Doğuma Hazırlık sizce hangi isim güzel...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
ayazın anlamı kuru soğuk olduğu için bana soğuk geliyor sanki çocuk da sıcak kanlı olmazmış gibi hissettiriyor o yüzden söylenişi çok güzel olsada koymazdım.ÇINAR çok güzel ağır güzel bir isim bi yerde okuduğum yazıyı buraya ekleyeyim bu yazı bana çok etkileyici geldi bakalım sende etkilenecekmisin :)

Çınar ağacının Türk toplumu ve Osmanlı Devleti için apayrı bir değeri vardır. Osmanlı devletinin kuruluşu sırasında Osman Gazi’nin Şeyh Edebali’nin evinde gördüğü rüyayı bilmem hatırlar mısınız?

Osman Bey rüyasında: Koynuna bir ayın girdiğini ve o anda göbeğinden bir çınar ağacının çıkarak gölgesinin dünyayı kapladığını, gölgesinin altında dağların olduğunu, dağların dibinde suların çıktığını, kiminin bu sulardan içtiğini, kiminin bahçesini suladığını kiminin de çeşmeler akıttığını görür. Osmanlı Devleti’nin tarihi bu rüyada gizlidir. Türk milleti Anadolu’ya diktiği bu ulu çınarla asırlarca insanlara adalet ve hoşgörü suyu dağıtmıştır. Denilebilir ki bu şifalı suyun tadını işitmeyen ne bir devlet, ne bir insan, ne de bir canlı kalmıştır.

Çınar ihtişamlı ve uzun ömürlü bir ağaçtır. Bu haliyle maziyi istikbale bağlar, insanlara sabırla yaşamayı öğretir. Beraber yaşamanın ve birbirine yararlı olmanın zevkinin verir. Osmanlı devleti de ulu bir çınar görünümünde, ihtişamlı ve uzun ömürlü bir devlettir. Bu çınar kökleriyle/ayaklarıyla mazinin derinliklerine basarak oradan aldığı güçle dallarıyla/kollarıyla geleceği kucaklamıştır. Ve bu çınar, onlarca millete birlikte yaşamanın ve onlara yaptığı hayırlı hizmetlerin verdiği zevk ve heyecan ile yaşadı asırlarca…

Çınar ağacı ile ilgili şöyle bir hikâye anlatılır: Güngörmüş, yaşlı bir çınar asırların verdiği tecrübe ile tevazu vadisinde tek başına yaşarmış. Bir gün dibinde bir kabak bitmiş. Çabucak büyümüş. Dallarına sarmaş dolaş bir halde ta tepesine kadar çıkmış çınarın. Çınar mütevazı kişiliğinden ödün vermeden koruyup kollar onu. Kabak densizin biridir, şımarıktır da. Kemale erdiğini zannettiği bir günde:

Görüyor musun ben kimim? Devlet ve ikbalim var. Şansımın da yaver gitmesiyle çabucak büyüdüm ve hatta sana hâkim duruma geçtim der. Çınar onun bu küstahlığına sabreder, bir mevsimlik saltanatına bıyık altından gülerek lisan-ı hal ile: Vakt-i hazanda görürsün, demekle yetinir.

Osmanlı devleti de bu hikâyedeki çınar ağacı gibi devletler içinde mütevazı bir hayat sürmüştür. Koynunda büyüttüğü nice devletler gün gelmiş varlığını borçlu olduğu bu mütevazı çınara sultan kesilmişler, densizlik etmişlerdir. Bu densizliklerini çınar gibi bıyık altından gülmekle yetinmeyen Osmanlı devleti onlara hadlerini de bildirmiştir. Zaten mütevazı olmak haddini bilmek ve haddini aşanlara hadlerini bildirmek demek değil midir?

alıntıdır...

daha karizmatik kerem,kayra,kaan(buda heryerde nerdeyse her evde var)çağan,ufuk,.....
kuzey bu tür isimler benim aklıma ilk yön geliyo o yüzden ben düşünmem.....doğuma n kadar var?

Kenan Ayaz... bence kulağa gayet karizmatik gelio

daha karizmatik kerem,kayra,kaan(buda heryerde nerdeyse her evde var)çağan,ufuk,.....
kuzey bu tür isimler benim aklıma ilk yön geliyo o yüzden ben düşünmem.....doğuma n kadar var?

5 aylık oldu bugun ıtıbarıyle...ben hala içime sinen bi isim bulamadım...

cnm bence de poyraz ismi güselmiş b,r arkadaşımda poyraz koyuyor çok hoşuma gitmişti
akrabada yoksa bence koyabilirsin.ilerde çevresi de değişecek oğlunun diğer poyrazla belki çoçukluğunda karşılacak bence siz daha iyi bilrisiniz gerçi

diğer isimlerin hepsi de hoş ama içlerinden en çok
asrın ve çınarı beğeniyorum cnm
bunların dışında arda ismi de hoş bunuda düşünebilirsin cnm
isim tercih ederken bence anlamlı ve kolay anlaşılır olması lazım
inşallah koyacağın isim ne olursa olsun adıyla yaşasın oğlun cnm
şimdiden kolay gelsin
bende allah nasip ederse 17 gün içerinde bir kızım olacak
ve kızımın ismini koyarken 4 tane isme indirdik ve bu konuda anket açtım topikte
sen de aza indirip benim gibi yapabilrisin cnm

Oğlunuz sağlıkla gelsin......ASRIN ÇINAR çok güzel bir isim ....benim tercihim kesinlikle bu isimden yana......

kuzey agır basmaya başladı ama yön belırtıyor dıyenler var sızce nasıl...

kuzey ismide güzel ama bn kesnlkle aras derim sağlıkla gelsn inşallah.. bnde daha 5 haftalık hamişim bakalım bnmki ne olck gerçi daha bebişimi görmedm ama inş oda olcak :)

kuzey agır basmaya başladı ama yön belırtıyor dıyenler var sızce nasıl...

çağla şikelin oğlunun adı bende yönlü isimleri pek sevmiyorum ya yinede sen içine ne siniyorsa onu koy mesela sokakta oynarken eve çağıracağın zaman nasıl çağırırsın onuda düşün ismi tekrar et ona göre daha rahat olur koyması..sositososito

kuzey ismide güzel ama bn kesnlkle aras derim sağlıkla gelsn inşallah.. bnde daha 5 haftalık hamişim bakalım bnmki ne olck gerçi daha bebişimi görmedm ama inş oda olcakzemuszemus:emir_bebek:

Back
X