- 5 Aralık 2015
- 2.269
- 1.653
- 53
- 43
- Konu Sahibi setenaysetenay
-
Haklisiniz her millette olur tabiki genelleme yapilmaz da genelde cerkeslerde haremlik selamlik pek rastlanan bir durum degildir ben hic rastlamadim mesela o arkadasla ondan boyle konustuk.evet yine soyluyorum ben de is arkadaslarimla sohbet de ederim topluca yemege de gidilir esim de oyle hic sorun cikarmadim bu konularda.anlamayacak bir tip degilim bu tarz seyleri.ama yol ustu giderken birakmak gibi gelmedi bu durum.her zaman servisle giden biri o gun esim olunca beni birakirmisin demesi esimin de o cevreyi dusunneden bunu yapmasi ters geldi.cok da buyutmedim zaten ama tepkimi de belli ettimÇerkezlik ne alaka anlamadım
ÇerkeZde de olur şizofrenik paranoyak kıskanç İtalyan da da Rum da da Rus da da
İş ortamı aile içi gittiğiniz bir yer değil ki ben uzun Zaman Beyoğlu'nda bir şubede çalıştım iki yılda 30 personel değişti onlara ben niğdeliyim benim annem böyle yapmış biz böyle yaşarız demedim edebi muaşeret kuralları için asgari müşterekte buluştuk ben Bilmem nereliyim diyen bir Ada'm vardı işte bizde böyle yahu o kurallar evinde ailende memleketinde geçer sen bir topluluk üyesisin diye o işlerindekiler öyle olmak zorunda değil
Topluca yemeğe gidildi evime de bırakıldım
işi mi yaptım iş yerinde
dışarda orda kafamın uyduğuylarıyla sosyalleştim hatta biriyle evlendim tanıştım anlaştım bazen hala birbirimize iş arkadaşı gibi davranıyoruz bizimki tersi oluyor evde de kanki diyoruz neyse velhasil
Sonuç şu ; iş yerleri insanların hayatlarını idame etmek para kazanım gelir elde etmek için gidilen yerdir.
Orada insanlar vardır onlarla konuşmak insanı diyolog kurulması mecburidir
Eğer erkeği çok kıskanıp evde otur ben sana bakarım yiğidim diyip evde oturta bilirsiniz koca sizindir ama şu var Ada'm bu sefer camdan bulur bakkala gider ordan bulur kafasına koysun yeterki
evet guveniyor genelde de sorun cikarmaz ama ben de yalniz uzun yola birlijte biriyle gitsem o da hoslanmaz diye dusunuyorumaynı durumda sız olsanız sanırım eşiniz sorun çıkarmaz bunu soyleyın... o da sıze guvenıodur bence :d
Aslinda kizin dedikodusunu yapmak istemedim ama esim rehberlikci deyince daha once duydugum olaydan kim oldugunu anladim.mesela okul muduruyle bir iliski yasamis mudur karisindan yeni bosanmisti ama kac yasinda adam.baya dedikodusu olmustu okulda.esimi cok sikistirmam zaten kiskanclik yapmam kolay kolayEşin dürüst biri gibi geldi herşeyi kendi söylemiş zaten.Fırıldak olsa gelip anlatmazdı.Kız beni bırak dediyse de bırakamam demesi çirkin bir hareket olurdu.Eğer sürekli beni bırak diye eşine söylerse burada kız hatalı olur bence.
Sonuçta küçük yer genç bekar bir bayansın.Herkesten önce onun kendini düşünmesi ve tedbirli olması lazım.Niye dedikodu malzemesi olsun.Başka vasıtamı yok başka arkadaşların arabasımı yok.Eşine mecburmu kalmış derim hergün hergün olursa.
Senin kıskançlığını anlayamadım.Kıskançlığını çok fazla belli etmişsin.Kendinden emin olmalısın.Senin yerinde olsam eşime hiçbirşey demezdim.Arkadaşı istemiş o da bırakmış.Sürekli olursa kızı bi gözlemlerdim.Laubalimi cıvık bir kızmı yoksa hanım hanımcık mı diye ona göre hareket ederdim.Laubali bi kızsa eşime bir daha bi bahane bul arabana alma derdim.
dedigim gibi hic baski yapmam hicbirseyine karismam didiklememki.bundan rahatsiz oldum tepki gosterdimben mi çok genişim yoksa burdaki kıskançlık konularının çoğu şaka falan mı anlayamıyorum bazen.. Ama bildiğim bişey var ki o da eşinizin bi daha arabasına bindirdiği ya da öğretmenler odasında oturup sohbet filan ettiği (kadın) iş arkadaşlarını size asla bahsetmeyecek olduğu.. Bu kadar baskı iyi değildir.. cinsiyet ve medeni hal (evli-bekar) ayrımı iyi bişey değildir.. İnsanları sınıflandırmayın lütfen bu şekilde.