Sizce ilişkide alkol ve sigara kullanımına müdahale etmek gerekir mi?

ben ağzıma içki almadım ama eşim izin günlerinde abartmamak karşılığında içer sonunçta kendi hayatı bunu bilerek sevdim ve evlendim ayrıca müdahale edildikçe ters tepiyor

Benim tanıdığım çok kriminal tipli biri vardı ayyy derdi sorunu hiç bitmezdi kabadayı gibi bir şey. Tarla meselesine sülalesiyle birbirini vuran tiplerden.içkisi alkolü kıro arkadaşlarıyla alemleri bitmeyen bir ayı. Bu adam öyle bir kadınla evlendi ki ben inanamadım bu kız bunda ne buldu nasıl olabilir diye. Ben kolay kolay hayran olmam kimseye kız melek gibi. Güneydoğunun bir köşesinde çocuklar okusun diye kitap kampanyaları yapıyor, hayvanlara sürekli mama veriyor falan filan. Bu arada namazlı, abdestli muhafazakar bir kız o sebeple dini inancı gereği de kabul etmesi mümkün değil alkolü.
Bu adamla kız görücü usulü evleniyor ve yine dini sebeplerle çok uzatmadan nikah kıyıyor.
Kızcağıza kendini öyle tanıtmış ki kız sanıyor ki kocası alkolü bıraktı o ortamları bıraktı şu bu.
Ama adam hala sürekli içiyor karısının ruhu bile duymadan. Karısına öyle farklı davranıyor ve dışarıda öyle farklı ki.
Demek istedim kimse kimseyi yasaklarla hizaya getiremez getirdiğini sanar sadece.
O sebeple baştan insan kendine uygun biriyle çok iyi tanıyarak yola Çıkmalı.

Alkol için bir yorumum yokta sigara kullanırım karşımdaki bundan rahatsız olup beni uyarırsa buna izin vermem gidip sigara içmeyen birini bulabilir. Evet kötü bir şey ama bu bir bağımlılık uyarıyla bırakılacak bir şey değil maalesef izin vermeyin karışmasına

Sizden bıkar bıkmaz iliskiniz tavsar tavsamaz aslına döner.O an gelene kadarda yalan söyler.Yada ben onları değil seni bırakmayı tercih ediyorum sen beni böyle tanidin öyle olmayanla sevgili ol diyebilir.Kimsenin aşkı insanların hayat zevklerini bu sağlıklarını maddi güçlerini bozsa bile bunu değiştirmeye yetmez.Deneyip görebilirsiniz birçok insanın gördüğü gibi .İnsanların doğruları kendine doğrudur ben çocuk gibi karistirmam neysem oyum mesela benim kırmızı cizgim bu.Sizinki bu şekilde ise bence uzak durun olsun bitsin

İçecek olan her türlü içer. Yasaklarla olacak iş değil bu. Ben de sigara kullanıyorum birinin içme zararlı demesi aşırı tilt ediyor beni. Biz bilmiyoe muyuz bunun zararlı olduğunu? Başımıza Yeşilaycı kesiliyorlar ya
Alın benden de o kadar
bende içiyorum içme diyene de ayar oluyorum
biz bilmiyoruz sanki

konu sahibi birinden çok hoşlandıysanız ya olduğu gibi kabul edeceksiniz ya da bu alışkanlıklarından dolayı görüşmeyeceksiniz

Biz sevgili olmadan önce kullandığımı biliyordu. Zamanla orta yolu buluruz diye konuşmuştuk ve açıkçası ilişkinin başında bunu bir problem olarak ben görmemiştim. O her zaman tercihinin benim hayat tarzım yönünde olmadığını belirtirdi. Onun için azaltabileceğimi söyledim. Azalttım da. Fakat bu konu onun için hala bir sorun. Bana göre daha muhafazakar bir yaşam tarzı var.

Sorun onun bana bırakmam yönünde baskı yapması değil. Kendisi kısıtlayıcı bir erkek arkadaş değil. Gayet açık fikirli. Bana söylediği şey şu, eğer bir gün bırakırsan her ikisini de mutlu olurum, fakat bunu benim için yapmanı senden isteyemem. Ama bu şekilde ne kadar devam eder emin değilim.

Tahammül ve anlayış seviyemin yüksek olduğunu düşünüyorum. Bir gün bırakırsam elbet bu benim kendi kararım olmalı. İlişkiyi sırf bu yüzden bitirmek bana pek anlamlı gelmiyor. Ama bu süreçte ben de ne kadar fedakarlık yapabileceğimi sorguluyorum açıkçası.

Kendimi tanımaya çalışıyorum bir yandan. İlk kez aşık olduğum zamanı hatırlıyorum, önceki ilişkilerimi düşünüyorum. Sevgi, saygı ve ilişkide bulunan dinamikler bu tarz konulardan çok daha önemli oldu her zaman benim için. Henüz bu tarz insan ilişkilerinde belki de çok fazla tecrübem olmadığı için, ne kadar mantığımla ne kadar kalbimle adım atmalıyım bunu düşünüyorum.
bu kişinin seninle ilişkiye başlaması çok saçma
adam resmen ben sonradan yola getiririm düşüncesi ile başlamış ilk etapta fazla sorun etmemesi bu yüzden
ancak gerçekten sorun etmeyen insan kalkıp da bu şekilde ne kadar devam eder bilemiyorum gibi bi cümle kurmaz
bunu bile bile başlanan ilişkiyi sırf bu yüzden bitirmek çok manasız evet
yoksa bu tarz bi ilişkiye başlamamak da gayet mantıklı
orta yolu bulmak demek tamamen bırakmak demek

Tabi ki karisilmamali. Bu tur şeyler sahsidir. Her şey ölçüsünde yapıldığı ve ilişkiyi etkilemediği sürece herkes özgür ayrı birer bireydir.

bırak ya da bırakma deme hakkımız yok ama o kişiyle olmama hakkımız var, tercih meselesi. kimseyi değiştirmeye çabalamayın zaten değişmediği gibi zamanınıza yazık olur. ben alkol sigara var dediklerinde uzaklaşıyorum. prensibime uymuyor ben kullanmıyorum çünkü

Ortada ciddi bir şey yok. 30'dan önce evlenmem diyorum genelde ben :KK70: Kendini ifade etmek amacıyla bunun onun için bir deal breaker olduğunu pekiştirmek için bu şekilde anlattı sanırım. Yoksa öyle bir durum yok. Yalnızca sevgiliyiz.
Bu tarz konularda kimsenin kimseye müdahale hakkı olduğunu düşünmüyorum çünkü olgun ve yetişkin insanlar günde kaç tane sigara içeceğini ve bir masaya oturduğunda ne kadar alkol tüketeceğini gayet iyi bilir, muhafazakarsanız (tamamen varsayım) zaten rahat yaşayan insanlardan uzak durmanız lazım çünkü yaşam tarzınız çok farklı olacaktır. Kızılcık şerbo nursema umut ilişkisine dönmesin ilişkiniz ama yok sadece sağlık açısından düşünüyorum diyorsanız karşınızdaki kişinin tercihlerine saygı duymanız gerekir kısa bir dip not ekleyeyim akciğer kanserinin en birincil sebebi sigara değil içe atma ve duygularını dışarıya yansıtmama imiş ve bilin bakalım en çok kimde görülüyormuş bingoo erkeklerde yani stres her şeyin başı içiniz rahat etsin

Şöyle ki benim içkim yok ama sigara var. Sigara içenin nefret ettiği şey sigarasına karışılmasıdırv net. O insanın kırmızı çizgisi olabiliyo. Kendimden örnek verdim.
Evlenirken de ona göre eş seçmek gerekir. Düşüncem bu

Bastan verilecek kararlar bunlar. Ben alkol alan biriyle iliskiye bile başlamazdim o yüzden boyle sorunlar olmazdı. Kirmizi cizgileriniz varsa baştan ona göre karar verin

Selamlar, aklıma takılan bir soru var. Sevgilinizin alkol ya da sigara kullanımında söz sahibi olabilir misiniz? Elbette bağımlılık derecesinden bahsetmiyorum. Bir kadın veyahut adam yılda 5-6 defa özel günlerde alkol alsa bu sizi rahatsız eder mi? Ya da çok büyük bir sorun olur mu sizler için tanışma faslında vs?
Bu fazla kişisel bir durum. Başkasına doğru olan benim için yanlıştır. Benim doğrum başkasına yanlıştır. Tamamen tercih meselesi.

Back
X