• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ilişkide alkol ve sigara kullanımına müdahale etmek gerekir mi?

İçmeyen birini tercih etme hakkınız var tabi ki ama içen birine karışma hakkınız yok bağımlı olsun ya da olmasın.
Ben eskiden her gün içiyordum arkadaşlarımla nerdeyse,şuan da sadece yazları canım isterse alıp içiyorum gece çocuklar uyuduğunda balkonda oturup. Biri sevgili,eş farketmez buna karışsa yüksek ihtimalle tam tersini yaparım ya da kalbini kırarım.
İnsanları nasıl tanıdıysanız öyle kabul etmeli ya da hayatınızda hiç yer vermemelisiniz.Kimseyi değiştirmeyi düşünmeyin.

Selamlar, aklıma takılan bir soru var. Sevgilinizin alkol ya da sigara kullanımında söz sahibi olabilir misiniz? Elbette bağımlılık derecesinden bahsetmiyorum. Bir kadın veyahut adam yılda 5-6 defa özel günlerde alkol alsa bu sizi rahatsız eder mi? Ya da çok büyük bir sorun olur mu sizler için tanışma faslında vs?
Müdahale etme ihtiyacı hissediyorsanız adamdan uzaklaşın, ben sevgilim için sigara falan bırakmazdım. Olduğu gibi kabul edemiyorsanız yakınında olmak anlamsızdır. Kimse kimse için bir şeylerden feragat etmek zorunda değil

Selamlar, aklıma takılan bir soru var. Sevgilinizin alkol ya da sigara kullanımında söz sahibi olabilir misiniz? Elbette bağımlılık derecesinden bahsetmiyorum. Bir kadın veyahut adam yılda 5-6 defa özel günlerde alkol alsa bu sizi rahatsız eder mi? Ya da çok büyük bir sorun olur mu sizler için tanışma faslında vs?
Bir adam yılda 5-6 defa sadece özel günlerde alkol alıyorsa rahatsız olurum yani kocamla da alem yapamayacaksam bar bar meyhane meyhane gezmeyeceksem bana arkadaş olmayacaksa napim kocayı.
Soruya gelince eğer size kullanmıyorum diye kendini tanıtıp sonradan öğrendiyseniz müdehale değil ama kırılıp ayrılsanız yeridir ama adamı bu şekilde tanıdıysan ben müdehale edilmesini doğru bulmuyorum

Açıkçası iki insan anlaştıktan sonra bu tarz durumların pek önemli olduğunu düşünmüyorum ben. Onun böyle düşünmesiyle alakalı da empati yapamıyorum doğal olarak. Evet evlilik vs düşündüğünde bu onun için ciddi bir problemmiş gibi bahsediyor. Benim için bırakmanı istemem çünkü üzüleceksin fakat devam etmeni de istemem diyor. Her iki türlüsü de biraz karışık anlayacağınız.
Gitmez bu iş, daha doğrusu mutlu gitmez bu iş, her yaktığınız sigarada laf eden insanla ömür geçmez. Bıraksan üzülürsün ama bırakmazsan da olmaz ne demek. Bir sigaraya, nadiren alınan alkole tahammül edemeyecekse ne için yanında. O siz hoşlanmıyorsunuz diye osurmayı bırakır ya da tuvalete gidip osurup geri gelir mi?

Ben eşimle çıkmaya başladıktan sonra hiç alkol almadım. 15 yıl sonunda yunanistan turunda 2 kadeh şarap içtik beraber. Alkol benim için vazgeçilmez değildi vazgeçtim ama sigara için beni darlayacak adamla uğraşamam. Arada sigarayı bırakalım, diyor. Bırakacaksan kendin bırak ben böyle mutluyum, deyip geçiyorum. Beğenmeyen gidip ötede oynasın. Tavrınız net olmalı bu konuda, siz istiyorsanız bırakmalısınız, hatır gönülle olmuyor

Son düzenleme:
ben bu tip insanları ikiyüzlü buluyorum.
madem ilk başta hiç yanaşmayacak alkol sigaraya bu kadar karşıysa..
ne diye düşünüyorlar acaba kendime aşık ederim sonra mı müdahele ederim.
bunun sevgililik ilerledikçe mini etek giyme şort giyme vs den farkı yok.
daha en başında dünya görüşüne hayat şekline uygun insanla sevgili ol madem.

Bence bu kişiden kişiye, ilişki dinamiklerine göre değişebilir bi şey. Örneğin sevgili ya da eş, bağımlı ise ve siz istemiyorum derseniz. Sizi tercih ediyorsa vazgeçebilir. Değişebilir. Ama zor mu zor.
Mesela benim eşim biz sevgili iken sigarayı tek tük içiyordu günde. Ben de kesinlikle istemiyorum dedim ve kendisi bıraktı isteyerek, yıllardır içmiyor. Hani belki aşırı bağımlı değildi ve bu kolay oldu bilemiyorum ama ilişkilerde fedakarlıklar önemli.ki onun sağlığı için istedim her şeyden önce. Ama çok seven çok bağımlı birine bir kere söylenir istemiyorsa bunun baskısı yapılamaz. O kişiden vazgeçilir.

Alkol konusu da, karşınızdaki kişinin abartmasına bağlı bi şey. Eğer abartmıyor ayda yılda 1 içiyorsa bence karışılmamalı. Ha sürekli içiyorsa, belki bu kimine göre doğaldır ama siz rahatsız oluyorsanız bence gayet karışabilirsiniz. En azından abartmamasını isteyebilirsiniz. Ama en başta dediğim gibi tamamen alkolü kes, ağzına sürme demek yani bilmiyorum, doğru değil. Ölçüyü kaçırmayan arada sırada içen eşler bence o kadarını hak ediyor diye düşünüyorum.
Bunlar dışında olaya daha inançsal bakıyor ve bunu günah olarak görüyorsanız, ne biliyim içtiği an içinizde kötü duygular uyanıyorsa tekrar diyorum kendinize size uygun birini seçin.

Söz sahibi isteseniz de olamazsınız ama bu sizin için tercih meselesi olabilir. Babamdan örnek vereyim hep birlikte sigara için baskı yaptık 8 ay bıraktı şimdi tütün sarıyor. Yani kimseyi değiştiremeyeceğinizi bilin.
Ha ben böyle birini tercih etmiyorum dersiniz buna kimsenin itirazı olmaz. O zaman öyle birini bulun.

Sevgilini o şekilde tanıdıysan o şekil kabul etmişsin demektir. İlişki rayına oturduktan sonra sevgilim bana zaten nadir içtiğim alkolu hiç içme diyorsa alkolu değil onu bırakırım. Benim de bir zevkim var. En baştan birlikte olmasaymış.

Sigaraya karismam, esim cok icer ama yataga dus almadan girmez ama alkol kirmizi cizgim, yilda 1-2 icene laf etmem ama duzenli icenle asla isim olmaz.

Sigara içmeyen biri aynı şekilde biriyle olmalı bence, sigara gerçekten çok berbat kokuyor. Ilişkiye başlamamak en iyisi, sigara sevenler eninde sonunda içiyor. Bu konuda müdahele diye bir şey olamaz sevmeyenler var, içenler var bu bir gerçek.

Içkiye karışmak tamamiyle saçmalık, akarı yok kokarı yok karşı tarafa iç/içme diyen dangalaktır kanımca, sana ne kardeşim der geçerim.

ben takılmam.. takılmadım da. ben de tüketiyorum zaten 😂😂 ama esim benden daha çok alkollü ortamlarda bulunuyor ve rahatsız olmuyorum eve gelince duş alsın kafiiii 😂

Açıkçası iki insan anlaştıktan sonra bu tarz durumların pek önemli olduğunu düşünmüyorum ben. Onun böyle düşünmesiyle alakalı da empati yapamıyorum doğal olarak. Evet evlilik vs düşündüğünde bu onun için ciddi bir problemmiş gibi bahsediyor. Benim için bırakmanı istemem çünkü üzüleceksin fakat devam etmeni de istemem diyor. Her iki türlüsü de biraz karışık anlayacağınız.
Oov o sizden bırakmanızı istiyor.
Kırmızı çanlar çalıyor sizin için farkına varın. Ve hemen ayrılın.
Hiç kimse için hiç bir zevkinizden vazgeçmek zorunda değilsiniz.
Ayrıca evlilik uzun bir maratona ve insan paralel olmak ister.
Yani eşinizle sevgilinizle iki kadeh içermedikten sonra gerek de yok devam etmeye.
Sinyali alın ve kendi yolunuza bakın

Alkol sigara kullanamıyorum . Ama insanlara müdahale etmeyi de doğru bukmuyorum. Kendim gibi bir partner seçerdim

Bunlar çok şahsi meseleler tanımadığınız insanlara sormanız mantıklı değil.
Kimsenin alkolüne sigarasına karışma hakkınız yok.
Alkol almayan birini tercih edebilirsiniz.
Ben alkol almayan biriyle yapamam. Yılda 5-6 defa alanla da yapamam. Benim eşimin içmesi lazım.

Dolayısıyla kendi kararınızı kendiniz vermelisiniz :)

Kimsenin özgür iradesine karışamazsınız.

Ya olduğu gibi kabul edeceksiniz ya da hiç başlamayacaksınız.

Dusunun o halde. Bugun sigara olur yarın oburgun baska bısey cunku asıl sorun sigara degil yaptırımı. Sigara sadece bi araç yani amaç o değil. Evlenıncede artacak bılgınız olsun.

Sigara içmeyen biri aynı şekilde biriyle olmalı bence, sigara gerçekten çok berbat kokuyor. Ilişkiye başlamamak en iyisi, sigara sevenler eninde sonunda içiyor. Bu konuda müdahele diye bir şey olamaz sevmeyenler var, içenler var bu bir gerçek.

Içkiye karışmak tamamiyle saçmalık, akarı yok kokarı yok karşı tarafa iç/içme diyen dangalaktır kanımca, sana ne kardeşim der geçerim.
Miss alkol de kokuyor kuşum, içmeyen birinin yanına içkili yaklaşınca hele de alkolü bir pub da aldıysan, hem ağzın kokuyor hem ortamın tüm kokusu üstüne başına siniyor ama içki sigara hassasiyeti olanlar ona göre sevgili ve arkadaş çevresi edinmeli zira iki taraf için de sıkıntı yaratıyor.

Bunlar çok şahsi meseleler tanımadığınız insanlara sormanız mantıklı değil.
Kimsenin alkolüne sigarasına karışma hakkınız yok.
Alkol almayan birini tercih edebilirsiniz.
Ben alkol almayan biriyle yapamam. Yılda 5-6 defa alanla da yapamam. Benim eşimin içmesi lazım.

Dolayısıyla kendi kararınızı kendiniz vermelisiniz :)
Ben her ikisinin de şahsi olduğuna inanmadığım için böyle bir soru sordum. Aynı zamanda evet herkes istediğini yapabilir, kimseye karışamam. Bu konunun önemli olmadığını düşündüğüm ve benim için ilişkide bir belirleyici olmadığını düşündüğüm için başka insanların bakış açılarını merak ettim. : )

Benim hassasiyetim var dolayısıyla alkol alan biriyle beraber olmazdım. Sigara da sevmiyorum ama daha tolare edilebilir. Eşim içiyor ama bana etkisi yok. Alkol ayrı bir konu kendine özgü bir yaşam tarzı da oluşturuyor. Keyif için alınan bir iki kadeh diye de düşünmemek lazım. Eşimle böyle bir konuda ayrışmak istemem mesela. Tabii bunlar çok kişisel şeyler. Kullanana bunu içme diyemezsiniz, kullanmayana da iç diyemezsiniz. Tercihleriniz doğrultusunda ilişki yürütmek daha mantıklı.

Back
X