- 17 Ekim 2021
- 11.443
- 38.011
- 548
- 38
- Konu Sahibi Diyettenvzgctm-olmuyo
Teşekkür ederimAmin canım sagolasin. Dediğim gibi kalem kalem de hesaplamistim eşinin harcamaları normal. Altin hediyesi de güzel olmuş durdugu yerde degerleniyor sonuçta

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Teşekkür ederimAmin canım sagolasin. Dediğim gibi kalem kalem de hesaplamistim eşinin harcamaları normal. Altin hediyesi de güzel olmuş durdugu yerde degerleniyor sonuçta
Teşekkürler,ev kredisine girmiştik evliliğimizin başında, kısa zamanda bitmişti, uzun hikaye, geçiyorum orayı.eski kiracı olduğumuz için zam yapamıyorlar, belli bir kuralı var ya çünkü ,yoksa evler 400,500,600 ... satılık .yaşlı diiliz ama çok da genç değiliz maalesef, eşim 74 doğumlu,birikim için 30 lu yaşlar iyi olurdu,harcardik sonra rahat rahat.Yani bilezikten olsa zaten onu arttirip almis olmali kendisi diye düşünüyorum. Bu kadar harcamasiz bir sekilde yillardir yasiyormuşsunuz ve kiraniz 750 tl inanilmaz ucuz bu arada keske bizim kiramiz da o kadar olsa ;( 8500 +4500 ve bu masrafsizlikla ev kredisine ,ev almaya girmediniz mi? Simdi cocuklariniz cook kucuk,masraflari ilerde artacak.Önce evinizi alin ki gelirinizle gayet rahat alisiniz.Sizin yasadiginiz yer neresi bilmiyorum ama kiralar böyle ucuzsa ev fiyatlari da ona endeksli düşüktür.Ayrica bir kereligine esiniz istemis olabilir ama ilerleyen zamanlarda da olursa esiniz para yönetimini iyi yapmiyor demektir.gercekten iyi para giriyor evinize ülke sartlarina göre maasallah.Genç yasta degerlendirin derim.
Evet 9 bin küsür bilezik. Abur cubur alıyorum ben mesela, 30 TL tutuyor ve marketten çıkar çıkmaz, tüketiyorum desem,o da meyveli süt falan. Haftada 2_3 yapıyorum ama eşim pek sevmiyo abur cubur,ben boğazıma düşkünüm, kurabiye, pasta,kekk,hazır yani cafede, orda burada,ama işte bulunduğum yer merkeze uzak,gidip harcayamiyoruz ki, haftada birdi,o da çocuklar, pandemi...Allah aşkına çeyrek olmuş 1000 TL sana aldığı bilezik en az 6bin vardır. Ve en ucuz markete bile gitsen 2 poşete 300 tl verip çıkıyorsun. Marul 18 TL huhu haberiniz var mı? bence gayet normal bu ay sıkışması 2500le ay bitmez. Bi de para kaçıryor falanlar var, çok ütopik yaklaşımlar![]()
Bitmisti derken krediyi mi kullandiniz ev almayip orasini anlayamadim.Kredi borcunuz mu var peki su an? Ben sizi gercekten cok genc sanmıştım cocuklar cook kucuk olunca.74 dogumlu deyince sasirdim.Olabilir tabii herkesin hayati farkli yaşlarda şekilleniyor. İsiniz daha zormus o zaman.cocuklar buyuyup üniversite okuma yasina gelince ayni bu standart gelirde olursunuz insallah.inanin zaman cok cabuk geciyor ve insanin enerjisi tükeniyor yillar icinde.Ne yapin edin birikim yapin çocuklar kucukken.sonra hic bi sey yapamilmiyor.Allah kolaylik versin hepimizeTeşekkürler,ev kredisine girmiştik evliliğimizin başında, kısa zamanda bitmişti, uzun hikaye, geçiyorum orayı.eski kiracı olduğumuz için zam yapamıyorlar, belli bir kuralı var ya çünkü ,yoksa evler 400,500,600 ... satılık .yaşlı diiliz ama çok da genç değiliz maalesef, eşim 74 doğumlu,birikim için 30 lu yaşlar iyi olurdu,harcardik sonra rahat rahat.
ArabanıZ yok mu durduğu yerde masraf bi kere o... Bence dışarıda yemekle evde yemek aşağı yukarı aynı oldu... Gezmek tozmak 2 çocukla ben de unuttum ki onların bi kremi bi ıslak mendili de dünya para (3lü unibaby 2 kreme daha dün yüz lira gitti) ayda 10bin 2700 kira kuruş artmıyor benim evdeEvet 9 bin küsür bilezik. Abur cubur alıyorum ben mesela, 30 TL tutuyor ve marketten çıkar çıkmaz, tüketiyorum desem,o da meyveli süt falan. Haftada 2_3 yapıyorum ama eşim pek sevmiyo abur cubur,ben boğazıma düşkünüm, kurabiye, pasta,kekk,hazır yani cafede, orda burada,ama işte bulunduğum yer merkeze uzak,gidip harcayamiyoruz ki, haftada birdi,o da çocuklar, pandemi...ben yine de 1_2000 arttığını düşünüyorum ama boşver ugrasamicam valla
![]()
AminnnBitmisti derken krediyi mi kullandiniz ev almayip orasini anlayamadim.Kredi borcunuz mu var peki su an? Ben sizi gercekten cok genc sanmıştım cocuklar cook kucuk olunca.74 dogumlu deyince sasirdim.Olabilir tabii herkesin hayati farkli yaşlarda şekilleniyor. İsiniz daha zormus o zaman.cocuklar buyuyup üniversite okuma yasina gelince ayni bu standart gelirde olursunuz insallah.inanin zaman cok cabuk geciyor ve insanin enerjisi tükeniyor yillar icinde.Ne yapin edin birikim yapin çocuklar kucukken.sonra hic bi sey yapamilmiyor.Allah kolaylik versin hepimize![]()
Araba var, ıslak mendil bı tık daha pahalı benim ama krem zırt pırt bitmiyor ki ,bitse de harcasam para,tövbe yaArabanıZ yok mu durduğu yerde masraf bi kere o... Bence dışarıda yemekle evde yemek aşağı yukarı aynı oldu... Gezmek tozmak 2 çocukla ben de unuttum ki onların bi kremi bi ıslak mendili de dünya para (3lü unibaby 2 kreme daha dün yüz lira gitti) ayda 10bin 2700 kira kuruş artmıyor benim evdegeçinene helal olsun...
Amin insallahAminnnKredi borcumuz yok,ev için kullandık , inşaattan başlamadı. 5 yıllık evliyiz.ben 35 yaşındayım.30 da evlenmek geç oldu.uc sene sonra çocuk oldu,hiç de korunmadik ama olmadı o kadar süre.(sebepsizdi kaç doktora gittik) ondan önce 1-2 sene evliydim boşandım, şimdiki eşimle evlenirken aramızda oniki yaş vardı. 20 yaşında evlenip yıpranmak istemezdim,ama 30 da geç. 24_25 olsaydı keşke evlilik yaşım. İkinci çocuğum 35 yaşında olsaydı da olurdu. Eşime hiç bahsetmiyorum bu konulardan. O içinden düşünüyordur, onun yaşı daha da çok .her şey zamanında cidden. Kimin ne olacağı belli değil ama çocuklarımızın geleceğini görmek isteriz
Allah isteyen herkese nasıp etsin
ne istiyorum biliyor musun, eşimle el ele sahilde yürümek, rahatça alış veriş yapmak, gezmek, tozmak,2 aylık bebeğim ve 2 yaşında kızımla yapabilecek kabiliyetim ve mecalim yok. Çocuklardan önce de ortalamaya yakın bir yaşantımız vardı. Ya genelde kadınlar aşk ister,erkekler sonradan değişir,(hep ben hep ben olmuyor,1 yıldır nazlanmayi,bi şeyleri dile getirmeyi bıraktım ama içten içe istiyorum)evet eşimi seviyorum ama hep isterdim ki el ele liseli aşıklar gibi dolaşalım, tartışalım,küselim, barışalim. Gönlümüzü alalım, birbirimize jestler yapalım. Capcanlı konuşalım. gülüselim.inatlasalim,içtenlikle sarılalım
![]()
sizin sorununuz herşeyi fazlasıyla irdelemeniz ve mutsuz olmanız gereksiz şeylere.30 yaşında evlenmekte ne var ayol?ben 32 de evlendim mesela.33 de çocuğum oldu.keşke evlilik yaşım 24 25 olsaydı yazmışsınız güldüm vallahi.maaşlarınız var emekliliğiniz var devamlı garantili işleriniz var biraz hayatın tadını çıkarınn.okudum 2000 tl yi ne yapıyor artırıyoru 1200 tl yi artırmıştır en aza çevirmişsiniz.AminnnKredi borcumuz yok,ev için kullandık , inşaattan başlamadı. 5 yıllık evliyiz.ben 35 yaşındayım.30 da evlenmek geç oldu.uc sene sonra çocuk oldu,hiç de korunmadik ama olmadı o kadar süre.(sebepsizdi kaç doktora gittik) ondan önce 1-2 sene evliydim boşandım, şimdiki eşimle evlenirken aramızda oniki yaş vardı. 20 yaşında evlenip yıpranmak istemezdim,ama 30 da geç. 24_25 olsaydı keşke evlilik yaşım. İkinci çocuğum 35 yaşında olsaydı da olurdu. Eşime hiç bahsetmiyorum bu konulardan. O içinden düşünüyordur, onun yaşı daha da çok .her şey zamanında cidden. Kimin ne olacağı belli değil ama çocuklarımızın geleceğini görmek isteriz
Allah isteyen herkese nasıp etsin
ne istiyorum biliyor musun, eşimle el ele sahilde yürümek, rahatça alış veriş yapmak, gezmek, tozmak,2 aylık bebeğim ve 2 yaşında kızımla yapabilecek kabiliyetim ve mecalim yok. Çocuklardan önce de ortalamaya yakın bir yaşantımız vardı. Ya genelde kadınlar aşk ister,erkekler sonradan değişir,(hep ben hep ben olmuyor,1 yıldır nazlanmayi,bi şeyleri dile getirmeyi bıraktım ama içten içe istiyorum)evet eşimi seviyorum ama hep isterdim ki el ele liseli aşıklar gibi dolaşalım, tartışalım,küselim, barışalim. Gönlümüzü alalım, birbirimize jestler yapalım. Capcanlı konuşalım. gülüselim.inatlasalim,içtenlikle sarılalım
![]()
AminnAmin insallahSizi anliyorum ama inanin herkesin hayati farkli sekilleniyor.Nasip,kismet meselesi biraz da... Allah cocuklarimizin basari ve mürvetlerini göstersin hepimize
Siz daha gencsiniz yani 35 iki kucuk cocuk icin cok ileri degil bence.Ben 3. ve son cocugum.Annem beni 38 yasinda dünyaya getirmis.Babam da 42 yasindaymis o zamanlar.Annem vefat ettiginde ben 36 yasindaydim.Babam vefat ettiginde ise 43 yasindaydim.Yani benim o yaşlarimi gördüler Allah rahmet eylesin
Iki ablami gencken dogurmuslar ben sonradan olmusum.Enerjileri tabi ki onlara oldugu kadar bana olmadi evet ama sonucta dedigim gibi ileri yaslarimi gorduler.Esinizle elele gezmek vs cocuklar kucuk oldugu icin yapamiyorsunuzdur.Az biraz sabredin.mesela bi 6_7 yil sonra yaparsiniz cogu istediginizi.Aranizdaki yas farki da sizi hep daha kıymetli yapar esinizin gözünde
cocuklar kucukken ilk zamanlar ne kadar genc de olsaniz kimse sizin dediklerinizi rahatlikla yapamiyor eger buyuk bir aile destegi yoksa.Huzurlu ,saglikli günler dilerim
![]()
Upuzun yazdım ama özel mesaj aticam vazgeçtim, kopyalıyorum, izninle özel mesaj aticam, profiline tıkladım , özel mesaj oluyormuş, hatta 30 dak önce , konuşmakla meşgulsizin sorununuz herşeyi fazlasıyla irdelemeniz ve mutsuz olmanız gereksiz şeylere.30 yaşında evlenmekte ne var ayol?ben 32 de evlendim mesela.33 de çocuğum oldu.keşke evlilik yaşım 24 25 olsaydı yazmışsınız güldüm vallahi.maaşlarınız var emekliliğiniz var devamlı garantili işleriniz var biraz hayatın tadını çıkarınn.okudum 2000 tl yi ne yapıyor artırıyoru 1200 tl yi artırmıştır en aza çevirmişsiniz.arkadaşım 36 yaşında vefat etti covidden eşi sevgili buldu bile yakında da evlenir.annemin teyze kızı da çalışan kadındı aynı arkadaşım gibi o da kanserden vefat etti aşırı aşırı tutumluydu ee o paraları da başka kadın yiyor şimdi.hem biriktirin hem de günü anı yaşayınn.hayat kısa demedi demeyinn
Para saklıyor veya başka bir yere harcıyor gibi geldi sizin bilmediğiniz. Gezmeniz falan yok sadece evde yemek fatura ise kiranız da çok düşük kirası o kadar düşük olan yerde faturalar da uygundur geriye masraf kalemi olarak sayılabilecek bi mutfak kalıyor .Merhaba kızlar, eşim nerdeyse 8.500 TL maaş alıyor, ben de 4.500 civarı. Benim maasim ile yatırım yapıp, eşimin maaşı ile evi gecindiriyorduk.Ev kiramızın 750 TL olduğu bir yerde yaşıyoruz. Geçen ay, benden ev kirasını ve bir miktarda para istedi, yetmiyor diye ve banka hesabını gösterdi telefondan. Sadece bir önceki ay doğum hediyesi olarak 1 bilezik almıştı, bundan ötürü geçici zorlanmış olabilir. Hep mi böyle yapacak bilemiyorum. Çocuklarımız 2 aylık ve 2 yaş ve bebeğin kıyafet masrafı dahi yok, yeğenlerimden aldıklarımizla en az 2 sene idare eder, sigaram yok, marka düşkünlüğü m yok. Taksit,kredi yok, gezme tozma haftada 1 olurdu ama çocuklardan ötürü senelerdir yok zaten, bebeğim süt artı mama ile besleniyor,mama masrafı açısından yazdım. Dışarda yeme içme olayı da yok ki para gitsin, fırsat yok. Bezi de hesaba katalım yorumlardaBana söylediğinde pek yorum yapmadım, ekledi; sen birşeyin fiyatından anlamıyorsun gibi bir söylemde bulundu,pazar masrafı vb diyor. Kızlar ben hesap kitap kalemlerinden net anlamadığımdan yorum yapamadım ama hesap etmeden düşündüğümde her ay 8.500 harcanması ... Bilmiyorum
hep dile getirecek gibi ....
Wow, sakin. Benim annem 2 çocuğunu tek maaşla okuttu büyüttü. İsteyen yapabiliyor yani. Sizin çok paranız varsa dilediğiniz gibi yaşayın hanımefendi.
sefanız olsun yani.
Devamlı değilse belki bilezikten dolayı diyeceğim ama 3500 maaş alıp 1500 kira ödemem var geri kalan 2000 tl ile kredi faturalar ev geçimi ve kızımın ihtiyaçlarını karşılayabiliyorum çok zorlanırsam arada 100-200 destek alıyorum ve gezip tozuyorum da garip geldi o kadar para ile gezme tozma yok ve kızım bezde kullanıyor bu arada hala bana garip geldi
Bence de fiili, saçmaladım,İyide 8.5 cok fazla bir para degilki ne artacak nereye saklanacak sacmalamayin
mama bez ıslak mendıl temızlık malzemeleri beslenme cocuk alısverişi faturalar aidat bence hepsini kalem kalem hesaplayın cebinize ne kadar kalıyor bileziği arabanız varsa benzin vergi muane bunları da hesaplayabilirsiniz..Merhaba kızlar, eşim nerdeyse 8.500 TL maaş alıyor, ben de 4.500 civarı. Benim maasim ile yatırım yapıp, eşimin maaşı ile evi gecindiriyorduk.Ev kiramızın 750 TL olduğu bir yerde yaşıyoruz. Geçen ay, benden ev kirasını ve bir miktarda para istedi, yetmiyor diye ve banka hesabını gösterdi telefondan. Sadece bir önceki ay doğum hediyesi olarak 1 bilezik almıştı, bundan ötürü geçici zorlanmış olabilir. Hep mi böyle yapacak bilemiyorum. Çocuklarımız 2 aylık ve 2 yaş ve bebeğin kıyafet masrafı dahi yok, yeğenlerimden aldıklarımizla en az 2 sene idare eder, sigaram yok, marka düşkünlüğü m yok. Taksit,kredi yok, gezme tozma haftada 1 olurdu ama çocuklardan ötürü senelerdir yok zaten, bebeğim süt artı mama ile besleniyor,mama masrafı açısından yazdım. Dışarda yeme içme olayı da yok ki para gitsin, fırsat yok. Bezi de hesaba katalım yorumlardaBana söylediğinde pek yorum yapmadım, ekledi; sen birşeyin fiyatından anlamıyorsun gibi bir söylemde bulundu,pazar masrafı vb diyor. Kızlar ben hesap kitap kalemlerinden net anlamadığımdan yorum yapamadım ama hesap etmeden düşündüğümde her ay 8.500 harcanması ... Bilmiyorum
hep dile getirecek gibi ....