Sizce Garip Bir Durum Mu?

Merhaba herkese,

Fikirlerinizi merak ettiğim bir konu var. Yakın zamanda nikahım var. Nişanlımla her şeyi ortak aldık. Evimize ne aldıysak yarı yarıya böldük. Öyle ödedik bana böylesi daha mantıklı geldi hep çünkü. Aileler alıyorsa karışırlar, kendilerinde karışmaya hak görürler diye düşündüm. Zaten bdv'de gördüğümüz kadarıyla genelde öyle oluyor.
Buraya kadar bir sorun yok. Ben düğün yapmayacağım, zaten bana göre değildi ama pandemi de bahanemiz oldu diyelim :)) Gelinliği damat alıyormuş vs gibi şeyleri hiç dinlemedim. Dediğim gibi bana öyle şeyler saçma geliyor. Kendim aldım. Ama bir uygulama üzerinden 2.el almayı tercih ettim zaten 1 saat giyeceğim diye. Fotoğraf çekimi için yine bir uygulama üzerinden 2.el tercih ettim. Nedense 2.el aldığımı duyanlar bir garipsiyor. Yok neden ben almışım zaten damadın alması gerekiyormuş, 2.el neden almışım. Yaptığımın mantıklı olduğunu düşünüyorum ama sizin de fikirlerinizi merak ettim açıkçası.
Yani bende çoğu şeyi kendim yaptım ama benim eşimin durumu hiç yoktu..yani yapabilecek durumdaysa o yapsın yoksa siz de yapabilirsiniz bence

insanların ne düşündüğüne gayriahlaki şeyler dışında çok önem verirsek hayat boyu mutlu olamayız ki.hırsız mı dolandırıcı mı neyden çekinecek?insanlar kim ki bana karışacak demeliyiz artık.
Keşke dediğinizi tamamıyla yapabilseydik işte konu sahibi de yapamamış burda yazıyor. Ben zaten insanların ne düşündüğü çok önemlidir demedim. Ama farkında olmadan içimize dert ediyoruz maalesef.

İkimizde çalıştığımız için her şeyi ortak almak daha mantıklı geldi bize.
Birebir her şeyin ortak olmasına gerek yok bikaç şeyi o fazladab yapsın yani bence biraz torun ki kiymet bilsin her şeyi yüklemek strese sokmak germek elbette yanlış ama ohh rahat rahat evlendim rahatlığına girmesi de yanlış bence erkek milletinin bunu yarısından fazla şeyi kendim yapmış biri olarak söylüyorum

Birebir her şeyin ortak olmasına gerek yok bikaç şeyi o fazladab yapsın yani bence biraz torun ki kiymet bilsin her şeyi yüklemek strese sokmak germek elbette yanlış ama ohh rahat rahat evlendim rahatlığına girmesi de yanlış bence erkek milletinin bunu yarısından fazla şeyi kendim yapmış biri olarak söylüyorum
Bıçak gibi ortadan ikiye bölemiyoruz tabiki :KK48: ama aldığımız şeyleri maddi olarak ortaklaşa ödüyoruz. Yoksa benim ayrı nişanlımın ayrı aldığı şeyler var. Erkektir fazla ödesin, sorumluluk alsın gibi düşünceler bana göre değil pek. Evlenmek için erkek-kadın ayırımı olmaksızın herkesin eşit çabalaması gerektiğine inandım hep. Ama tabiki sorumluluk alıp alamayacağını görmek için başka bir tavır da takınabilirdim.

İçinize nasıl sinecekse öyle yapın. Siz yaptığınız seçimden memnunsanız kimseye laf düşmez.
"Şunu erkek alır, bunu kadın alır" olayını da anlamıyorum ben. Yarın evlenince aynı eve gireceğiz. Birimizden birinin cebinden çıkan para ikimizden de çıkmış oluyor aslında.
O yüzden başkalarına kulak asmayın. Size mantıklı gelen neyse onu yapın.

İstemenin olmamasına şaşırdım diğerlerinin olmaması normal t😊
Aileleri bir restorantta tanıştırdık. Sonra eşimle gidip yüzük seçtik ve takmaya başladık. Ben bu konuyu en başından eşimle konuştum çünkü o tip olaylar stres kaynağı bence. Ben rahat insanım, eşimde öyle. Neden gerilelim dedik. Ailelere anlattık. Biraz garip karşıladılar ama hiç zorlamadılar sağ olsunlar. Yoksa o stresle eşimden bile ayrılabilirdim. Hele o nişan bohçası falan...eyvahlar olsun yani.

Aileleri bir restorantta tanıştırdık. Sonra eşimle gidip yüzük seçtik ve takmaya başladık. Ben bu konuyu en başından eşimle konuştum çünkü o tip olaylar stres kaynağı bence. Ben rahat insanım, eşimde öyle. Neden gerilelim dedik. Ailelere anlattık. Biraz garip karşıladılar ama hiç zorlamadılar sağ olsunlar. Yoksa o stresle eşimden bile ayrılabilirdim. Hele o nişan bohçası falan...eyvahlar olsun yani.
Ay deme deme sinirim tepeme cikiyor annemin babamın nişan bohçası konusundaki ısrarını hatirladikca

😂😂 Yapan yapsın tabii de...Ben niye ihtiyacmı kv ye aldırayım🤷🏼‍♀️ Bir de o düğün alışverişi denen şey 🤦‍♀️Donumu niye kv seçiyor yahu???
Kız tarafının bohça istemesi üzerinden yorumlayacak olursam Bunu bı halt sanıyorlar ucuz gelin olmak kavramı filan var inanabiliyomusun 🤷 zahmete sokarsak değerli olurmusuzmusmus.
Hadi oradan diyeceksin de anne baba işte
Dgun alışverişi kavramını bilmiyorum bak
Bizde oyle bsey yok

Bunu bı halt sanıyorlar ucuz gelin olmak kavramı filan var inanabiliyomusun 🤷 zahmete sokarsak değerli olurmusuzmusmus.
Hadi oradan diyeceksin de anne baba işte
Dgun alışverişi kavramını bilmiyorum bak
Bizde oyle bsey yok
İşte o zaman da aile her şeye karışma hakkını kendinde buluyor. Varsın ucuz gelin olayım ama kimse bana karışmasın, karışamasın. Bir de ben 29 yaşında evlendim. İşim de vardı. Bunların üstüne şunu yapın, bunu yapın desem ayıptı. 18 yaşında falan evlensem hadi işim gücüm yok deyip, destek isteyebilirdim de 7 senedir iyi bir işte çalışırken ve iyi kazanırken bir şeyler isteseydim çok garip olurdu bence.

İşte o zaman da aile her şeye karışma hakkını kendinde buluyor. Varsın ucuz gelin olayım ama kimse bana karışmasın, karışamasın. Bir de ben 29 yaşında evlendim. İşim de vardı. Bunların üstüne şunu yapın, bunu yapın desem ayıptı. 18 yaşında falan evlensem hadi işim gücüm yok deyip, destek isteyebilirdim de 7 senedir iyi bir işte çalışırken ve iyi kazanırken bir şeyler isteseydim çok garip olurdu bence.
Kız ailesi olarak da erkek ailesi olarak da dünyayı degistirirsek bizler değiştiririz bı 30 sene sonra 🤷başka bişey diyemiyorum
Hiç sevmediğim adetler

Ay kendim gibi olanları gördükçe nasıl seviniyorum. Bohça falan asla işim olmadı o tarz şeylerle. Hep beraber gidip alışveriş bana göre değil zaten. Birde eşyaları kurdeleleyip götürüyorlarmış yeni eve. Ben direkt kutuya koyup bantlayıp götürdüm. İşim gücüm yok bir de bohça gibi süsleyecek, kurdeleye saracak halim yoktu zaten :KK48: her yaptığım yani yapmadığım şey için garip karşıladılar beni de.

Ay kendim gibi olanları gördükçe nasıl seviniyorum. Bohça falan asla işim olmadı o tarz şeylerle. Hep beraber gidip alışveriş bana göre değil zaten. Birde eşyaları kurdeleleyip götürüyorlarmış yeni eve. Ben direkt kutuya koyup bantlayıp götürdüm. İşim gücüm yok bir de bohça gibi süsleyecek, kurdeleye saracak halim yoktu zaten :KK48: her yaptığım yani yapmadığım şey için garip karşıladılar beni de.
Ben de öyle yaptım. 😂Eşyaları kolilediğim gibi attım eve.

Merhaba herkese,

Fikirlerinizi merak ettiğim bir konu var. Yakın zamanda nikahım var. Nişanlımla her şeyi ortak aldık. Evimize ne aldıysak yarı yarıya böldük. Öyle ödedik bana böylesi daha mantıklı geldi hep çünkü. Aileler alıyorsa karışırlar, kendilerinde karışmaya hak görürler diye düşündüm. Zaten bdv'de gördüğümüz kadarıyla genelde öyle oluyor.
Buraya kadar bir sorun yok. Ben düğün yapmayacağım, zaten bana göre değildi ama pandemi de bahanemiz oldu diyelim :)) Gelinliği damat alıyormuş vs gibi şeyleri hiç dinlemedim. Dediğim gibi bana öyle şeyler saçma geliyor. Kendim aldım. Ama bir uygulama üzerinden 2.el almayı tercih ettim zaten 1 saat giyeceğim diye. Fotoğraf çekimi için yine bir uygulama üzerinden 2.el tercih ettim. Nedense 2.el aldığımı duyanlar bir garipsiyor. Yok neden ben almışım zaten damadın alması gerekiyormuş, 2.el neden almışım. Yaptığımın mantıklı olduğunu düşünüyorum ama sizin de fikirlerinizi merak ettim açıkçası.
Yaptığınız ve düşündüğünüz her şey o kadar güzel ki ❤️ Boşverin siz insanları onlar her koşulda konuşacak bir şey buluyorlar onların derdi konuşmak. Size bir ömür mutluluklar diliyorum 💐🌈❤️🎈

Back
X