyle yaşamak istemiyorum. değişmeye çalışıyorum evet. ama onun da değişmesini istiyorum.

Bir erkeğe zamanınından önce verilmemesi gereken herseyı vermıssınız , tuketmıssınız
şimdi ağlıyorsunuz , geçmiş olsun..
Öyleydi böyleydi şöyleydi falan aslında iyi biriydi'ler boş ve yalan ..

Eğer bir erkek gerçekten aşıksa- sevıyorsa : kadını asla ağlatmıyor ağlattıysa da telafı edıyor..
etmeyen vurdunduymaz olanlar sevmıyor işte.. bunun huyla muyla alakası yok .. hersey sevmekle baslıyor .

bakın derdimi anlamamışsınız herkes aynı tepkiyi veriyor bana. sorun ben onunla ileriye gittim ne yapacağım ben değil. halledilemiyecek sorunlar da değil bir akıl verin bana nasıl işin içinden çıkabilirim ona kendimi nasıl anlatabilirim olayı.

canm sen yanlış bişey yapmışsın eve cıktın tamam anladm haklısın orda ona bişey diyemem ama cinsellik bi birliktelik cok kötü ya buna nasıl cesaret edebildin orasını anlayamadım sen ona bütün herşeyini vermişsinki artık ona karşı kullanabileciğin bi kozun yok elinde bi koz olmalıydı bence cinselliği yaşamamlıydınız diyorum bu benim düşüncem.gelin ata binmiş ya nasip.demiş ya yarn birgün ayrılırsanız anneciğinin yüzüne nasıl bakıcaksın yaşın kaç ailen ayrı eve cıkmana nasıl izin verdiki

canım yaşım 25 üniversite mezunuyum. ileride ölüm olmazsa ayrılmayı düşünmüyoruz. onun sevgisinden şüphem de yok. yalnızca bazı şeyleri bilmiyor bir kıza nasıl davranacağını bilmiyor bunu nasıl ona gösterebilirim ben de sürekli ağlıyorum bir hatasında. biraz da beni hayatına koymasını istiyorum. eğer annesi kanser olmasaydı ve okulu uzamasaydı nişanı yapmıştık bile zaten. aynı eve çıkmadan önce birlikte olduk ve ben onunla birlikte oldum diye pişman değilim onun dışında cinselliği başka kimseyle yaşamak istemiyorum onun dışında kimseye aşık olmak dahi istemiyorum

Birbirinizi tanımak adına aynı eve çıkmanız iyi olmuş fakat cinsellik ne kadar doğru bilemiyorum... Ki aynı eve çıkan cinsellik yaşıyor. Sizi pek önemsemediği kanısına vardım. Seviyorsa dediğiniz gibi anlayışlı, yardımcı olması gerekirdi. Açık açık oturun konuşun bence çözülmeyecek şeyler gibi görünmüyor.[/QUOevet çözülecek sorunlar olduğu için yazdım size zaten ama nasıl yapacağımı bilemiyorum beceremiyorum. aynı eve çıktığımızda cinsellik yaşamadık.

canım açıkça konuş önce.
ben üniversite öğrencisiyim erkek arkadaşımla kalıyorum. aynı evde kalmadan önce gerçekten tanıyamıyosun. ben onunlayken hiçbirşey yapmıyorum da diyebilirim örneğin o oyun oynuyor yda gitar çalıyor ben o oyun oynuyorsa oyununa bakıyorum yorumlar yapıyorum oyunun nasıl oynanacağını öğreniyorum kadro oluşturuyoruz beraber maç yapıyoruz yada gitar çalarken o şarkı söylüyorum veya şunu çal bunu çal diyorum. yani sorun benim sevdiğim yada onun sevdiği şeyleri yapmak değil. sorun beraber bişeyler yapmak. sen onunla ilgilen.onun sevdiği şeyleri kendin yapmayı teklif et mesela. ama sabırlı ol. zamanla güzelce şunu da yapalım mı de mesela. zaten sen onun sevdiği şeyleri yapınca farklı şeyler yapmaya da başlarsınız. onun sevdiği şeyleri sevmeye bak en önemlisi bu onunla ilgilen. sen elinden geleni yapma fazlasını yap. illa ki her insan değişir değişmez diye birşey yok. sen ona emek ver canım. ona ve ilişkinize. değişik şeyler söyle ilgisini çekebilecek şeyler anlat ona. yada ne bileyim gece vakti hadi çorba içmeye çıkalım de veya haftasonu hadi pikniğe de. anlatabildim mi canım

bakın derdimi anlamamışsınız herkes aynı tepkiyi veriyor bana. sorun ben onunla ileriye gittim ne yapacağım ben değil. halledilemiyecek sorunlar da değil bir akıl verin bana nasıl işin içinden çıkabilirim ona kendimi nasıl anlatabilirim olayı.

Derdınızı anladım ama sız benım dedıgımı anlamamıssınız : madem daha net yazayım :

bu ılıskıde aşık olan sızsınız sevgılınız değil, suan o alıskanlıkla sevgı arasında bocalıyor ..
Zaten karı-koca hayatı yasadıgınız ıcın heyecanı falan kalmamıs ılıskının ..
Nasılsa elımın altında mantıgıyla her erkek gb rahat davranıyor, onu bırakmıycagınızı dusunuyor ..
Ve Duzelır dıyen arkadaşlara ınanmayın bır ınsan asla ama asla değişmiyor , huylu huyundan vazgecmıyor malesef bu boyle..
Ne yapabilirim sorusuna gelınce : Bir müddet ayrı kalabılırsınız , onun her işini hızmetını yapmayabılırsınız , aranıza mesafe koyabılırsınız
kısaca özleyın özletın kendınızı bıraz..

leylifere sen bana noldu gı deyip başkalarını mı dinliyosun beni oralarda bekletiyosun:)

canım açıkça konuş önce.
ben üniversite öğrencisiyim erkek arkadaşımla kalıyorum. aynı evde kalmadan önce gerçekten tanıyamıyosun. ben onunlayken hiçbirşey yapmıyorum da diyebilirim örneğin o oyun oynuyor yda gitar çalıyor ben o oyun oynuyorsa oyununa bakıyorum yorumlar yapıyorum oyunun nasıl oynanacağını öğreniyorum kadro oluşturuyoruz beraber maç yapıyoruz yada gitar çalarken o şarkı söylüyorum veya şunu çal bunu çal diyorum. yani sorun benim sevdiğim yada onun sevdiği şeyleri yapmak değil. sorun beraber bişeyler yapmak. sen onunla ilgilen.onun sevdiği şeyleri kendin yapmayı teklif et mesela. ama sabırlı ol. zamanla güzelce şunu da yapalım mı de mesela. zaten sen onun sevdiği şeyleri yapınca farklı şeyler yapmaya da başlarsınız. onun sevdiği şeyleri sevmeye bak en önemlisi bu onunla ilgilen. sen elinden geleni yapma fazlasını yap. illa ki her insan değişir değişmez diye birşey yok. sen ona emek ver canım. ona ve ilişkinize. değişik şeyler söyle ilgisini çekebilecek şeyler anlat ona. yada ne bileyim gece vakti hadi çorba içmeye çıkalım de veya haftasonu hadi pikniğe de. anlatabildim mi canım

sağol cnm zaten ben de öyle yapıyorum fakat sürekli onun sevdiği şeyler yapmak yoruyor artık beni. farklı kültürlerde olduğumuz için zevklerimiz de çok farklı bazen aynı oda içinde saatlerce konuşmuyoruz. onunla konuşacak olsam bilgisayar başında çalıştığı için yoğun oluyor duymuyor bile beni. keşke biraz sosyal olsa ama evden bile dışarıya zar zor ben ikna ediyorum. aynı eve çıktık diye bir sürü tepki aldım bence insanların birbirini tanıması için çok önemli bir kavram sanırım arkadaşlar eve çıktıktan sonra cinselliği yaşadık zannetti. ama ben cinselliği sorun etmiyorum orta yolu bulmaya çalışıyorum sadece o kadar fikrilerin için çok teşekkür ederim canım çok sağol

kızlar bir Türk erkeği olsaydı ben de siz gibi düşünürdüm ve zaten ilişkimizi daha fazla ilerletmezdim. fakat o çok farklı biri ve de çok özel biri aslında. bir şeyleri bilmiyor. annesi kanser dedesi ölmek üzere onları da düşünüyor. ben ona sürekli hak verdim ve haddinden fazla tölerans gösterdim biliyorum. ben ağladığımda sen de her şeye alınıyorsun nazlısın diyor. başlarda çok acı çekmiştim hiç umursamıyordu sonra hayatımdan çıkardım başka biriyle çıkmaya başladım ama o beni bırakmadı boşluktasın beni seviyorsun dedi ve yine ikna etti beni. mutlu muyum bilmiyorum kafam karmakarışık ve güleryüzlü olan ben artık mutsuzum belki bunun sebebi ailevi sorunlar belki işsizlik belki de O... Ona muhtaç olduğumu düşünmüyordur çünkü gözümkaradır gidersem dönmeyeceğimi biliyor. ve gidersem beni rahat bırakmayacağını da biliyorum :(

Yahu kaç yaşındasınız bir aileniz anneniz babanız yok mu Allah aşkına ...

Derdınızı anladım ama sız benım dedıgımı anlamamıssınız : madem daha net yazayım :

bu ılıskıde aşık olan sızsınız sevgılınız değil, suan o alıskanlıkla sevgı arasında bocalıyor ..
Zaten karı-koca hayatı yasadıgınız ıcın heyecanı falan kalmamıs ılıskının ..
Nasılsa elımın altında mantıgıyla her erkek gb rahat davranıyor, onu bırakmıycagınızı dusunuyor ..
Ve Duzelır dıyen arkadaşlara ınanmayın bır ınsan asla ama asla değişmiyor , huylu huyundan vazgecmıyor malesef bu boyle..
Ne yapabilirim sorusuna gelınce : Bir müddet ayrı kalabılırsınız , onun her işini hızmetını yapmayabılırsınız , aranıza mesafe koyabılırsınız
kısaca özleyın özletın kendınızı bıraz..

onu da yapıyorum ve emin ol elinin altında olduğunu düşünmüyor istesem bırakıp gideceğimi de çok iyi biliyor.

sağol cnm zaten ben de öyle yapıyorum fakat sürekli onun sevdiği şeyler yapmak yoruyor artık beni. farklı kültürlerde olduğumuz için zevklerimiz de çok farklı bazen aynı oda içinde saatlerce konuşmuyoruz. onunla konuşacak olsam bilgisayar başında çalıştığı için yoğun oluyor duymuyor bile beni. keşke biraz sosyal olsa ama evden bile dışarıya zar zor ben ikna ediyorum. aynı eve çıktık diye bir sürü tepki aldım bence insanların birbirini tanıması için çok önemli bir kavram sanırım arkadaşlar eve çıktıktan sonra cinselliği yaşadık zannetti. ama ben cinselliği sorun etmiyorum orta yolu bulmaya çalışıyorum sadece o kadar fikrilerin için çok teşekkür ederim canım çok sağol

tatlım o çalışırken ona yardım falan etmeye çalış onunla ilgilen.bir süre öyle olsun.o ne yapıyorsa ilgilen ilgini farkettir.işleriyle yoğunsa sende ona yardım etmeye çalış hadi ben sana yardım edeyim sonra da şunu yapalım de mesela :)

tatlım o çalışırken ona yardım falan etmeye çalış onunla ilgilen.bir süre öyle olsun.o ne yapıyorsa ilgilen ilgini farkettir.işleriyle yoğunsa sende ona yardım etmeye çalış hadi ben sana yardım edeyim sonra da şunu yapalım de mesela :)

tamam cnm derim sonra yine yazarım o zaman :)

Daha evlenmeden aynı eve çıkıp, temmizliğini yapıp, bulaşığını yıkayıp, bir debirlikte mi oluyorsunuz. Pes diyorum.
Bana çook ters böyle şeyler.Evlenmeden karı koca hayatı yaşamalar felan

tamam cnm derim sonra yine yazarım o zaman :)

dene canım.ama sıkıldığını belli etme.hep güleryüzlü ol espriler yap ne bileyim mükemmel olmaya çalış. kim ne derse desin boşver.sen mutluysan sorun yok.seviyosan mutlu değilsen ama ayrılmak istemiyosan da mutlu olmak için uğraşmaya bak.zaman gelir devran döner bi bakarsın öyle bi değişmiş ki tam istediğin gibi.herşey elimizde bunu unutma :)

Tabii insan kendi ayakları üstünde durunca anne babayı kim takar dimi?

takıp takmadığımı nerden biliyorsun insanların yaşam tarzına bakarak bu yorumu naıl yapabilirsin ki bence fazla büyük konuşma derim insanın başına her şey gelebilir. bazı şeylerin ard alanını bilmeden insanları yargılamak kolaydır

dene canım.ama sıkıldığını belli etme.hep güleryüzlü ol espriler yap ne bileyim mükemmel olmaya çalış. kim ne derse desin boşver.sen mutluysan sorun yok.seviyosan mutlu değilsen ama ayrılmak istemiyosan da mutlu olmak için uğraşmaya bak.zaman gelir devran döner bi bakarsın öyle bi değişmiş ki tam istediğin gibi.herşey elimizde bunu unutma :)

inşallah canım dediğin gibi olur

Back
X