sizce hakli miyim

Bende iste oyle bir kafa yapisi yok oyle anlasilmak da istemem.elimden alir diye de dusunmedim ama uygun bulmadim ne bileyim
İste normalde kiskanc biri degilim oyle soyledi gecti sormadim bile evli mi bekar mi genc mi niye getirdin gibi.ama videoyu izleyince kiskanclik geldi ya bana bir :) ustune bunu duyunca onemsedim.sonra dusundum aslinda gereksiz bir birakma olmus diye.bir daha tekrar etmemesini istedim bir de cok anlayissiz dedikodu cikaracak bir muhit
sagolun ben de oyle dusunuyorum mesela konu kapandi bile aramizda.haksiz bir tepki mi verdim kj diye de dusundum .burdaki cevaplara bakinca etkileniyorum haksizsin diyenlerden ama yine de hakli gibi goruyorum kendimi :)

Konu on sayfa olmuş okuyamadım ama haksızsınız bence.
Aynı okulda çalıştığı birine yarsım etmiş, ne var ki bunda. Benim kardeşim öğretmen, onun çevresindr çok var bu şekilde birlikte gidip gelen, atama usülü olduğu için çoğu kişinin evi ve okulu öok aykırı yerlerde oluyor, o yüZden arabası ile gelen diğer arkadaşlarına yardımcı olmak için veya benzin parasını paylaşaral birlikte gidip geliyorlar.

kendi adıma konuşuyorum. motorsiklet çok sevdiğim bir araçtır -avrupada yaşarken iş arkadaşlarmdan bisikletle motorsikletle gelen tonla vardı. Çevreci, pratik, çok güzel ve yaygın.
Ama türkiye için bu çok geçerli bir önerme değil, eşimin motorsikleti olacağını pek sanmıyorum -evli değilim. Burada motorsiklet daha bi serseri işi veya kurye işi görülüyor ve trafikte hiç saygı görmüyorlar vs vs. O sebeple motorsiklet tr şartları için zaten önyargı içeren bir araç. Kamyon gibi. Hepimiz arkadaşlarımız araçlarına binmişizdir ama kolay kolay kimsenin kamyonuna binemeyiz
Diyelim ki motoru var. Diyelim gece vakti bir kadın iş arkadaşını evine bırakması gerekti. Ben hemen kötü düşünüp ooo sarılacaklar motorsiklette oooo seks gibi şeyler düşünmem. Kaç tane erkek arkadaş (sevgili değil) beni evime bırakmıştır (bırak asla demediğim halde, hiç şımarık değilimdir) ve kaç kişi ben kapıdan girene kadar beklemiştir. GÜVENLİK burada kilit kelime. Kıza taksi çağırsa taksi şoförüne güvenilmeyen bir ülkede yaşıyoruz. Ne yapsın, ortada mı koysun?
Ama elbette bu rutin bir şey olursa, sürekli iş arkadaşlarıyla "gereksiz" bir samimiyeti olursa, vs. Bunlar normal olmaz zira karşıdaki kadının da düşünmesi lazım "ya ben her gidiş gelişte sürekli birine rica mı edecem, bir çıkar yol bulayım buna" demesi lazım. İşte benim insanlardan beklediğim "basiret/ferasat" budur. Kadını erkeği yok bunun. Senelerdir çalışıyorum, işe kimse bırakıp almıyor zira başımın çaresine bakıyorum ama insanlık hali işim bir gece bırakılmamı gerektirebilir de. Yahut aynı yolu gidip geleceğim birine benzin parana ortak olayım birlikte gidelim diyebilirim, oluru var bence böyle şeylerin.
Gel gelelim iş ortamı herkesin aynı da değildir bu gereksiz dediğim mefhum o kadar su götüren bir hamur ki... Acil serviste 60 saat nöbet tutan adam, iş arkadaşını çıplak bile görse bakmaz bile, moda sektöründe çalışan adam yine öyle, bazı sektörlerde insanlar birlikte gezer birliktedir sürekli vb. ama resmi bir kurumda 3 dakika başbaşa olmaları fitne sebebi olur.

Esim her gun iki is arkadasini ise goturup getiriyor, ne orgyler donuyordur o arabada
Yapmayin yahu, kizin arabayi kenara cekip esinize tecavuz edecek hali yok ya, esinize guvenmiyorsaniz o apayri bir konu zaten, bosanin esinizde o potansiyel varsa.

Okuduklarıma inanamayarak bakıyorum şu an ekrana. Bizler de birilerinin iş arkadaşlarıyız. Öyle tepkiler gelmiş ki zannedersin tüm çalışan kadınlar müsait. Hay Allahım ya ne var bunda. Kadın evli olsa bu sefer de "kocası olan bir kadın nasıl yalnız bir adamın arabasına biner" olacaktı. Ya da kadın evli olunca sahibi oluyor da bekarken serseri mayın mı? Benim de aracım yok. Çalıştığım okul da merkeze 20 dakika kadar bir mesafede. Otobüs beklerken mesai arkadaşlarım yanımda durup alıyorlar bazen ne oluyor, evliliklerini mi tehdit ediyorum? Şu konuyu okuyana kadar bir an olsun aklıma geldiyse ne olayım? Eşim de iş arkadaşlarını "evli veya bekar fark etmeden" gidecekleri yerlere bırakıyor sıklıkla. Biz çok genişmişiz herhalde. Yuh diyorum.

Setenay bence BDV'de sık takıldın bu aralar, ondan :)
Kendin de demişsin ben öyle bir kadın değilim diye
Boşuna buralara bakarak kendini doldurma derim.
Akıllı bir kadınsın, güzel bir evliliğin var.
Çok rahat çekip çevirirsin o adamı diye düşünüyorum :)
Tatlı bir kıskançlık hissi oluşması normaldir, onda sorun yok

Bir de ben geniş olmaktan mutluyum
Karşı cinsi potansiyelden ziyade arkadaş olarak görebiliyorum
Eğer eşim/sevgilim de öyle görebiliyorsa ne mutlu
Bir kadına sadece flört edilecek/sevişilecek bir obje gibi bakmıyorsa
Onunla arkadaş olmayı başarabiliyorsa daha çok güvenirim

Evet oyle birlikte gelip giden var hatta ben esime demistim tek gitme birileriyle ortak ol diye .onu derken de suna mi desek buna mi desek diye dusunduk bayan da vardi erkek de.ama bu durum farkki diye dusundum ben bilemiyorum

Evet oyle birlikte gelip giden var hatta ben esime demistim tek gitme birileriyle ortak ol diye .onu derken de suna mi desek buna mi desek diye dusunduk bayan da vardi erkek de.ama bu durum farkki diye dusundum ben bilemiyorum

Araları okuyamadım dediğim gibi, bu arkadaştan hoşlanmamanızı gerektirecek bir durum oluştuysa haklısınızdır.
Ama bazı yorumlarda rastladığım kadının bekar oluşu veya kendi teklif edişi ise bu sebepler bence abartmışsınız.

Ha ha guldurdun beni oyle mi oldu acaba :) evet esimin bayan arkadaslari vardir hatta ne hikmetse hep okuldaki bayanlar esimi pek bir severler.benimle ilk tanisanlar da valla sizi merak ettik.x beyin esi nasil acaba diye falan derler.bu da hosuma gider niye esim sevilmeyen insan olsun ki.ama bana ters gelen birseye cabuk kafayi takiyorum illa o duzeltilecek .onu hirs yaptim biraz da.kisaknclikla karisik :)

Yani soru sorduğun kadınların çoğu eşim kuzeniyle dans edemez, kardeşini öpemez falan diyen kadınlar farkındaysan
Hahahahah o inadı, hırsı iyi bilirim ben de bir çerkez kadınıyım
Mesela daha iyi bilirsin bizde hele hiç ayıp değildir kadın ve erkeğin arkadaş olması, çünkü kimse zaten birbirine kötü bakmaz
Ama törpülemek lazım biraz bu yönü çünkü halihazırda güven veren bir eş ve mutlu bir evlilik görüyorum ben :)

Ben de sinir olurdum ama bu haklı olduğumuz anlamına gelmez.

Ben de bir erkek öğretmenden pekala rica edebililirim yolunun üstüyse beni de bırakmasını. Bu onda gözüm olduğu anlamına mı geliyor yani?

Belli ki eşiniz orada senelerdir öğretmen. Kız ne kötülük geleceğini düşünecek de arabaya binmeyecek? Kızda da eşinizde de problem yok. Problemli olan bizim kötü zihinlerimiz.

evet ya yani burda mesela boyle yazinca ben sanki kadin erkek iliskilerinden anlamayan bir tip gibi de anlasiliyorum ya ona da rahatsiz oldum.dedigin gibi biz cerkesler kadar bu konuda anlayisli ve gercekten cinsiyet ayrimi yapmadan iletisim kurabilen bir topluluk dusunemiyorum.esim de bizi okadar iyi tanidi ki artik cok faklidusunuyor her konuda.dedigin gibi mutluyum allaha sukur bunlar buyuk dertler degil tabi

İnşallah bidaha olmaz, çok sinir bozucu bir durum haklısınız ama arada sırada malesef insan bu tür durumlara maruz kalabliyor.1 defalığına olduysa kızmayın eşinize. Bende bekarım geçenlerde bizim iş yerinden bi abi çarsıya kadar iniyormuş atla seni de bırakayım dedi bende abi gözüyle bakıyorum sağol abi çok iyi olur dedim dolmuşla uğrasmıyayım diye ama arka koltuğa oturdum tabiki de neyse çarsıya geldik ben arabadan indim eşi bindi ama yedi beni gözleriyle. Çok utandım afedersiniz ayıp bişey yapmışım gibi baktı sanki :) Bidaha mı tövbeeee

Valla bence o sıkıyönetime tabi olanlar daha çok aldatıyor. Kendine güvendiğini bilen adam o güveni sarsmamak için daha dikkatli oluyor sanki.
Ya da ben ne erkeğim her kadın beni ister diyip egoları şişiyor öz güvenleri artıyor

Aman bence siz sıkıntınızı söylemişsiniz uzatmayın siz de üstüne düştükçe adam dürtülecek genel de böyle olur adam size de sen de benim gibi biriyle arabaya binebilirsin demiş
hayır sen binemezsin ne işin var modunda deil art niyeet aramadan bakın takipte olun canınızı sıkmayın

Çerkezlik ne alaka anlamadım
ÇerkeZde de olur şizofrenik paranoyak kıskanç İtalyan da da Rum da da Rus da da
İş ortamı aile içi gittiğiniz bir yer değil ki ben uzun Zaman Beyoğlu'nda bir şubede çalıştım iki yılda 30 personel değişti onlara ben niğdeliyim benim annem böyle yapmış biz böyle yaşarız demedim edebi muaşeret kuralları için asgari müşterekte buluştuk ben Bilmem nereliyim diyen bir Ada'm vardı işte bizde böyle yahu o kurallar evinde ailende memleketinde geçer sen bir topluluk üyesisin diye o işlerindekiler öyle olmak zorunda değil
Topluca yemeğe gidildi evime de bırakıldım
işi mi yaptım iş yerinde
dışarda orda kafamın uyduğuylarıyla sosyalleştim hatta biriyle evlendim tanıştım anlaştım bazen hala birbirimize iş arkadaşı gibi davranıyoruz bizimki tersi oluyor evde de kanki diyoruz neyse velhasil
Sonuç şu ; iş yerleri insanların hayatlarını idame etmek para kazanım gelir elde etmek için gidilen yerdir.
Orada insanlar vardır onlarla konuşmak insanı diyolog kurulması mecburidir
Eğer erkeği çok kıskanıp evde otur ben sana bakarım yiğidim diyip evde oturta bilirsiniz koca sizindir ama şu var Ada'm bu sefer camdan bulur bakkala gider ordan bulur kafasına koysun yeterki

Eşin dürüst biri gibi geldi herşeyi kendi söylemiş zaten.Fırıldak olsa gelip anlatmazdı.Kız beni bırak dediyse de bırakamam demesi çirkin bir hareket olurdu.Eğer sürekli beni bırak diye eşine söylerse burada kız hatalı olur bence.

Sonuçta küçük yer genç bekar bir bayansın.Herkesten önce onun kendini düşünmesi ve tedbirli olması lazım.Niye dedikodu malzemesi olsun.Başka vasıtamı yok başka arkadaşların arabasımı yok.Eşine mecburmu kalmış derim hergün hergün olursa.

Senin kıskançlığını anlayamadım.Kıskançlığını çok fazla belli etmişsin.Kendinden emin olmalısın.Senin yerinde olsam eşime hiçbirşey demezdim.Arkadaşı istemiş o da bırakmış.Sürekli olursa kızı bi gözlemlerdim.Laubalimi cıvık bir kızmı yoksa hanım hanımcık mı diye ona göre hareket ederdim.Laubali bi kızsa eşime bir daha bi bahane bul arabana alma derdim.

ben mi çok genişim yoksa burdaki kıskançlık konularının çoğu şaka falan mı anlayamıyorum bazen.. Ama bildiğim bişey var ki o da eşinizin bi daha arabasına bindirdiği ya da öğretmenler odasında oturup sohbet filan ettiği (kadın) iş arkadaşlarını size asla bahsetmeyecek olduğu.. Bu kadar baskı iyi değildir.. cinsiyet ve medeni hal (evli-bekar) ayrımı iyi bişey değildir.. İnsanları sınıflandırmayın lütfen bu şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…