Bence çok mantıklı
Yaklaşık iki yıllık evliyim. Ne nişan alışverişi ne düğün alışverişi yaptım. Nişanda önce görümcem aradı ne zaman gelelim seni alışverişe çıkarmak için gelmemiz lazım dedi. Gelmek istiyorsanız tabi ki buyurun ama hiç alışveriş için yorulmayın dedim.
Nişan elbisemi internet ten çok cüzi bir fiyata kendim aldım. Nişandaki ikramlıkları magnetleri süslemeleri herşeyi kendim aldım sadece benim yüzüğümü nişanlım aldı onunkinide ben kuaföre gitmedim nişan evdeydi gerek duymadım.
Düğünde kendi memleketimde düğün kına birlikte yaptım düğün salonunu babam tutup kaporayı vermişti geri kalanını düğünden sonra verecekti nişanlım düğün günü ödemiş birgün sonra ödeme yapmaya gidince öğrendi babam. Gelinliği kiraladım nişanlım yanımdaydı o ödedi Kuaförde işim bittiğinde nişanlım henüz gelmemişti kuaför paramı kendim ödedim hatta yanımda iki kız kardeşim görümcem ve eltimde vardı onlarınkinide ödedim orada durup adamın gelip para ödesin diye mi bekleyeyim. Düğün öncesi eşimden ne takı ne ev ne eşya istedim sadece dış çekim yapmak istedim albümüm çok güzel olsun istedim o da gücünün yettiği kadarıyla en iyisini yaptırdı . Evlenince benim bekar evine yerleştik hala da o evdeyiz o eşyaları kullanıyoruz. İyi ki
Mavişimle evlenmişsin ve iyi ki maddi şeyler için hem kendimi hem eşimi zora sokmamışım hiç pişman değilim düğünden 3 - 4 bin gibi cüzi bir borçla çıktım ki bu borç da balayında biraz fazla gezince yaptığımız kredi kartı borcuydu ödedik gitti
Ben bunları yaparken beni de eleştirenler oldu mesela iş arkadaşlarım yeni gelin bekar evinde mi oturur dedi
Amcamın Eşi görümceme nişan alışverişi istemiyorum dediğimde anneme "bu ne böyle sizde çok pasifsiniz, gören de dul kadın evlendiriyorsunuz sanacak" demiş benden bir ay önce amcamın kızı evlendi yengem kuzenim nişanlısı anne babası görümcesi eniştesi kabile gibi düğün alışverişine gittiler ve bir yığın gereksiz şey ve birbirine iç çamaşırı aldılar ve bu bana çok iğrenç gelmişti hala da aynı fikirdeyim
Yengemin dediklerini de hiç umursamadım bile

Offf çok uzun anlattım ama nişanlını seviyorsan milletin ne dediğini umursama bile elin ne dediğinin sen onlara el dediğin müddetçe bir önemi yok.
Hayat bazen karşına öyle dertler çıkarıyor ki zamanla bunları dert bile saymıyorsun. Mutluluklar dilerim.