• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce eşinizin işi ne kadar önemli?

Merhaba arkadaşlar, sorum, eşinizi seviyorsanız birlikte mutluysanız işi, belki kazandığınız çok değilse bile mutlu olabilirsiniz. Ama yeni biriyle tanışıyorsanız ilerideki eşinizin işi sizin için ne kadar önemli? Ben kendi adıma Allah'a şükür çok maddi sorunu olmayan bir aileden geliyorum. Kendim de kendi masraflarım için kendi kazancımı sağlamak için çalışmak için planlar yapıyorum. Kpss ye çalışıyorum. İstiyorum ki ilerideki eşimin maddi olarak benim çalışmama, kazancıma ihtiyacı olmasın.. Öyle düşünüyorum.. Kendi babamdan bile para istiyemem. Kendi harcamalarıma, kıyafetime vs için çalışmak istiyorum.. Sizce ikisi de memur bir eşin geçimi nasıldır?
Aslında arkadaşın demek istediği ileride eşimin benim parama ihtiyacı olmasın yani maddi zorluk çekmeyelim, illa bana çalış borcumuz var diye tutturmasın ki ben rahatla alışveriş yapayım, eşimden harçlık isteme durumunda kalmayayım, elimde maddi özgürlüğüm olsun.
Fakat yanlış anlaşılmaya yatkın cümleler kurduğun için çoğu arkadaş tarafından yanlış anlaşılmışssın.
Evlendikten sonra malesefki benim param senin paran olmuyor, olduğunda ise sorun çıkıyor.
Herkez senin gibi ister bende dahil keşke çalıştığım ve kazandığım parayı dibine kadar harcayabilsem ama sanırım hala daha borçsuz bir hayat icad edilmedi :)

Merhaba arkadaşlar, sorum, eşinizi seviyorsanız birlikte mutluysanız işi, belki kazandığınız çok değilse bile mutlu olabilirsiniz. Ama yeni biriyle tanışıyorsanız ilerideki eşinizin işi sizin için ne kadar önemli? Ben kendi adıma Allah'a şükür çok maddi sorunu olmayan bir aileden geliyorum. Kendim de kendi masraflarım için kendi kazancımı sağlamak için çalışmak için planlar yapıyorum. Kpss ye çalışıyorum. İstiyorum ki ilerideki eşimin maddi olarak benim çalışmama, kazancıma ihtiyacı olmasın.. Öyle düşünüyorum.. Kendi babamdan bile para istiyemem. Kendi harcamalarıma, kıyafetime vs için çalışmak istiyorum.. Sizce ikisi de memur bir eşin geçimi nasıldır?
Benim tüm arkadaşlarıma tavsiyemdir, nolur körü körüne aşık oldum demeyin derim. Önce eşini seçerken tamamen mantıksal bakmalısın kendi geleceğin için.Buda sadece eşinin işi değil, aile yapısı, görgüsü, çok iyi bir kazancıda olabilir ama bunu doğru,hayırlı harcıyabiliyor mu. Bunlara bakmak lazım.Ve belki bayan çocuk olduktan sonra çalışmayacak, ozaman daha dikkatli olmalı. Çalışan bayanın çok kolaylığı var tabi, ama ben kazancımı sadece kendime harcamak istiyorum dememeli, ozaman tutsun bi ev yalnız yaşasın. Bence böyle yapan bayanda yoktur çünkü şahsen ben evimi güzelleştirmek için, güzel yemekler yapmak için hep alışveriş yaparım.Evlenmeden önce yalnış anlaşılmalara mahal vermeden evin ihtiyaçlarının nasıl karşılanacağı konuşulmalı.

Hayat müşterektir klasik bir laf ama çok doğru.Evlilike illaki maddiyat önemli ama maddiyattan önemli şeyler var.Karı koca yeri geldiğinde kuru ekmeği paylaşmalı 4 yıllık evli bir bayan olarak söylüyorum bunu.Maddi açıdan sıkıntı yaşadığım zamanlarımız oldu.Oysaki bekarken çok rahat yaşamıştım yediğim önümde yemediğim arkadamda.Hergün alışveriş yapardım.Şimdi yapamıyorum ama iç huzurum var .Evlenmeden önce herkes ayrılırım diye düşünüyrdu eşim maddi anlamda çok güçlü biri değildi. Ama şimdi herkes özeniyor evliliğime.Yani şans meselesi herkes böyle olacak diye birşey yok.Bazen eşim işsiz kaldı ben çalıştım bir gün benim param demedim asla demem.4 yılda doğru dürüst tartışmamız olmadı karşılıklı anlayış vardır çünkü.Yani etrafımda o kadar çift varki maddi açıdan çok iyi olup daha sonra işlerini kaybedip ayrılan .Evlilik demek hayat arkadaşı demek yanında kendini güvende hissetmek demek.Hayattan ne kadar çok şey istersen o kadar çok şey kaybedersin..

Yorumlarınıza teşekkür ederim arkadaşlar.. Şimdi hayatımda hiç ciddi bir arkadaşlığım, bir nişan, söz, evlilik gibi bir şey olamadığı için, maddi ve manevi bişey paylaşma konusunda çok bişey bilmiyorum.. Şimdi bazılarınız evli ya da bişeyleri müşterek paylaşmış olduğunuzdan arada bir bakış açısı farkı oluyor.. Ben burada kocam çalışşsın, evin her şeyine baksın, ben kazandığımı hep kendime harcayım demiyorum.. Oldu da inşallah çalışıyor olursam eşimin benim kazancıma ihtiyacı olmasın istiyorum dedim.. Allah öyle yazdıysa ikimizin çalışmasıyla ev dönecekse tabiki ikisi de herşeyi paylaşırlar.. Sorunun cevabını aslında biliyordum, öylesine sordum..

Kötü şeyler yazan arkadaşlara da başta kızsam da şimdi kızamıyorum çünkü bakış açısı farklığından kaynaklanıyor.. Belki sorunları da vardır o yüzden burada her yazılanı kendi istediği gibi anlamaya eğilimlidirler..

Back
X