- 23 Mart 2014
- 6.460
- 12.325
- 198
- Konu Sahibi zehra kaya
-
Muhammed ismi tek başına bile ağır bir isim aslında.. Bir de yanına ek isim daha ağırlaştırabilir. Aslında diğer isimleri Ahmet ve Mustafa bir de Mahmutta güzel ama Ahmet veya Mustafa ya ilave daha kolay olurdu sanki..Muhammed olacak doğrusu.
Peygamberimizin ismini veya sahabe isimlerini koymakta hiçbir sakınca yoktur.
Sakıncalı diyenlere asla itibar etmeyin.
'kızılır, kötü laf söylenir ' vs diye de çekinmeyin. Eğer biri hakaret edecekse bu çocuğa olacak, isme değil.
Bu tür şeyler bu isimleri unutturmaya yönelik hareketler.
Takılmayın siz.
İsimler arasında seçim yapamadım.
Ben Ahmet ve Ömer severim.
Ama hepsi güzel
Anladım canım Allah evladınız hakkında hayırlısı hangisiyse onu seçmeyi nasip etsinBaşka isimlerde var ama eşim kabul etmiyor eşim MUHAMMET yasir koyma taraftarı ama bende aynen ağır geleceğini düşünüyorum yusuf ensar olsun diyorum Başka isim teklif etsem Hamza yada ali olsun diyor bende onları istemiyorum o yüzden iki isim arasında mecbur seçim yapmak zorunda kaldım
Muhammed olacak doğrusu.
Peygamberimizin ismini veya sahabe isimlerini koymakta hiçbir sakınca yoktur.
Sakıncalı diyenlere asla itibar etmeyin.
'kızılır, kötü laf söylenir ' vs diye de çekinmeyin. Eğer biri hakaret edecekse bu çocuğa olacak, isme değil.
Bu tür şeyler bu isimleri unutturmaya yönelik hareketler.
Takılmayın siz.
İsimler arasında seçim yapamadım.
Ben Ahmet ve Ömer severim.
Ama hepsi güzel
Eskiden Muhammed ismi konulmazdı
hatta bir çok ismin çocuklara ağır geleceği iddiası ile başına Abdul eklenerek söylenirdi
tanıdığım yaşı büyük yani 35 civarı bir tane Muhammed var onun da iki ismi var diğer ismini kullanıyorlar
onun dışında son 15 yılda artış var
ben ismin kişilik getireceğine vs inanmam
çocuğu güzel yetiştirmek ve onun yaşayacağı çağa göre isim vermek önemli
oğlumun arkadaşları arasında duyduğum tek eski isim Ahmet mesela Eymen vs de yok mesela
biraz da içinde bulunulan sosyal çevre de etkiliyor bu isimleri
ben iki ismin de uzun ve zorlu olacağı kanaatindeyim
birini seçsin eşiniz madem
bir de koymak istediği isimler kişilikler çok farklı isimlere bunlar olmazsa Ali ya da Hamza demiş mesela
daha dünyevi isimler koymayı düşünse geçmişte yaşayan dini kişiler yerine
zira ismimizi bu dünyada kullanacağız
Babamın bir arkadaşı vardı geçmişte , adamın ismi HACI idi ama kendisi alkolikti . ( rabim kimseye göstermesin )
Birde şu ensar ismi şu günlerde hoş anılmıyor, malum ensar vakfı tecavüz olayları kanayan bir yara .
İsmi iyi düşünmek gerekir .
Ahirette herkese kendi ismi ile hitap edilecek
İşte bunlar hep yersiz korkular.Ben şey anlamında sakıncalı diye duymuştum doğru mu bilmiyorum yanlışsam düzeltin lütfen. Mesela çocuğun adı Muhammed ama hırsızlık yapıyor örnek veriyorum işte dini açıdan uygun olmayan şeyler yapıyor. Ağır geliyor kısacası isim ona manevi sorumluluğunu taşıyamıyor herkes. Bu yüzden sakıncalı diye duymuştum.
Demek ki gündemden çok uzaksınız.
Kardeşimin ismiÖmer ismini de düsünebilirsiniz :) ömer yasir mesela.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?