Doğuma Hazırlık SIZCE HANGI İSİM KIZLAR

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Muhammed ismi tek başına bile ağır bir isim aslında.. Bir de yanına ek isim daha ağırlaştırabilir. Aslında diğer isimleri Ahmet ve Mustafa bir de Mahmutta güzel ama Ahmet veya Mustafa ya ilave daha kolay olurdu sanki..

Anladım canım Allah evladınız hakkında hayırlısı hangisiyse onu seçmeyi nasip etsin

Yusuf yada Muhammed güzel yanındakiler gereksiz bence.İlerde çocuğunuzun taşımaktan mutlu olacağı bir isimde olmalı.O çocuğun Yasir yada Ensar gibi bir isim isteyeceğini hiç sanmam.Ensar deyince aklıma direk Ensar vakfı geliyor insan irkiliyor.

İsimler bana da bir bebek için fazla ağır geldi. Ya bunlardan birini seçip koyun (bence Yasir ya da Ensar bir çocuk için güzel isimler değil) ya da bir dini anlamı olan bir isim bir de dini anlamı olmayan ama anlamı güzel bir isim seçin.

Babamın bir arkadaşı vardı geçmişte , adamın ismi HACI idi ama kendisi alkolikti . ( rabim kimseye göstermesin )
Birde şu ensar ismi şu günlerde hoş anılmıyor, malum ensar vakfı tecavüz olayları kanayan bir yara .
İsmi iyi düşünmek gerekir .

Eskiden Muhammed ismi konulmazdı

hatta bir çok ismin çocuklara ağır geleceği iddiası ile başına Abdul eklenerek söylenirdi

tanıdığım yaşı büyük yani 35 civarı bir tane Muhammed var onun da iki ismi var diğer ismini kullanıyorlar

onun dışında son 15 yılda artış var

ben ismin kişilik getireceğine vs inanmam

çocuğu güzel yetiştirmek ve onun yaşayacağı çağa göre isim vermek önemli

oğlumun arkadaşları arasında duyduğum tek eski isim Ahmet mesela Eymen vs de yok mesela

biraz da içinde bulunulan sosyal çevre de etkiliyor bu isimleri

ben iki ismin de uzun ve zorlu olacağı kanaatindeyim

birini seçsin eşiniz madem

bir de koymak istediği isimler kişilikler çok farklı isimlere bunlar olmazsa Ali ya da Hamza demiş mesela

daha dünyevi isimler koymayı düşünse geçmişte yaşayan dini kişiler yerine

zira ismimizi bu dünyada kullanacağız

Ben şey anlamında sakıncalı diye duymuştum doğru mu bilmiyorum yanlışsam düzeltin lütfen. Mesela çocuğun adı Muhammed ama hırsızlık yapıyor örnek veriyorum işte dini açıdan uygun olmayan şeyler yapıyor. Ağır geliyor kısacası isim ona manevi sorumluluğunu taşıyamıyor herkes. Bu yüzden sakıncalı diye duymuştum.

Hayalimdeki erkek ismi Huzeyfe.. Secimim yusuf ensar, yigenimin ismi yusuf elyesa..

isimler yabancı olduğundan
yusuf yerine joseph koyulabilir ikisi de aynı manada joseph 'in soylenisi daha guzel
biri ibranice biri ingilizce

Ahirette herkese kendi ismi ile hitap edilecek

Bizim de var tanıdık Haci şeklinde onun adı

alevi kendisi hac ile bir ilişkisi
Ahirette herkese kendi ismi ile hitap edilecek

edilsin işte geçmiş kişilerle aynı isme sahip olması değil o kişinin ismi olması önemli

yani adı Muhammed olsa da o kötü birisi ise kötüdür

doruk olsa da fark etmez ki

İşte bunlar hep yersiz korkular.
Bilakis peygamberimiz,'benim ismimle isimlenin' demiş.
Hz Ömer zamanında hırsızlık yapan Muhammed adında biri varmış, insanlar kötü konuşunca ismi yasaklamış. Ama sonra peygamberimizin 'ismimi koyun' dediği hatırlatılmış ve yanlış yaptığını anlamış.
Böyle bişey okumuştum.

Bu ismi koyan zaten evladını İslam üzere yetiştirmeyi amaçlıyordur. Allah, isim hürmetine o çocuğu doğru yoldan ayırmasın diyelim
Kötü bir insan olsa da bu da onun imtihanı olur sanırım.

Bunu da teklif ettim eşime kabul etmiyoreğer ismi degistirceeksek ya Hamza yada ali olacak bende istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…