• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ilişkide alkol ve sigara kullanımına müdahale etmek gerekir mi?

Eşinizle karşılıklı içememek sizin açınızdan sorun olmuyor mu peki?
benim için sorun olur açıkçası
yani sorundan ziyade bi yavan gelir, biraz keyifsiz gelir o durum bana
alkole çok düşkün değilim, ara sıra içerim
sigarayı son zamanlarda çok azalttım, şu an günde sadece birkaç tane içiyorum
bugün 3 tane içmişim mesela
paketi de en son geçen hafta aldım sanırım
ama hayatımdaki kişiyle dışarıda güzel bi yemeğe gitmişim, yemek sonrası keyif sigarası yaktığımda rahatsız oluyorsa keyfim kaçar
veya denize gitmişim, plajda güneşlenirken buz gibi bira içmek istiyorumdur, onun içmemesi veya rahatsız olması dezavantaj benim için
tabi ki içmeyebilir ama bu defa ben yalnız hissediyorum kendimi içerken :KK70:

en son ilişkimde en çok özlediğim şeylerden biri, onun yanında dilediğim gibi ve dilediğim kadar alkol alıyor olmak
(beraber içerdik)
ve sevişme sonrası keyif sigaralarımızı yakıp muhabbete dalmaktır mesela
kendisini değil ama bunları özlüyorum ahaha

Ben her ikisinin de şahsi olduğuna inanmadığım için böyle bir soru sordum. Aynı zamanda evet herkes istediğini yapabilir, kimseye karışamam. Bu konunun önemli olmadığını düşündüğüm ve benim için ilişkide bir belirleyici olmadığını düşündüğüm için başka insanların bakış açılarını merak ettim. : )

Alkol alan sizmişsiniz sanırım.
Az içiyorsunuz.
Karışınızdakinin içip içmemesi umrunuzda değil diye anlıyorum.
Dediğim gibi ben kendim eşimle içmeyi seviyorum o yüzden bana değişik geliyor.
Sevgiliniz mi bunu sorun ediyor tam anlamadım ben.

Selamlar, aklıma takılan bir soru var. Sevgilinizin alkol ya da sigara kullanımında söz sahibi olabilir misiniz? Elbette bağımlılık derecesinden bahsetmiyorum. Bir kadın veyahut adam yılda 5-6 defa özel günlerde alkol alsa bu sizi rahatsız eder mi? Ya da çok büyük bir sorun olur mu sizler için tanışma faslında vs?
Soru o kadar kisisel ki. Insanlarin dini hassasiyetleriyle alakali. Ben ateistim ve rahatsiz olmuyorum. Ikimizin de bagimliligi yok ve ikimiz de alkol iciyoruz ama cok nadir ve ikimiz de sigara icmiyoruz.

Sigara icen biriyle yapamazdim ve duzeltmeye calismam direkt ayrilirim. Birakanlar tekrar baslayabiliyor o riski alamam. Yalan soyleyip gizli icmeler falan. Yani tamamen birakan vardir muhakkak. Ama neden ben ugrasayim ki?

Icki icmeyen biriyle de yapamazdim. Eğer sadece midesi rahatsiz diyeyse neyse ama dini sebeplerleyse hayat tarzimiz uymuyo demektir.

Ay hayır benim için hiçbir problem yok açıkçası. Sevgilim her ikisini de kullanmıyor, çok arada bir lafını geçiriyor bırakmam için. Her ikisini de abartılı ya da bağımlılık derecesinde tüketmiyorum. Orta bir yolu nasıl bulabilirim onu düşünüyorum sadece.
Sigaranin kokusuna katlanamiyorum icmeyen biri olarak cok zor. Hayat tarziniz uymuyorsa uymuyordur. O niye icmiyor ?

Hayır, müdahale etmek de genelde ters teper. Size ters geliyorsa io kisi ile iliskide olup olmamayi yeniden degerlendirmelisiniz..

Selamlar, aklıma takılan bir soru var. Sevgilinizin alkol ya da sigara kullanımında söz sahibi olabilir misiniz? Elbette bağımlılık derecesinden bahsetmiyorum. Bir kadın veyahut adam yılda 5-6 defa özel günlerde alkol alsa bu sizi rahatsız eder mi? Ya da çok büyük bir sorun olur mu sizler için tanışma faslında vs?
Ben en baştan tercih etmem sigara kokusu çok rahatsız edici geldiği için

Yılda 5 6 dan ne olacak ki? Abartı bir seviye değil ama sigara konusunda sürekli tüketildiği için uygun bir lisanla emredici ve baskıcı bir şekilde olmadan ifade edin tabi

Bence bu konularda kimsenin kimseye karışma hakkı yok. Uymuyorsa en başında bu kişi bana göre değil diyip ilişkiye başlamamak lazım.

Ben alkol sigara tüketmeyen biriyim (dini hassasiyetler nedeniyle) , eşim de sigara içiyor ve 7-8 yıl öncesinde üniversite yıllarında alkol almışlığı da var, şu an bi 6 yıldır içmiyor. Biz tanıştığımızda geçmişte alkol aldığı daha rahat olduğu bir yaşamı olduğunu ancak artık almadığını bana belirtti ben de tamamdır no problem dedim hayatımıza devam ettik. Ha tanışmamızdan sonra alıyor olsaydı ben kendi nedenlerimle görüşmek istemezdim ama ona da bıraktırmaya çalışmazdım. Kendi hayatı sonuçta. Kendi isteğiyle bırakmayan birine zorla bıraktıramazsınız. Sigarayı bırakmasını da istiyorum mesela ama arada kendi dile getiriyor ben sadece bırakırsa yanında olduğumu belirtiyorum onu zorlamıyorum asla.

Alkol bağımlılık derecesinde değilse , içip kendini kaybetmiyorsa kişi benim için okey ben de kendisine eşlik ederim. Ama sigarayı az içmek diye bir şey yok sigara içen kişi bağımlıdır zaten ve sigara içen biriyle asla yapamam. Ağzı kokar üstü başı kokar sağlık sorunları olur. Sigara benim için kırmızı çizgi diyebilirim.

Ben alkol sigara tüketmeyen biriyim (dini hassasiyetler nedeniyle) , eşim de sigara içiyor ve 7-8 yıl öncesinde üniversite yıllarında alkol almışlığı da var, şu an bi 6 yıldır içmiyor. Biz tanıştığımızda geçmişte alkol aldığı daha rahat olduğu bir yaşamı olduğunu ancak artık almadığını bana belirtti ben de tamamdır no problem dedim hayatımıza devam ettik. Ha tanışmamızdan sonra alıyor olsaydı ben kendi nedenlerimle görüşmek istemezdim ama ona da bıraktırmaya çalışmazdım. Kendi hayatı sonuçta. Kendi isteğiyle bırakmayan birine zorla bıraktıramazsınız. Sigarayı bırakmasını da istiyorum mesela ama arada kendi dile getiriyor ben sadece bırakırsa yanında olduğumu belirtiyorum onu zorlamıyorum asla.
Kocanızın Alkolü dini nedenlerle içmemesi sigara içmesi çok komik gerçekten. Sigara helal mi 😂

Kocanızın Alkolü dini nedenlerle içmemesi sigara içmesi çok komik gerçekten. Sigara helal mi 😂
Bence değil 😁 ama maalesef daha büyük ve kolay edinilen bir bağımlılık. 16 yaşında lisedeyken başlamış ve benimleyken bile(6senede) en az 6-7 kez bırakma girişimi oldu. 4-5 ay dahi bırakıp başladığı oldu bırakamıyor yani.

Herkesin kendi tercihi. Kimse için bir şey bırakmam. Ancak kendi isteğinizle olabilir. O zaman siz de alkol kullan deyip baskı yapın o size uysun. Böyle şey mi olur. Alkolik değilseniz sorun olmamalı. He sorun ediyorsa da kendine göre birini bulur.

Şuan emzirme döneminde olduğum için kullanamıyorum ama eşim de ben de her ikisini de kullanır hatta bundan keyif alırdık. Bazen emzirme dönemim bitse de şöyle karşılıklı bi rakı içsek sonra yaksak sigaraları diye canım çekmiyor değil :) Karışılmamalı diye düşünüyorum ben de.

Çoluğunuza çocuğunuza o da belli bir yaşa kadar müdahale edersiniz.
Ne bileyim, bir yerde bir an için öfke kontrolünü kaybediyor gibi olan yanınızdaki kişiye, aman! der, müdahale edersiniz.

Yetişkin insanların, zaten bilerek başladıysanız, yaşam alışkanlıklarına müdahale etmek bence hem fazla sonuç verecek bir şey değil hem de biraz sınırı aşmak gibi geliyor bana.

Ama, içki içmeyen insanın sonradan içmeye başlaması, yahut ilerleyen yıllarda sigarayı bir tarafın bırakıp diğeninin de bırakmasını istemesi gibi, sonradan gelişen durumlar zor hakikaten.

Ben doğru bulmuyorum karışmayı karışmadım da eşim izin günlerinde alkol tüketir
Sigara biraz daha farklı bir konu, ikimizde içtiğimiz için sorun yaşamıyoruz
Ama sigara içmeyen biri içen birini tercih etmemeli bence büyük problem olur, günün her anına yayılan bir alışkanlık çünkü

büyük bir hastalık vs, gebelik dışında sigarayı eş adayı sevmiyor diye bırakmam zorlama gibi o ben zorlamaya gelemem alkol bende yılda 5,6 kez falan içerim bir tek onu esnetebilirim o kadar kimse için fedakarlık yapamam o enayilik devri kapandı

Alkol alan sizmişsiniz sanırım.
Az içiyorsunuz.
Karışınızdakinin içip içmemesi umrunuzda değil diye anlıyorum.
Dediğim gibi ben kendim eşimle içmeyi seviyorum o yüzden bana değişik geliyor.
Sevgiliniz mi bunu sorun ediyor tam anlamadım ben.
Biz sevgili olmadan önce kullandığımı biliyordu. Zamanla orta yolu buluruz diye konuşmuştuk ve açıkçası ilişkinin başında bunu bir problem olarak ben görmemiştim. O her zaman tercihinin benim hayat tarzım yönünde olmadığını belirtirdi. Onun için azaltabileceğimi söyledim. Azalttım da. Fakat bu konu onun için hala bir sorun. Bana göre daha muhafazakar bir yaşam tarzı var.

Sorun onun bana bırakmam yönünde baskı yapması değil. Kendisi kısıtlayıcı bir erkek arkadaş değil. Gayet açık fikirli. Bana söylediği şey şu, eğer bir gün bırakırsan her ikisini de mutlu olurum, fakat bunu benim için yapmanı senden isteyemem. Ama bu şekilde ne kadar devam eder emin değilim.

Tahammül ve anlayış seviyemin yüksek olduğunu düşünüyorum. Bir gün bırakırsam elbet bu benim kendi kararım olmalı. İlişkiyi sırf bu yüzden bitirmek bana pek anlamlı gelmiyor. Ama bu süreçte ben de ne kadar fedakarlık yapabileceğimi sorguluyorum açıkçası.

Kendimi tanımaya çalışıyorum bir yandan. İlk kez aşık olduğum zamanı hatırlıyorum, önceki ilişkilerimi düşünüyorum. Sevgi, saygı ve ilişkide bulunan dinamikler bu tarz konulardan çok daha önemli oldu her zaman benim için. Henüz bu tarz insan ilişkilerinde belki de çok fazla tecrübem olmadığı için, ne kadar mantığımla ne kadar kalbimle adım atmalıyım bunu düşünüyorum.

kimseyi değştirmeye çalışmamak lazım. o öyle mutluysa öyle seveceksin yada ayrılacaksın. sigaranın alkolün zararını biliyordur sonuçta. inanç gereği diyorsan da "herşeyi doğru yaptık o kalsın derim"

Back
X