Sizce evlilik mutlu son mu ??

Konu başlığına baktım. Yarısına kadar geldim konunun. çok berbat bir duruma baglayacaksınız sandım...millet ne sorunlar yasiyor siz de goruyorsunuz.yani evlilik devamlı birlikte mıcmıc olmak değil ki.Biraz gerçekçi olmak lazım.

Erkeklerin hepsi aynı hangisi farklı ki evlenmeden kafanda çok farklı bir evlilik olur ama evlenince hersey değişiyor ben eşimle işim gereği hep bir aradayım başka türlü olsa hiç vakit geçiremeyecez belki de hayaller Paris gerçekler yat uyu kalk yemek iş güç çocuklar başka bir şey yok canım

Uyutmayın, dürtün, belli bi saatten önce yatmasına izin vermeyin.

12 saat nedir ya, yuh hakketen. Ömrün yarısını uyuyarak geçirecek, ot gibi... Hep böyleyse yorgun, uyumayı seviyor bir bahane değil. Ben de yarı bitkisel hayatta bir insanla ömürümü çürütmek istemezdim.

Açık açık konuşun, önce kontrolleri yapılsın, bir sağılık problemi yoksa uyku saatlerinizi beraber düzenleyin.

Çünkü evlenince eşlerini mutlu etme dertleri bitiyor da ondan böyle bu erkekler. Boşanmaya kalksanız mutlu olmadığınız için, bu da sorun mu der herkes, çok büyük tepki alırsınız. Buraya konu açtığınız için bile ‘bu da dert mi’ diyen var! Mutsuzluğunuz kabul görmez yani. Bunu bilen erkek sizi cepte görür. İsteklerinizi kulak arkası eder, gerekli özeni göstermez, çok dırdır etmeye başlarsanız ‘bir meşgalesi olsun da benle uğraşmasın’ düşüncesiyle çocuk yapmak ister...
Kendinizi önemseyin, önce ben deyin. Uykuya ihtiyacı varsa sıraya koyun bu durumu. Bir gece 12 saat uyusun, diğer gece oturun balkonda, kahve eşliğinde sohbet edin. Aksi takdirde mutlu olamadığınızı söyleyin. O uyurken de açın internetten bir film, patlamış mısır eşliğinde izleyin; kendi kendine vakit geçirmek de çok güzeldir!

Evlilik bir son değil aksine başlangıç. Ve şöyle bir gerçek var ki daha yolun çok başındasın.
Bunlar zamanla çözülür. Önce şu depresif halden kurtul. Biraz sabırlı ol ve bunalım takılmak yerine çözüm ara.

Terazi

İşi ile alakalı kesinlikle konuşmuyor ... Yasakmış yemin etmiş falan filan .. Ne iş yaptığını bile bilmiyorum .. Masa başı iş is diyo geçiyor ... İşi hakkında da konuşamıyoruz yani ..

ciks... sorun burda.
mutlusundur, seversin, beraber dahada mutlu olursun, evlenirsin.

mutlu olmak icin evlenilmez... mutlu oldugun icin evlenilir
Cumleyi yanlış kurmusum ... Çok mutluydum zaten .. Görüşemiyoruz ya .. Artık evlenip mutlu olmak istedim anlamında dedim... Kimse beni zorlamadi tabiki çok mutlu olduğum için evlendim

aaaaa bu kadar olur. bi an ben yazıyorum sandım. Ben çocuk olduktan sonra değişir, artık istesede uyuyamaz diye düşünüyordum ama bişey değişmedi. Adam yine aynı adam. Uyuzz. Gıcık oldum şimdi yazarken bile

ay bu boğalara özgü bişey mii benim eşimde boğa ve tıpkı böyle

Seda hanim Eşinizin hoslandigini şeylere biraz yönelik dikkat cekslin mesela , nebilim belki size sıkıcı gelebilir ama maç izleyin ligler baslicak yakinda oturun beraber izleyin mesela, nebilim evde dvd gecesi yapın bi gece korku bi gece aksiyon bi gece romantik bi film izleyin. . Oyun konsolu alın oyunlar oynayın. . Demem oki eşinizle vakit geçirmek için ortamı siz yaratın .. Demekki adam yemek içmek sohbet fazla sevmiyor ee arkadaslariylayken uyumuyorsa ozaman sizde dediklerimi bi uygulayın bakalım bide böyle nasil olucak ??

Bazı insanlar böyle. Cevreder uyarıcı varken uykuları gelmiyor (ilgilerini çeken programlar, arkadaslar gibi)ama diğer zamanlarda uyumak istiyor. Sizinle elbette vakit gecirmek istiyordur ama süreklilik arzeden şeyler uyaran olmaktan çıktığı için vücudu uyku istiyordur.
Çok takılmayın hem zaten çalışırken yoruluyordur bırakın dinlensin, haftasonu yapın aktivitelerinizi birlikte.
Not: Benim eşim de çok uykucu:):

Çevremde gördüğüm yaşayarak öğrendiğim şey evliliğin tamda yazınızda anlattığınız gibi birşey olduğu. Her akşam eşlerin birbiriyle sohbet ettiği, birlikte aktiviteler yaptığı evlilikler var mı bilmiyorum, varsa da çok şanslı olduklarını söyleyebilirim.

Anlaşılan o ki sizin eşinizde benimki gibi uykuyu çok seven biri. Uzandığı koltukta uyuya kaldığı gün haftanın en az yarısıdır, çoğu zaman uyandırırım, çok yorgun olduğunu düşündüğüm günler dokunmam sadece yatağa gelmesi için kaldırırım. Kahve yaparım balkonda içelim diye, tv başında içemiyormuyuz der :) Tabi bakışlarımla istediğimin bu olmadığını anlar ve tıpış tıpış balkonun yolunu tutar.

Çocuk olmadığı için dışarıda yapılacak aktivite gezme tozma konusunda olabildiğince özgürsünüz, bu avantajı bence lehinize kullanın ve maddi durumunuzda elveriyorsa bol bol gezin, birlikte anı biriktirin. Çocuğunuz olduktan sonra uzunca bir dönem dışarı çıkmak bir lüks olacak ve bugünleri arayacaksınız inanın. Ayrıca çocuk olduktan sonra sanmayın ki evdeki bu durum değişecek, benim eşimin binbir ısrarıyla çocuk sahibi olduk, adam hala koltuğunda uyuklar bir ben bir kızım başına gider dürteriz. Ayrıca bu durumda çocuğun sorumluluğunu tek başına üstlenmekten kaynaklı sinirleri de bozuluyor insanın. Yani adamla birşey paylaşamıyoruz demek yerine, sanki tek başıma yaptım çocuğu, adamın rahatlığına bak diyeceksiniz. Demem o ki çoçuğunuzun olmamasına bağlamayın evliliğinizin bu durumunu.

Son olarak biz bu aralar kızım uyuduktan sonra internetten dizi izliyoruz birlikte. Hem kimse uyuklamıyor, hem de aynı şeyle ilgilenmiş oluyoruz, size de öneririm.

Hayatımızdaki her şeye fazla anlam yükleyip dolasıyla da fazla beklenti içinde oluyoruz bence. Evlilik mutlu da olabilir mutsuz da. Ama mutluluk (eğer 2. ve 3. kişilerden oluşan direkt bir etki yoksa) kişinin kendisiyle olan bir mesele... Uyku konusunda da her bünyenin uyku kalitesi farklı o nedenle uyku süresi de farklıdır. Ben uykuya çok hassas değilim ama eşim tam tersi mesela, ben gece uyumayı sevmem bıraksan baykuş gibi otururum. Ama eşimin daha düzenli bir uyku alışkanlığı var, aslında iyi olan da onunki. Ben az uyuduğumda çok etkilenmem ama o çok etkileniyor falan filan. Söylemek istediğim evlenince alice harikalar diyarına geçilmiyor :) Şanslıysanız mutlu olabileceğiniz potansiyellerin olduğu bir dünyaya geçiyorsunuz sadece bu potansiyelleri fark etmek de yine size düşüyor.

Ben onunla karı koca olmanın yanı sıra çok iyi anlaşan arkadaşlar gibi olmak istiyorum .. Kahvemizi alalım çıkalım balkona saatlerce sohbet edelim isterdim .. Yani öyle hayal ederdim...
evlenmeden önce nasıldınız peki?

yani tamam, sevgiliyken birbirinizi çok sevdiğinizi söylemişsiniz ama sevgi her zaman muhabbet getirmiyor. belki kişilik özelliği, belki kimyanın o konuda tam tutmaması, belki de başka bir şey. bazı ilişkiler böyle sessiz sakin oluyor.

arkadaşımın bir ilişkisi vardı, pek mutluydular. birbirlerini de seviyorlardı. ama 1,5 senenin sonunda "artık paylaşacak bir şeyimiz, konuşacak bir konumuz kalmadı" diyerek ayrıldılar.

sizde de bu olabilir. eğer sevgiliyken fazla ilerlemeyen bir muhabbetiniz varsa, 3 günü art arda beraber geçirdiğinizde artık bunalıyorduysanız şimdi bir anda en yakın arkadaş olmayı beklemek biraz hayalperest olacaktır :/

uyku konusunda da diyeceğim bir şey yok. açıkçası biz uykuya bu kadar düşkün insanlar olmadığımız için anlamıyoruz :) benim de öyle bir sevgilim vardı, gerçekten kötü hissederdim. ama bu adamın elinde olan bir durum değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…