• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce En İdeal Evlilik Yaşı ?

Önceden aileler zorla erken evlendirirdi cocuklarini
Simdi cocuklari tutamiyoruz, nedir yahu bu 21inde don yikama hevesi?
Eskiden erkekler kizlarin pesinden kosardi, artik tam tersi malesef. Simdi kosmak lafini alip eveleyip gevelemesin kimse ne demek istedigimi herkes anladi saniyorum

evlilik kendini hazır hissetmekle ilgili bence...ayrıca ben erken evliliğe karşı biri değilim, hatta birçok faydası bile var...

Zaten 2 sene okulu bir sene de askerlik falan diye ayırsak aşağı yukarı yine 24/25 yaşında oluyor. Ben biraz ciddiyet istiyorum artık

18 yasinda esimle sevgili olduk, zor bela kavga dovus ikna etti annesiyle tanistik. tamamen annesinin meraki ve esimin o zamanki kafayla tanistirmak için sabirsizlanmasi...

neyse kuzu, tanistik kadin beni begenemedi. uzun boylu kapali yapılı sarisin renkli gozlu ve ogretmen bir gelin istiyomus megerse

ben kisa boylu basi acik minyon sayilabilecek kara kas karagoz bir iibfli

kadin istemedi beni hic de sevmedi... sonra kucuk ogluna sen resmi bisey olmadan tanismaya getirme dedi yanimda:işsiz:
sanki gelsin tanisalim oturalim diye ogluna israr eden, niye gelmiyo aramiyo diye aglayan o değilmiş gibi

demem o ki, erkek arkadasin ciddiyse evlenme teklif eder. tanisma olur. sevgiliykem tanismak mayin tarlasi gibi, neye rastlayacagini bilemezsin

ayrica 23 yasinda evlendim o aklimla yasadiklarimi sustuklarimi dusununce erkenmis benim icin

ama herkesin olgunlugu ayni degil. tart bic, su yasta evlenmeye heves edecek ne var, deger diyosan evlen tabi

Bencede erken ya . askerlik mevzusunu bitirsin once aradan ciksin o . acele etme cidden yasin evlilikyasi degil..

kaynana sinsilik yapinca anlamiyosun

seviyorum diyosun haksizliklara susuyosun

dunya toz pembe geliyo mesela

hersey guzel olacak bugun olmazsa yarin duzelecek diye pembis gozlukler takip yasiyosun

toysun diye kullaniliyosun

sirlar kapisi gibi eden bulacak diye dusunuyosun

erken evlenen bayan icin degil de esi ve esinin ailesi icin bulunmaz nimet, cok faydali

bunlar benim deneyimim konu sahibi, tabiki herkes ayni olmaz, ama cogu boyle inan

doğru kişiyle erken yaşta evErken yaşlarda evlenen çiftler birbirlerine daha kolay uyum sağlarlar,
belli yaştan sonra huylar kemikleştiğinde kişilik çatışmalarının görülmesi daha yüksek ihtimaldir.
Kadınlarda 35 yaşından sonra doğurganlık oranı düşer, bebekte çeşitli riskler
söz konusu olabilir.Aynı durum erkekler içinde geçerli, hücreler yaşlanır,
sperm sayısı ve kalitesi düşer kısırlık oranı artar.
bedensel ve ruhsal yönden biriyle tamamlanmamız, güven ve huzur demektir.

kaynana sinsilik yapinca anlamiyosun

seviyorum diyosun haksizliklara susuyosun

dunya toz pembe geliyo mesela

hersey guzel olacak bugun olmazsa yarin duzelecek diye pembis gozlukler takip yasiyosun

toysun diye kullaniliyosun

sirlar kapisi gibi eden bulacak diye dusunuyosun

erken evlenen bayan icin degil de esi ve esinin ailesi icin bulunmaz nimet, cok faydali

bunlar benim deneyimim konu sahibi, tabiki herkes ayni olmaz, ama cogu boyle inan
:)

Bence cogu kisi icin artisi cocuklarinla aranda yas farkinin az olmasi digeride rahatca cinsellik yasamak. Baska bi artisi yok bence bu yasta:)

doğru kişiyle erken yaşta evErken yaşlarda evlenen çiftler birbirlerine daha kolay uyum sağlarlar,
belli yaştan sonra huylar kemikleştiğinde kişilik çatışmalarının görülmesi daha yüksek ihtimaldir.
ALLAHİM UMARİM SAKADİR

Merhabalarr

Ben 21 sevgilim 22 yaşında. Ben bu aralar kendimi evlilik konusuna çok kaptırdım. Belki de çevremde ki herkes evleniyor, yaşıtlarım arkadaşlarım çocuk sahibi oluyor diye bilmiyorum.Çeyizimi hazırlamaya başlamak istiyorum. Kendimi evde kalmış hissediyorum bazen :KK70: Neyse fazla uzatmayayım demiştim 3 yıllık bir ilişkim var ve artık ciddi adımlar atmak istiyorum. Bu zamana kadar hiç ailesi ile tanışmadım annesi babası ayrılar birde çekiniyorum.

Kendimi böyle evlenmeye meraklı bir insan gibi de göstermek istemiyorum ama şimdi sözlensek nişanlansak falan ancak evleniriz ayrıca kendisi okuyor üniversite bitirdi şimdi bir üniversite (2 yıllık bunlar) daha okuyacakmış neyse okuluna karışmıyorum ne haddime.

Bilemiyorum ya erkenmi davranıyorum acaba. Onun böyle birşey düşündüğümden haberi yok . Bazen arada ben 4 sene sonra evleniriz falan diyorum o kadar sürmez diyor.

Askerlik olayı da var aslında ama kısa dönem yada bedelli yapma derdinde. Ona düşüncelerimi direkt mi söylesem , ima mı etsem. Görüşlerinizi rica edebilirmiyim :dua:
Coookk erken daha. 25-28 yas arasi ideal diye düsünüyorum. Evlilikle sevgililik cok baska seyler. Yasin geregi kendini duygularina kaptirma ihtimalin var. Asik olman cok onemli ama sevgilinden koca ve baba olur mu onu da degerlendirmelisin.

Peki o yaslarda evlilik konusunda ne kadar dogru karar verilebilir? Kaldiki kac kisi 20 yasinda okulunu bitirip is sahibi oluyo? Birikim yapiyo? Malum kv kp dertleri. Dogurganlik ve secicilik konusuna katiliyorum

:)

Bence cogu kisi icin artisi cocuklarinla aranda yas farkinin az olmasi digeride rahatca cinsellik yasamak. Baska bi artisi yok bence bu yasta:)

erkek annesiyim diye aklima gelmedi sanrim tontriko

oglum var benim oglummm, simdiden kaynana moduna girip cinsellik mi o da ne, seni leylekler getirdi oglum demeye hazirim

cocukla yas farki cok mantikliymis ama

erkek annesiyim diye aklima gelmedi sanrim tontriko

oglum var benim oglummm, simdiden kaynana moduna girip cinsellik mi o da ne, seni leylekler getirdi oglum demeye hazirim

cocukla yas farki cok mantikliymis ama
Ole ben 31 de anne oldum benim yasta boyu kadar cocugu olanlar var ozeniyorum bazen. Ama herkes kendi kaderini yasar:)) ozentim fiziksel olarak bazen yorulmam oluyo genelde.

Benimde 2 oglum var ama son tekne kazintim kiz olunca dunyaya bakisimi degistirdi cadi resmen:)) ilerde nelerle karsilasabileceklerini simdiden dusunuyorum, bende kiz erkek ayni. Ee tabii kiz olmadan bunu bilmiyodum.

Back
X