Sizce haksız mıyım?

Korona o kadar yaygin ki, aslinda ne kadar onlem alsak da beklemek lazim ve hazirlikli olmak.
suan gelmemeleri vs kotu degil bence.

Ama oncesinde de pek yardimci olmamislar. Insan elbette ki ister, dusunuldugunu bilmek bile yeter.

Kendinize sunu da sormalisiniz ama, siz ne kadar onlari dusunuyor ve karsiliksiz jestler yapiyorsunuz. Siz kendiniz yapmiyorken beklemek de olmaz. Siz yapiyorsaniz onlar yapmiyorsa kirilirsiniz maalesef.

Gecmis olsun, kolay menulerle idare edin bu donem. Bir de ev isini sallayin gitsin, iyilesince ailecek girisirsiniz.

Öncelikle çok geçmiş olsun eşinize. Allahtan acil şifalar diliyorum. Hiç başımdan geçmedi o nedenle evde böyle bir ortamda olmak nasıl bir şeydir inanın bilemiyorum. Hastalığın seyri de kişiden kişiye değişiyor. Bebeğinizin sakinlik potansiyeli de diğer önemli etkileyen faktörlerden. Yakınımdaki arkadaşlardan geçiren olmuştu ama herşey birtikten sonra öğrenmiştim. Kızcağız özellikle alışveriş, ekmek, yemek ve çocukları oyalamakta zorlandığını söylemişti. Allahtan komşular yardımcı olmuşlar. Bende aynı şekilde ilk aklıma gelen yakın oturuyoruz niye haber vermedin. Bir ekmeğini alıp kapıdan bırakabilir ve bir kap yemek yapıp gönderebilirdim. O kadar da insanlık ölmedi yani! Konu aile olunca beklentinizi de anlıyorum ama durumunuzu arz edememenizi çözemedim. Yapım demişsiniz. Şimdi zor zamanlar yapınızı koyun kenara ve bir ihtiyacınız varsa isteyin ailenizden. Eğer yapmazlarsa o zaman gönül koyun. Ama anlıyorum bende muhtemelen ben söylemeden düşünüp getirsinler isterdim. Tabi düşünemediler diye de can sıkmaya gerek yok. Arayın söyleyin.

Beklentili olmasını yadırgamanız normal ama çok basit bi mesele gibi derdini küçüksemek tuhaf.
Tamam siz harika becerikli hamarat bi kadınsınız diyelim.
O zorlanmış, bu kadar basit.
Niye herkes fedakar cefakar herşeyi sırtlanan bir kadın görmek istiyo, siz zoru başandınız diye onun zorlanıyorum demesini neden yargılıyosunuz?
Ben de korona atlattım küçük çocukla, kimseye demedim, ama ardına kendime şunu dedim "bak Ivo biri böyle yatağa düşerse bi kapısını çal çok zormuş"..
Evet bugün yine yakalansam yine demem, yine beklentiye girmem ama getirilirse birşeyler çokça dua ederim, çünkü gerçekten zor bi süreç
Derdini küçümsemedim. Ailesi soruyormus ihtiyacin varmi diye, hem yok diyor hemde ısrar bekliyormuş. Ben hic hamarat degilim, esim uzun saatler çalıştığı için cok zor zamanlarda geçirdim. Bi nevi buna alistim. Ben örnek verdim konu sahibini dahada dibe cekmek istemedim, sen bastan sona haklisin ne bicim insanlar demek dogru gelmedi. Bizlerde zorlukla çocuk büyüttük ama eger aileye bisey lazim degil dediklerinde ailede e tamam cocukla yemegide yapabiliyordur artik derler. Bunu bir tek ben söylemiyorum, üstlere baskalarida benzer yorum yapmış. Bakin siz corona atlattiniz, burda hanfendi ama corona degil, esi corona. Elbette disari cikmasi mümkün degil ama esi isteymis gibi bir sekilde kendisini organize edebilir. Kadin hasta olsa bende derim beklemekte haklisin. Bu cocuk tüm gün hic mi durmuyor? Kanguru denen sey var? Bende yemegi yetistiremezsim ama o zamanlar lohusaydim, kolik bebek + uykusuz ben = kahvalti yerdik yada eşim isten gelince getirirdi olmadi o yapardi.
Bu durum aynisi degil

Haklısınız.. Zor günümüzde insanların gerçek yüzünü görüyoruz 😐
Bugün bende bu cümleyi kurdum malesef😕
Haklısınız sormak değil bir tas yemekte olsa yapıp kapıdan bırakmaları gerekir.
Aynen çok birşey değildi istediğim aslında bilemiyorum.
Yorumları okuyunca cidden çok üzülüyorum. Yaa anne baba çocuğunun istemesini beklemesin bir zahmet. Belki evde pişirecek birşey kalmamıştır. Hayır ihtiyacım yok dense bile bi kaç torba eşya alınıp götürülmesi lazım. Yaa bence ben yanlış düşünmüyorum yaa. Bizim örf ve adetlerimiz bunu gerektirir. Üfff bilmiyorum.
Bende üzüldüm. Ben aileme çok düşkünüm. Sanırım o yüzden böyle bir his oldu bende.
Arabaları var mı?Yada çocukları kucuk mu .Her şeyi göz önüne almak gerek .
Araba var hepsinde. En küçük çocuk 4 yaş civarı diyeyim.
Evet ya cidden.
Anlıyorum sizi Allah kolaylık versin deyip moral vermek çok mu zor?
İki arkadaşım vardı bir dönem genelde üçümüz görüşüyorduk.
İkisi de tüp bebekle doğum yapmıştı.
Sürekli zorluklarından vs bahsediyorlardı.
Ya haklısınız zormus gerçekten diye teselli verirdim hep.
Sonra ikinci oldu benim ama uyumayan, gazlı, sürekli ağlayan bir bebek ve ailem 7 saat uzakta, kimsem de yok yani.
Tuvalet için eşimi bekliyorum o derece.
Evde büyük de ilgi bekliyor.
İşte görünmez oldun felan habire böyle mesaj atıyorlar ya da karşılaşınca oyle söylüyorlar.
Beklentim olmadı zaten ama bir kere kapımı çalıp nasılsın kardeş alayım bebeği de sen işini yap diyen olmadı.
Hatta ne dediler biliyor musunuz?
Şükret haline sen kendiliğinden hamile kalıyorsun, bu kadar da sikayetlenme bak biz ne çileler çektik felan.
Ben ufak bir şoktan sonra kestim muhabbetimi.
Ya hu naz mi yapıyorum ben size?
Uykusuz kalmaktan migrene evrilen ağrılara çevrildi baş ağrısı o dönem ve hala da devam ediyor.
Ne yapayım yani kapasitem bu kaldirabilme gücüm bu yapım bu yani.
Herkesin kaldirabilecegi yük kapasitesi aynı olmuyor işte.
Yani bende anlayamıyorum bunu. Ben kimsenin yaşadığını küçümsemem. Herkesin yaşadığı kendine zordur. Abartıp abartmama durumu vardır o ayrı.
Korona o kadar yaygin ki, aslinda ne kadar onlem alsak da beklemek lazim ve hazirlikli olmak.
suan gelmemeleri vs kotu degil bence.

Ama oncesinde de pek yardimci olmamislar. Insan elbette ki ister, dusunuldugunu bilmek bile yeter.

Kendinize sunu da sormalisiniz ama, siz ne kadar onlari dusunuyor ve karsiliksiz jestler yapiyorsunuz. Siz kendiniz yapmiyorken beklemek de olmaz. Siz yapiyorsaniz onlar yapmiyorsa kirilirsiniz maalesef.

Gecmis olsun, kolay menulerle idare edin bu donem. Bir de ev isini sallayin gitsin, iyilesince ailecek girisirsiniz.
Teşekkürler. Yani ben elimden geldiğince yardım ettiğimi düşünüyorum. Tabi bebekten sonra değişti durumlar ama şöyle bir örnek veriyim 1 sene çalışmayıp yeğenime baktım. İhtiyaçları olduğunda genelde yanlarında olurum.
Öncelikle çok geçmiş olsun eşinize. Allahtan acil şifalar diliyorum. Hiç başımdan geçmedi o nedenle evde böyle bir ortamda olmak nasıl bir şeydir inanın bilemiyorum. Hastalığın seyri de kişiden kişiye değişiyor. Bebeğinizin sakinlik potansiyeli de diğer önemli etkileyen faktörlerden. Yakınımdaki arkadaşlardan geçiren olmuştu ama herşey birtikten sonra öğrenmiştim. Kızcağız özellikle alışveriş, ekmek, yemek ve çocukları oyalamakta zorlandığını söylemişti. Allahtan komşular yardımcı olmuşlar. Bende aynı şekilde ilk aklıma gelen yakın oturuyoruz niye haber vermedin. Bir ekmeğini alıp kapıdan bırakabilir ve bir kap yemek yapıp gönderebilirdim. O kadar da insanlık ölmedi yani! Konu aile olunca beklentinizi de anlıyorum ama durumunuzu arz edememenizi çözemedim. Yapım demişsiniz. Şimdi zor zamanlar yapınızı koyun kenara ve bir ihtiyacınız varsa isteyin ailenizden. Eğer yapmazlarsa o zaman gönül koyun. Ama anlıyorum bende muhtemelen ben söylemeden düşünüp getirsinler isterdim. Tabi düşünemediler diye de can sıkmaya gerek yok. Arayın söyleyin.
Teşekkür ederim. Evet haklısınız bebeğin nasıl olduğu da çok önemli. Benim bebeğim geceler kaç kere kalkıyor ben sayamıyorum artık. Diş çıkarıyor bu ara. Böyle bir döneme denk geldi malesef. Sanırım yorgunluk, uykusuzluk falan toplanınca bugün biraz patladım. İstesem tabiki seve seve yaparlar. Daha da zorlanırsam yardım isteyeceğim.

Evet ya cidden.
Anlıyorum sizi Allah kolaylık versin deyip moral vermek çok mu zor?
İki arkadaşım vardı bir dönem genelde üçümüz görüşüyorduk.
İkisi de tüp bebekle doğum yapmıştı.
Sürekli zorluklarından vs bahsediyorlardı.
Ya haklısınız zormus gerçekten diye teselli verirdim hep.
Sonra ikinci oldu benim ama uyumayan, gazlı, sürekli ağlayan bir bebek ve ailem 7 saat uzakta, kimsem de yok yani.
Tuvalet için eşimi bekliyorum o derece.
Evde büyük de ilgi bekliyor.
İşte görünmez oldun felan habire böyle mesaj atıyorlar ya da karşılaşınca oyle söylüyorlar.
Beklentim olmadı zaten ama bir kere kapımı çalıp nasılsın kardeş alayım bebeği de sen işini yap diyen olmadı.
Hatta ne dediler biliyor musunuz?
Şükret haline sen kendiliğinden hamile kalıyorsun, bu kadar da sikayetlenme bak biz ne çileler çektik felan.
Ben ufak bir şoktan sonra kestim muhabbetimi.
Ya hu naz mi yapıyorum ben size?
Uykusuz kalmaktan migrene evrilen ağrılara çevrildi baş ağrısı o dönem ve hala da devam ediyor.
Ne yapayım yani kapasitem bu kaldirabilme gücüm bu yapım bu yani.
Herkesin kaldirabilecegi yük kapasitesi aynı olmuyor işte.
Bende tersini söylemiyorum, kolik bebek uykusuz bir anne elbette babadan hiç destek alamadan perişan olur. Ama konu sahibinin bebegi 8 aylık, evde tek bir cocuk var, eger aileler eksiklerini soruyorsa alisveris ihtiyacini soruyorsa hanfendi pratik yemeklerle idare edebilir, idare hic edemediyse ailesi arayinca ' ay anne bugün baya yorgunum cocuk hic fırsat vermedi canimda sicak yemek cekiyor, sana zahmet yollasan yemegini özledim" diyebilir. Hasta olanda kendisi degil, eşi. Buna istinaden yorum yapmistim.
Kv tarafi ama ogullari hasta diye hadi bari ona jest olsun diye biseyler yollayabilir malum ogullarina hic kiyamazlar ya

Ben de gelgit yaşayıp duruyorum. Bir yanım abartıyorsun diyor diğer yanım onlar senin ailen diyor. Sanırım yorgunluk, uykusuzluk, hastalık falan üst üste geldi. Eğer daha da zorlanırsam dediğiniz gibi söylerim artık.

Temizliği geçtim artık zaten yapamıyorum bu ara. Artık çok zorlanırsam söyleyeceğim bakalım. Teşekkür ederim.
İnşallah atlatirsiniz ,kolayliklar diliyorum. Hele ilk çocuğun verdiği yorgunluk çok ayrı, hersey insana farkli geliyor. Ben sizi gaza getirmek icinde yazdım, inanin bende sizin gibiyim ben söylemim kendileri anlasinlar modundayim. Bu hatayi cok yaptim, sonra niye yapmadilar diye kendi kendime üzüldüm. Zahmet olacakmis onlara gibi düşündüm z yada önemliyse zaten buna karar verip yaparlardi derdim hep. Benim çocuklar bana o dönemlerde cok yapisirlardi, gözlerimin alti yanaklarima kadar koyulasmisti. Az cok neler yasadiginizi tahmin edebiliyorum, cocuk bakmak büyütmek gerçekten zor.
Mesela caniniz ne cekiyorsa annenize yazin, musait olunca bunu yaparmisin canim cok cekti yorgunlugumun üstüne ne iyi gider" filan diye, hayir yapmam diyecegini sanmam:)

Ben gecen sene grip olmuştum, atesim yüksekti ve sadece uyuyordum. Annem bizi kahvaltiya cagirdi, gel sen burda dinlen evde yanlız kalma bisey olursa diye,ben yediririm onlari oynatiriz dedi. Oraya gittim direk yataga giren cikan yok saatlerce uyudum aksama yemek yolladi.
Mesela bu güzel bir hareketti çocuklara değişiklik oldu. Esimde yapar yapmaz degil ama adam hangi birine yetissin alisik degil bi cocuk biri bebek. Ben zaten devre disi. Felegi şaştı. Belki bazıları yazdiklarimdan gaddar oldumu cok hamarat oldumu düşünürler diye paylasmak istedim, farki böyle anlatim dedim

Hanımlar merhaba. Bugün biraz duygusal günümdeyim galiba. Abartıyor muyum, yoksa haklı mıyım görüşlerinizi almak istiyorum.

Eşim 4 gün önce coronaya yakalandı. Evde karantinadayız. 8 aylık kızım var bizde birşey yok şükür. Hiç beklemiyorduk, çok dikkat etmemize rağmen oldu. Sudan çıkmış balığa döndük bi anda. Eşim odaya kapandı. Ben ikiye bölündüm resmen. Sorun şu ki, ailelerimizden kimseden bir yardım görmedik. Sadece telefonla arayıp birşeye ihtiyacınız var mı deyip kapatıyorlar. Ama bunu herkes yapıyor zaten. 3 günlük tanıdığım komşu bile kapımı çalıp yemek getireyim mi diye sordu. Bugün zar zor yemek yaptım çocuğum durmuyor. Benim ailem(annemler, 2 ablam) yarım saatlik uzaklıkta. Eşimin ailesi (kayınvalidemler, görümcem) 20 dakika uzaklıkta. Yani beklerdim ki, bir kap yemek yapıp getirsinler bu kadar. Sadece bu da değil. Hamilelikte, doğumda hep yalnızdım. Tamam virüs var evet ama bir iki kap yemek yapıp getirmek çok mu zor? Çok yalnız hissettim kendimi bir anda. Abartıyor muyum bilemedim. İçimi dökmek istedim.
Sizin birseyiniz yokmuş yapabilirsiniz yemeklerinizi kendine bakitan insanı hiç sevmem boşuna alınganlık yapmayın bence

Evet bu konuda bende de hata var sanırım. Asla kimseye minnet etmek istemiyorum. Sorduklarında yok diyorum geçiyorum. İlla kendim yapmam lazım böyle bir yapım var malesef. Ama benim de istediğim sormadan getirip bıraksalar ben hayır demem. Ailem sonuçta benim yapımı biliyorlar.
İyi de sormuşlar, insanlar müneccim değilki neye ihtiyacınız olduğunu bilebilsinler.

İnşallah atlatirsiniz ,kolayliklar diliyorum. Hele ilk çocuğun verdiği yorgunluk çok ayrı, hersey insana farkli geliyor. Ben sizi gaza getirmek icinde yazdım, inanin bende sizin gibiyim ben söylemim kendileri anlasinlar modundayim. Bu hatayi cok yaptim, sonra niye yapmadilar diye kendi kendime üzüldüm. Zahmet olacakmis onlara gibi düşündüm z yada önemliyse zaten buna karar verip yaparlardi derdim hep. Benim çocuklar bana o dönemlerde cok yapisirlardi, gözlerimin alti yanaklarima kadar koyulasmisti. Az cok neler yasadiginizi tahmin edebiliyorum, cocuk bakmak büyütmek gerçekten zor.
Mesela caniniz ne cekiyorsa annenize yazin, musait olunca bunu yaparmisin canim cok cekti yorgunlugumun üstüne ne iyi gider" filan diye, hayir yapmam diyecegini sanmam:)

Ben gecen sene grip olmuştum, atesim yüksekti ve sadece uyuyordum. Annem bizi kahvaltiya cagirdi, gel sen burda dinlen evde yanlız kalma bisey olursa diye,ben yediririm onlari oynatiriz dedi. Oraya gittim direk yataga giren cikan yok saatlerce uyudum aksama yemek yolladi.
Mesela bu güzel bir hareketti çocuklara değişiklik oldu. Esimde yapar yapmaz degil ama adam hangi birine yetissin alisik degil bi cocuk biri bebek. Ben zaten devre disi. Felegi şaştı. Belki bazıları yazdiklarimdan gaddar oldumu cok hamarat oldumu düşünürler diye paylasmak istedim, farki böyle anlatim dedim
Şuan anladım sizi. Teşekkür ederim. İşte bende evet hep zahmet olacakmış gibi geliyor. Anneme de kıyamıyorum o da hasta zaten kendine zor yapıyor. Ben daha çok ablalarımdan ve eşimin tarafından bekledim sanırım onlar müsait çünkü. Malesef biraz bebeğim de zor bir bebek. Şuan diş döneminde gece defalarca kalkıyor. Şu saat oldu hala uyutamadım. Gündüz kucak istiyor beraber oynamak istiyor sürekli emmek istiyor. Bu dönemin çakışması beni çok yordu.

Bu konunun neresinde kendine baktırmak var? Bir kap yemek beklemek kendine baktırmak mı oluyor. Siz sevmeseniz de olur teşekkürler.
Ben seni sevmemekten bahsetmedim canm sinirlenme hemen ama seni arayıp sormuşlar zaten isteseydin yaparlardı bence sana bişey olmadığını biliyorlar sende istemeyince pamuklara sarmazlar

Ben seni sevmemekten bahsetmedim canm sinirlenme hemen ama seni arayıp sormuşlar zaten isteseydin yaparlardı bence sana bişey olmadığını biliyorlar sende istemeyince pamuklara sarmazlar
Evet istesem seve seve yaparlar ama işte hatanın bir kısmı da bende o yüzden haksız mıyım diye sordum. Kimseden bişey istememe gibi bir huyum var. Yanlış aslında ama huy işte.

Gecmis olsun eşinize.
Siz hasta olmadiginiz icin akillarina gelmemistir her halde.

O zaman çok haklısınız.Sizi görmeselerde kapıya bırakıp gıdebılırlerdı.

Gecmis olsun eşinize.
Siz hasta olmadiginiz icin akillarina gelmemistir her halde.
Teşekkür ederim. Yorumlardan anladığım kadarıyla bende de hata var açıkça söylemem gerekiyor sanırım.
O zaman çok haklısınız.Sizi görmeselerde kapıya bırakıp gıdebılırlerdı.
Teşekkür ederim. Çok zorlanırsam yardım isteyeceğim artık.

Evet istesem seve seve yaparlar ama işte hatanın bir kısmı da bende o yüzden haksız mıyım diye sordum. Kimseden bişey istememe gibi bir huyum var. Yanlış aslında ama huy işte.
Bende oyleyim hasta olurum yatak döşek yatarım ev alır başını gider kaynvalidem geleyim iş yapayim diye yalvarır ben gerek yok derim 😂 oyuzden yakinmamda suc bende cunku

Teşekkür ederim. Yorumlardan anladığım kadarıyla bende de hata var açıkça söylemem gerekiyor sanırım.

Teşekkür ederim. Çok zorlanırsam yardım isteyeceğim artık.
Sizi kirmamak icin uzun uzun yazmadim.
Fazla beklenti uzer insani.
Benim hamileligim agir gecti, yardim eden olmadi, dogum sezeryan oldu yine yardim edenim olmadi. Bebegim ameliyat oldu yine yanimda kimse olmadi. Kv ile birlikte yasamama ragmen 1 bardak suyunu gormedim. Ailem de baska ulkede yasadigi icin cok zorluk cektim. Bebegim de kolikti.
Simdiki aklim olsa beklenti icine girip kendimi yipratmazdim bu kadar.
Size de tavsiyem kimseden bir sey beklemeyin. Uzulursunuz, tum hayatinizi etkiler.

Ee Sormuşlar işte bir ihtiyaç var mı die söyleseydiniz keşke yetişemiyorum yarın yemek yapar mısınız die yabancı değil ki bunlar

Oncelikle gecmis olsun. Bizde atlattik ailecek gecirdik 2 cocugum var 4.5yasinda kizim bide o zaman oglum 7 aylikti . Bunu yasamayan bilemez. Insan cok kirilgan oluyor. Ilgi alaka bekliyor. Benim anmem cok yakinda alisverisi o yapiyordu kapiya birakiyordu sagolsun . Arayip sormayan arkadaslarim oldu hepsine cok kirilmistim .sizide cok hakli buldum bi kap yemek yapmak zor bisey degil .kaldiki markettende biseyler gerekiyor haliyle . . Yinede uzmeyin kendinizi soz iyi olunda tek gececek insallah insan herseyi unutuyor..

Back
X