Sizce haklılar mi ( resimli)

Ben bu günlerde paylaşım yapmamaya dikkat ediyorum. Olan var olmayan var. İnsanları üzmek istemem. Eşle çocukla da çok paylaşım yapılmasını doğru bulmuyorum. Evelenemeyen, evlat sahibi olamayanlar var.

Anne baba uygun değil, eş çocuk uygun değil, kardeş de uygun değildir muhtemelen. Ne paylaşımı yapalım peki? Çiçek mi?

Şimdi böyle düşüneceksek bunun sonu yok. Annemi/Babamı paylaşmayayım çünkü annesiz/babasız insanlar olabilir; çocuğumun doğum gününde çocuğumla fotoğraf paylaşmayayım çünkü çocuğunu kaybetmiş/çocuğu olmayan insanlar olabilir; eşimle nikahımızdan fotoğraflar paylaşmayayım evlenmek isteyip evlenemeyenler olabilir falan filan. Bu duyarın sonu yok yani. Ha Whatsapp falan gibi gruplar üzerinde babasını kaybetmiş arkadaşın vardır oraya da gidip "Babamın babalar gününü kutluyoruz ehahah" diye fotoğraf atmazsın gözüne sokar gibi o ayrı ama sosyal medyada isteyen istediğini paylaşır. Rahatsız olan kapatsın sosyal medya hesaplarını, insanların tek tek diğerlerinin hassas noktasını düşünecek halleri yok. Allah korusun benim babam vefat etseydi ve ben böyle fotoğraflar görmekten acı çekiyor olsaydım insanlara "Ne diye fotoğraf paylaşıyosunuz ben babamı kaybettim tamam mı" diye çemkireceğime o gün sosyal medya hesaplarıma girmezdim.

Anne baba uygun değil, eş çocuk uygun değil, kardeş de uygun değildir muhtemelen. Ne paylaşımı yapalım peki? Çiçek mi?
Ben pek paylaşım yapmam. Özel hayatımı deşifre etmeyi sevmem. İnsanları üzmekten korkarım. Hiç yapılmasın da demiyorum. Sürekli paylaşım yapanlar için diyorum.

Babası olmayan biri olarak diyorum ben de, olana üzülen insanları ben anlamıyorum 🤷🏼‍♀️ Eşimin babası hayatta bugün onun gününü kutlama benim babam yok desem doğru olur muydu mesela? Bu da onun gibi bir şey geliyor bana.
Tabi ki kutlama denmez babası sağ olan kutlar ama sosyal medyada göze sokmak yanlış. Annem de babam da sağ çok şükür ama sosyal medyada paylaşmaktan sa arıyorum ya da gidebilirsem hediyesini veriyorum.

Ona da benim gibi çiçeği büyümeyenler üzülüyor. Nerede çiçek açmış bir kaktüs görsem içimi hüzün kaplıyor gerçekten😥

Sosyal medyada bende ekli olan hicbir yabanci arkadasim babalar günü anneler günü vs paylasimi yapmaz :KK70:
Yani kisaca bu tarz paylasimlar yapmiyorlar.

Peki Biz niye böyleyiz :KK53:
Çünkü her ülkenin çeşitli zamanlarda böyle ozel günleri.
Biz mesela anneler gününü haziranın ikinci pazarı kutluyoruz ama Belaruslular 14 Ekim'de kutluyorlar. Rusya kasımın son pazarı kutluyor, Arap ülkeleri 21 Mart'ta kutluyor
Babalar günü hakkında net bir bilgim yok ama o da farklı farklı olabilir.
Yazimi şu ilginç infoyla kapatayım; tüm dünyanın kadınlar günü kutladığı 8 Mart iranda erkekler günü (ama sonradan ebeveyn gününe cevrilmis)
O yüzden sosyal medyada böyle paylaşımlar gormemeniz normal .

Ben pek paylaşım yapmam. Özel hayatımı deşifre etmeyi sevmem. İnsanları üzmekten korkarım. Hiç yapılmasın da demiyorum. Sürekli paylaşım yapanlar için diyorum.

Ama siz yapmazsınız, siz sevmezsiniz başkası sever. Bunun çözümü seveni engellemek, baskılamak, yapma demek değil, rahatsız olanın sosyal medya kullanmaması.

Bundan sonra empati yapıcam. Balkonsuz evde yaşayanlar olabilir diye düşünerek balkonda çektiğim fotoğrafları paylaşmicam. 😂
Söylemek istediğim Bi çok insan paylaşım yaparken bişeylerini gösterme çabasında yapıyorlar bu gem
Düşünmek zorunda değilsiniz tabi empatiyle ilgili Bi durum ☺
Bundan sonra empati yapıcam. Balkonsuz evde yaşayanlar olabilir diye düşünerek balkonda çektiğim fotoğrafları paylaşmicam. 😂
Benimde düşünmekten kastım tam olarak buydu zaten ☺️ 🤣

Ama siz yapmazsınız, siz sevmezsiniz başkası sever. Bunun çözümü seveni engellemek, baskılamak, yapma demek değil, rahatsız olanın sosyal medya kullanmaması.
Valla zırt pırt çocuğunun eşinin resimlerini vs paylaşanlara bakmıyorum. Saçma geliyor. Kimse kimsenin özelini o kadar bilmek zorunda değil. Babalar Günü diye sanki herkes babasının resmini koymak gibi bir zorunluluk hissediyor. Babamız her gün önemli. Ben düşüncemi söylüyorum. İsteyen istediğini yapıyor zaten. Konu sahibi de görüşümüzü sormuş. Ben de görüşümü söyledim.

Allah sıralı ölüm versin herkese ölümlü dünyada yaşıyoruz insanoglu icin kacinilmaz gercek hatta ben burdan sehitlerimizin ve vefat etmis tum babalarimizin babalar gununu kutlarim bizlere hayati ogreten insanlar onlar ve düşününki yılda birkere babalar günü tabiki kutlanmalı gerek arayarak gerek sarılarak gerek sosyal medyada duyarlılık sağlamak adina anneler ve babalar ve hatta bir cok ozel gun farkındalık ve duyarlılık adina kutlanmalı günümüzde hala annesi ve babasına mal mülk yüzünden veya başka sebepler yüzünden konuşmayan bir cok duyarsız ilgisiz insanlar var.

Valla zırt pırt çocuğunun eşinin resimlerini vs paylaşanlara bakmıyorum. Saçma geliyor. Kimse kimsenin özelini o kadar bilmek zorunda değil. Babalar Günü diye sanki herkes babasının resmini koymak gibi bir zorunluluk hissediyor. Babamız her gün önemli. Ben düşüncemi söylüyorum. İsteyen istediğini yapıyor zaten. Konu sahibi de görüşümüzü sormuş. Ben de görüşümü söyledim.

Yani sosyal medya kontrol edilebilir bir mecra. Görmek istemediklerinizi görmemek için bir sürü seçenek var. Bunları uygulamak dururken neden yapmasınlar yapmamalılar diyorsunuz (siz ve birçok kişi daha) onu anlamaya çalışıyorum. Yani bunun sonu yok ki.

Ben merkezli insanlar bunlar! O üzgünse sen mutlu olamazsın. Evrensel kutlanan günleri de onlar hassas diye kutlayamazsın. Seninle alakası yok, hayata karşı bir savaşları var. Sana değil, kaderlerine bir isyanları var.

Ona da benim gibi çiçeği büyümeyenler üzülüyor. Nerede çiçek açmış bir kaktüs görsem içimi hüzün kaplıyor gerçekten😥

Yazarken onu düşündüm. Bir hafta önce doğum günümdü. Biraz fazla çiçek geldi bu sene. Birlikte olamadığımız yakınlarım arkadaşlarım hep çiçek göndermiş. Bikaç tanesini hikayeye koydum. Biri şakayla karışık nispet mi yapıyorsun dedi. Çiçek bile birilerini üzebiliyor.

İki babası vefat eden arkadaşım .böyle paylaşımlar yapmışlar. Biraz icerlendim açıkçasi,bu durumda yazıldığı gibi yılda 1 kez babalar günü oluyor (oyuzden kutlayanlarada kızamıyorum ) babası vefat eden yada bosananlar onlarda böyle paylaşımlara üzuluyorlar demekki onlarada hak veriyorum . Sizce böyle paylaşımlar yanlismi ?Eki Görüntüle 2652449
Bence haklılar. En yakın iki arkadaşımdan birinin annesi birinin babası vefat etti ve böyle günlerde asla foto paylaşmam anne babamla. Düşünceli olmak lazım.

Gormek istemeyen sosyal medya kullanmasin yemekde paylasirim ailemide bu kimseyi ilgilendirmez artik herkes herseyi gorebiliyor bunlara baskalarinin takilmasi bana cok sacma geliyor onun paylastigi baska birsey benim hosuma gitmeyebilir ama ben tutup bunu neden paylastin demem.

Yazarken onu düşündüm. Bir hafta önce doğum günümdü. Biraz fazla çiçek geldi bu sene. Birlikte olamadığımız yakınlarım arkadaşlarım hep çiçek göndermiş. Bikaç tanesini hikayeye koydum. Biri şakayla karışık nispet mi yapıyorsun dedi. Çiçek bile birilerini üzebiliyor.
Basbayağı nispet işte. Doğum gününü sevdikleri kutlamayanlar var. Hem de sayısı hiç de az değil. Sizinkiler üstüne çiçek bile yollamış 🙄

Yetimim bende. Yıllardır görüyorum bu tarz paylaşımlar. Bir kere bile kızmadım. Bence yersiz bir tepki kızmak.
Babasız olduğum hayatın bir çok yerinde yüzüme çarpıyor zaten. O paylaşımlar rahatsız etmiyor beni o yüzden. Benim babam yok diye insanlardan ayrıcalık beklemiyorum.

Back
X