Kendi adima istanbulda neden yasadigimi anlatayim.
18 yasinda universiteyi kazandim geldim. 4 yil ogrencilik harikaydi. Gez toz vakit sorunu yok, para sorunu yok, fistik gibi sehir, kışın sinema yazin festivaller konserler. Tatillerde yazliga gittigim halde sıkılıyorum. O yuzden pek bir tozpembe gorunuyordu hayat.
Okul bitti evlendik, eşim gazeteci zaten baska şehirlerde is imkani yok gibi bisey. Iki kisi calisip birinin maasini ev kirasina vererek yasadik bir süre, sonra baktik olmuyor bu sehirde bu gelirlerle ev sahibi olmamiz duze cikmamiz imkansiz, esim askere gitti geldi, is basvurularina basladi ankara hic dusunmedik izmir ve antalyada is aradi, bulamadi, zaten bikac yerel tv ve gazete var onlar da aile sirketi gibi, eleman bile aramiyorlar, ulusal medyada yine oyle bikac temsilci var onlar da o sehirlerdeki torpilliler. Velhasi 6 aydan uzun bir is arama surecinin sonunda pes etti istanbulda ise girdi.
Su an ben kizimiz kucuk oldugu icin calismiyorum, dogumdan sonra ayrildim. Tek maas 1000 tl kira+aidat oduyoruz ustelik varosun dibindeyiz, faturalarla 1500 tl sabit gider, millet bu parayla geciniyor kucuk sehirlerde, en basiti annem domatesi 1 liraya aliyor ben 3 liraya, suyu bile pahali, neyse gectim para kismini. Hafta sonu kadikoye gidiyoruz 18 km yol 2 saat, gittin arabayi park edecek yer yok, katli otoparkta sira bekle, yolda pert oldun zaten, gez dolas yemek ye eve donus yine 2 saat. 4 saatin yolda gecti, aldigin keyifi bile unutuyorsun o yorgunluktan. Herkesin evi metroya metrobuse yakin degil, otobus çile hele de cocukla, arabayla cikarsin park yeri sorun. Avm kalabalik, piknik yeri kalabalik, surekli sira bulma ve yer kapma stresi... yazin haftasonlari tasdelene piknige gidelim dersin 10 dan sonra masa yok, Şile ye gidersin plaj tiklim tiklim yuzde 80 i erkek grup.
Simdi kizimiz okula baslamadan baska bir sehre kapak atma derdindeyiz, esim gelmis 35 yasina mesleginden baska is yapmamis bir adam. Kucuk bir dukkan acalim kazanirsak yer kazanamazsak ac kaliriz yine de kizimizi su sehirden kurtaralim diyoruz, aklimizdaki yer ailemin yazliginin oldugu balikesir ilcesi... insallah kurtuluruz da istanbul sevenlerine, tinercilerine ve suriyeli komsularina kalir gul gibi gecinir giderler :)