sizce haklı olan kim

Esim hazirlanmadi, erkek kardesi ben de gideceğim bugun o zaman beraber cikalim dedi kendisi gitti ben de annemlere gectim

Zaten dün de baktim gidecek gibi degildi aksama kadar yine onunla oturmak istemedim hazirlandim annemlere gidecektim baktim o da hazırlanıyor ben de gidicem beraber cikalim dedi.

E hazirlandi ya. Kendin dedin.

Neyse ben birsey demiyorum artik. Sen konu açmaya devam et.

Iyi günler.

kendi ailesi çok mu ezmiş eşinizi nedir, onlara kendini ispatlamaya çalışıyor sanırım da bu psikolojik ciddi bir sıkıntı bana göre..

katılıyorum, ezilmiş mi bilemem de yetiştirilme kaynaklı böyle olduğu kesin.

İkinizde de hata var. Birincisi senin. Yeterince sert dille senin hoşlanmadığın birşeyi yapmamasının uyarısını verememişsin. Ben olsam anında bozardım. O beni küçük düşürmeye çalışıyorsa yada erkeklik taslamaya kusura bakmasın anında gömerim. Benim eşimde aynıydı. Ama uyarmak yerine kişilerin yanında ağır dille bozduğumdan beridir birşey diyemiyor. Zira o da bir yere kadar cevap verebilir bana. Sonrası kendi küçük düşeceğini bilip susar. İkinci 20 yaşını geçmiş bir erkekle aynı evde misin sabahtan akşama kadar? Veyahut neden sizde kalıyor zaruri durum mu var? Eşinin hatası da anlayışsız ve de sana değer vermemesi. Sana değer verse emin ol seninle herşeyi yapar. Valla kız kardeşimi istemeye geldiklerinde erkek kardeşimle eşim ikram yaptı erkeklere. Eee sen düşün nasıl sert dilliyim. Her zaman yumuşak başlı olunmaz. Tepeye çıkarılmaz erkekler

evet sabahtan akşama kadar benle oturdu ya ben rahatsız oldum o olmadı ben sıkıldım o sıkılmadı. zaruri durum falan yok yurtta kalır normalde izinliymiş öyle keyfi yere çıktı geldi yurtta durmak istememiş.

katılıyorum, ezilmiş mi bilemem de yetiştirilme kaynaklı böyle olduğu kesin.

evet sabahtan akşama kadar benle oturdu ya ben rahatsız oldum o olmadı ben sıkıldım o sıkılmadı. zaruri durum falan yok yurtta kalır normalde izinliymiş öyle keyfi yere çıktı geldi yurtta durmak istememiş.
Kusura bakmayın ama çok yanlış. Genç bi delikanlıyla aynı ortamda sabahtan akşama. Sizde evinizde rahat etmek istersiniz. Afedersiniz ama lavaboya bile gitmekte zorlanır insan. Eşiniz değişikmiş. Beni eşim hayatta bırakmaz. Hatta kollarım hafif açılsa kapat lütfen der. Kaldı ki siz gran tuvalet gezemezsiniz sürekli evde.

Kusura bakmayın ama çok yanlış. Genç bi delikanlıyla aynı ortamda sabahtan akşama. Sizde evinizde rahat etmek istersiniz. Afedersiniz ama lavaboya bile gitmekte zorlanır insan. Eşiniz değişikmiş. Beni eşim hayatta bırakmaz. Hatta kollarım hafif açılsa kapat lütfen der. Kaldı ki siz gran tuvalet gezemezsiniz sürekli evde.

Kıyafeti falan gectim hani cidden tuvalete bile gidemiyo insan rahat rahat. Sonucta su sesi bile duyuluyo odalardan. Banyoya girmek sıkıntı cocugu emzirmek sıkıntı. Her emmek istediginde kalkip ayri odaya gitmek yarim saat orda durmak iskence gibi.

kızlar eşimin erkek kardeşi bizde kalıyor bi kaç gündür. 20 sine yeni girmiş bi çocuk benden 7-8 yaş küçük.
sorunum şu ki eşim birilerinin yanında nasıl davranacağını nasıl konuşacağını bilmiyor özellikle de bu birileri kendi tarafındansa.
evle veya benle ilgili eleştiride bulunur, bi şeylerin hesabını sorar.
ben belki 500 kere demişimdir ki ona "birinin yanında düzgün davran düzgün konuş hesap sorma, kendince beni haksız bulduğun bi şey olsa bile bunu hemen o an insanların yanında dile getirme yalnızken söyle"

ya bi insana laf bi defa söylenmez mi? anlaması için 501. konuşmayı da mı yapayım bilmiyorum ki.

kardeşinin yanında salondan bana bağırıyor "o dolaptaki eşyalarını alsana niye orda onlar" yahu ne gereği var şimdi çocuğun yanında bu lafın? bu sadece bi örnekti daha buna benzer davranışları çok. hemen sesini yükseltir birinin yanında hemen artistlenir.

yalnızken sorun etmediği bişeyi birinin yanında sorun eder şımarır resmen.

demin sofrada oturuyoruz kardeşinin yemeği bitmiş kalktı kendine yemek koydu çocuk. eşim hemen onun duyacağı şekilde kalksana sen neden koymuyosun ne zaman düzelicen bilmem ne.

ya noluyoruz çok istiyosan kalk sen koy kardeşine. madem o misafir madem kendisi koyamaz kalk sen koy. hadi işten yorgun geldin kalkmıyosun tamam anlarım bırak kendisi koysun o zaman neden hemen bana bakıyosun be adam? ben de yemek yiyorum orda sizin gibi, ben insan değil miyim yemeğimi bölüp kalkayım neden ben yani?
hadi yaşça büyük birisi olsa anlarım haklı derim ama benden kaç yaş küçük çocuğa da hizmet edicem ben zaten yemeği yapmış sofrayı kurmuşum, "misafir" adı altında her gelene bana hizmet ettirmek istiyor.

e benim kardeşim de annem de geliyor ama benimkiler senin çayını bile sana getiriyorlar onlar misafir değil mi? o zaman neden rahatsız olmuyorsun?

ben de tepkimi gösterdim kalktım başka odada oturuyorum oğlumla.
kızlar haksız mıyım biriniz de haksızsın derseniz gidip özür dileyeceğim.
Sert bi dille uyar insanın sinirini Zıplatmasın milletin yanında erkeklikleri tutuyor soğan cücüklerinin

Back
X