Sizce ilişkide alkol ve sigara kullanımına müdahale etmek gerekir mi?

kuzucum, 21 yaşındasın sen henüz. ne evliliği?
Ortada ciddi bir şey yok. 30'dan önce evlenmem diyorum genelde ben :D Kendini ifade etmek amacıyla bunun onun için bir deal breaker olduğunu pekiştirmek için bu şekilde anlattı sanırım. Yoksa öyle bir durum yok. Yalnızca sevgiliyiz.

Ortada ciddi bir şey yok. 30'dan önce evlenmem diyorum genelde ben :KK70: Kendini ifade etmek amacıyla bunun onun için bir deal breaker olduğunu pekiştirmek için bu şekilde anlattı sanırım. Yoksa öyle bir durum yok. Yalnızca sevgiliyiz.

yapmak istediğin hiçbir şeyden bir başkası için, hele de bir erkek için kendini geri tutma.

Nasil başardım bilmiyorum ama bu yaşıma kadar sigara içen ve alkole dokunan bir sevgilim olmadi. Eşim alkolün yanindan bile geçmez.

tek sorun, ben ikisinide bolca kullandim ve güzel bir şarap olmadan hayat benim için düşünülemez.

Eğer kirmizi cizginiz varsa bence adama hiç bulaşmayin.
Eşinizle karşılıklı içememek sizin açınızdan sorun olmuyor mu peki? Bu arada şarap seviyorsanız Gürcü şarabını tavsiye ederim. Normalde hiç hoşlanmam fakat semi sweet olanları daha önce denemediyseniz, bambaşka bir şeydir.

Eşinizle karşılıklı içememek sizin açınızdan sorun olmuyor mu peki? Bu arada şarap seviyorsanız Gürcü şarabını tavsiye ederim. Normalde hiç hoşlanmam fakat semi sweet olanları daha önce denemediyseniz, bambaşka bir şeydir.

Ilk zamanlar gıcık oluyordum. Helede tatilde akşam üstü şarap keyfi yapamamak felaket gibi geliyordu ama alıştım. Şarap barlarina gidiyoruz ama eşim resmen karşımda su içiyor ;)
Kesinlikle denicem.
Sizde tatli şarap seviyorsaniz moscato deneyin. En sevdiğim beyaz şarap. Bak canım çekti:)

Ben ikisini de kullanmıyorum dolayısıyla her ikisini de kullanmayan biriyle evlendim. Flört zamanı sordum tanışmadan bir kaç yıl önce ikisini de bırakmış. Zaten kullanıyor olsaydı ilişkiye başlamayacaktım. Ne istediğini bilmek önemli. Kullanmayan insanlar kullanan kişilerle zorlanır. Evliliği düşünemiyorum bile.

Ilk zamanlar gıcık oluyordum. Helede tatilde akşam üstü şarap keyfi yapamamak felaket gibi geliyordu ama alıştım. Şarap barlarina gidiyoruz ama eşim resmen karşımda su içiyor :KK66:
Kesinlikle denicem.
Sizde tatli şarap seviyorsaniz moscato deneyin. En sevdiğim beyaz şarap. Bak canım çekti:)
Başta ben de öyle hissediyordum. Hatta içmemesine rağmen birkaç defa sırf eşlikçi olabilmek adına benimle beraber içti. Ama ben de zamanla alıştım sanırım. Sizi çok iyi anlıyorum. Beyaz şarap daha hafiftir bana göre. Eminim güzeldir. Teşekkür ederim.

Sigara kokusu dokunuyor bana ama hic bir erkege bu konuda karismadim hatta bir erkek arkadasim benim için bırakmışti ona benim icin birakma kendin istiyorsan ona bir sey diyemem demistim ayrilinca tabii yine başlamış :) alkol de ben içmem ama içene de karışmam, alkolik olacak seviyede değilse karismam o hakki kendimde görmem açıkçası

Selamlar, aklıma takılan bir soru var. Sevgilinizin alkol ya da sigara kullanımında söz sahibi olabilir misiniz? Elbette bağımlılık derecesinden bahsetmiyorum. Bir kadın veyahut adam yılda 5-6 defa özel günlerde alkol alsa bu sizi rahatsız eder mi? Ya da çok büyük bir sorun olur mu sizler için tanışma faslında vs?

Alkol ve sigaradan tiksiniyorum. Bunları kullanan biriyle olamazdım.

Karışma hakkı yok bence, kendine uygun başka birisini bularak devam edebilir

Sigara kokusu dokunuyor bana ama hic bir erkege bu konuda karismadim hatta bir erkek arkadasim benim için bırakmışti ona benim icin birakma kendin istiyorsan ona bir sey diyemem demistim ayrilinca tabii yine başlamış :) alkol de ben içmem ama içene de karışmam, alkolik olacak seviyede değilse karismam o hakki kendimde görmem açıkçası
Haklısınız, bir insan bir şeyi kendi için yapmayınca tekrarlıyor maalesef. Keşke başlamasaymış. Bana ilginç gelen durum bunun ilişki öncesi bir belirleyici olması, tabii herkesin kendi tercihi.

Her gün içki içip sapitmiyorsa, günde bilmem kaç sigara içip öksürükten mosmor olmuyorsa benim için sorun yok. Aksi bir durum var ise evet karisirim, sağlığı icin.Bir de evin ve arabanin içinde sigara içmesine izin vermem.

Selamlar, aklıma takılan bir soru var. Sevgilinizin alkol ya da sigara kullanımında söz sahibi olabilir misiniz? Elbette bağımlılık derecesinden bahsetmiyorum. Bir kadın veyahut adam yılda 5-6 defa özel günlerde alkol alsa bu sizi rahatsız eder mi? Ya da çok büyük bir sorun olur mu sizler için tanışma faslında vs?
Valla içen içenle içmeyen içmeyenle evlensin.
Ben şahsen alkolü severim. Alkolüme karışanla da işim olmaz. Ve hatta karışmasa bile beraber içemeyeceğim insanla zaten evlenmem.
Eğer rahatsızsanız alkolden ona göre birini bulun. Birini değiştirmeye çalışmayın

Ben alkol kullanıyorum ama eşim kullanmıyor denecek kadar az içiyor. Ben sigarayı az içiyorum eşim hiç içmiyor. Alkolü içen kişi ağzıyla içiyor ise problem yaratmamalı diye düşünüyorum ama sigara çok kokuyor markalara görede kokusu yoğunlaşabiliyor. Sabah elini yüzünü yıkamadan, kahvaltı yapmadan aç karna sigara içen insanların ağzı çok kötü kokuyor. O yüzden sigaraya ben biraz daha mesafeliyim.

Bunlar şahsi davranışlar. Eğer hoşunuza gitmiyorsa flört aşamasında konuşabilirsiniz.

Ben alkol kullanıyorum ama eşim kullanmıyor denecek kadar az içiyor. Ben sigarayı az içiyorum eşim hiç içmiyor. Alkolü içen kişi ağzıyla içiyor ise problem yaratmamalı diye düşünüyorum ama sigara çok kokuyor markalara görede kokusu yoğunlaşabiliyor. Sabah elini yüzünü yıkamadan, kahvaltı yapmadan aç karna sigara içen insanların ağzı çok kötü kokuyor. O yüzden sigaraya ben biraz daha mesafeliyim.
Evet sigaraya karışılmaz diyeni o yüzden anlayamıyorum çünkü parmak ucundan saçına kadar kokuyor. İçenler içenlerle, içmeyenler içmeyenlerle mutlu mesut devam etmeli. Okan balyülgenin eski showunda dediği gibi, sigara içen birini öpmek, kül tablasini yalamaya benzer 😅

Ben alkol, sigara hatta kumar gibi alışkanlıklarla/bağımlılıklarla mücadeleyi çok beyhude buluyorum. Kendim de alkol kullanıyorum. Beğenmeyen almasın. Daha sevgilisiniz, size tersse next deyin geçin. Ona kadın, size adam mı kalmadı??

ağzıyla içtiği sürece sorun yok, başka tarafıyla içiyorsa olmaz.
sevgilimede karışmam bana uymuyorsa ayrılırım.
Hayatimda ilk kez sigarayi bir sevgilim istedi diye birakmıştım ona bile değmezler bence 😁

Back
X