Sizce Garip Bir Durum Mu?

Gördüklerinde biraz lekeli olduğu için anlaşılıyor ben de saklama gereği duymadım aslında. Ama saça sapan söylemler de sinirimi bozuyor artık.
Kim bunlar

Alıp temizletip koyun kenara

Kim biliyorsa biliyor susturun geçin

Sanki yeni olunca ne değişiyor giyeceğin süre belirli

Kendim gibi birini görmek mutlu etti beni şu an. Yakın zamanda kuzenlerimde evlenecek. Gelinlik seçerken vs danıştık birbirimize fikir sorduk falan, 2.el aldığımı duyduklarında ayıplayacaklardı neredeyse :)) Ben de çok uyguna aldım :))
Yakın bir tanıdığım 7bine gelinlik aldı borçla şimdi kiralarını ödemekte zorlanıyorlar. Çok saçma. Bu bir kez olacak kafasını anlamıyorum bir kez evlilik yaşayacağı ne malum bir şekil bahane işte 🤩 biz en iyisini yapıyoruz

Açıkçası lekeli gelinlik de tercihim olmazdı, düğün bu sonuçta. He evet herkesin bütçesine, tarzına göre bu işler ama kendi çocuğumun de lekeli ikinci el gelinlik giymesi içime dokunurdu ve karışırdim.

Merhaba herkese,

Fikirlerinizi merak ettiğim bir konu var. Yakın zamanda nikahım var. Nişanlımla her şeyi ortak aldık. Evimize ne aldıysak yarı yarıya böldük. Öyle ödedik bana böylesi daha mantıklı geldi hep çünkü. Aileler alıyorsa karışırlar, kendilerinde karışmaya hak görürler diye düşündüm. Zaten bdv'de gördüğümüz kadarıyla genelde öyle oluyor.
Buraya kadar bir sorun yok. Ben düğün yapmayacağım, zaten bana göre değildi ama pandemi de bahanemiz oldu diyelim :)) Gelinliği damat alıyormuş vs gibi şeyleri hiç dinlemedim. Dediğim gibi bana öyle şeyler saçma geliyor. Kendim aldım. Ama bir uygulama üzerinden 2.el almayı tercih ettim zaten 1 saat giyeceğim diye. Fotoğraf çekimi için yine bir uygulama üzerinden 2.el tercih ettim. Nedense 2.el aldığımı duyanlar bir garipsiyor. Yok neden ben almışım zaten damadın alması gerekiyormuş, 2.el neden almışım. Yaptığımın mantıklı olduğunu düşünüyorum ama sizin de fikirlerinizi merak ettim açıkçası.
Gelinlik soz konusu ise Duygusal baglamda kararsiz olmakla birlikte maddi olarak cok rasyonel ve yerinde buldum.
Eve alinan esyanin yariya bolunmesi ve soz hakkinin ailelere tasmyacak sekilde muhurlenmesi bence cok yerinde.Muhtemelen bende boyle yaparim.Aileler isin icine girdigi zaman iliskiler dahada yipranabiliyor.Yani ben annemin kizima su kadar altin yapin yada bunlari alin demesinden hic hosnut kalmam.Zaten konustumda
Ben okeyim bu tavira,gelinlik icin muallak bir duygu seli yasasamda geri kalan kisimlar cok okeyim yani..

Biz 0 km gelinlik aldık noldu, dolap tepesi bekliyor yıllardır.
Benimki de düğün sonrası topaç edildi dolap üstünde
Katlamaya bile gerek duymadım 😂

Konu sahibi istediğiniz gibi yapın
İnsanlara o kadar bilgi vermeyin zaten
Boşveriin
Zaten kararlarınız geleneklere aykırı olduğu için bildikleri sürece eleştirirler
Hoş geleneklere uygun olsa da eleştirirler 😬

düğün evliliğin duyurucusu ama ikisi çok başka şeyler halin geldi, adetti modaydı derken.
düğün "masallar" gibi olunca kendileri de sonsuza dek mutlu yaşayacaklarını sanıp sonra hayal kırıklığı yaşayan ne çok insan var. içinize sinen şey iyidir zaten bence de çok mantıklı davranmışsınız. Allah mesut etsin.

Bir kez evleniyoruz zihniyeti ile borçla gelinlik alanlar genelde boşanıyor, 1saat giyeceğim gelinliğin parası ile Paris’e tatile giderim ben bir hafta sonu.
Türkiyede yaşamıyorsunuz sanırım
Gelinlik parasıyla Parise gidiliyor mu ya 😂

Parası ucuz olanın değeri çok olurmuş. Doğru yoldasın...🤗

Gelinlik soz konusu ise Duygusal baglamda kararsiz olmakla birlikte maddi olarak cok rasyonel ve yerinde buldum.
Eve alinan esyanin yariya bolunmesi ve soz hakkinin ailelere tasmyacak sekilde muhurlenmesi bence cok yerinde.Muhtemelen bende boyle yaparim.Aileler isin icine girdigi zaman iliskiler dahada yipranabiliyor.Yani ben annemin kizima su kadar altin yapin yada bunlari alin demesinden hic hosnut kalmam.Zaten konustumda
Ben okeyim bu tavira,gelinlik icin muallak bir duygu seli yasasamda geri kalan kisimlar cok okeyim yani..
Sanırım genelde çevremde de gelinlik için kararsız kalıyorlar ve o yüzden garip geliyor bu durum.

Çok klişe ama önemli olan onunla evlendiğiniz gün hissedeceğiniz mutluluk.Nişanlınızla mutlu olduğunuz sürece hiçbir şeyiniz olmasa ne olur ?
Şatafatlı düğünler yapıp pahalı gelinlikler alıp evliliklerinde mutsuz olan çok çift var.Sizin evliliğiniz daim olsun,aranız hep iyi olsun yeter.Böyle şeylere takılmak gerçekten gereksiz,hadi siz heves edersiniz içerlersiniz anlarım da insanları ilgilendiren bir durum yok.Boşverin gitsin.
Ay hiç de sevmem zaten damat tarafı şunu alır gelin tarafı şunu yapar muhabbetini.Kim gücü neye yetiyorsa ortaya bir şeyler koyar.Herkesin maddi gücü de bir değil ki.

Çok klişe ama önemli olan onunla evlendiğiniz gün hissedeceğiniz mutluluk.Nişanlınızla mutlu olduğunuz sürece hiçbir şeyiniz olmasa ne olur ?
Şatafatlı düğünler yapıp pahalı gelinlikler alıp evliliklerinde mutsuz olan çok çift var.Sizin evliliğiniz daim olsun,aranız hep iyi olsun yeter.Böyle şeylere takılmak gerçekten gereksiz,hadi siz heves edersiniz içerlersiniz anlarım da insanları ilgilendiren bir durum yok.Boşverin gitsin.
Ay hiç de sevmem zaten damat tarafı şunu alır gelin tarafı şunu yapar muhabbetini.Kim gücü neye yetiyorsa ortaya bir şeyler koyar.Herkesin maddi gücü de bir değil ki.
Kendim gibi birilerini görmek mutlu etti beni. Çoğu kişi tarafından garip karşılanınca moralim bozulmuştu ister istemez.

Ben tercih etmezdim ama yapana da neden yaptin diye kizmazdim.
Onemli olan mutluluktur yani, bunu bir fedakarlik olarak degil de gercekten icinize sinerek oyle istediginiz icin yapiyorsaniz ve ilerde sorun etmeyecekseniz sorun yoktur.

Ben tercih etmezdim ama yapana da neden yaptin diye kizmazdim.
Onemli olan mutluluktur yani, bunu bir fedakarlik olarak degil de gercekten icinize sinerek oyle istediginiz icin yapiyorsaniz ve ilerde sorun etmeyecekseniz sorun yoktur.
Neden tercih etmezdiniz acaba? Bir nedeni var mı, merak ettiğimden soruyorum yanlış anlamayın lütfen.

Yani 2.gelinlik de yepyenidir eminim sadece 1 kez giyiliyor .. Beyaz kıyafetler bekleyince leke oluşturabiliyor, kuru temizlemeci halleder. Sadece 1 kez giyip köseye atacağın bir şeye dünyanın parasını vermemek gayet akıllıca. Mutluluklar dilerim :halay:

Merhaba herkese,

Fikirlerinizi merak ettiğim bir konu var. Yakın zamanda nikahım var. Nişanlımla her şeyi ortak aldık. Evimize ne aldıysak yarı yarıya böldük. Öyle ödedik bana böylesi daha mantıklı geldi hep çünkü. Aileler alıyorsa karışırlar, kendilerinde karışmaya hak görürler diye düşündüm. Zaten bdv'de gördüğümüz kadarıyla genelde öyle oluyor.
Buraya kadar bir sorun yok. Ben düğün yapmayacağım, zaten bana göre değildi ama pandemi de bahanemiz oldu diyelim :)) Gelinliği damat alıyormuş vs gibi şeyleri hiç dinlemedim. Dediğim gibi bana öyle şeyler saçma geliyor. Kendim aldım. Ama bir uygulama üzerinden 2.el almayı tercih ettim zaten 1 saat giyeceğim diye. Fotoğraf çekimi için yine bir uygulama üzerinden 2.el tercih ettim. Nedense 2.el aldığımı duyanlar bir garipsiyor. Yok neden ben almışım zaten damadın alması gerekiyormuş, 2.el neden almışım. Yaptığımın mantıklı olduğunu düşünüyorum ama sizin de fikirlerinizi merak ettim açıkçası.
Valla ben de hep aynı şeyleri düşünüyordum aman masraf olmasın filan ama yaşadıklarımdan sonra biraz acımamak lazımmış diye düşünmeye başladım. Sen taviz vermeye başlayınca karşı tarafın verdiği değerde de bir azalma oluyor sanki. İnşallah sizde tam tersi olur hayırlı olsun.🤲🏻

Valla ben de hep aynı şeyleri düşünüyordum aman masraf olmasın filan ama yaşadıklarımdan sonra biraz acımamak lazımmış diye düşünmeye başladım. Sen taviz vermeye başlayınca karşı tarafın verdiği değerde de bir azalma oluyor sanki. İnşallah sizde tam tersi olur hayırlı olsun.🤲🏻
Yani aslında taviz vermek değil de ben kendime yakıştıramam zaten başkasından bir şey istemeyi, beklemeyi vs. O yüzden kendim halletmek her zaman daha kolayıma geldi. Karşımızdaki insan çok önemli tabiki.

Back
X