Kızlar tatlıya bağlayalim olayı , ben de bi derleme yapayım. Uzamasın diye sessiz kaldım yorumlara.
Önce sorunum hakkında, sonra da genel yazicam.
1-Eşim bilezik aldı evet para bitti nokta.vay şöyle bitemez vb yazıp yormayın kendinizi,çünkü bitti para,finish. Ama tekrar söylüyorum her ay 1-2.000 arttığını düşünüyorum ki o da çocuktan sene oldu tek tük geziyoruz. Bilezik dışı baktığımda kendi masrafları da hariç öyle düşünüyorum,kiramiz 750, gezi şöyle böyle niye yazdim, sizlerle hesaplı kitaplı düşünelim diye,ve sonuca geliyorum,ister borsada batırsin,ister biriktirsin,çok da umrumda değil açıkcasi, ya da bitmiş olsun o para,zaten yetmemiş olsun.nolcak 1.000-2.000 den, yarın öbür gün dershane okul ücreti derken iki maaş yetmeyecek, o yüzden çok da şey yapmamak lazım
2-biraz da genel konusucam, benim fikrim valla taslamayin. Gelire göre gider buraya da ikinci nokta. Yani diyoruz şu kişinin maaşı 10.000 ama işte o da çocuğunu özel okula gönderiyor. Maaşı az olanlar tabi ki bir şekilde yettirmek durumunda. Tiyatro, sinema,jetonlu oyun alanı.store perde,hepsi ihtiyaç, hatta zorunlu diyebilirim şu zamanda. Bazen bakıyorum çevremde,eşi asgari ücret ile çalışan ev hanımları, dışarda yemeler,bizden büyük TV almalar, telefon iyi model, eve papağan alan bile var. iyi de maaşın ayağını yorganına göre uzat dememişler boşa. Örnek veriyorum. Prima kullanıyoruz,maaş aZ olsa sadece bir tık uygunu olurdu,jetonlu oyun alanı ayda 2 kereyse 1 olur,store bizde de var, zebra da. Ve en pahalilari aldık, maaş az olsa eski tip alırdık,gerçi ben normalde de eski tip seviyorum,store olanlarda cam açması hiç rahat değil.ve yıkatmak da dert. Şükür maaşımiz iyiyken daha kaliteli giyinicez,özel okul masrafları hepsini yaparız,var çünkü , var olmasa solo marka peçete yerine bı tık uygununu alırdım ,kızımın odası ç...lek mobilya,niye uygununu alayım, göğüs pedi konforlu. Düşündükçe ne örnekler var. İsterdik herkesin maaşı yetsin. Bu arada nasipse geniş sıfır daire alıp rahatça yaşamak istiyorum en kısa zamanda, biriktirip, öyle işte ..
Yoruldum yazarken