Sizce eksik olan ne?

çok samimi bi dostum var, o olsa kesin kadında dikkati güzellik değil cilve çeker derdi :9::9:
gerçekten doğru dünyanın en güzeli olsanda cilven yoksa biraz zor..:) hülya avşar da çok güzel bi kadındı ama kocası başka biriyle aldattı...anlaycağın güzellik zeka ile pek olmuyor sanırım...arkadaş grubundan geri çekil biraz. anladığım kadarıyla on kişilik devasa bi grubun içine girmeye çekiniyorlardır senle tanışmak için..

Canım malesef haklısın... Ama bu bana biraz aşağılık gibi geliyor. Yani kendime yakıştıramıyorum birine cilve yapmayı. Ben de şu anda birini ölesiye seviyorum ama ona nasıl yaklaşacağımı bile bilmiyorum. Cilveyi de beceremem üstelik, ters de tepmesinden korkuyorum. Çok aşığım, çok çaresizim çok :(
Konu sahibesiyle yaşıt sayılırım.

en iyi üniversite olayını yazdıklarından cımbızla çekip almak bana göre doğru değil. sen hayatını ve durumunu belirtmek için yazmışsın belli ki. iyi bir üniversitede okuyan, çevresi olan biriyim demek istemişsin.
neden 10 kişilik guruba değil de üniversiteye odaklanıldı anlamadım. bence arkadaş gurubunu da bozma. ne gerek var yani farklı bir çevre daha edineceğin bir ortama katılırsan biraz daha artabilir yeni insanlarla tanışma olasılığın. üniversite arkadaşlıkları güzeldir, hele bir grubun varsa daha eğlenceli olur.
daha ilk yılın, sevgili olayı tamam şu an hoş görünüyor olabilir ama eğitiminle beraber kendini geliştirmeye çevreyi öğrenmeye, kitap okumaya yönelirsen de hoşuna gidecektir eminim.
bunları sosyal hayatında zaten yapıyorsan ve sevgilim olsun bu yüzden yazdım fikir almak için diyorsan da ayrı bir etkinlik, kulüp içine dahil olmak çözüm olabilir.
tip de önemli, sert bir duruşun varsa biraz yumuşatmaya bak, aşırı makyajdan ve fazla açık giyinmekten kaçın, doğal ol derim.

ben kendi adıma cidden hangi üniversiteden bahsettiğini merak ettim.

ayrıca Türkiye'nin en iyi üniversitesi kavramı bana mantıksız geldi.

burada makine mühendisliğinde okuyan bir kız güzelim de niye erkek arkadaşım yok diye konu açmıştı ki o 22 yaşındaydı sanırım herkes kendini güzelim diye övmesine takılmıştı.bana o o kadar da tuhaf gelmemişti.

ama zekiyim demek bana her zaman daha itici gelmiştir.hadi güzellik çevrendekiler güzel diyordur aynada sen kendini beğeniyorsundur.zaten biraz hoşsan bakımlıysan güzel de görünürsün.

ama zeka olayı daha başka.kime sorsan zekidir zaten de 18 yaşında 2 tane denemesi olmuş şuan erkek arkadaşım yok diye yakınıyor.daha 18 yaşında ya.tek tavsiyem zamana bırak sadece erkek arkadaş bulma uğruna kendini değiştirip kendinden ödün verme derim.

Canım malesef haklısın... Ama bu bana biraz aşağılık gibi geliyor. Yani kendime yakıştıramıyorum birine cilve yapmayı. Ben de şu anda birini ölesiye seviyorum ama ona nasıl yaklaşacağımı bile bilmiyorum. Cilveyi de beceremem üstelik, ters de tepmesinden korkuyorum. Çok aşığım, çok çaresizim çok :(
Konu sahibesiyle yaşıt sayılırım.

bence hiçbir erkek için kendini değiştirmemelisin canım cilve yapamıyorsan yapma.o aşkından öldüğün insanları da gün gelicek unutucaksın.ben erkekler için kendini yıpratmaya değmiceğini düşünüyorum.hepsi demiyim ama birçoğu değmez.

Zannımca aynı üniversiteden mezunuz kuzuşum.

Ben kendimi anlatayım : ben de erkeklerin %90 olduğu bir bölümden mezunum, inanır mısın 4 yıl boyunca birrrrrrrrr tek çıkma teklif eden olmadı :53: :53: İnsanlara söylediğimde çeneleri düşerdi resmen yok daha neler diye..yazınca garip geldi bana da :27: İnsanlar sevimli, konuşkan vs olduğumu söylerler lakin geçende falsepeti İlkaya fal baktırdığımda senin duruşun ciddi , o yüzden emin olmadan erkekler sana yaklaşmak istemiyor demişti :53:

Mezun oldum, yine etrafımda kimse yoktu. 2 yıl sonra yurtdışına taşındım , yine etrafımda kimse yok..yani gariplik bende galiba ama nedir çözemedim :55:

Şimdi senin derdine gelince, etrafında hoşlanabileceğin kimse var mı? Ünv ortamı yeni insanlarla tanışmak için iyidir, ben mesela klüplerde takılmayı severdim, o sayede farklı farklı görüşten, sosyal statüden , farklı bölümlerden insanlarla tanıştım. Bence önceliğin eğlenmek ve ufkunu genişletmek olmalı. Sevgilin olmadan da iyi vakit geçirebilirsin. 18 olduğuna göre zannımca 1.sınıftasın ve bence sevgilin olmaması gerçekten hayrına. Etrafımda sürekli sevgilisiyle olan, başka aktivitelere vakit ayırmayan kızlar vardı, ve bence ünv hayatından almaları gerekeni tam alamadan ayrıldılar ( hoş ben de 4 yıl sap gezdim ama neyse yani bunun ortasını bulmak gerek) . Vaktini değişik şeylerle geçirmen gerçekten sana vizyon katacaktır.

Bir örnek vereyim : Ben sayısal bir bölümdenim, gezmeyi çok sevdiğim için gezi klübüne üyeydim. Burda tanıştığım bir arkadaşım vardı, Hataylıydı (benimkinden değişik bir kültüre sahipti bazında söylüyorum ), kamu yönetimi bölümündendi ve gerçekten benden her yönden çok farklı görüşlere farklı bir insandı ve ben gezilere giderken otobüste onunla otururdum ve onunla konuşmaktan inanılmaz zevk alırdım.

Benim tavsiyem şudur : 1. ve 2. sınıfta bolca yeni aktivite, klüp, insan dene, mutlaka sevdiğin bir uğraş/spor çıkar ve onu hayatın boyunca yaparsın. ben sevdiğim sporla ünv de tanıştım. 26 yaşındayım ve hala o sporu yapıyorum. Kendine güvenin gelir, medeni cesaretin artar.

Not ortalamana dikkat et, 3. sınıftan sonra toparlamak zorlaşır, o yüzden 1 ve 2 de A ları toplamaya uğraş.:27:

Bak ne güzel arkadaş grubun varmış, yalnız değilsin, gez toz hayatın tadını çıkar, saçma sapan şeyleri dert edip kendini üzme. Zamanı gelince sevgilin de olur, kasma kendini :13:

Offff amma konuştum, mutlu kal :19:

Ayrıca artık okuduğun üniversite değil bölüm önemli canım.

İstersen Oxford'dan mezun ol bölümünde iş alanı yoksa gene işsizsin maalesef :)

Ayrıca artık okuduğun üniversite değil bölüm önemli canım.

evet aynen katılıyorum konu sahibi muhtemelen boğaziçi üniversitesinden bahsediyor ben öyle tahmin ettim.bölümünü falan bilemicem ama boğaziçinde de çok fazla iş sorunu yaratacak bölüm var mesela sosyoloji türk dili ve edebiyatı falan gibi o yüzden ben de dedim önemli olan okul+bölüm diye.

ama belki konu sahibinin bölümü de iyidir bilemeyiz.

ama bu durumların aşkla zaten ilgisi yok da daha 1.sınıfta erkek arkadaşım yok diye üzülmek bana saçma geldi.hele ki kimseye karşı bir şey hissetmiyorken.

Son düzenleme:
evet aynen katılıyorum konu sahibi muhtemelen boğaziçi üniversitesinden bahsediyor ben öyle tahmin ettim.bölümünü falan bilemicem ama boğaziçinde de çok fazla iş sorunu yaratacak bölüm var mesela sosyoloji türk dili ve edebiyatı falan gibi o yüzden ben de dedim önemli olan okul+bölüm diye.

ama belki konu sahibinin bölümü de iyidir bilemeyiz.

ama bu durumların aşkla zaten ilgisi yok da daha 1.sınıfta erkek arkadaşım yok diye üzülmek bana saçma geldi.hele ki kimseye karşı bir şey hissetmiyorken.

Benim kuzenim boğaziçi uluslararası ilişkiler bölümünden 1.likle mezun ( bir de erasmus öğrencisiydi )

Mezun oldu ama iş bulamadı.

Aynı şekilde benim de kendi dönemimden bir arkadaşım odtüde sosyoloji kazandığı için baya bir hava atmıştı bana.

O da bulamadı maalesef

Benim kuzenim boğaziçi uluslararası ilişkiler bölümünden 1.likle mezun ( bir de erasmus öğrencisiydi )

Aynı şekilde benim de kendi dönemimden bir arkadaşım odtüde sosyoloji kazandığı için baya bir hava atmıştı bana.

O da bulamadı maalesef

Benim bahsettiğim arkadaşın akarabasıda orada o okul öncesi eğitimde ve önü açık dediğin doğru bölümün önemli elbet iş alanı nasıl olacak tabi boğaziçi mezunuda farklı oluyor orası da gerçek.

O da bulamadı maalesef

benim arkadaşımda boğaziçi sosyoloji mezunu çok iyi bir işi var . herkes aynı olmuyor . boğaziçili biri işsizse beğenmediğindendir bunu bilin . iş seçiyorlar çok parasını beğenmiyorlar vsvs

Bende Türkiyenin iyi üniversitelerinden birinden mezun oldum. Bana da teklif eden pek olmamıştır. Sorunu okula bağlamak saçma olur kişini hali tavrı, bakışı, sesi her şeyi etkiler bir insanı. O yüzden eğer sevgililik/ evlilik tahsile göre olsaydı İstanbul dışı mezun olanlar evde kalmıştı :34:

erkekleri cesaretlendirmelisin . yani hoşlandığın birine bakmak güleryüz göstermek zorundasın ki , gelip bi merhaba desin .

senin birini aramana gerek yok şansını deneyen erkeklerden birine olumsuz yaklaşma zamanla ısınırsın.

Ayrıca artık okuduğun üniversite değil bölüm önemli canım.:
Evet kesinlikle doğru,Türkiye şartlarında ama...
Hangi okuldan,hangi dereceyle mezun olmanızın bir önemi yok..
Okul bittikten sonra iş bulma aşamasında kişinin karakteri ön plana çıkıyor..
Ne kadar donanımlı olursanız olun ki bu sadece teoride kalır,yırtık olmak ve özgüvenli olmak şansı arttırır..

Yanlış..
Oxford'un kapısından girdiysen,çıktığında da dünyanın birçok yerinde iş bulabilirsin,Türkiye'de dahil :34:
İşsiz Oxford mezunu olmaz,eğer mezun kişi işsiz kalmak istemiyorsa :34:

Son düzenleme:
çok samimi bi dostum var, o olsa kesin kadında dikkati güzellik değil cilve çeker derdi :9::9:
gerçekten doğru dünyanın en güzeli olsanda cilven yoksa biraz zor..:) hülya avşar da çok güzel bi kadındı ama kocası başka biriyle aldattı...anlaycağın güzellik zeka ile pek olmuyor sanırım...arkadaş grubundan geri çekil biraz. anladığım kadarıyla on kişilik devasa bi grubun içine girmeye çekiniyorlardır senle tanışmak için..

Hay eline saglik ne güzel demissin :1:

Bencede disardan belki soguk birine benziyorsundur.. Dert etme hayirlisiyla cikar karsina elbetde biri :34:

Ama mesela birinden hoslandin mi bakis onunla yani belli et birseyler :34:

Bu arada ayip etmissiniz kiz hava atmak icin dememiski en iyi universte vs. Kendini anlatmaya calismis sadece.

Ben 18 yaşında bir kızım, şu ana iki kere flört denemem oldu ama pek ciddi şeyler değildi. Sonuncusunun üstünden de 1 yıla yakın zaman geçti zaten. Şimdi üniversiteye başladım ve kimseden hoşlanamıyorum, görünüşe göre benden hoşlanan da yok zaten. Neredeyse tüm arkadaş çevrem karşı cinsten birisiyle görüşüyor,konuşuyor flört ediyor falan falan. Tek dolaşan benim. Çok çok güzel biri sayılmam ama gerçekten çirkinlerin bile sevgilisi var. Türkiyenin en iyi üniversitesinde okuyorum, zekiyim de açıkçası. Esprili olduğumu söylerler hep müzik zevkim gayet güzel falan filan. Ancak olmuyor. Güzellik dışında kendimde sevmediğim tek şey çok çabuk gaza geliyorum ve bazen çok safça davranıp kendimi komik duruma düşürüyorum. Biraz kilom var ama boyum 1.77 olduğu için pek göstermiyorum, saçlarım uzun. Üniversitede 10 kişilik bir grup olarak takılıyoruz ve hep beraber olduğumuz için çok sınırlı bir ekip olduk yeni insanlarla tanışamıyoruz belki de sorun bu ancak yeni bir ortama girdiğimde de çok girişken olamıyorum, görünüşten dolayı kendime güvenim yok galiba o yüzden.Ben de artık duygusal bir şeyler yaşamak, sevildiğimi hissetmek istiyorum sizce sorun ne olabilir ve ben ne yapabilirim?

bence arkadaş grubuyla takılmaya bu aralar biraz ara verip yalnız olmaya gayret göster,arkadaş grubu gerçekten bazen insanı bir oraya bir buraya sürüklüyor.Yani özgür iradenle istediğin yere gidip,bir saniye orda oyalanıp,bir dakika şurda oyalanıp,üç dakika kapıdaki afişleri okuyup,beş dakika kantinde oturup bir şeyler yapmana izin vermiyor bazen arkadaş grubuyla olmak.Bence biraz yalnız ve boşta olmayı dene.

valla benim de başım yapışkan erkeklerden kurtulmuyo kimle tanışsam herkes sevgilim olacağını sanıp yılışıyo.eşim de bu duruma çok sinirlenir (1haftalık evliyim ondan önce 6 ay nişanlıydık). bana hep sebebin çok sempatik ve insanlarla konuşurken güleryüzlü olmam olduğunu söyler.ben etrafa istemsiz olarak devamlı gülücük saçarım ve başım erkeklerden kurtulmaz bi de bunu dene bence.

bütün fiziksel ve ruhsal özelliklerimiz bir kimya oluşturur.. yada enerjide diyebiliriz.. henüz senin kimyana uygun biriyle karşılaşmamışsın.. cevap bu.. oda bakkaldan alınmıyor.. sen bir yandan hayatına devam ediceksin.. bir yandanda gözün kapıda bekliceksin:))) daha yaşın 18 hayıflanman için çok erken canım :))

burada her derdi namaz kıl geçere bağlayan kadınlar var.. iyi bari sana yazmamışlar :)) öyle olsa ağabeyim adriana limayla çıkardı :)) eheheh

burada her derdi namaz kıl geçere bağlayan kadınlar var.. iyi bari sana yazmamışlar :)) öyle olsa ağabeyim adriana limayla çıkardı :)) eheheh

Ne alaka simdi? Bir ustteki uyenin "nasip, kismet" yorumundan mi geldi aklina? Ayrica bahsettigin "her derdi namaz kil gecere baglayan kadinlar" bana denk gelmedi. Ama onlar kimse dogru soylemisler. Evet; namaz kilinca geciyor...

Back
X