• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce esime nasil tepki vermem gerek?

Yorumlariniz benim icin cok onemli...Cunki Ben com kirgin ve sinirliyim suanda, tek basina bu sekilde yalnis karar vermemek istiyorum. Aksam yorumlariniz sonucunda bir karar vericem ve ona uygun davranicam.O yuzden lutfen yorumlarinizi esirgemeyin.Tesekkurler.
 
Yap yemegini tencereden yiyen yesin.
Yemeyen otursun.
Esinin ailesinede fazla hizmet etme.Görumceni çağır sofraya yardim etsin.
Misafirligi aşmış onlar kendilerini bile aşmışlar.
Biraz cadı ol millet evine gelmeye çekinsin.
Eşine karşı sakin ol ona kimseyi kötüleme.Sana bilenir.
 
Sadece kendime ve çocuklarıma yemek yaparım. O gelmeden yer kaldırır, tenceremi bile yıkarım ki ekmeğini sıyıracak bir damla kalmasın.
Yemekten sonra çay falan da vermem. Kapıyı açar gider içeri otururum. Çamaşırını bile kendi yıkasın
 
Bence konuşarak çözüm bu konuyu yemek koymak filan bana çok abartı geldi. Eşinizin yaptığı yenilir yutulur şeyler değil ama konusmak her şeyin çözümü erkekler tavirlan değil sözlen hareket eder...kırıldığını üzüldüğünü zu sakin bir dille anlatmanız onuda vicdanen huzursuz eder gibi.. ama yinede siz bilirsiniz.
 
Bence konuşarak çözüm bu konuyu yemek koymak filan bana çok abartı geldi. Eşinizin yaptığı yenilir yutulur şeyler değil ama konusmak her şeyin çözümü erkekler tavirlan değil sözlen hareket eder...kırıldığını üzüldüğünü zu sakin bir dille anlatmanız onuda vicdanen huzursuz eder gibi.. ama yinede siz bilirsiniz.
Cok haklisiniz ama ben onunla sakin dille konusmaya calistikca beni daha cok kiriyor,yuzume bakmiyor bazen, kirici cevaplar veriyor, "Sen herseyi hakettin" tarzinda.Agladigim zaman umrunda olmuyor, kapriz yapiyorsun diyor,tv-nin onune gecib kahkaha atiyor.Cunki ona gore ben agladigima yanima gelirse benim "kaprizimle " oynamis oluyor ve ben "kotu alisiyorum". 2 yasli cocugum ya ben.
 
Aynen yazdığın gibi yap. Yapma yemek falan. Ailesinin yanında horozlanmasını bilen bir zahmet sonuçlarına da katlansın. Zamanında yediği hurmalar şimdi tırmalasın bakalım bir tarafını.
 
Kusura bakmayin eşiniz kendini birsey sanmis annesi ablasi gelince .. Ama birşey unutmus ser gider kum kalir.. Size her zaman saygi duymali ozellikle üçüncü kisilerin yaninda.. Bunu konusup rahatsiz oldugunuz noktalari dile getirin.. Umarim halledersiniz
 
Kusura bakmayin eşiniz kendini birsey sanmis annesi ablasi gelince .. Ama birşey unutmus ser gider kum kalir.. Size her zaman saygi duymali ozellikle üçüncü kisilerin yaninda.. Bunu konusup rahatsiz oldugunuz noktalari dile getirin.. Umarim halledersiniz
Ben sorunlari konusarak halletmenin taraftariyim zaten. Ama o ailesini hep hakli goruyor. Annen ve ablan bana soyle soyle soylediler diyorum,onlarin yaninda bana haketmissindir diyor.Oysa saygimi hic bir zaman bozmadim onun ailesine karsi.
 
Merhaba kizlar. Bir cogunuz gibi ben de kayinvalide,baldiz ve koca dayanismasinda muzdirapim...Soyle ki, biz yurtdisinda yasiyoruz. Bir ay once kayinvalidem, kocasindan ayrilmis bir tane oglu olan baldizim bize misafirliye gelmislerdi. 9 yillik evliyim, bir tane bile olsun saygisizligim olmamistir hicbirisine karsi. Ama simdi bize gediklerinde evimizi gorduler ve kiskanclik yapmaya basladilar.(Biz bir kac ay once buyuk bir ev aldik).Kiskandiklarini, gereksiz seylerden kavga cikartmalarindan ve her iki kelimeden birinde oglum bu kadar guzel buyuk bir ev almis,bir sey yaptigin yok,oturuyorsun, karsiliginda sen onu dinlemiyorsun hic diye asilsiz laflar kullanmalarindan anladim. Bendeburasi benim de evim.Ve ben hanim gibi oturmuyorum, 3 tane cocuk buyutuyorum,bulasik,temizlik ,yemek,camasir hepsi ni ben yapmiyormuyum.Esim hasta oldugunda onunla ben ilgileniyorum. Oyle bir konusuyorulardiki,sanki burasi yalnizca oglunun evi,ben kolesiyim. Yok esimin bir sozunu iki etmiycekmisim, yok esim olmadigi zaman masada onun yerine oturmuycakmisim, yok benim cocuklarim kotu baldizmin cocugu cok iyiymis gibi davranislarda bulundular,hele buda yetmezmis gibi kizimin uzerine baldizim gereksiz yera bagirdi ve ben de onunla bu yuzden kavga ettim.Her neyse...esim ilk onceleri benim tarafimdaydi hep,ama sonunda annesi once surat asarak sonra da onu odaya cekib onu bana karsi doldurarak aaramizda kavga cikmasina neden oldular. Soyle ki, dogum gunumu kutlamak icin disariya gidicektik,esim iptal etti, bana curuk gul aldi.Insan dogum gununde esine curuk gul alirmi Allah askina siz soyleyin....Cunki annesine ve ablasina gosteris yapiyordu beni cok umursamadigini gostermek icin. Is o yere geldi ki benim yapdigim yemekleri yememeye basladi, annesi ve ablasi gibi.Ablasi ve annesi yaptigi yemekleri yedi. ben odada agladigimda onlar o biri odada kahkahayla gulusuyorlardi. Esim bile... Ve bu beni cok kirdi.Sonuunda bu gun evlerine donduler. Simdi aklima takilan soru su: Acaba aksam yemek yapdigim zaman karsisina tabak koysammi, yoksa git ablan yapsin ye deyipde kendisinin kendi tabagini almasini beklesemmi....bilemedim. Annem pisir karsisina da tabak koy diyor ama benim kalbim cok kirildi...benim yemeyimi yememekle beni onlarin karsisinda cok kuculttu. Onlar bana kufurler etti ama o beni hic dinlemedi bile.Ayiksinki soylediler dedi. Siz olsaydiniz bu durumda ne yapardiniz? Esinize desofraya oturdugunuzda tabak koyarmiydiniz, yoksa tavrinizi belli eder git kendin al babinda umursamazmiydiniz? Bu arada esimle konusmuyoruz.
Konumu okuyup da yorum yapicak arkadaslara simidden cok tesekkur ederim.

Note: Arkadaslar Azeri oldugum icin gorumce yerine yalnislikla baldiz yazdim, kusura bakmayin,biz baldiz diyoruz.
Senin baldizin mi varmış...
 
Sabirli kadinmişsin. Ben rezalet cikarirdim. Yaka paca atardim hepsini dışarı. Üç cocukla, bogazinda kredi boşasın bakalim kocişko denilen dangalak... sonrada sığınsın anasinin evine.

Kendin ve çocukların kocan eve gelmeden karninizi doyurun. Mutfağı temizle. Tencereyi birak ocagın üstünde.
 
Sabirli kadinmişsin. Ben rezalet cikarirdim. Yaka paca atardim hepsini dışarı. Üç cocukla, bogazinda kredi boşasın bakalim kocişko denilen dangalak... sonrada sığınsın anasinin evine.

Kendin ve çocukların kocan eve gelmeden karninizi doyurun. Mutfağı temizle. Tencereyi birak ocagın üstünde.
Vallah tencereyi de birakmayasim geliyor
 
Kizlar dediginiz gibi yaptim.Cocuklarima ve kendime yemek koydum.Ona yok.Kalkti bir sey demeden suzme yogurt ve ekmek yedi.Sonra alisveris icin kullandigim kredi kartimi cantamdan aldi (ben calismiyorum,kredi kartini benim icin o actirdi).Sen buna layik degilsin dedi. Bende annenler seni baya qaza getirmis bakiyorum.O zaman karti geri verinceye kadar camasirlarini bi zahmet kendin yikarsin artik dedim.
 
Back
X