sizce ev almalı mıyım

Bilemiyorum biraz da tercih demek ki
Benim gelirim 8 bine oranla hayli düşük
Ama kira için parama kıyamadım
Uzun vadeli, küçük bi ev aldım. Yıllarca da ödeyecek olsam bi şekilde biter diye düşündüm
Ve ev senede nerdeyse 20bin zamlanan bişeyken çok mantıklı bi yatırım olarak görüyorum

Muhasebeciyim :1: ondan mı bilmem
Küçükle başlayıp büyüğe gidilmesi çok daha kolay olur
Birden ultra lüks istediğim daireyi alamazdım ( eşin direk böyle düşünüyomuş senin - gezmek tozmak ta bi yere kadar - ilerde çoluk çocuk olacak ) , merdivenleri basamak basamak çıkmayı tercih ettim

2 yıllık evliyim
Ayda bin kira verseydim 24 binim başkasına gidecekti
Şimdi bari kendi daireme gidiyo
Tavsiye ederim

Haklı olduğunuz yönler var.
Maldivler filan deyince şöye bir düşündüm.
kim istemez ki.
Ancak hayat herkese bu kadar cömert davranmıyor ne yazık ki.
İnsanlar maddi güçleri orantısında hayallerine ulaşabiliyor.
Ben bir aile için evi temel ihtiyaç görüyorum.
50-60 yaşına kadar istediğin gibi rahat yaşa ,ondan sonra da başını sokacak bi evin olmasın.
Sizin şartlarınızı bilmiyorum,evlimisiniz,çocuk var mı,ev var mı.
Ben konu sahibinin gelirinin çok altında bir gelirle ayda 1500 tl kredi taksidi ödüyorum.
gerçekten de zorlanıyorum açıkcası.Ancak bir ev sahibi olabilmek adına pek çok şeyden feragat
ediyorum.
Etmeyebilir,rahat yaşayabilirdim gelirimin ölçüsünde.
ama eninde sonunda ,elime geçen gelirimin bir kısmını değerlendiremediğim için üzülürdüm.
Ev koleksiyonu yapanlar ayrı ama bir tane başını sokacak ev için çırpınanlar da yeri
geliyor hayatlarından feragat ediyorlar ne yazık ki.

Yok benim tavsiyelerim konu sahibine idi. Diğer insanların gelirleri konusunda bir fikrim yok tabi. Ben çok da haklı olduğumu söylemiyorum ama evim olsun diye bir çok şeyi ertelemek zor geliyor. Hiç ev almayayım da demiyorum ama 3-4 sene bekleyebilir gibi geliyor. Ayrıca evi olan ama onu kaybedeni de gördüm, yarınımız ne getirir bilinmez. Yukarda bir arkadaşın da dediği gibi eş ya da kendimiz Allah korusun felç olsa, ölse o zaman boğazımızdan kısa kısa yaşadıklarımızla kalırız ki 8000 gelirin bile olsa 3-4 bini krediye verince benzindir şudur budur giderin oluyor. Ve kısman gerekiyor. Tatil hariç bir kaç şeyden feragat etmen gerekebiliyor. Ben sadece hayatı değil ev almayı biraz erteleyebiliriz diyorum.

Kızlar ben kirada oturuyorum ayda 1000 lira veriyorum eşimde bnde mühendisiz aylık 8000 elimize geçiyor ama gelgelelim ev almaya ikna edemiyorum hep bir tartışma 1000 lira kira çok saçma değilmi çöpe atar gibi:((
Coktaaan ev almaniz gerekirdi hemde maasiniza gore cokta iyi bir ev alabilirsiniz esiniz neden ikna olmuyor maddiyata takilmiyordur heralde?? :31:

dünyada mekan ahirette iman demişler değilmi..başını sokacak bir ev olması çok önemli bence..

Uzun vadeli, küçük bi ev aldım. Yıllarca da ödeyecek olsam bi şekilde biter diye düşündüm
Ve ev senede nerdeyse 20bin zamlanan bişeyken çok mantıklı bi yatırım olarak görüyorum

Birden ultra lüks istediğim daireyi alamazdım ( eşin direk böyle düşünüyomuş senin - gezmek tozmak ta bi yere kadar - ilerde çoluk çocuk olacak ) , merdivenleri basamak basamak çıkmayı tercih ettim

2 yıllık evliyim
Tavsiye ederim

Aynen katiliyorum.

Biz 600TL kira odedik bir sene iki ay..

Simdi 300-500 uzerine ekleyip kendi evimiz icin oduyoruz..

Hayırlı olsun

Allah hayırlısı ile borçları bitirmenizi / bitirmemizi nasip etsin inşallah

Amiin insaAllah.
Ben calismiyorum malesef tek maasimiz var.
O yuzden ileride daha iyisini aliriz diye bi hayalim yok.
Ama cok sukur gordugum gibi bunu alamayanlarda var.
İnsaAllah sizde dediginiz gibi basamak basamak ilerlersiniz :)
İmkan varsa kullanmak gerek sonucta..

Amiin insaAllah.
Ben calismiyorum malesef tek maasimiz var.
O yuzden ileride daha iyisini aliriz diye bi hayalim yok.
Ama cok sukur gordugum gibi bunu alamayanlarda var.
İnsaAllah sizde dediginiz gibi basamak basamak ilerlersiniz :)
İmkan varsa kullanmak gerek sonucta..

Nasip kısmet
Belki sizin içinde başka fırsatlar çıkar birgün
En azından başlangıç yapmışsınız, ne güzel
Allah herkese nasip etsin

Çok teşekkür ederim
Hepimiz için herşey gönlümüzce olur umarım

Samtusum,
Eşine deki ;
Olsun küçük te olsa bi ev alalım
Lüksten vazgeçmek istemiyosan, orayı kiraya verir yine burda kalırız

İnan ev kadar güzel başka bi yatırım yok
Ben hiç ev alıp zararlı çıkanı görmedim
Altın dolar vs az bi miktar artsa da ev gibi sene de 20 bin koymuyo durduğu yerde

ne büyük derdiniz var yaa Allah kolaylık versin:26:
bana kalırsa buraya konu açacak bir derdiniz yok. 100 bin nakdiniz var. ikinizin de işi var, 8bin aylık geliriniz var. eee sorun ne? herkes ev sahibi doğmuyor. 2 yıl sonra ev sahibi olsanız ölmezsiniz. kiraya yazık demişsiniz de bırakın asgari ücretinin yarısını kiraya verenler düşünsün. bence düşük gelirlilerin çok fazla olduğu böyle bir platformda dediğiniz şey şımarıklık... ben 20-30 binle geçinemiyorum diyor muyum hiç :26::20:

2 yıllık evliyim
Tavsiye ederim

bnde elalemin evine 1000 lira vermek istemiyorum ama hem siteli havuzlu ev sahibi olmak istiyor hem de atak yapmıyor eşim aman ne acele var diyor başını sokacak bir evi olmalı insanın fazlasına gerek yok

bana kalırsa buraya konu açacak bir derdiniz yok. 100 bin nakdiniz var. ikinizin de işi var, 8bin aylık geliriniz var. eee sorun ne? herkes ev sahibi doğmuyor. 2 yıl sonra ev sahibi olsanız ölmezsiniz. kiraya yazık demişsiniz de bırakın asgari ücretinin yarısını kiraya verenler düşünsün. bence düşük gelirlilerin çok fazla olduğu böyle bir platformda dediğiniz şey şımarıklık... ben 20-30 binle geçinemiyorum diyor muyum hiç :26::20:

ben geçinemiyorum mu diyorum eşimle aramızdaki gerginlikten bahsediyorum bnm için dert hazmedemiyorsan cvp yazma

Sizde borçlusunuz sanırım :6:
Olsun, borç yiğidin kamçısı derler

canım çocuğunuz olunca daha çok dikkat etmeye çalışıyorsunuz..sıkıntı çekmeden bir şey sahibi olunmuyor maalesef..
en azından bizim gibiler için:27:

Samtusum,
Eşine deki ;
Olsun küçük te olsa bi ev alalım
Lüksten vazgeçmek istemiyosan, orayı kiraya verir yine burda kalırız

İnan ev kadar güzel başka bi yatırım yok
Ben hiç ev alıp zararlı çıkanı görmedim
Altın dolar vs az bi miktar artsa da ev gibi sene de 20 bin koymuyo durduğu yerde

çok mantıklı cnm tşk ederim:)

Bence durumu ajite etmeye gerek yok. Burda bir sürü bebek sahibi olamayan insan var o zaman kimse çocuğunun dertleriyle başlık açmasın misal. Ben burda rahatsız edici çok başlık gördüm. Okumadım takip etmedim oldu bitti. Balayı başlığında herkes kendi bütçesine göre bir şeyler söylüyor. Abant diyen de var Maldivler diyen de. Ama birinden biri birgün sizin üslubunuzla Maldivlere balayına gidenlere laf söylemiyor. Bu arkadaşın derdi de kendince dert. Eşini ikna edemediği bir mevzu. Sabahtan akşama kadar eltisini görümcesini eleştiren insanlara laf yok ama bu arkadaş hatalı.

Kim yıllarca canı gönülden kira da oturmak ister ki, üstelik ev alabilecek kadar gelirleri varken? Sizin yerinizde olmak isteyen ne çok insan vardır..:31:
İnsanlar çok düşük maaşlarla ev alabiliyorken siz şu aşama da ay da 1000 lirayı gerçekten çöpe atmış oluyorsunuz.
Mutlaka evinizi almalısınız..

Bnde böyle düşünüyorum:)

çocuklarına meyve almayanlar var ev kredisi ödediklerinden:31:

canım çocuğunuz olunca daha çok dikkat etmeye çalışıyorsunuz..sıkıntı çekmeden bir şey sahibi olunmuyor maalesef..
en azından bizim gibiler için:27:

Hemfikiriz zaten

çok mantıklı cnm tşk ederim:)

Rica ederim
100bin bi köşede dursa da yerinde sayacak
Ev peşinatı verirsiniz, bütçenizden ne kadarıyla taksit verebileceğinizi hesaplarsınız
Bi köşe de eviniz olur en azından

Beğenmiyosa oturmasın, kiraya versin
İlerde iyi ki diyeceğinize eminim
100 bin peşinatla gidiğiniz ev zamanla 150-200 edecek
O süre zarfında da illa birikim yapmış olur, ekleyip eşinizinde memnun olacağı bi eve geçmeniz mümkün -yetmezse yine kalanı taksit-

Ama hiç yatırım yokken sadece 100binle ultra lüks havuzlu ev olmaz, bi yerden başlamak lazım

Back
X