Ben eşime böyle bir liste yapsaydım nişanlıyken yırtar atardı eminim. Çünkü mantıksız.
Şahit falanda tutun birlerini isterseniz çünkü insanoğlu!
sözleşme değil ki sadece istekler,mn kağıda dökulmesiNoterden de tasdikletin. Bir de yaptırımlar ne olacak, para cezasi mi, kinama mi uzaklaştırma mi onlari da belirtin.
Gerçek evlilik sozlesmesi bu degil
Bana cok komik geldi kusura bakmayinsözleşme değil ki sadece istekler,mn kağıda dökulmesi
Adam soyledigi, kabul ettigi seyleri reddedip inkar edecek. Konu sahibi kağıdı burnuna dayayacak. Adam bir anda ibret alip yola gelecek.Bence de şahit lazım.
Ya adam "bunu sen kendin yazmışsın, benim haberim yok" derse ne olacak?
Söylediği şeyi inkar eden adam böyle bir kağıdın varlığını da inkar eder.
Hem şahit bulmalı hem de maddeleri yazarken video kaydı almalılar.
Fotoğraf çekseler ona da fotoşop der
Ben de kesinlikle boyle dusundum.bu tip şeyler bana evliliği değil iş ortaklığını anımsatıyor.
hayır 1. madde de alacagı ufak bir şeyi bana sormayacak burada söylemek istediğim o değil..Ben de kesinlikle boyle dusundum.
Kusura bakmayin ama bu cok sacma ve cocukca bir istek, evlenmeye karar veren iki insan boyle seyleri sadece konusarak ortak paydada bulusabilir zaten, siz nisanlinizin sozune guvenmiyorsunuz ki simdiden uymamasi halinde yuzune vurmak icin yazi hazirlamaya calisiyorsunuz.
Bana 1. madde de biraz garip geldi esiniz kabul etmis kendiniz bilirsiniz tabiki ama adam alacagi en ufak sey icin size mi soracak, bence evlilikte her sey ortak karar dahilinde olmali.
Peki ben yanlis anladim o zaman nisanliniza isteginizi net olarak anlattiysaniz o da kabul ettiyse ne mutlu sizehayır 1. madde de alacagı ufak bir şeyi bana sormayacak burada söylemek istediğim o değil..
Adam soyledigi, kabul ettigi seyleri reddedip inkar edecek. Konu sahibi kağıdı burnuna dayayacak. Adam bir anda ibret alip yola gelecek.
Hayata bu kadar pembis gozlukle bakmak guzel bir sey olsa gerek.
Dusunsenize adam tam ailesine yetiştirecek, annesi laf almaya çalışıyor. Adam diyor ki "anne soyleyemem kagit imzaladim".Bence adam daha yaparken "ulan kağıda yazdık o kadar, ben bunu yapamam" deyip vazgeçecek.
Her şeyi ailesine yetiştirebilecek bir adam için mükemmel bir kontrol mekanizması gerçekten.
Kaç bin yıllık evlilik kurumunda bu fikrin kimsenin aklına gelmemiş olması çok üzücü.
Bu konu hanginizin konusukızlar selam
ben nişanlıyım kısmetse nikahtan evlenicem..
şimdiden bilinmez tabi allah hayırlı geçim eş sağlık sıhhat versin hepimiz için..
söyleyeceğimi saçma bulabilirsiniz ne gerek vr şimdi diyebilirsinz hee yazdın adam ona uyacakmı bilemem ama derim ki bak konustum belge kalır elimde böle demiştin bak şimdi ne oldu diye sorabilirim en azndan .. hee guvenmıyorsan evlenme modu değil bu guvenırım ama söz uçar yazı kalır demişler benm içinde aynı bu..
ben madde madde yazmak istiyorum. konustuk daha önce kabul etti ama şimdide bilinsin.. Destekler kabul eder sağolsun..
Şimdi yazmak istediklerim ;
1.) Evlenince , Evin para akısının benden sağlanmasını istiyorum. Hesabı Kitabı ben yapmak istiyorum. (Nişanlmda tamam dedi sen benden daha tutucusun mantıklısın ben önume gelene harcarım fln dedi.. Sende o yok dedi. Maaşımı getrr veririm sorun yok dedi. )
2.) Asla ne olursa olsun Gizlilik yok. Ne olursa olsun paylaşılacak herkes her seyi bende sende. Ne bilim kızkardesıne annene para mı vereceksin bileyim.. Benden gizli yapma bunu dedim. Eğer gizli olup ortaya çıkarsa ki genelde çıkıyor er yada geç çok sinirleniyorum ben dedim. ne biliyim söylerler x bilmesin bana yada sana bilmediğimizi sansınlar dedim ama gelip anlatalım.. yada eşim hallediyor o işleri diyelim dedim. onlar da bilsinler bunların arasında gizli saklı yok ona göre hareket ederler.
3.) Evimiz de ne olursa olsun iyi yada kötü eve giren çıkan harcanan alınan vs vs . her şey ikimizin arasında kalacak dedim. Ne ben Ne de sen hemen öyle koşup aileye yetiştirmek yok dedim . Aç kalacaksak ta sadece evimizin içinde.
bunları yazıp konusmak istiyorum .. şimdi diyeceksinz eee adam hepsine tamam diyecek tabi asıl sonrası evet haklısınz bende farkındayım en azından bir şey oldugunda bak ben söylemiştim bak yazmıstım sende tamam demiştin diyebileyim o utansn yoksa zaten yaşamadan kimse bilmez ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?